Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. supergrooverrr 6 september 2012 bij 11:35 - Reageer

  ik heb chia zaden besteld bij de gezondheidswinkel.

  ze hebben nu een aanbieding….2e produkt van eigen merk 50% korting dus je betaalt voor het eerste zakje 8 euro (500 gram) en het 2e zakje 4 euro dus je hebt voor 12 euro een kilo chia zaden
  mooie deal lijkt mij 🙂

  • supergrooverrr 7 september 2012 bij 12:36 - Reageer

   Ik heb het samen met wat anderen besteld en zo kwamen we met 10 zakjes over de 50 euro en dan rekenen ze geen verzendkosten.
   Maar met verzendkosten is het nog altijd een mooie deal
   En de actie 50% korting op het tweede zakje is volgens mij nog 2 weken!

 2. theo 5 september 2012 bij 12:51 - Reageer

  Ja chiazaad is zeker aan de prijzige kant. Ik haalt wel eens een potje bij De Tuinen en kost dik 6 euro.Bij dagelijks gebruik is het zo leeg.En bij die vogelzaad on-line shop is misschien het proberen waard denk ik?

  • Inge 5 september 2012 bij 23:04 - Reageer

   Hallo Theo, over chiazaad voor vogels zijn de meningen verdeeld. Zie ook alle reacties op mijn site. Het punt is dat de chiazaad zelf misschien nog wel ok is, maar het wordt opgeslagen op een plaats voor diervoeders en daar wordt kennelijk veel rattengif toegepast. Dit is informatie van iemand die in die branche werkt. Zelf zou ik daarom geen chiazaad uit de dierenwinkel nemen.

   Groetjes,
   Inge

   • nico 5 september 2012 bij 23:33 - Reageer

    Hallo inge

    van dat rattengift geloof je zelf tocht niet de vogels zijn dan zeker dood. het chiazaad komt hier verpakt dubbel gezakt binnnen
    elke party heb een gecertificate / analyse plus lot nummer .
    deze zijn op vraagbaar elke verkoper moet ze hebben inverband invoer verklaring

    • Inge 5 september 2012 bij 23:36 - Reageer

     Hallo Nico, ja ik geloofde het eigenlijk wel… zou zelf niet snel dierenvoer kiezen, maar misschien heb ik het mis. Ik kom zelf niet uit de dierenvoederbranche, het was een reactie van iemand uit die branche op mijn site. Eet jij chiazaad bestemd voor vogels?

     Groetjes,
     Inge

     • Ed de Tollenaer 5 september 2012 bij 23:41

      Hallo Inge,
      Als korte reactie op dit berichtje nog even. Ik kom zelf uit de branche en gebruik al meer dan een jaar chiazaad dat ik ook aan mijn vogels geef. Het zaad komt van dezelfde leverancier als al het andere zaad dat in Nederland wordt verkocht. Zelf baal ik er enorm van dat het zo duur is geworden omdat deze prijzen voor zaad echt veel te hoog zijn voor vogelliefhebbers. Maar helaas is de vraag veel groter dan het aanbod en wordt het zaad dus ook steeds duurder.

      Gezonde groet,
      Ed

     • nico 5 september 2012 bij 23:53

      hoi Inge

      ik wel

     • Inge 6 september 2012 bij 17:28

      Hallo Ed en Nico, bedankt voor jullie reacties. Ik ga er nog eens over na denken…

      Groetjes!
      Inge

   • Ed de Tollenaer 5 september 2012 bij 23:38 - Reageer

    Dag Inge,
    Ik weet niet van wie je dat gehoord hebt, maar degene die dat doet is niet goed bezig. Als je rattengif zou gebruiken in de opslagplaatsen voor zaad, dan zou je daarmee alle vogels die het zaad eten onmiddellijk doden als het zaad in aanraking is gekomen met dat rattengif. Winkeliers zullen dit nooit gebruiken. Muizen en ratten wil je sowieso niet bij je voer hebben aangezien ze allerlei ziektes kunnen veroorzaken. Daarom zie je bij vogelliefhebbers en hun leveranciers alleen lijmplankjes en vallen staan. In de meeste gevallen zijn de opslagruimtes zo goed afgedicht dat er geen muis in kan komen om bovengenoemde redenen.

    Groet,
    Ed

 3. Chia fan 3 augustus 2012 bij 11:38 - Reageer

  Hoi Inge,
  Voorheen kocht ik het bij de europese vogelcultuurshop in Oss.
  Die heeft de prijs echter al rap opgeschroefd van 8 euro per kilo naar 11,25 per kilo….
  Jammer, ik ga elders zoeken voor de meest gunstige prijs….

  • Europese Cultuurvogel Shop 3 augustus 2012 bij 13:25 - Reageer

   Beste Chia fan,
   Helaas is het zo dat Chia zaad steeds moeilijker te verkrijgen is en worden wij geconfronteerd met het feit dat de inkoopprijs door onze leverancier steeds fors verhoogd wordt. Wij hebben hier in de verkoopprijs rekening moeten houden. Aangezien wij ons richten op vogelliefhebbers zijn wij hier niet blij mee gezien de budgetten die vogelliefhebbers hebben voor vogels.
   Wij zullen altijd proberen onze prijs zo laag mogelijk te houden zodat u dit zaad voor een eerlijke prijs kunt aanschaffen. Het is zeker niet het geval dat wij de prijs opschroeven zonder dat er iets aan de inkoopprijs veranderd is.

   Hartelijke groet,
   Het team van de Europese Cultuurvogel Shop.

  • nico 5 september 2012 bij 11:46 - Reageer

   kijkeens bij http://www.vanderaartdiervoeders.nl

   kost het 8,75 per kilo super goed
   nico

 4. Monika 8 juli 2012 bij 23:30 - Reageer

  Hoi Linda. De chiazaadjes voor consumptie door vogels zijn dezelfde als voor menselijke consumptie en worden juist erg zorgvuldig bewaard omdat vogels heel gevoelig zijn voor bacterieën e.d.

  • jolanda 9 juli 2012 bij 10:16 - Reageer

   gebruik de zaadjes van de vogelshop nu ruim een jaar! ook de andere zaden zijn geschikt bv hennepzaad,sesamzaad enzv

   • monika 9 juli 2012 bij 11:07 - Reageer

    Ik ook! Heb geen maagzuurremmers meer nodig dankzij de zaadjes e.a. eetgewoonten! En ik heb langer energie na het ontbijt en minder snel trek.
    Mijn man gebruikt het voor zijn bloedvaten ( is gedotterd).

 5. jolanda 8 juli 2012 bij 11:39 - Reageer

  wauw , kan het nog duurder? ruim 20 voor een kilo dus , ben toch heel blij met 7,95 een kilo!

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen