Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. ceciel ankone 29 november 2010 bij 08:17 - Reageer

  Ik heb het chia zaad besteld bij mastercare. Dit is de eerste keer. Ik ben heel benieuwd wat het doet en of ik daar wat van merk.

  Groeten

 2. Ursula Fokkens 27 november 2010 bij 18:13 - Reageer

  Hoi Inge ik heb zelf borstkanker gehad en dan ga je nog meer opletten met wat je eet.Laatst las ik dat lijnzaad eten als je borstkanker hebt gehad ook niet zo verstandig is dus ben ik blij dat ik als vervanger chiazaad wel kan gebruiken ,groetjes Ursula.

  • Astrid 30 mei 2011 bij 10:54 - Reageer

   Ik heb in Januari jl. te horen gekregen dat ik borstkanker heb. Ik ga Chia zaad bestellen. Heb jij nog meer gezonde eettips? Ik zie uit naar je antwoord.

   • Inge 30 mei 2011 bij 15:04 - Reageer

    Hoi Astrid, het is in jouw situatie extra belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Wat dat betreft is de methode van clean eating een aanrader. Zo veel mogelijk verse producten en zo min mogelijk fabrieksproducten.

 3. myra 27 november 2010 bij 16:21 - Reageer

  weet iemand waar is chia zaad to koop in Ierland

 4. Eric 27 november 2010 bij 10:11 - Reageer

  Ik koop mijn Chia zaadjes erg goedkoop online bij een diervoederhandel . Dit is 5x zo goedkoop per kg als wat ik eerder kocht bij een Yoga winkel in Amsterdam.

  • Hetty 27 november 2010 bij 12:16 - Reageer

   Goede tip! Dankjewel.

  • Mandy 29 november 2010 bij 09:15 - Reageer

   Meen je dit? Ik heb net besteld bij Mastercare, 450 gram voor 12 euro plus verzendkosten, als het om hetzelfde Chiazaad gaat bij de dierenwinkel, waarom betaal ik dan zo mega veel?

  • harma 29 november 2010 bij 12:03 - Reageer

   hallo eric,
   Is dit het originele chia zaad wat ook door mensen geconsumeerd kan worden?? want dan is het inderdaad een stuk goedkoper via een dierenwinkel maar 4,95 per kilo!!!

  • Esther JLY 30 december 2010 bij 22:44 - Reageer

   Hoi Eric,
   En dan dacht ik, dat ik goedkoop uit ben. Had net een reactie gestuurd, omdat in Duitsland 450g 8,95 kost, maar dit is veel goedkoper. De volgende keer koop ik ook bij de diervoederhandel. Ik ga alleen nog kijken, of de Welkoop of een gewone dierenzaak, Chiazaad heeft en wat het daar kost. Bedankt voor de tip, groetjes van Esther

  • Mirjam 3 april 2011 bij 08:52 - Reageer

   Hoi Eric,
   Ik wil je erop attenderen dat chia zaad voor dieren niet geschikt is voor mensen. De regelgeving omtrent wat dieren mogen eten en mensen is heel anders. Ik heb het goed uitgezocht en met diverse instanties en leveranciers van chia zaad gesproken. Ik zou het chia zaad voor dieren niet eten.
   groet
   Mirjam

   • monika 7 juni 2012 bij 23:08 - Reageer

    Bij wie heb je dit nagevraagd? Lees net dat de winkels toegeven bij dezelfde bron te kopen.

 5. Hanny Beer 27 november 2010 bij 09:46 - Reageer

  Hallo Inge,
  Aan Piet Zijlstra en Soel bedank voor de tip. Ik heb meteen gezocht en besteld.Ik denk dat ik volgende week ontvangen heb.
  Nogmaals hier is de site
  http://www.unlimitedhealth.nl
  Tel 020 670 17 05
  Groeten
  Hanny

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen