GOED VOOR JE GEWICHT

Hoe je Afvalt en je Gezonder voelt door minder vlees te eten…

Begin met afvallen door meer plantaardig te eten.
Verbeter je energie en gezondheid.
Tientallen lekkere Clean Eating Recepten
Makkelijk kiezen met 7 complete dagschema’s

“Ik wil proberen om vaker gezond en zonder vlees te koken.”
– Anita

Goed voor je cholesterol, gewicht, bloeddruk…

Steeds meer mensen kiezen ervoor minder vlees te eten. Misschien geldt dat ook voor jou? Dan wil ik je feliciteren, want meer plantaardig eten is één van de beste stappen voor je gezondheid, voor je gewicht en voor je energie.

Mijn advies als Voedingscoach

Ik ben Inge van Haselen (1954), Voedingscoach en Personal trainer. Al meer dan 15 jaar help ik mensen zoals jij met gezond afvallen en fit worden.

En wat blijkt? Eén van de beste stappen die je kunt zetten voor je gezondheid en je gewicht is: minder vlees eten en meer plantaardig.

Je verlaagt het risico op hartklachten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, bepaalde vormen van kanker en overgewicht. Tenminste, als je het goed aanpakt, want anders bouw je juist tekorten op. Daarover verderop meer.

Ben je er klaar voor?

Van oudsher ben je misschien gewend elke dag vlees te eten. In veel culturen hebben vlees of visgerechten jarenlang het hoofdmenu gevormd. Bij mij vroeger thuis ook.

En als je in een restaurant gaat eten, is vlees nog vaak het eerste kenmerk van een gerecht. Groente zie je nauwelijks en vaak is er maar één vegetarisch hoofdgerecht op de kaart.

De verandering…

Maar daar komt verandering in. Steeds meer mensen proberen vegetarische dagen in te bouwen en sommigen gaan volledig vegetarisch of veganistisch eten. Omdat het veel beter is voor je gezondheid.

En ook voor het milieu en voor het dierenwelzijn, maar ik beperk me hier tot de effecten op je lichaam. Want veel vlees en vleeswaren eten is niet gezond.

“Ik heb diabetes en overgewicht (…) Ik merk dat mijn broeken minder strak gaan zitten en mijn buik minder wordt.”
– Corrie

Leverworst, filet americain…

Ik begin met vleeswaren. Veel mensen realiseren zich niet, dat met name bewerkt vlees, zoals leverworst, filet americain en andere vleeswaren vaak heel ongezond zijn.

In de voedingsdagboeken zie ik bijvoorbeeld nog vaak filet americain staan, omdat veel mensen denken dat dat juist goed is. Maar filet americain bevat, net als veel andere vleeswaren chemische toevoegingen, ongezonde vetten en vaak ook suikers.

Chemische toevoegingen

Kijk maar eens op het etiket. Je wordt er juist dik van en alle toevoegingen doen je lichaam geen goed. Laat vleeswaren voortaan links liggen, dan zet je al een grote stap voor je gezondheid.

Probeer daarom te minderen met vlees en kies voor biologische kwaliteit. Zelf neem ik af en toe een stukje biologische kip of kalkoen en af ten toe een stukje vis, zoals wilde zalm of verse makreel. Dan ben je een zogeheten “biologische flexitariër”.

Nog een stap verder

Sommige mensen gaan nog een stap verder, door helemaal geen vlees en vis meer te eten of helemaal geen dierlijke producten. Zo ver ga ik zelf niet.

Ook als je volledig vegetarisch of veganistisch kun je prima gezond leven. Zorg dan wel dat je voldoende van de juiste eiwitten binnen krijgt en let ook op omega-3 en de B-vitaminen. Vul deze aan met supplementen.

Wat kun je dan eten?

“Maar wat kan ik dan eten?” Deze vraag krijg ik vaak. Sommige mensen laten simpelweg het vlees weg uit hun menu, maar dan krijg je snel tekorten. Je lichaam heeft het volledig eiwitprofiel nodig voor het herstel van je spieren en aanmaak van je cellen.

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen en je kunt ze niet zomaar weg laten uit je dieet. Als je geen of weinig vlees eet is het extra belangrijk je eiwitten uit andere plantaardige bronnen te halen, daar kan ik je bij helpen.

Vleesvervangers?

Misschien eet je ook af en toe een vleesvervangers zoals een vega-burger of vegetarische kipblokjes. Deze producten worden steeds beter van smaak, maar ze zijn niet speciaal gezond. Dat komt door alle chemische toevoegingen en smaakversterkers. Het zijn eigenlijk fabrieksproducten bij uitstek.

Hoe zorg je dan dat je op een gezonde manier in balans eet met de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten en vitaminen?

“Hmmm overheerlijk.”
– Carine

In balans met deze heerlijke gerechten

Om jou te helpen goed in balans te eten heb ik speciaal het vegetarische Clean Eating receptenboek “Voorbij de Weegschaal” ontwikkeld. Boordevol lekkere, gezonde vegetarische recepten voor iedereen die minder vlees en vleeswaren wil eten.

Iedereen kan deze gerechten maken, je hoeft geen topkok te zijn en je zult versteld staan hoe lekker het is. Maak bijvoorbeeld de chia muesli pudding, kurkuma banaan smoothie, quinoa nori rollen, falafel met tahinisaus of het zoete aardappelpannetje. Iedereen zal het heerlijk vinden en je mist het vlees niet!

Je gaat je beter voelen dan ooit

En door goed gevarieerd te gaan eten en te kiezen voor verse, pure groente, bonen, noten, zaden, pitten, pseudogranen, tempeh en eieren ga je je beter voelen dan ooit.

Sommige mensen zien al na twee weken hun bloedwaardes verbeteren en iedereen voelt al snel meer energie. Op deze manier gezond eten werkt als een medicijn.

Je zult versteld staan hoe lekker het is

Ik werk nu meer dan veertien jaar als Voedingscoach en Personal Trainer en ik heb dit al bij veel mensen zien gebeuren en ook jij kunt je snel beter gaan voelen als je gezond en Clean gaat eten, zoals in Voorbij de Weegschaal.

Je zult versteld staan hoe lekker je kunt eten en je zult het vlees helemaal niet missen :-). In het boek ontdek je naast de heerlijke recepten ook meer over de achtergrond van Clean Eating, over de beste plantaardige eiwitbronnen en over bepaalde supplementen en ingrediënten die niet mogen ontbreken, zoals kurkuma.

De recepten zijn samengesteld op basis van puur, natuurlijk eten in de juiste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten. En dus zonder vlees, vis, kaas en zuivel, wat toch al niet in de Clean Eating Lifestyle past. De recepten zijn glutenvrij, lactosevrij en zonder chemische toevoegingen.

Nieuw: nu met 7 complete dagmenu’s

De vraag die ik tot nu toe het meeste kreeg over Voorbij de Weegschaal is, of ik ook een eetschema kon maken op basis van de recepten in het boek. Dat kan ik zeker!

Vaak maak ik complete weekschema’s, maar dit keer heb ik gekozen voor losse dagmenu’s. Zodat je af en toe een flexitariër-dag kunt invoegen in je leven, of naar keuze elke dag vegetarisch eten.

De 7 nieuwe dagmenu’s in Voorbij de Weegschaal zijn mooi in balans qua eiwitten, de juiste koolhydraten en gezonde vetten. Zo wordt het nog makkelijker om regelmatig een dag gezond, plantaardig te eten.

Wacht niet langer en zet vandaag de eerste stap

Wil jij ook minder vlees eten? En zo je gezondheid verbeteren, afvallen en meer energie voelen? Wacht dan niet langer en zet vandaag de eerste stap met “Voorbij de Weegschaal”.

De recepten zijn makkelijk te maken, ook als je niet zo’n kok bent. De ingrediënten kun je overal kopen en je zult al snel merken dat je je gezonder voelt afvalt en meer energie hebt. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

Veelgestelde vragen

1. “Mag ik helemaal geen vlees meer eten?”

De keus hoeveel vlees je eet is natuurlijk aan jezelf. Zelf neem ik nog heel af en toe een stukje biologische kip. Andere leden van mijn team zijn 100% vegetarisch, of zelfs veganistisch. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat. Dit boek is bedoeld om jou te laten kennis maken met lekkere, gezonde Clean Eating recepten zonder vlees. Hiermee val je af en je verbetert je gezondheid en energie. Het is het proberen waard.

2. “Kom ik voedingsstoffen tekort als ik geen vlees eet?”

Als je de schema’s en adviezen uit Voorbij de Weegschaal volgt, kom je geen voedingsstoffen tekort. Integendeel, je zult merken dat je gezondheid en energie vooruitgaan.

3. “Zijn de recepten moeilijk te maken?”

Nee, helemaal niet. Iedereen kan deze recepten maken. Je kunt alle ingrediënten bij de grote supermarkten kopen en ik leg de bereiding in duidelijke stappen uit.

Bestel hier Voorbij de Weegschaal

Voorbij de Weegschaal

Optie 1: Op je pc, telefoon en iPad

Prijs: € 27,-
Begin met afvallen door meer plantaardig te eten.
Verbeter je energie en gezondheid.
Tientallen lekkere Clean Eating Recepten!
Makkelijk kiezen met 7 complete dagschema’s.
Altijd bij de hand op je computer, telefoon of iPad of print onderdelen zelf uit.

Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:

Voorbij de Weegschaal

Optie 2: Online + Printversie

Prijs: € 35,95
Gratis verzending in Nederland en België
Begin met afvallen door meer plantaardig te eten.
Verbeter je energie en gezondheid.
Tientallen lekkere Clean Eating Recepten!
Makkelijk kiezen met 7 complete dagschema’s.
Altijd bij de hand op je computer, telefoon of iPad of print onderdelen zelf uit.
Ontvang extra de printversie van Voorbij de Weegschaal in je brievenbus.
Gratis verzending binnen Nederland en België.

Let op: De voorkant van de print is in kleur, de inhoud in zwart-wit.

Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:

“Ik word erg blij van dit prachtige boek vol heerlijke gezonde recepten.”
– Anneke

“Ik heb diabetes en overgewicht (…) Ik merk dat mijn broeken minder strak gaan zitten en mijn buik minder wordt.”
– Corrie

“Ik heb al reeds de miso soep klaargemaakt. Hmmm overheerlijk.”
– Carine

“Dit is een vegetarisch boek, wat ik erg leuk vond, omdat ik wil proberen om vaker gezond en zonder vlees te koken.”
– Anita


Garantieregeling: Je loopt geen enkel risico. Als Voorbij de Weegschaal niet is wat je zoekt kun je binnen 30 dagen gebruik maken onze 100% geld terug garantie. Je ontvangt dan zonder verdere vragen het aankoopbedrag retour.


Ja, stuur mij nu
Voedingstips
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden
voor
Ja, stuur mij
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden Voedingstips
voor
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?