Misschien zit je in de overgang en heb je niet altijd zin meer om gezond te leven. Ik zie dat vaker om mij heen. Iedereen is druk, druk, druk en moe, moe, moe, vooral in de overgang! Het laatste wat je dan wil is ook nog eens op je gewicht letten. Toch geef ik je vandaag een extra reden om toch op je gewicht te letten.

De verleiding is groot

In de overgang is de verleiding groot om jezelf te laten gaan. Je eet wat meer, beweegt wat minder en koopt wat wijdere kleding om het overgewicht te verbloemen. Dit is voor veel vrouwen herkenbaar en ook wel begrijpelijk, we moeten al zoveel! Toch is het zonde, want je krijgt op deze manier snel een middelbare uitstraling. En dat niet alleen! Nu is er nog een extra reden om in de overgang gezonder te gaan leven…

Onderzoek

Uit onderzoek van de Universiteit van Colorado blijkt dat vrouwen met overgewicht een grotere kans hebben op borstkanker. In grote lijnen komt het er op neer dat bij slanke vrouwen het teveel aan vetten en glucose wordt opgeslagen in de lever, de borstklieren en botweefsel, dus in gezonde organen. Dit is volkomen natuurlijk en later verbrand je deze vetten en suikers weer.

Bij vrouwen met overgewicht blijkt dit anders te gaan. Als je overgewicht hebt gaat een teveel aan vetten en glucose naar tumoren, waardoor deze harder groeien. Dit heeft te maken met hormonale processen in je lichaam en het effect is sterker als je in de overgang bent.

Laat het niet zo ver komen en neem vandaag nog actie

De onderzoekers gaan nu verder kijken in hoeverre gezonde voeding en beweging het tij kunnen keren. Maar als ik jou was zou ik zolang niet wachten. Heb je overgewicht? Wacht dan niet langer en neem actie! Je zou kunnen beginnen met de Fit & Fabulous Kuur voor vrouwen in de overgang. Dan krijg je voor drie weken menu’s, recepten en oefeningen.

Neem je leven in eigen hand en zorg dat je vol energie je leven leeft!

Groetjes,
Inge

Nu met gratis Quinoa recept!

Nu met gratis Quinoa recept!

Ben je (Bijna) In De Overgang?

Wil je je weer aantrekkelijk en vol energie voelen ondanks de overgang? Vul hier je voornaam en emailadres in en ontvang gratis Gezonde Lifestyle Tips voor de Menopauze: