Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. Rinske 28 juni 2013 bij 11:58 - Reageer

  Voor de mensen die in Den Haag en omgeving wonen: op de Haagse markt kan je bij de noten en olijvenkraam chiazaad voor 1 euro per 100 gram halen, heel goedkoop dus!

 2. Dineke 21 juni 2013 bij 17:26 - Reageer

  Kijk ook eens op vogelartikelenwebshop.nl
  1 kilo voor 11,25…stukken goedkoper dan in de reformwinkels.

 3. Lisa 30 november 2012 bij 14:32 - Reageer

  Hoi Femke,
  Ik heb de website, die jij adviseert, geprobeerd te raadplegen maar krijg een foutmelding.
  Weet jij of de website nog bestaat of heb je misschien een typefout gemaakt :).
  Alvast bedankt.

 4. linda 13 oktober 2012 bij 16:42 - Reageer

  Hoi Inge,

  Gisteren 2 kg Chia (in keurig gesealde zakken) gekocht bij Aart diervoeders voor 18 euro (volgens mij koopt chiazaad.nl hier ook in). Een maand geleden kocht ik een pond op de Noordermarkt voor 11 euro dus tel mijn winst maar uit. Chia wordt niet of nauwelijks bewerkt omdat het door de vettige samenstelling geen vervelende beestjes aantrekt.
  Maar voor wie graag teveel betaalt, keuze genoeg;-]]

 5. Linda 7 oktober 2012 bij 11:59 - Reageer

  In Den Haag verkopen wij het in De Notenbar op de Leyweg

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen