facebook_pixel

Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Home>Clean Eating>Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Waar Kan Je Chia Zaad Kopen?

Een van de meest gestelde vragen is waar je chiazaad kunt kopen. Een paar jaar geleden was chiazaad nog moeilijk verkrijgbaar Daarom heb ik dit bericht geopend en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij chiazaad hebt gevonden. Tegenwoord is chiazaad op steeds meer plaatsen bereikbaar.

Adressen voor chiacaad

 • chiazaad is in steeds meer supermarkten verkrijgbaar
 • Verder kun je chiazaad bij de meeste natuurwinkels kopen
 • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die chiazaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
 • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je chiazaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat chiazaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat chiazaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chiaxaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chiaxaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar chiazaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang chiazaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels chiazaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de chiazaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al chiazaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recepttips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

Pas weer lekker in je zomerkleren

Wil je een paar kilo afvallen en weer lekker in je kleren passen? Doe thuis de Bikini Body Kuur...

JA, GEEF MIJ MEER INFORMATIE
2017-01-31T09:47:07+00:00

147 Comments

 1. ton 14 November 2013 at 13:17 - Reply

  Zit er veel verschil in de chia zaden ( goede en slecht ) ik vraag dit daar de prijzen nogal verschillen
  groetjes
  Ton

 2. Jessica 7 September 2013 at 09:45 - Reply

  Ik koop mijn chiazaad bij mevrouw Noot in Deventer.
  Mijn favoriete zaak voor het halen van mijn superfoods, gedroogd fruit en de lekkerste noten.
  en…goed advies/ informatie en gratis proeven van (voor mij) nieuwe dingen. Leuke zaak!

  groeten
  Jessica

 3. Rinske 28 June 2013 at 11:58 - Reply

  Voor de mensen die in Den Haag en omgeving wonen: op de Haagse markt kan je bij de noten en olijvenkraam chiazaad voor 1 euro per 100 gram halen, heel goedkoop dus!

 4. Dineke 21 June 2013 at 17:26 - Reply

  Kijk ook eens op vogelartikelenwebshop.nl
  1 kilo voor 11,25…stukken goedkoper dan in de reformwinkels.

 5. linda 13 October 2012 at 16:42 - Reply

  Hoi Inge,

  Gisteren 2 kg Chia (in keurig gesealde zakken) gekocht bij Aart diervoeders voor 18 euro (volgens mij koopt chiazaad.nl hier ook in). Een maand geleden kocht ik een pond op de Noordermarkt voor 11 euro dus tel mijn winst maar uit. Chia wordt niet of nauwelijks bewerkt omdat het door de vettige samenstelling geen vervelende beestjes aantrekt.
  Maar voor wie graag teveel betaalt, keuze genoeg;-]]

 6. Linda 7 October 2012 at 11:59 - Reply

  In Den Haag verkopen wij het in De Notenbar op de Leyweg

 7. supergrooverrr 6 September 2012 at 11:35 - Reply

  ik heb chia zaden besteld bij de gezondheidswinkel.

  ze hebben nu een aanbieding….2e produkt van eigen merk 50% korting dus je betaalt voor het eerste zakje 8 euro (500 gram) en het 2e zakje 4 euro dus je hebt voor 12 euro een kilo chia zaden
  mooie deal lijkt mij 🙂

  • Niki Clerx 6 September 2012 at 23:28 - Reply

   Ik heb het ook besteld bij de Gezondheidswinkel. Een kilo voor 12 euro (excl. 5,45 verzendkosten). Maar nog altijd voordeliger dan een kilo bij chiazaden.nl 🙂

   • supergrooverrr 7 September 2012 at 12:36 - Reply

    Ik heb het samen met wat anderen besteld en zo kwamen we met 10 zakjes over de 50 euro en dan rekenen ze geen verzendkosten.
    Maar met verzendkosten is het nog altijd een mooie deal
    En de actie 50% korting op het tweede zakje is volgens mij nog 2 weken!

 8. theo 5 September 2012 at 12:51 - Reply

  Ja chiazaad is zeker aan de prijzige kant. Ik haalt wel eens een potje bij De Tuinen en kost dik 6 euro.Bij dagelijks gebruik is het zo leeg.En bij die vogelzaad on-line shop is misschien het proberen waard denk ik?

  • Inge 5 September 2012 at 23:04 - Reply

   Hallo Theo, over chiazaad voor vogels zijn de meningen verdeeld. Zie ook alle reacties op mijn site. Het punt is dat de chiazaad zelf misschien nog wel ok is, maar het wordt opgeslagen op een plaats voor diervoeders en daar wordt kennelijk veel rattengif toegepast. Dit is informatie van iemand die in die branche werkt. Zelf zou ik daarom geen chiazaad uit de dierenwinkel nemen.

   Groetjes,
   Inge

   • nico 5 September 2012 at 23:33 - Reply

    Hallo inge

    van dat rattengift geloof je zelf tocht niet de vogels zijn dan zeker dood. het chiazaad komt hier verpakt dubbel gezakt binnnen
    elke party heb een gecertificate / analyse plus lot nummer .
    deze zijn op vraagbaar elke verkoper moet ze hebben inverband invoer verklaring

    • Inge 5 September 2012 at 23:36 - Reply

     Hallo Nico, ja ik geloofde het eigenlijk wel… zou zelf niet snel dierenvoer kiezen, maar misschien heb ik het mis. Ik kom zelf niet uit de dierenvoederbranche, het was een reactie van iemand uit die branche op mijn site. Eet jij chiazaad bestemd voor vogels?

     Groetjes,
     Inge

     • Ed de Tollenaer 5 September 2012 at 23:41

      Hallo Inge,
      Als korte reactie op dit berichtje nog even. Ik kom zelf uit de branche en gebruik al meer dan een jaar chiazaad dat ik ook aan mijn vogels geef. Het zaad komt van dezelfde leverancier als al het andere zaad dat in Nederland wordt verkocht. Zelf baal ik er enorm van dat het zo duur is geworden omdat deze prijzen voor zaad echt veel te hoog zijn voor vogelliefhebbers. Maar helaas is de vraag veel groter dan het aanbod en wordt het zaad dus ook steeds duurder.

      Gezonde groet,
      Ed

     • nico 5 September 2012 at 23:53

      hoi Inge

      ik wel

     • Inge 6 September 2012 at 17:28

      Hallo Ed en Nico, bedankt voor jullie reacties. Ik ga er nog eens over na denken…

      Groetjes!
      Inge

   • Ed de Tollenaer 5 September 2012 at 23:38 - Reply

    Dag Inge,
    Ik weet niet van wie je dat gehoord hebt, maar degene die dat doet is niet goed bezig. Als je rattengif zou gebruiken in de opslagplaatsen voor zaad, dan zou je daarmee alle vogels die het zaad eten onmiddellijk doden als het zaad in aanraking is gekomen met dat rattengif. Winkeliers zullen dit nooit gebruiken. Muizen en ratten wil je sowieso niet bij je voer hebben aangezien ze allerlei ziektes kunnen veroorzaken. Daarom zie je bij vogelliefhebbers en hun leveranciers alleen lijmplankjes en vallen staan. In de meeste gevallen zijn de opslagruimtes zo goed afgedicht dat er geen muis in kan komen om bovengenoemde redenen.

    Groet,
    Ed

 9. Chia fan 3 August 2012 at 11:38 - Reply

  Hoi Inge,
  Voorheen kocht ik het bij de europese vogelcultuurshop in Oss.
  Die heeft de prijs echter al rap opgeschroefd van 8 euro per kilo naar 11,25 per kilo….
  Jammer, ik ga elders zoeken voor de meest gunstige prijs….

  • Europese Cultuurvogel Shop 3 August 2012 at 13:25 - Reply

   Beste Chia fan,
   Helaas is het zo dat Chia zaad steeds moeilijker te verkrijgen is en worden wij geconfronteerd met het feit dat de inkoopprijs door onze leverancier steeds fors verhoogd wordt. Wij hebben hier in de verkoopprijs rekening moeten houden. Aangezien wij ons richten op vogelliefhebbers zijn wij hier niet blij mee gezien de budgetten die vogelliefhebbers hebben voor vogels.
   Wij zullen altijd proberen onze prijs zo laag mogelijk te houden zodat u dit zaad voor een eerlijke prijs kunt aanschaffen. Het is zeker niet het geval dat wij de prijs opschroeven zonder dat er iets aan de inkoopprijs veranderd is.

   Hartelijke groet,
   Het team van de Europese Cultuurvogel Shop.

  • nico 5 September 2012 at 11:46 - Reply

   kijkeens bij http://www.vanderaartdiervoeders.nl

   kost het 8,75 per kilo super goed
   nico

 10. Cees 8 July 2012 at 00:01 - Reply

  Check ook eens http://www.hennepenco.nl . Chia zaad €3.90 voor 170 gram.

  • jolanda 8 July 2012 at 11:39 - Reply

   wauw , kan het nog duurder? ruim 20 voor een kilo dus , ben toch heel blij met 7,95 een kilo!

 11. Linda 16 April 2012 at 23:44 - Reply

  Hoi Hoi, wat zijn er veel plekken zeg, maakt het er niet makkelijker op… en die verschillen qua prijzen. Ik ga eens op onderzoek uit om die goedkopere uit te proberen, maar ben wel een beetje huiverig voor de kwaliteit wat betreft de diervoeding. Maar kan me ook niet voorstellen dat ze ongezonde chia zaden aan dieren geven, hoogstwaarschijnlijk ongewassen misschien.
  Ik heb chia zaden laatst gekocht via http://www.nutribliss.nl voor 12,90 500 gram, kreeg wel 10% korting, dus dat scheelde weer. Ik vind chia zaad echt super om te gebruiken, maar ben er wel snel doorheen doordat ik het in de yoghurt gebruik + door de smoothies. S’avonds maak ik er pudding van met rijstmelk als ik ‘lekkere’ trek heb. Heb geen last meer van mijn darmen!

  • Liesbeth 7 June 2012 at 11:19 - Reply

   Hallo Linda,ik woon in België en mijn zus in Nederland. Wij kopen onze chiazaden op internet bij http://www.vogelartikelenwebshop.nl
   Het kost 8.95 euro voor 1 kilo.Ik moet je oprecht zeggen dat ik door schildklierproblemen héél véél pijn in mijn benen had. En dat is weg. Echt waar!!Veel succes. Liesbeth

   • alice 27 August 2012 at 15:30 - Reply

    hier is het ook boven de 11euro uit gekomen hoor
    gr alice

  • Monika 8 July 2012 at 23:30 - Reply

   Hoi Linda. De chiazaadjes voor consumptie door vogels zijn dezelfde als voor menselijke consumptie en worden juist erg zorgvuldig bewaard omdat vogels heel gevoelig zijn voor bacterieën e.d.

   • jolanda 9 July 2012 at 10:16 - Reply

    gebruik de zaadjes van de vogelshop nu ruim een jaar! ook de andere zaden zijn geschikt bv hennepzaad,sesamzaad enzv

    • monika 9 July 2012 at 11:07 - Reply

     Ik ook! Heb geen maagzuurremmers meer nodig dankzij de zaadjes e.a. eetgewoonten! En ik heb langer energie na het ontbijt en minder snel trek.
     Mijn man gebruikt het voor zijn bloedvaten ( is gedotterd).

 12. Femke 6 March 2012 at 18:19 - Reply

  Ik heb de chiazaden bestelt op http://www.chiazaden.eu voor 16,00 euro per kilo.
  Daarnaast krijg je, als je jouw e-mailadres geeft bij aankoop, zo nu en dan een nieuwsbrief met recepten en wetenswaardigheden. Erg handig.

  • jimmy 12 March 2012 at 17:24 - Reply

   Is die site wel betrouwbaar? Leveren ze ook in België?

  • Lisa 30 November 2012 at 14:32 - Reply

   Hoi Femke,
   Ik heb de website, die jij adviseert, geprobeerd te raadplegen maar krijg een foutmelding.
   Weet jij of de website nog bestaat of heb je misschien een typefout gemaakt :).
   Alvast bedankt.

 13. Ed de Tollenaer 7 February 2012 at 12:08 - Reply

  Chia zaad is heel voordelig per kilo te koop bij ecshoponline.nl op . Deze zaak is gespecialiseerd in zaden. Van oorsprong voor vogels, maar ze leveren onder andere ook aan sporters. Op dit moment kost het €7,- per kilo (ex verzendkosten). Al het chia zaad in Nederland komt van dezelfde kweker, zo ook dit zaad.

  • Ed de Tollenaer 15 February 2012 at 16:57 - Reply

   De url hierboven klopt niet. Dat moet zijn .

   • david 24 August 2013 at 08:58 - Reply

    Nu voor 15 euro per kg… bijna 100% duurder geworden in 1,5 jaar 🙁

 14. Nicole 4 February 2012 at 13:14 - Reply

  De chia-zaden staan momenteel op http://www.gezondheidswinkel.nl in promotie nl. 6,95 euro voor een halve kilo.

  • Esther 6 February 2012 at 15:22 - Reply

   Chai zaden zijn vanaf nu ook te koop bij Rozemarijn & Thijm ( Limburg). 6,95 voor een hele pot.

   • jimmy 12 March 2012 at 17:24 - Reply

    Voor ne halve pot zou ik het nie doen

 15. John 27 January 2012 at 16:39 - Reply

  Chia-zaad kun je ook online bestellen bij de http://www.gezondheidswinkel.nl , 7,95 euro per halve kilo of kopen bij de lokale gezondheidswinkel (oa in Maastricht). check hun website voor andere vestigingen in Nederland.

 16. Fiona 14 January 2012 at 23:40 - Reply

  Zoals velen heb ik ook gegoogled naar het goedkoopste chiazaad, omdat het nogal prijzig is. De goedkoopste zijn inderdaad de dierenvoeraanbieders voor zo’n €7,95 de kilo. Ik vond het ook nog bij een molen die voor zelfbakkers broodmixen e.d. verkoopt voor €10,- de kilo, echter nog wel €6,75 verzendkosten, maar dan kun je 2 kilo bestellen voor €16,75, want het blijft toch lang goed en het is geschikt voor menselijke consumptie.

  • Theo 6 September 2012 at 14:34 - Reply

   Kan je bij die molenaar dan ook online evt bestellen Fiona? Want dan zou het een zoals jij zegt een optie kunne zijn om dan 2 kilo te bestellen, kom je ook op zo’n rond de 8,- uit, toch?

 17. Fiona 14 January 2012 at 23:15 - Reply

  Hallo Inge,
  Het chiazaad is inderdaad schandalig duur. Als diervoeder is het volgens mij wel het goedkoopst, maar als je dit eng vindt, kun je ook eens proberen bij een molen die spullen voor zelf brood bakken verkoopt. Via google was er een die het chiazaad voor €10,- de kilo verkocht wel nog €6,75 verzendkosten extra, maar wel gebruikt voor mensenvoer.

 18. Will Klein Sprokkelhorst 12 January 2012 at 13:18 - Reply

  BEste allemaal
  I heb me erg verdiept in het fenomeen Chia zaden
  Kom tot de conclusie dat Chia zaden altijd biologische zijn.
  Chia zaden hoeven niet bespoten te worden omdat ze van zichzelf al veel antioxidanten bevatten.
  De Salvia Hispanica kan zichzelf heel goed beschermen, en heeft dus nooit bestrijdingmiddelen nodig.
  Het bedrag wat in NL gevraagd wordt voor CHIA zaden is ronduit schandalig. Als tegenactie verkoop ik ze voor 16 euro p.kg

  • jolanda 12 January 2012 at 13:30 - Reply

   eh….. verkoop je dan het vogelzaad door die de helft kost?
   had al eerder vermeld dat chia altijd biologisch is ook voor vogels.
   en dat onzin verhaal van rattengif….. de gemiddelde supermarkt heeft ook opslag met lekker voedsel voor ratten en muizen

 19. Odilia 8 January 2012 at 08:44 - Reply

  Vrijdag bij Delicious Food op Westerstraat Adam voor Hennepzaad, uitverkocht over 2 weken hebben ze het weer. Hennepzaad vind ik heel erg lekker en het is een alternatief voor Chia maar ik gebruik ze allebei naast elkaar in de havermoot en yoghurt. Van de Chia zaad had ze net 50 kg besteld en die was binnen een week uitverkocht, zal wel an de start van nieuwe FaH programma gelegen hebben. Ik bestel bij http://www.shop.sachia.de bij 3 potjes geen verzendkosten 9,95 voor 450 gr organic, 8,95 voor gewoon. Vraag me af of het verschil alleen de stempel is …..

  • Inge 11 January 2012 at 11:25 - Reply

   Hey Odilia, dit bericht was me ontgaan, wat grappig dat de chiazaad en hennepzaad zo hard gaan. De site de je opgeeft krijg ik niet aan de gang… groetjes!

 20. suzanne 7 January 2012 at 16:06 - Reply

  Ik heb net bij g & W gezondsheidwinkel in den haag 500 gram voor 7.95 gekocht.

 21. Nicolaas 15 November 2011 at 12:58 - Reply

  Dag, ik heb zojuist Chiazaad gekocht bij Reformwinkel Biolicious op de Aalsmeerweg/Hoofddorpplein in Amsterdam. Ik betaalde € 15,00 voor 1.000 gram (€ 8,50 voor 500 gram). Groet, Nicolaas

 22. Theo 3 November 2011 at 10:37 - Reply

  Wat een heerlijke heisa over de chiazaad,welke is betrouwbaar en welke niet.Het voordeligste uitzoeken vind ik top!Zelf heb ik het besteld bij Rawfood een on-line shop.Het item van chocka vond ik interessant omdat het weer een ander licht op het onderwerp opwierp.
  Het antwoord van Bart is een tegenhanger waar ook weer over te denken valt.Zo wie zo ben ik blij dat ik mij ook aangemeld heb voor Inge’s web-site.
  Denk er sterk over om Sam’s idee over te nemen.
  Beste chia gebruikers “keep the thoughts & talkings going”
  Theo

 23. jolanda 16 October 2011 at 12:20 - Reply

  en dan voor kleine vogellijfjes fataal?

 24. Bart 16 October 2011 at 10:40 - Reply

  Ik wil reageren op Chiazaad die niet is bedoeld voor menselijke consumptie en die verkocht word in dierenspeciaalzaken en voor de vogelvoederij,ben zelf werkzaam in deze branche en wil mensen waarschuwen dat dit echt niet voor menselijke consumptie geschikt word geacht en wel om het volgende , in de resten van het Chiazaad en andere zaden zitten overblijfselen van zware gifsoorten als onder andere rattegif en meer van dit toxisch gif in verband met muizen en ratten die altijd aanwezig zijn, als bestrijdingsmiddel helpt helaas enkel gif dat helaas ook in contact komt met het Chiazaad , dit ongedierte bij de groothandel valt niet uit te roeien , deze restsporen van gif wil je echt niet tot je nemen en kan op de lange termijn grote gezondheidsproblemen opleveren , dacht dat u dit beter kon weten , Mvg Bart

  • Inge 16 October 2011 at 12:30 - Reply

   Hallo Bart, bedankt voor deze toelichting! In de diervoeding gelden inderdaad andere normen…

   • saskia kolthoff 2 November 2011 at 20:44 - Reply

    waarom mag je geen lijnzaad gebruiken als je borstkanker hebt gehad?

    • Inge 3 November 2011 at 11:34 - Reply

     Hallo Saskia, dat weet ik eigenlijk niet, van wie heb je dat advies? Wat ik wel weet van lijnzaad is dat het bij mannen het risico op prostaatkanker kan verhogen.

  • Ed de Tollenaer 8 June 2012 at 06:05 - Reply

   Bart,
   Dit is klinklare onzin. Als er gif in diervoeder zou zitten zouden dieren hier ook dood aan gaan.

   Ed

 25. jolanda 8 October 2011 at 22:10 - Reply

  hé hé eindelijk iemand die het begrijpt!
  nog een voorbeeld met sesamzaad op een raw food site verkopen ze te dure sesamzaad omdat het rauw is! grappig want sesamzaad is altijd rauw!

 26. Petra 3 October 2011 at 13:05 - Reply

  Ik heb chia seeds gekocht bij gezondheiswinkel de Groenhof in Alkmaar.
  6,49 voor 250gr van het merk Matisson. Zij verkopen nog veel meer superfoods

 27. Karin Claessen 2 October 2011 at 09:32 - Reply

  Ik heb chia zaad gekocht bij Gezondheidswinkel Schreurs in Maastricht. Heb € 9,– betaald voor 400 gram.

  Karin

 28. Lenette 1 October 2011 at 07:51 - Reply

  Hallo,

  De chia Seeds bestel ik altijd via de vitaminstore. Sinds kort zijn de seeds van Mattison ook bij de natuurwinkel in wc Kronenburg (Arnhem Zuid) te verkrijgen. 🙂

  Grtjs Lenette

 29. jolanda 30 September 2011 at 16:47 - Reply

  gebruik nu dus het vogelzaad; hiervoor had ik van chiazaden.nl via groupon.
  wat opvalt is dat ik nu veel sneller en dikker gel heb, lijkt of het dan verser is. verder heb ik geen problemen gesignaleerd en blijkt de controle voor vogelvoer ook streng te zijn ivm angst voor besmetting enzv.

 30. jolanda 24 September 2011 at 22:34 - Reply

  ik heb deze info gevonden:

  De antioxidanten in chia zorgen ervoor dat het chia zaad zeer lang houdbaar is zonder kwaliteitsverlies. Dit in tegenstelling tot andere olierijke producten welke middels speciale verpakkingen en/of toevoeging van kunstmatige antioxidanten en stabilisatoren etc. toch nog zeer beperkt houdbaar zijn. Dit is vanuit praktische maar zeker milieutechnische overwegingen een groot voordeel. Daarbij komt ook nog dat de locale boeren welke de chia planten (eenjarige planten) verbouwen, geen pesticiden en/of andere bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken. De chia planten namelijk blijken niet aantrekkelijk te zijn voor insecten en ander ongedierte

  lijkt mij dus dat chiazaad bij dierenwinkel veilig is.

  • Inge 26 September 2011 at 17:48 - Reply

   Hi Jolanda, interessant! Zelf durf ik het niet aan, maar ik hou me aanbevolen voor je ervaringen. Ik heb zelf het idee dat de processen voor menselijk voedsel strenger zijn, maar misschien geldt dat niet voor chiazaad.

 31. Tina 21 August 2011 at 01:05 - Reply

  Misschien het verschil met dierenvoer Chia?
  Gelezen
  I purchased a bag of chia as well as a bag of salba from a local health food store thinking that I would do the differentiating for myslf. My advice to all regarding salba vs. chia is….do your homework. The bag of chia contained traces of what appeared to be dirt and debris (not visible unless you really look hard). The container of salba did not contain any of these things. I contacted a rep. from salba and asked what their process was before packaging. She said that they use very sophisticated equipment that is able to sort out this type of debris and that it was absolutely necessary when packaging salba because it cannot be washed as the seeds would expand and become unusable. From my discovery of this “dirty chia”, this seems like a case of you get what you pay for.

 32. annemieke 19 August 2011 at 17:05 - Reply

  Beste Inge
  Ik ben onlangs begonnen met chia zaad met name door de reacties op jouw site. Heb het besteld bij http://www.wondervoedsel.nl. Binnen 3 dagen in huis. Ben zelf een fanatiek hardloopster dus hoop hiermee wat extra resultaten te behalen en daarnaast is het ook gewoon gezond
  dank je voor al je adviezen

  • Inge 20 August 2011 at 17:07 - Reply

   Hoi Annemieke, bedankt!

 33. sam 16 August 2011 at 14:31 - Reply

  De ALLERGOEDKOOPSTE biologische Chia kost €18 p/kg, INCL. verzendkosten!!! USDA Certified Organic / Kosher & Parve / GMO-Free / Gluten-Free. (geen dierenvoer!) goedkoper dan enerchia.nl en chiazaden.nl!!
  Bij deze Amerikaanse site moet je wel de grootste portie (24lbs=10.8kg) bestellen, zodat je het goedkoopste uit bent. Kan je met een paar mensen tegelijk bestellen en de kosten delen. Zie meer info hier

 34. Irma 5 August 2011 at 00:11 - Reply

  Ik heb de chiazaden via de groupon besteld, in 1 woord super, keurig via de post en mijn brievenbus naar binnen, per kilo in een plat pakje.
  De groupon actie heeft mij veel voordeel gegeven, het is ook daar een biologisch product , houdbaarheid is zeer langdurig dus ja ik heb meerdere kilo’s besteld en ik ben echt heel blij hiermee. nu met de eerste zak van 500 gr doe ik met 2 eetlpls per dag al ruim 1 maand tot 6 weken , ik laat de zaden ongeweekt meegaan in de blender met een gezonde meestal groene smootie, er moet dan extra water bij want de zaden maken het na verloop van tijd tot een mousse brij hierdoor heb ik gedurende de hele ochtend al 1,5 ltr vocht, fruit, groente en de zaden binnen. in mijn hele leven heb ik nog nooit zo’n goede darmwerking gehad (gebruikte altijd lijnzaad en zemelen ivm spastisch colon) ook bemerk ik dat ik na een (gezonde) lunch van groente en eiwit geen “dip” ofwel slaapaanval meer heb, mijn insuline spiegel blijft vrij constant, ik blijf fit het is echt geweldig voor mijn lichaam, ik heb ze via groupon bij de firma chiazaden.nl gekocht. een internet winkel, je krijgt dan per kilo nog € 3,00 aan verzendkosten erbij via groupon had ik dus 50% korting dus 12 € per kilo en daarbij de verzendkosten totaal € 15 ik wacht met spanning op de volgende groupon actie alhoewel ik nog heel lang vooruit kan met mijn laatste bestelling. Maar ik heb al vele mensen in mijn omgeving enthousiast gemaakt. toch begrijp ik nog steeds niet die prijsverschillen tussen de zaden wel/geen dieren winkel of wat? Inge ik zie nergens een mening van jou hierover, wat zeg jij van de dieren chia zaden zijn deze OK of niet? als ik goed begrijp chia via groupon zijn 50% goedkoper dus 12 euro per kilo en de eigenaar verdient slechts de helft daarvan dus 6 euro de kilo zou dan toch de dieren chia zaden hezelfde kunnen zijn?

  • Inge 5 August 2011 at 09:37 - Reply

   Hoi Irma, goed bezig!! En een fantastische deal had je bij Groupon. Ik krijg vaker de vraag over vogelzaad, ben zelf ook wel benieuwd. Ik denk dat we het nooit zullen weten. Het verhaal is dat chiazaad voor vogels minder gecontroleerd is dan chiazaad voor mensen. Ik neem zelf het risico in ieder geval niet…

 35. Anneke 30 June 2011 at 10:49 - Reply

  Hallo,

  Via groupon besteld, ben benieuwd…
  Ik zou het het liefst in de yoghurt met stukjes kiwi willen doen…
  Lijkt me heerlijk, doe dit nu met gemalen lijnzaad..
  Maarre, ik slik sowieso magnesium tabletten(2x per dag), 1xQ10, 1x multivitamine en Omega 3 capsules, kan ik hier dan beter mee stoppen, want je kunt ook teveel van het goede krijgen??

  • Inge 30 June 2011 at 10:53 - Reply

   Hoi Anneke, zelf slik ik de basis suppletie vitamine D, vitamine C, multi-vitamine en visolie. Daarnaast neem ik in mijn ontbijt 1 of 2 eetlepels chia zaad. Voor zover mij bekend kan dat geen kwaad, maar je zou het nog kunnen navragen bij een gespecialiseerde vitamine store.

   • Anneke 30 June 2011 at 20:28 - Reply

    dag Inge,
    Bedankt voor je reaktie ik zal dat zeker nog even navragen….

 36. nico 13 June 2011 at 21:54 - Reply

  Hou me op de hoogte van nieuwe blog posts van Inge
  Informeer mij via email over reacties op dit bericht

 37. Bart 15 April 2011 at 10:21 - Reply

  Chiazaad valt onder de noemer raw food wat vrij vertaald rauw voedsel betekent, je hoeft het dus niet eens te laten weken want het verteert honderd procent, dus alle waardevolle stoffen belanden in je lichaam , dat is wat chiazaad zo bijzonder maakt ten opzichte van bijvoorbeeld lijnzaad , deze verteren niet .

 38. Mirjam 14 April 2011 at 10:42 - Reply

  Beste Inge,
  Ik begrijp dat ik de zaden een nachtje moet laten weken, kan dit in koud water en klopt het dat het dan een soort geleiachtige pudding wordt? Ik doe het daarna gelijk door de havermout en warm het even op.
  Groetjes
  Mirjam

 39. Susanne Klappw 13 April 2011 at 13:45 - Reply

  Chiazaden vind ik echt super!
  Ik eet vegetarisch en sport veel; chiazaden zijn voor mij dus echt een uitkomst.
  Mijn spieren voelen zoveel sterker en mijn spierconditie is opmerkelijk verbeterd. Ik had altijd ijzer tekort en dat probleem is nu ook opgelost.
  Ik neem 2 eetlepels per dag ( het vult enorm!)
  Mijn moeder had last van een te hoge bloeddruk en is daar dankzij chiazaden ook vanaf.

  Ik koop ze gewoon via http://www.chiazaden.nl.
  Goede kwaliteit en service.

  Succes!

  • rob 14 June 2011 at 15:07 - Reply

   voor mensen die van biologische chiazaden houden kun je beter naar www. enerchia.nl

 40. rob 24 March 2011 at 10:38 - Reply

  BEste Allemaal,

  Ga voor biologisch Chiazaad naar http://WWW.Enerchia.nl
  GEEN Verzendkosten en 100 % gecertificeerd Biologisch dus pesticiden vrij.
  Kun je van vanderaarts diervoeders niet zeggen natuurlijk.
  JE krijgt 750 gram voor 24,95 door je brievenbus.
  Genoeg voor 9 weken.

  Goedkoper biologisch Chiazaad is niet te krijgen in Nederland.

  Try it out !.

  Groet

  Het enerchia team

  • Mirjam 14 April 2011 at 10:40 - Reply

   Beste Rob,
   Ik heb de chiazaden via je website besteld.
   Bedankt voor de goede afhandeling.
   Er staat niet op dat het biologisch is en de verpakking vermeld ook geen biologisch keurmerk? hoe kan dit?
   mvg
   Mirjam

   • rob 17 June 2011 at 10:25 - Reply

    de certificatie is gedaan in zweden die het voor ons importeren. We zijn overgestapt van tnt post naar trac en trace en rekenen nu 6 euro verzendkosten. Wij zijn de enige di ebiologisch zijn. Zie hier de link naar het certificaat : http://victusvital.com/victusvitalvarieties_chiyaseed.html

    Het is een zeer goede aanvulling op je dieet.

    • Edward van Zuylen 22 June 2012 at 20:23 - Reply

     Ik wil benadrukken dat al het chiazaad biologisch is en alles van dezelfde leverancier komt. Ik vind het niet netjes dat mensen om de tuin geleid worden met zogenaamde certificaten. Er is een enorm verschil in prijs van 8 tot 24 euro per kg, maar dat heeft vooral te maken met het aantal tussenpersonen. Zelf haal ik het online bij een vogelspeciaalzaak voor 8 euro per kg excl. 5 euro verzendkosten omdat ik ook vogels kweek. Vogels zijn veel gevoeliger voor ziektes of gifstoffen dan mensen. Ze hielden vroeger niet voor niets kanaries in de mijnen om de mensen te waarschuwen voor slechte leefomstandigheden. Ik gebruik het al een jaar en ben supergezond! En mijn vogels trouwens ook 🙂

     • monika 24 June 2012 at 18:12

      Hoi Edward, Bedankt voor jouw reactie.
      Volgens mij heb je gelijk. Op mijn vraag waar de info vandaan komt dat er een verschil zou zijn en wat dat dan is komt geen antwoord. Ik denk dat het bangmakerij is van degenen die er baat bij hebben dat we denken dat er wel verschil is, om er aan te kunnen verdienen.

  • Trudi 20 May 2011 at 15:00 - Reply

   Dat klopt niet helemaal geloof ik?

   Hier koop ik 750 gram inclusief verzendkosten voor 21,95?

  • monika 22 June 2012 at 19:17 - Reply

   Hoi Rob,

   Hoe kom je aan informatie over de kwaliteit van het zaad van VanderAartdiervoeders? Bij mij thuis worden er zo’n zes eetlepels per dag gebruikt (voor mijn maag-darmproblemen en voor de vaten van mijn man) dus de vijf kilo die ik steeds bestel zijn in een maand of 2 wel op. Dan is al het zogenaamde biologische zaad wel erg duur en het lijkt van dezelfde leverancier af te komen??

 41. Inge 21 March 2011 at 11:32 - Reply

  Hoi Myrian, dat is inderdaad een mooie prijs. Is het zuiver chia zaad?

  • Myrian 22 March 2011 at 16:47 - Reply

   Volgens mij wel, want het is van Mattisson Healthcare. Ik heb ze nog een mail gestuurd of het biologisch is, zodra ik daar antwoord op heb, zal ik dat hier vermelden.
   Het zit trouwens in een plastic pot met een plastic draaideksel, best wel handig dus.

   • Myrian 25 March 2011 at 21:44 - Reply

    Zoals beloofd hier de reactie van Mattisson Health:

    De Chia seeds zijn biologisch, echter nog niet gecertificeerd

    Vandaar dat wij het er nog niet op mogen zetten.
    Ruud van Tol

    Mattisson Healthcare

 42. Myrian 20 March 2011 at 21:36 - Reply

  Wat voor toevoegingsmiddel zit er dan in?
  Ik heb het trouwens via bewustwinkelen.nl besteld, dan betaal je ook geen verzendkosten. Het kost daar €6,49 per 250 gram. En je haalt het dan af waar het voor jou het dichtste bij is, voor mij is dat bij rozemarijn & thijm.

 43. Bart 12 March 2011 at 12:33 - Reply

  @Jon
  Is bewerkt met een voor mensen verboden toevoegingsmiddel.

 44. Martine Degezelle 9 March 2011 at 13:26 - Reply

  Geachte,

  Is “Chia Zaad” ook te verkrijgen in België ? Graag vernam ik waar het te koop is.

  Alvast bedankt.

 45. Gabrielle 22 February 2011 at 22:24 - Reply

  Weet iemand waar het in Drenthe te koop is?
  In ieder geval niergens in Hoogeveen.
  Alvast bedankt.

  • marion 23 April 2012 at 09:15 - Reply

   bij de tuinen.hadden laatst een aanbieding .elk 2e artikel voor de helft.Koop hier ook het kokosvet om in te bakken

 46. Surfus 4 February 2011 at 12:49 - Reply

  http://www.unlimitedhealth.nl is 500 gr. (± €12.95 excl. Verz. kosten) of 1 kg hoeveelheden, onlinete te bestellen.
  http://www.mastercareshop.nl/shop/chiazaadomega3450g-p-192.html is 450 gr à € 12.00 [op dit moment niet vorradig]. Geen idee wat de verzendkosten zijn, online te bestellen.
  Succes ♣

 47. Wim van Dalen 3 February 2011 at 13:52 - Reply

  Ik heb het gekocht in de US bij http://www.therawfoodworld.com/
  Heb een 5lb bag gekocht, en dat bestaat uit 5 zakjes van elk 450 gr/stuk. Betaalde daar 32,95US$ voor en 18US$ verzendkosten,in totaal
  dus 50,95US$ Oftewel 37,50 Euro. Prijs per zak van 450 gr is dan (incl.verzendkosten) € 7,50
  Je betaalt gewoon via PayPal en de verzending komt aan via TNT

 48. Bart 21 January 2011 at 12:37 - Reply

  @http://vanderaartdiervoeders.nl/zaden.html

  Is helaas alleen voor diervoeding geschikt na informatie te hebben ingewonnen .

  • Jon 22 February 2011 at 10:55 - Reply

   Kun je dat toelichten?

  • Jon 23 February 2011 at 14:50 - Reply

   Het is dus onzin. De man van de winkel heeft me net verteld dat het in principe hetzelfde is. Er gelden alleen andere regels voor vogelvoer dan voor mensenvoer, maar het zaad wordt gewoon goed bewaard en heeft gewoon dezelfde herkomst. Waar wij het halen (ik denk de meeste van ons op de markt) is minder garantie dan bij die man in de winkel. Ik ga voor de 6,30 per kilo ipv de 12 euro per 450 gram mensen!

  • monika 7 June 2012 at 23:04 - Reply

   Volgens mij zijn de chiazaden bij de diervoederzaken van dezelfde kwaliteit en zijn ze dusdanig goed verpakt (afgesloten plastic en dan nog in een doos) dat er echt niets mee gebeurt. Ook deze zijn onbespoten. Voor mij de enige manier om dit te kunnen betalen, gaat veel doorheen bij ons thuis! Als je genoeg geld hebt is het een ander verhaal… geen kwestie van zuinigheid maar van gewoon niet hebben.

 49. olga 12 January 2011 at 16:22 - Reply

  hier kost het 5,45 per kilo wat is het verschil dan verder ???
  Ja de prijs

 50. Rob 10 January 2011 at 15:46 - Reply

  Beste Inge,
  Ook ik heb chiazaad ontdekt en gebruik het dagelijks.
  Om Nederland er kennis te mee laten maken verkoop ik samen met een collega Chiazaad over het internet. Goedkoop en over de post.
  zie http://www.enerchia.nl
  Kun je het overal in Nederland kopen en gebruiken.

  Met vriendelijke groet
  Rob Elens, huisarts te Meijel

  • margriet 21 August 2011 at 10:48 - Reply

   Hallo Rob,
   Ik vind de website een hele slechte om chiazaad te bestellen. Als je een bestelling doet, zoals ik heb gedaan, krijg je niet wat je hebt besteld en op mails wordt niet gereageerd. Ik bestelde een kwartaal hoeveelheid chiazaad = 3 zakjes en kreeg slechts 1 zakje toegestuurd. Hiervoor was wel 30 euro van mijn rekening afgeschreven. Ik bestel het de volgende keer wel via een andere leverancier

  • margriet 24 August 2011 at 18:05 - Reply

   Na een late reactie, alsnog het resterende zaad geleverd gekregen. Achteraf toch een betrouwbare site, alleen jammer dat er iets fout is gegaan en dat de reactie daarop lang op zich laat wachten. De volgende keer bestel ik weer op deze site om ze een herkansing te gunnen. Margriet

   • Anna 22 June 2012 at 18:18 - Reply

    Hallo Margriet,

    Bestel je nog steeds de zaden bij Enerchia.nl?
    Ik overweeg ook om daar te bestellen omdat ze niet zo duur en toch biologisch schijnen te zijn.
    Maar op mails reageren ze nog altijd niet. Ik heb 2 dagen geleden gemaild.

 51. Esther JLY 30 December 2010 at 22:35 - Reply

  Hoi Inge,
  Bedankt voor de tip, om Chia-zaad te eten. Ik heb maandag in Duitsland 3 x 450g besteld bij shop.sachia.de. Dan kost 450g 8,95 Euro, want vanaf 19,95 Euro worden geen verzendkosten berekend. Dus misschien een tip voor anderen, die niet in Amsterdam wonen. Het heet in het Duits Chia Saat, schwarz.
  Ik ben benieuwd wat het Chia-zaad gaat doen. Vanaf morgen begin ik er mee.
  Groetjes van Esther

  • Odilia 2 October 2011 at 10:14 - Reply

   Dank voor de tip, beste keus volgens mij als ik alles vergelijk. Ook ik heb 3 potten besteld. Geen bestelkosten en zo thuis bezorgd. Potten met schroefdeksel zijn erg handig!
   En ik voelde me al goed met clean eating maar met de Chia nog beter! Neem nog steeds wel hennepzaad omdat ik dat ook erg lekker vind.

 52. olga 18 December 2010 at 16:37 - Reply

  Ik zie hier nog geen antwoord, op de vraag waarom het zaad in de dierenspeciaal zaak vele malen goedkoper is als bij die speciale winkels
  die verdienen er dan wel giga veel aan
  zo te lezen is het hetzelfde hoor
  dan ben je gek om helemaal naar amsterdam te gaan enz enz
  Chiazaad: Veelzijdig zaadje met bijzondere voedingswaarde
  Chia bevat niet minder dan 23% meervoudige vetzuren waarvan 18% linolzuur en is daarmee het zaad met het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiele vetzuren die voor mens en dier van levensbelang zijn. Wanneer men een handvol chiazaad in een glas water mengt, zal het water na enige minuten met een pectineachtige slijm gevuld zijn. Deze slijmstoffen hebben een positieve werking op het stofwisselingsproces. Ze binden het twaalfvoudige van hun eigengewicht aan water. Bij stofwisselingstoornissen wordt snel de kwaliteit en samenstelling van de uitwerpselen verbeterd. Deze mucopolysacchariden vormen ook een soort lijmlaag op de darmwand zodat ziekte veroorzakende bacterien weinig schade kunnen veroorzaken en het herstel van het darmslijmvlies bij darminfecties bevorderd wordt.
  Verder heeft chia een goede basis aan hoogwaardige eiwitten met een heel goed aminozurenpatroon. Daarnaast is chia ook rijk aan mineraalstoffen o.a. 0,65% calcium. Ook een belangrijk gegeven is dat chia een veel aangenamere smaak heeft dan lijnzaad. Het wordt beter gegeten door de vogels uit gebieden in Midden-Amerika, een plek waar nogal wat Amerikaanse soorten voorkomen.
  Prijs per kilo € 5,45

  • Ilse 26 April 2011 at 15:00 - Reply

   hallo, graag had ik chiazaad gekocht in een dierenspeciaalzaak maar hier in Belgie helaas nergens te vinden voor +- 4,95 euro per kg. Via welke site kan ik dit voor een redelijk prijsje vinden zonder al te hoge verzendingskosten te betalen? bedankt, antwoordje graag via ilsemaes@hotmail.com

  • jimmy 30 May 2011 at 14:49 - Reply

   Onbegrijpelijk dat mensen geld vooropstellen tegenover de kwaliteit van het product. Ga jullie maar allemaal gezellig chiazaad voor dieren (vogels) eten. Nee dan geef ik liever wat meer geld uit (en zoveel kost het toch niet he, ma ja pinnen hebt ge overal) voor kwalitatief chia zaad.

   • jolanda 23 February 2012 at 21:29 - Reply

    het grappige is ER IS GEEN KWALITEITSVERSCHIL i n chiazaad. het is altijd biologisch,en er word ook voor de vogels goed zaad verkocht, nl dezelfde!

 53. Maria 9 December 2010 at 12:38 - Reply

  Ik heb het ook besteld en binnen gekregen via http://www.unlimitedhealth.nl.
  Vind het overigens niet goedkoop, 500 gram inclusief verzendkosten 18,45 euro.

 54. jel 8 December 2010 at 14:40 - Reply

  wat ik me afvraag als je de chia zaadjes weekt in het water doe je het dan met water en al door de havermout of zeef je eerst de zaadjes uit het water en dan door de havermout??

 55. connie hamburger 6 December 2010 at 16:18 - Reply

  Hallo Inge,
  Vraagje: Waarom week jij het chiazaad? Uit informatie op het internet begrijp ik dat je het zo uit het pakje kunt eten! Ben benieuwd.
  Groet, van Connie

 56. gaby 4 December 2010 at 12:49 - Reply

  kan je het in belgie ook krijgen ,weet er iemand een adres.
  gaby

  • jaap 15 January 2011 at 14:38 - Reply

   het is te koop bij van kamp in boeckhoute

  • alex scharne 10 May 2011 at 10:24 - Reply

   je kunt eens kijken op http://www.hanoju.be , er zit links boven een zoekvenster, zoek op ‘chia’ en presto!

   • jimmy 30 May 2011 at 14:45 - Reply

    Je geeft hier zowat de duurste site die er is!!! 40 euro voor een kilo is gewoon dikke afzetterij!! en dan komt er nog 6 euro extra verzendkosten bij! Nee, dan kan je beter via eerder vernoemde Nederlandse sites bestellen die zijn pakke goedkoper (bv 12 euro voor 450 gr + 8 euro verzendkosten).

 57. Marjon 3 December 2010 at 20:26 - Reply

  Ik koop het bij de Biowinkel:afsluitbare zak van 450 gram voor 12,-.
  Je kan het overal doorheen doen. Salades en verzin maar!!
  Als je het maar binnen krijgt.

 58. C.Makkelie-Barten Barten 1 December 2010 at 12:38 - Reply

  Dag Inge
  Een zoektocht naar chia zaad is mij gebleken dat het erg duur is in de reform zaken. naar wat rondzoeken ben ik terecht gekomen bij een vogelzaad leverancier die mij het chia zaad voor 4,95 euro per kilo kon leveren, ik heb navraag gedaan bij de reformzaak en het was hetzelfde zaad als dat zij in de winkel verkochten. gelukkig maar, anders zou het voor mij niet te doen zijn. als je in google chiazaad intoetst, kom je bij van der Aart diervoeders terecht, daar is het chia zaad het goedkoopst in nederland. succes, vriendelijke groet Carin

  • Mirjam 3 April 2011 at 08:56 - Reply

   Lieve mensen,
   ik wil jullie er op attenderen dat voeding voor dieren totaal andere regelgeving (minder strenge) kent dan die voor de mens. Ik zou niet het chiazaad eten dat voor diervoeding bestemd is. (je eet toch ook geen rundvlees uit blik uit het diervoedingschap?). Geloof me het is echt van mindere kwaliteit dan bij de reformwinkel.
   groet
   Mirjam

   • Monk 23 February 2012 at 21:01 - Reply

    Valt reuze mee hoor. Leef nog steeds. Pure bang makerij, maar ach als je liever extra geld uitgeeft dan is dat prima.

    Monk

   • jolanda 23 February 2012 at 21:25 - Reply

    dat van rundvlees voor de mens of kat is een totaal foute vergelijking, dat IS anders! bij chiazaad is chiazaad gewoon chiazaad.

 59. johanna 29 November 2010 at 11:41 - Reply

  Nou is er ook weer een nieuw wonderdieet ; het hormoonbalans dieet.
  Daar mag je ook al geen brood ; zuivel en kaas meer.
  Wat mag je nu in godsnaam dan nog wel eten ??
  Ik zie door de bomen het bos niet meer.
  Er zijn wel overeenkomsten met dit dieet van Inge maar je mag dus geen muesli en brood en kaas meer; het gaat hier om gluten en de candidabacterie; ik weet het niet meer wat ik nu nog wel kan eten.
  Weet Inge hier raad mee ??

 60. ceciel ankone 29 November 2010 at 08:17 - Reply

  Ik heb het chia zaad besteld bij mastercare. Dit is de eerste keer. Ik ben heel benieuwd wat het doet en of ik daar wat van merk.

  Groeten

 61. Ursula Fokkens 27 November 2010 at 18:13 - Reply

  Hoi Inge ik heb zelf borstkanker gehad en dan ga je nog meer opletten met wat je eet.Laatst las ik dat lijnzaad eten als je borstkanker hebt gehad ook niet zo verstandig is dus ben ik blij dat ik als vervanger chiazaad wel kan gebruiken ,groetjes Ursula.

  • Astrid 30 May 2011 at 10:54 - Reply

   Ik heb in Januari jl. te horen gekregen dat ik borstkanker heb. Ik ga Chia zaad bestellen. Heb jij nog meer gezonde eettips? Ik zie uit naar je antwoord.

   • Inge 30 May 2011 at 15:04 - Reply

    Hoi Astrid, het is in jouw situatie extra belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Wat dat betreft is de methode van clean eating een aanrader. Zo veel mogelijk verse producten en zo min mogelijk fabrieksproducten.

 62. myra 27 November 2010 at 16:21 - Reply

  weet iemand waar is chia zaad to koop in Ierland

 63. Eric 27 November 2010 at 10:11 - Reply

  Ik koop mijn Chia zaadjes erg goedkoop online bij een diervoederhandel . Dit is 5x zo goedkoop per kg als wat ik eerder kocht bij een Yoga winkel in Amsterdam.

  • Hetty 27 November 2010 at 12:16 - Reply

   Goede tip! Dankjewel.

  • Mandy 29 November 2010 at 09:15 - Reply

   Meen je dit? Ik heb net besteld bij Mastercare, 450 gram voor 12 euro plus verzendkosten, als het om hetzelfde Chiazaad gaat bij de dierenwinkel, waarom betaal ik dan zo mega veel?

  • harma 29 November 2010 at 12:03 - Reply

   hallo eric,
   Is dit het originele chia zaad wat ook door mensen geconsumeerd kan worden?? want dan is het inderdaad een stuk goedkoper via een dierenwinkel maar 4,95 per kilo!!!

  • Esther JLY 30 December 2010 at 22:44 - Reply

   Hoi Eric,
   En dan dacht ik, dat ik goedkoop uit ben. Had net een reactie gestuurd, omdat in Duitsland 450g 8,95 kost, maar dit is veel goedkoper. De volgende keer koop ik ook bij de diervoederhandel. Ik ga alleen nog kijken, of de Welkoop of een gewone dierenzaak, Chiazaad heeft en wat het daar kost. Bedankt voor de tip, groetjes van Esther

  • Mirjam 3 April 2011 at 08:52 - Reply

   Hoi Eric,
   Ik wil je erop attenderen dat chia zaad voor dieren niet geschikt is voor mensen. De regelgeving omtrent wat dieren mogen eten en mensen is heel anders. Ik heb het goed uitgezocht en met diverse instanties en leveranciers van chia zaad gesproken. Ik zou het chia zaad voor dieren niet eten.
   groet
   Mirjam

   • monika 7 June 2012 at 23:08 - Reply

    Bij wie heb je dit nagevraagd? Lees net dat de winkels toegeven bij dezelfde bron te kopen.

 64. Hanny Beer 27 November 2010 at 09:46 - Reply

  Hallo Inge,
  Aan Piet Zijlstra en Soel bedank voor de tip. Ik heb meteen gezocht en besteld.Ik denk dat ik volgende week ontvangen heb.
  Nogmaals hier is de site
  http://www.unlimitedhealth.nl
  Tel 020 670 17 05
  Groeten
  Hanny

 65. Paula Turcotte 26 November 2010 at 20:32 - Reply

  Ik koop mijn Salba (wit chia zaad) in Natural Living Center winkel in Bangor, Maine, USA. Het kost daar $12.95 per 450 gram. Ik mail het in een VitaMix blender en doe het zo bij mijn oatbran pap, die ik elke dag eet, met gemalen Psylium seed husks er ook bij en een in stukjes gesneden banaan. Is dat verkeerd? Moet het eerst weken? Bedankt.

 66. Soel 26 November 2010 at 14:50 - Reply

  Hmm, waar ik ,,Chia seed,,koop!

  Hier op:
  Umlimited health shop,
  SALVIA HISPANICA,
  (chia seed)
  500gr.
  Euro 12,95
  www. inlimitedhealth.nl
  T.: 020 670 1705

 67. jettie smit 26 November 2010 at 13:37 - Reply

  Waar in Nijmegen verkrijgbaar??????

 68. Sonja Verhoeven 26 November 2010 at 13:20 - Reply

  heey inge
  ik gebruik chia zaadjes al een tijdje
  recept; doe chiazaadjes in een kom,giet er heet water op
  het mag wel geen kokend water zijn
  doe er 1 theelepel rauwe cacao bij goed roeren
  na 5 minuten roeren wordt het dikker, het lijkt op pudding
  dan snijd ik een.halve banaan in schijfjes en meng ik dit onder de chiapudding
  vooral die rauwe cacao maakt deze pudding heerlijk
  bij havermout doe ik ook een lepeltje chia zaad
  ik bestel het op de site van mastercare
  groetjes sonja.

 69. ank 26 November 2010 at 11:37 - Reply

  ne ik kende het niet ik ga het
  wel proberen
  Gr, ank

 70. piet zijlstra 26 November 2010 at 11:36 - Reply

  Hallo,
  Via Unlimitedhealth.nl
  500gr,12,95€

 71. Lenette 26 November 2010 at 11:12 - Reply

  bij de Vitaminstore.nl verkopen ze ABSOLUTE CHIA SEEDS MATTISSON. 6,49 voor 250g. Het lijkt me hetzelfde ook al staat het hier in het engels 😉

  groetjes

 72. Marijke 26 November 2010 at 11:00 - Reply

  Ik heb het besteld bij de G&W winkel. Ze kenden het niet, maar na lang zoeken kon het wel besteld worden. Kosten rond 6,50 euro voor 250 gram, dus dat komt overeen met andere leveranciers. Ik zou het ook rauw aan de yoghurt/muesli toevoegen, maar voorlopig wacht ik ook nog op de bestelling.

  • Theo 2 November 2011 at 09:01 - Reply

   Hallo Marijke die G&W winkel waar jij die chiazaad had besteld,wat voor winkel is dat en leveren die ook on-line?

   Groetjes Theo

 73. Rita van der Horst 26 November 2010 at 10:37 - Reply

  Hallo Inge,
  Ik heb het uiteindelijk, na veel gebeld te hebben, besteld bij De Weegschaal in Maarssenbroek, de volgende dag was het in huis.
  Volgens mij is dit een landelijke keten.
  Moet je Chiazaad altijd wellen? tot nu toe niet gedaan ik doe het s’morgens door de yoghurt met muesli.

  Vriendelijke groeten.
  Rita van der Horst

 74. Gwendolyn 26 November 2010 at 10:36 - Reply

  Ik heb deze link van iemand gekregen uit de bio winkel, en die bestelde al zijn producten zelf in Amerika en daar was dat spul ook niet zo duur zei hij, tis denk ik alleen rendabel als je wat meer besteld want er zitten natuurlijk verzendkosten ook aan verbonden, ik heb er zelf nog nix mee gedaan, maar wilde het toch even melden.

  http://www.mountainroseherbs.com

  • poek vossen 26 November 2010 at 11:05 - Reply

   Dag Inge,

   Bedankt voor je tip waar Chia-zaad verkrijgbaar is, ik maak er een dagje Amsterdam van ,er is echt veel verkrijgbaar dat is bij mijn reformzaak niet in hun voorraad.Ik gebruik wel de Chia-olie een wondermiddel voor je huid. groetjes Pok Vossen

Leave A Comment

Informeer mij via email over reacties op dit bericht