Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. Fiona 14 januari 2012 bij 23:40 - Reageer

  Zoals velen heb ik ook gegoogled naar het goedkoopste chiazaad, omdat het nogal prijzig is. De goedkoopste zijn inderdaad de dierenvoeraanbieders voor zo’n €7,95 de kilo. Ik vond het ook nog bij een molen die voor zelfbakkers broodmixen e.d. verkoopt voor €10,- de kilo, echter nog wel €6,75 verzendkosten, maar dan kun je 2 kilo bestellen voor €16,75, want het blijft toch lang goed en het is geschikt voor menselijke consumptie.

  • Theo 6 september 2012 bij 14:34 - Reageer

   Kan je bij die molenaar dan ook online evt bestellen Fiona? Want dan zou het een zoals jij zegt een optie kunne zijn om dan 2 kilo te bestellen, kom je ook op zo’n rond de 8,- uit, toch?

 2. Fiona 14 januari 2012 bij 23:15 - Reageer

  Hallo Inge,
  Het chiazaad is inderdaad schandalig duur. Als diervoeder is het volgens mij wel het goedkoopst, maar als je dit eng vindt, kun je ook eens proberen bij een molen die spullen voor zelf brood bakken verkoopt. Via google was er een die het chiazaad voor €10,- de kilo verkocht wel nog €6,75 verzendkosten extra, maar wel gebruikt voor mensenvoer.

 3. Will Klein Sprokkelhorst 12 januari 2012 bij 13:18 - Reageer

  BEste allemaal
  I heb me erg verdiept in het fenomeen Chia zaden
  Kom tot de conclusie dat Chia zaden altijd biologische zijn.
  Chia zaden hoeven niet bespoten te worden omdat ze van zichzelf al veel antioxidanten bevatten.
  De Salvia Hispanica kan zichzelf heel goed beschermen, en heeft dus nooit bestrijdingmiddelen nodig.
  Het bedrag wat in NL gevraagd wordt voor CHIA zaden is ronduit schandalig. Als tegenactie verkoop ik ze voor 16 euro p.kg

  • jolanda 12 januari 2012 bij 13:30 - Reageer

   eh….. verkoop je dan het vogelzaad door die de helft kost?
   had al eerder vermeld dat chia altijd biologisch is ook voor vogels.
   en dat onzin verhaal van rattengif….. de gemiddelde supermarkt heeft ook opslag met lekker voedsel voor ratten en muizen

 4. Odilia 8 januari 2012 bij 08:44 - Reageer

  Vrijdag bij Delicious Food op Westerstraat Adam voor Hennepzaad, uitverkocht over 2 weken hebben ze het weer. Hennepzaad vind ik heel erg lekker en het is een alternatief voor Chia maar ik gebruik ze allebei naast elkaar in de havermoot en yoghurt. Van de Chia zaad had ze net 50 kg besteld en die was binnen een week uitverkocht, zal wel an de start van nieuwe FaH programma gelegen hebben. Ik bestel bij http://www.shop.sachia.de bij 3 potjes geen verzendkosten 9,95 voor 450 gr organic, 8,95 voor gewoon. Vraag me af of het verschil alleen de stempel is …..

  • Inge 11 januari 2012 bij 11:25 - Reageer

   Hey Odilia, dit bericht was me ontgaan, wat grappig dat de chiazaad en hennepzaad zo hard gaan. De site de je opgeeft krijg ik niet aan de gang… groetjes!

 5. suzanne 7 januari 2012 bij 16:06 - Reageer

  Ik heb net bij g & W gezondsheidwinkel in den haag 500 gram voor 7.95 gekocht.

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen