Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. Nicolaas 15 november 2011 bij 12:58 - Reageer

  Dag, ik heb zojuist Chiazaad gekocht bij Reformwinkel Biolicious op de Aalsmeerweg/Hoofddorpplein in Amsterdam. Ik betaalde € 15,00 voor 1.000 gram (€ 8,50 voor 500 gram). Groet, Nicolaas

 2. Theo 3 november 2011 bij 10:37 - Reageer

  Wat een heerlijke heisa over de chiazaad,welke is betrouwbaar en welke niet.Het voordeligste uitzoeken vind ik top!Zelf heb ik het besteld bij Rawfood een on-line shop.Het item van chocka vond ik interessant omdat het weer een ander licht op het onderwerp opwierp.
  Het antwoord van Bart is een tegenhanger waar ook weer over te denken valt.Zo wie zo ben ik blij dat ik mij ook aangemeld heb voor Inge’s web-site.
  Denk er sterk over om Sam’s idee over te nemen.
  Beste chia gebruikers “keep the thoughts & talkings going”
  Theo

 3. jolanda 16 oktober 2011 bij 12:20 - Reageer

  en dan voor kleine vogellijfjes fataal?

 4. Bart 16 oktober 2011 bij 10:40 - Reageer

  Ik wil reageren op Chiazaad die niet is bedoeld voor menselijke consumptie en die verkocht word in dierenspeciaalzaken en voor de vogelvoederij,ben zelf werkzaam in deze branche en wil mensen waarschuwen dat dit echt niet voor menselijke consumptie geschikt word geacht en wel om het volgende , in de resten van het Chiazaad en andere zaden zitten overblijfselen van zware gifsoorten als onder andere rattegif en meer van dit toxisch gif in verband met muizen en ratten die altijd aanwezig zijn, als bestrijdingsmiddel helpt helaas enkel gif dat helaas ook in contact komt met het Chiazaad , dit ongedierte bij de groothandel valt niet uit te roeien , deze restsporen van gif wil je echt niet tot je nemen en kan op de lange termijn grote gezondheidsproblemen opleveren , dacht dat u dit beter kon weten , Mvg Bart

  • Inge 16 oktober 2011 bij 12:30 - Reageer

   Hallo Bart, bedankt voor deze toelichting! In de diervoeding gelden inderdaad andere normen…

   • saskia kolthoff 2 november 2011 bij 20:44 - Reageer

    waarom mag je geen lijnzaad gebruiken als je borstkanker hebt gehad?

    • Inge 3 november 2011 bij 11:34 - Reageer

     Hallo Saskia, dat weet ik eigenlijk niet, van wie heb je dat advies? Wat ik wel weet van lijnzaad is dat het bij mannen het risico op prostaatkanker kan verhogen.

  • Ed de Tollenaer 8 juni 2012 bij 06:05 - Reageer

   Bart,
   Dit is klinklare onzin. Als er gif in diervoeder zou zitten zouden dieren hier ook dood aan gaan.

   Ed

 5. jolanda 8 oktober 2011 bij 22:10 - Reageer

  hé hé eindelijk iemand die het begrijpt!
  nog een voorbeeld met sesamzaad op een raw food site verkopen ze te dure sesamzaad omdat het rauw is! grappig want sesamzaad is altijd rauw!

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen