Over doorzettingsvermogen en vechtlust

Gisteravond keek ik op Netflix naar Maiden, een documentaire over een groep dappere vrouwen, die in 1989 mee deden aan de Whitbread Race. Dat is een zware zeilwedstrijd om de wereld.  

Tot dan toe deden alleen mannen mee aan de race, met uitzondering van hier en daar een vrouwelijke kok aan boord.

Het vrouwenteam kreeg vanaf het begin veel tegenwerking. Niemand geloofde dat een vrouwelijke bemanning deze zware zeiltocht over de wereldzeeën kon volbrengen. De vrouwen begonnen zelf soms ook te twijfelen.

Sponsors durfden zich hier niet aan te branden en de initiatiefneemster moest een hypotheek op haar huis nemen om een tweedehands schip te kopen.​​

Ondanks alle tegenslagen en tegenwerking

In de spannende documentaire zie je dat het team toch doorzet. Ondanks alle tegenslagen, ondanks alle tegenwerking. Door weer en wind, rond ijsschotsen en met onderlinge wrijving. Niets menselijks is hen vreemd.

Naarmate de race vordert zie je dat de vrouwen zelf sterker worden en in zichzelf gaan geloven. En dan zie je dat ook de buitenwereld er in gaat geloven. Na elke etappe wordt het onthaal warmer en bij de finish wordt de zeilsters als heldinnen binnengehaald :-). Als je Netflix hebt is deze documentaire misschien ook iets voor jou. Heel inspirerend!

Want daar gaat het wat mij betreft om… je stelt jezelf een doel en zet elke dag een kleine stap daar naartoe. Hoe onmogelijk het misschien eerst lijkt, hoe slecht je het zelf ook eerst vindt. Maar als je doorzet kun je veel bereiken.

Op latere leeftijd

Zo ben ik zelf op latere leeftijd naast voedingscoach nog personal trainer geworden. Een keus die in de ogen van anderen misschien niet voor de hand lag voor een vrouw van mijn leeftijd met een carrière als inkoopmanager.

Maar ik zette door. En nu heb ik zelf weer heel veel mensen geholpen hún doelen te bereiken. Hóeveel ze ook willen afvallen en hóeveel ze ook uit vorm zijn.

Vaak vinden ze het zelf eerst hopeloos en hun omgeving heeft er ook geen vertrouwen in. Maar het gaat er niet om wat anderen vinden, maar wat je er zelf van vindt. En dan is er heel veel mogelijk… als je maar begint, ervoor vecht en doorzet.

Wat kan jij hier nu mee? Als je mij volgt wil je misschien wel afvallen en je fitter voelen. Maar twijfel je misschien of het haalbaar is voor jou. En begin je er daarom maar niet aan… Laat je dan inspireren door de dappere vrouwen van Maiden.

Last Minute Zomeraanbieding om af te vallen en te bruisen van energie

Wat is jouw doel?

Vraag jezelf af wat jouw doel is en zet elke dag een kleine stap. Hoe onmogelijk het misschien soms lijkt. Ontwikkel doorzettingsvermogen en trek je niks aan van de mensen die je tegenhouden. Op een dag zul je je doel bereiken. Zoals de zeilsters van Maiden.

Nu is het jouw beurt. Wat is jouw doel als het gaat over afvallen, fit en gezonder worden? Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS 1: Wat is jouw doel als het gaat over afvallen, fit en gezonder worden? Laat het me hieronder bij de reacties weten.

PS 2: Wil je een stap zetten om af te vallen en ook te bruisen van energie? Dan is de Last Minute Zomeraanbieding misschien iets voor jou. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

6 gedachten over “Over doorzettingsvermogen en vechtlust”

 1. hallo Inge ,bedankt voor alle lieve mailtjes
  Ik gebruik de recepten van jouw regelmatig, maak vaak smoothies
  en eet s’morgens regelmatig een bakje havermout
  fijn dat je zo veel mensen helpt met gezond eten
  groetjes Hannie

  Beantwoorden
 2. hoij Inge

  ben nog niet begonnen ik lees wel al je mailtjes

  ik probeer er wel vanalles op te steken

  zo lang als ik me niet lekker voel doe ik er nog niets mee

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ontdek hoe je buikvet verdwijnt...

Gezonde
Vraag gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?

Gezonde
Ontdek hoe je buikvet verdwijnt

Vraag de gratis Voedingsspecial aan:
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?
Send this to a friend