Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. Liesbeth 7 juni 2012 bij 11:19 - Reageer

  Hallo Linda,ik woon in België en mijn zus in Nederland. Wij kopen onze chiazaden op internet bij http://www.vogelartikelenwebshop.nl
  Het kost 8.95 euro voor 1 kilo.Ik moet je oprecht zeggen dat ik door schildklierproblemen héél véél pijn in mijn benen had. En dat is weg. Echt waar!!Veel succes. Liesbeth

  • alice 27 augustus 2012 bij 15:30 - Reageer

   hier is het ook boven de 11euro uit gekomen hoor
   gr alice

 2. jimmy 12 maart 2012 bij 17:24 - Reageer

  Is die site wel betrouwbaar? Leveren ze ook in België?

 3. Ed de Tollenaer 7 februari 2012 bij 12:08 - Reageer

  Chia zaad is heel voordelig per kilo te koop bij ecshoponline.nl op . Deze zaak is gespecialiseerd in zaden. Van oorsprong voor vogels, maar ze leveren onder andere ook aan sporters. Op dit moment kost het €7,- per kilo (ex verzendkosten). Al het chia zaad in Nederland komt van dezelfde kweker, zo ook dit zaad.

  • Ed de Tollenaer 15 februari 2012 bij 16:57 - Reageer

   De url hierboven klopt niet. Dat moet zijn .

   • david 24 augustus 2013 bij 08:58 - Reageer

    Nu voor 15 euro per kg… bijna 100% duurder geworden in 1,5 jaar 🙁

 4. Nicole 4 februari 2012 bij 13:14 - Reageer

  De chia-zaden staan momenteel op http://www.gezondheidswinkel.nl in promotie nl. 6,95 euro voor een halve kilo.

  • Esther 6 februari 2012 bij 15:22 - Reageer

   Chai zaden zijn vanaf nu ook te koop bij Rozemarijn & Thijm ( Limburg). 6,95 voor een hele pot.

   • jimmy 12 maart 2012 bij 17:24 - Reageer

    Voor ne halve pot zou ik het nie doen

 5. John 27 januari 2012 bij 16:39 - Reageer

  Chia-zaad kun je ook online bestellen bij de http://www.gezondheidswinkel.nl , 7,95 euro per halve kilo of kopen bij de lokale gezondheidswinkel (oa in Maastricht). check hun website voor andere vestigingen in Nederland.

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen