Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiazaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

139 Reacties

 1. Petra 3 oktober 2011 bij 13:05 - Reageer

  Ik heb chia seeds gekocht bij gezondheiswinkel de Groenhof in Alkmaar.
  6,49 voor 250gr van het merk Matisson. Zij verkopen nog veel meer superfoods

 2. Karin Claessen 2 oktober 2011 bij 09:32 - Reageer

  Ik heb chia zaad gekocht bij Gezondheidswinkel Schreurs in Maastricht. Heb € 9,– betaald voor 400 gram.

  Karin

 3. Lenette 1 oktober 2011 bij 07:51 - Reageer

  Hallo,

  De chia Seeds bestel ik altijd via de vitaminstore. Sinds kort zijn de seeds van Mattison ook bij de natuurwinkel in wc Kronenburg (Arnhem Zuid) te verkrijgen. 🙂

  Grtjs Lenette

 4. jolanda 30 september 2011 bij 16:47 - Reageer

  gebruik nu dus het vogelzaad; hiervoor had ik van chiazaden.nl via groupon.
  wat opvalt is dat ik nu veel sneller en dikker gel heb, lijkt of het dan verser is. verder heb ik geen problemen gesignaleerd en blijkt de controle voor vogelvoer ook streng te zijn ivm angst voor besmetting enzv.

 5. jolanda 24 september 2011 bij 22:34 - Reageer

  ik heb deze info gevonden:

  De antioxidanten in chia zorgen ervoor dat het chia zaad zeer lang houdbaar is zonder kwaliteitsverlies. Dit in tegenstelling tot andere olierijke producten welke middels speciale verpakkingen en/of toevoeging van kunstmatige antioxidanten en stabilisatoren etc. toch nog zeer beperkt houdbaar zijn. Dit is vanuit praktische maar zeker milieutechnische overwegingen een groot voordeel. Daarbij komt ook nog dat de locale boeren welke de chia planten (eenjarige planten) verbouwen, geen pesticiden en/of andere bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken. De chia planten namelijk blijken niet aantrekkelijk te zijn voor insecten en ander ongedierte

  lijkt mij dus dat chiazaad bij dierenwinkel veilig is.

  • Inge 26 september 2011 bij 17:48 - Reageer

   Hi Jolanda, interessant! Zelf durf ik het niet aan, maar ik hou me aanbevolen voor je ervaringen. Ik heb zelf het idee dat de processen voor menselijk voedsel strenger zijn, maar misschien geldt dat niet voor chiazaad.

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen