facebook_pixel

Wat is mijn belangrijkste tip voor jou om buikvet te verbranden?

Home>Wat is mijn belangrijkste tip voor jou om buikvet te verbranden?
Wat is mijn belangrijkste tip voor jou om buikvet te verbranden? 2017-01-31T09:46:27+00:00

vermijd jojo dieten

Wat is de belangrijkste tip om buikvet te verbranden?

Mensen vragen mij vaak: “Wat is nu de belangrijkste tip om buikvet te verbranden?” Dat vind ik heel moeilijk te beantwoorden, al mijn voedingstips zijn belangrijk. Maar als ik nu zou moeten kiezen dan zou ik zeggen: Ga niet hongeren!

Ga niet hongeren en pas op voor het jojo-effect

Het is mijn ervaring dat veel mensen de verleiding van een crashdieet niet kunnen weerstaan. Het is zo aantrekkelijk om jezelf een paar weken uit te hongeren en direct resultaat te zien op de weegschaal. Misschien heb jij ook wel eens zo’n hongerdieet gevolgd? Met ‘s ochtends een cracker met smeerkaas en als lunch een blaadje sla? Herken je dat?

Je wordt steeds zwaarder

Wat gebeurt er zodra je stopt met je dieet? Je komt nog harder weer aan. Iedereen die wel eens een crashdieet heeft gevolgd kent dit effect. Hoe komt dat?

Je lichaam heeft geleerd van het hongeren en gaat na het dieet alles in het werk stellen om de situatie te herstellen en wat extra voorraden aan te leggen voor het geval je weer gaat hongeren. Je leert je lichaam als het ware om zuinig met energie om te gaan en extra vet op te slaan!

Je gooit je stofwisseling in de war

Het effect van tijdelijk uithongeren is dat je wel wat gewicht kwijt raakt, maar tegelijkertijd raakt ook je stofwisseling in de war. Dat heeft een averechts effect op je gewicht, je wordt steeds dikker en het wordt steeds moeilijker om weer af te vallen.

Begin nooit aan een extreem hongerdieet!

Deze tip kan misschien jou ook wel kan redden. Want als je eenmaal aan het jojo-en slaat wordt het steeds moeilijker fit en slank te blijven. Begin daarom nooit aan een tijdelijk streng dieet. Ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken, daar heb je veel meer aan en je lichaam zal je dankbaar zijn.

Maak stap voor stap je gewoontes gezonder

Gezonde Lifestyle Recepten eBookHet kan ook anders. Mijn advies aan jou is om voor altijd te stoppen met hongerdiëten. Ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken.

Ontwikkel een goed voedingsschema, waarbij je geen honger meer hebt. Ga zo eten dat je het makkelijk vol kunt houden en op een gezonde manier afvalt met pure, natuurlijke productgen en lekkere recepten. In Het Gezonde Lifestyle Receptenboekontdek je hoe je dat aanpakt.

Ik hoop dat ik je met deze tip weer een stap verder help met je eigen Gezonde Lifestyle.

Groetjes en heel veel succes,
Inge

PS: Heb je ervaring met jojo-en en diëten? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

Pas weer lekker in je zomerkleren

Wil je een paar kilo afvallen en weer lekker in je kleren passen? Doe thuis de Bikini Body Kuur...

JA, GEEF MIJ MEER INFORMATIE

258 Comments

 1. Gerrie 29 January 2014 at 21:27 - Reply

  Ik heb heel mijn leefstijl om gegooid, ik voel mij veel beter, dus dit blijf ik ook doen.
  Ik heb hier wel een half jaar over gedaan, nu gaat het vanzelf.
  Veel puur eten en niks uit pakjes ,dus alles zelf klaarmaken,dat werdt vroeger ook gedaan.
  Ik hoop dat ik mensen mee help.
  Mvg Gerrie

 2. Piet Greuters 25 January 2014 at 12:21 - Reply

  nee daar heb ik persoonlijk geen ervaring maar wel bij anderen
  ik wil het met minder vet eten en meer beweging proberen
  ik heb een hond en daar loop ik een keer per dag 45 minuten mee en een maal 20 minuten en mijn vrouw een maal per dag een maal wand die
  heeft ook beweging nodig ik wil die 45 min op voeren naar 1uur dertig
  wand zo heeft men mij gezegd dan val je af
  met vriendelijke groet Piet Greuters

 3. Catharina van Haren 24 January 2014 at 09:00 - Reply

  Helaas is het maar al te waar dat je na een strenge dieetkuur dubbel zo hard aankomt.
  Groetjes Catharina

 4. Kimberley 23 January 2014 at 21:36 - Reply

  Hi Inge!

  Ik volg je al een aantal weken en ik moet zeggen; ik steek er veel van op! Ik ben sinds drie weken begonnen met het niet meer eten van aardappelen, pasta, rijst, brood, crackers etc. De eerste week had ik hier super veel moeite mee maar nadien begon ik er al gauw aan te wennen en het eten wat ik nu eet meer te waarderen (veel groentes en andere vervangende dingen die jij aan geeft op je site). Nu zit ik mijn derde week en voor mijn gevoel heb ik bijna geen ‘hongergevoel’ meer. Dat vind ik juist positief omdat ik voorheen best veel en ongezond at en zo nu en dan een vreetbui had (ik houd ze nu gelukkig onder controle, yeah!) Maar toen ik mijn collega vertelde wat ik op een dag eet, reageerde zei totaal niet positief! Volgens haar ben ik aan het; crash dieeten. Alhoewel zij dit vind, doe ik dit niet bewust! Ik heb gewoon geen honger en als ik trek heb in iets lekkers dan neem ik een lekker bakkie thee ipv mezelf te verleiden iets te eten en dan vervolgens voor het verkeerde te kiezen (voorbeeld: koek of dergelijke).
  Nu zou ik heel graag van jou willen weten of ik echt verkeerd aan het eten ben. Ik schrok er namelijk best wel van dat zij zo reageerde.

  Ochtend: 1 gekookt ei, schaaltje yoghurt gevuld met rood zacht fruit en chiazaad.
  Lunch: 1 gekookt ei, eventueel groente (bijv: brocolli, wortels, bloemkool)
  Snack: 1 appel
  Diner: groente en vis of vlees.

  Ik geloof gewoon dat ik de juiste voeding binnen krijg anders zou ik me toch wel futloos en hongerig voelen? Ben heel erg benieuwd hoe jij hierover denkt Inge!

  Groet, Kimberley

 5. Nadine 21 January 2014 at 09:26 - Reply

  ik heb geen ervaring met het jojo effect, en ik hoef ook niet veel af te vallen maar sinds de kinderen al jaren een vet randje rond mijn buik, en onderhuids vet die ik nu eindelijk wel eens wil weg hebben. Ik at altijd al redelijk gezond, maar toch altijd wel brood en pasta. Ben heel benieuw of het op deze manier wel gaat lukken, ik zie in ieder geval wel al veranderingen dus dat is al positief!

 6. Henk Kloos 24 November 2013 at 14:36 - Reply

  Hi Helene, Gelukkig heb ik geen last van jojo-en.
  Verleden jaar augustus begonnen op 104 kg en nu 86.Eerst met behulp van een Orthomoleculaire coach, later met steun uit het boek van Richard de Leth. Geen tot zeer weinig pasta’s, suiker enz. Wel meer noten en groente en beweging zoals fietsen en wandelen. Verder vind ik leuk om jou e-mails te ontvangen om te lezen hoe jij het allemaal aanpakt.
  Groeten Henk Kloos

  • Inge 25 November 2013 at 15:11 - Reply

   Hoi Henk, Compliment!Je kent vast mijn recepenboeken en programma’s ook! En zoniet een mooie aanvulling op de andere programma’s! Succes!

 7. Jos 23 November 2013 at 15:30 - Reply

  Naast het gezonde en pure eten, waar ik overigens een enorme voorstander voor ben, de suikers compleet heb verbannen, ook uit drankjes, snacks en alle andere etenswaren waar suiker in zit, ben ik heel consequent geworden met het uitbanne van de “foute”E-nummers. Mijn referentie is een boekje “weet wat je eet” waar per E-nummer aangegeven staat welke bijverschijnselen dit heeft. Dit heeft twee voordelen: een, je komt niet meer zo aan, want de foute stoffen hoeven niet meer in de vetlagen opgeslagen te worden en twee, weer veel minder “troep” naar binnen.

  • Inge 25 November 2013 at 15:13 - Reply

   Hoi Jos, mijn theorie gaat nog verder. Eet zoveel mogelijk voeding zonder etiketen en barcodes.Dan zit je altijd goed.

 8. Berna 22 November 2013 at 15:08 - Reply

  Zou je wat voedingstips kunnen geven die goed zijn bij een te traag werkende schildklier.
  Ik slik al jaren medicijnen en zou graag willen minderen met de medicatie.
  Reguliere artsen benaderen deze ziekte anders dan de natuurgeneeskunde.
  Ik heb de gluten al geschrapt en beperk zuivel tot een minimum.

  Vriendelijke groetjes Berna

 9. Mary van der Valk 21 November 2013 at 13:48 - Reply

  Ik vind het erg leuk al die reacties, maar wat te doen als je niet af wilt vallen maar juist aan wilt komen en toch gezond wilt blijven eten?

  • Inge 21 November 2013 at 13:55 - Reply

   Hallo Mary, zorg in dat geval juist ook dat je zo clean mogelijk eet. Ik heb laatst nog een voedingsschema gemaakt voor een profbokser, die wil ook niet afvallen. De kunst is dan om je porties te vergroten en te zorgendat je voeding binnen krijgt die rijk is aan voedingsstoffen! Dus zo min mogelijk suikers, brood, pasta en eten uit pakjes. Zie ook Je Body In Balans. Hoeveel wil je aankomen? Groetjes, Inge

 10. Tatiana 15 November 2013 at 21:35 - Reply

  Hallo Inge
  Ik doe krachttraining 4 tot 5 keer per week , de hele week eet ik gezond maar vanaf vrijdag eet ik lekkers zo al taart,ijsje enz …..wat gebeurt eeigelijk met mijn licham als ik toch niet helemal clean ben ….gr Taty

 11. [email protected] 15 November 2013 at 21:20 - Reply

  Goedenavond Inge
  Ik ben begonnen met krachttraining (4 tot 5 keer per week) ik wil zo graag gezond en sportive doen de hele weerk eet ik gezond en in de weekend ga ik lekkers eten zo als taart,eisje enz ….
  Ik voel me schuldig maar ik weet het niet wat kan ik doen om vanaf de snoepen af te blijven

 12. nies 20 October 2013 at 16:33 - Reply

  ik hou niet van crashdieet-en, ik eet normaal mn eten veel groentes en vruit en natuurlijk ook drinken horen daar ook bij , niet te zout en niet tezoet of te vet,ten slotte je moet je niet uithongeren want dan kan je ook niet naar de wc want dan heb je niks om te p…pen. En als je niet slapen kan en je doet geen oog digt, blijf dan maar lekker in je bed ga in geen geval eten en vooral geen koffie drinken want dat helpt hééééle maal niet als je dat doe wordt je ook dikker en zwaarder ,ook s-avonds niet geen koffie dat houd je juist wakker sommige mensen doet dat wel niet doen .
  water drinken dat kan wel kan je niet slapen en lich je de hele nacht wakker dan kan je nog wel een klein beetje water drinken niet zo veel dan.

 13. Gradie 12 October 2013 at 12:18 - Reply

  Ja ik kan ook het Jojo effect en wil dat niet meer .Ik zou ook graag weten of er een andere betaalwijze is na het bestellen van het receptenboek ik kan wel telebankieren ik hoor graag of dat ook mogelijk is !!!!

 14. arya 12 October 2013 at 11:01 - Reply

  ik ben blij jullie site gevonden te hebben, veel leerzaam. Ik weet wat hongerdieet met mijn lichaam heeft gedaan. NOOIT MEER!! Bedankt Inge van Haselen..

 15. huub slangen 10 October 2013 at 19:08 - Reply

  als je er aan begint moetje een eizerren deciepliene hebben ook heel veel dingen neen durven zeggen de groetjes huub slangen

 16. Marilou 8 October 2013 at 11:07 - Reply

  Hi Inge, ik eet juist weinig en het is niet mijn bedoeling om zo weinig te eten of af te vallen. Wel eet ik al een tijdje weinig, puur geen eetlust of geen tijd en zin om iets te maken. Ik eet amper brood en aardappelen (mijn vader is diabeet, en volgt een dieet die ook super is).

  Mijn vraag, klopt het dan ook dat als ik straks regelmatiger ga eten ik dan dik word, omdat mijn lichaam dan wil opslaan en zuinig met energie wil doen??

  Zo ja, hoe kan ik dat voorkomen? Moet ik dan altijd zo blijven eten of langzaam aan opbouwen? Tips?

 17. mija luykx 7 October 2013 at 18:08 - Reply

  hoe kan men vermageren na het verwijderen van de schildklier.80 jaar slank geweest zonder moeite,nu een paar kilo bijgekomen die er af moeten????????

  • Inge 9 October 2013 at 12:34 - Reply

   Hallo Mija,

   Je kunt afvallen door heel clean te gaan eten in de juiste verhoudingen tussen de juiste koolhydraten, magere eiwitten, en gezonde vetten met heel veel groenten. Dit is ook nog eens goed voor je gezondheid. In mijn receptenboek kun je precies lezen hoe je dit kan toepassen met heel veel lekkere recepten.

   Klik Hier Voor Meer Informatie Over Het Gezonde Lifestyle Recepten eBook…

   Groetjes,
   Inge

 18. Ida 4 October 2013 at 10:59 - Reply

  Hallo,
  Ook ik heb hier ervaring mee, maar wat ik nu zo graag wil weten is of je stofwisseling wel weer goed komt en hoelang dat kan duren na het volgen van een crash dieet. Ik eet nu heel puur en gezond en ook voldoende, maar val niet af. heb in 2011 en 2013 een crashdieet gevolgd ( maaltijdvervangers )
  vr. groeten :
  Ida

 19. ingrid wouterson 2 October 2013 at 14:53 - Reply

  Tja, ik heb 30 jaar geleden een buikwandcorrectie ondergaan, voor een beter resultaat volgde ik een crasdieet van toen muscle-power, intens vies. Het resultaat was samen met de operatie prachtig. Helaas groeide ik gedurende de jaren toch weer. Tussendoor crashte ik nog wel eens met sherrykuur,brood dieet, modifast en ik schaam mij heel erg zelfs herbalife. ‘Werkt echt, heel gezond’ zei de geraffineerde verkoopster van het veel te dure beauty-center. Ik ervaar de het als Bedrog, alleen mijn portemonnaie is ernstig afgevallen. Mijn conclusie is zorgvuldig gewone producten inkopen etiketten leuze heel normaal en gezond eten en veel bewegen’ goedkoop en heel simpel

 20. loes 28 September 2013 at 21:27 - Reply

  ik val 3 kilo af en kom weer 3 kilo aan maand in maand uit helaas heb ik geen geld voor het boek 🙁

 21. Jola 22 September 2013 at 09:15 - Reply

  Heeeeel herken,heb in het verleden zooo vaak een dieet gevolgd,begin vlogen de kilo’s eraf,ja harstikke fijn op dat moment,maar altijd moe,geen energie en met sporten geen puf,het is echt waar dat je jezelf tegen gaat komen,dat de kilo’s er wee bij vliegen als je ,,normaal,, gaat eten,soms ook meer omdat je zolang geen lekkers meer hebt gehad.
  Beter gewoon,gezond eten,geen honger,energie voor tien en geen trek in ,,ongezonde,, dingen,voor het eerst in mijn leven heb ik geen trek in drop ,chocolade etc.
  Nu wat wil je nog meer? Val iedere week ongeveer 1 kilo af,heeeerlijk gevoel.
  En variatie in het eten,maakt het allemaal niet saai.
  Succes allen

 22. Nemisses 20 September 2013 at 17:27 - Reply

  Ik ben ooit begonnen met ‘gezonder’leven, elke keer probeerde ik de gezondere versie van het product was dat ik graag at. Ik begon bijv. met kaas, ik at altijd 48+, ben toen vervolgens overgestapt naar 30+ en daarna weer naar 20+. Ik kwam erachter dat ik dat helemaal niets vond en ben weer teruggegaan naar 30+, ik moet immmers deze levens(etens) wijze de rest van mijn leven volhouden. Suiker was ook zo’n proces, eerst elke keer een schepje minder in mijn warme dranken, ik deed het werkelijk overal in. Toen ik eindelijk op 1 schepje zat stapte ik over naar zoetjes en ook dat heb ik geleidelijk verminderd, op dit moment is het 1 zoetje in de koffie maar dan wel de echte STEVIA versie (niet de commerciele versie) en zo experimenteer ik door.

 23. A,vd Oudeweetering 20 September 2013 at 16:10 - Reply

  Een goed ontbijt bevat altijd voldoende vezels.
  Eet langzaam en geniet ervan!

 24. Threes Hersbach 15 September 2013 at 16:51 - Reply

  Nog nooit aan een diéét begonnen en nu ook niet, allen let ik op wat ik eet.Veel biologische groenten, fruit e.d.

 25. Trees 10 September 2013 at 16:55 - Reply

  Steeds paar kilo eraf met naar ik dacht gezonde voeding.minder opletten met eten paar kilo er weer bij. Inmiddels 8 weken aan het sporten en daarnaast gezond eten. Geen hongergevoel, energiek en inmiddels 4.5 kilo kwijt aan gewicht. Heb niet het gevoel op dieet te zijn. Wel bewuster aan het eten. De voorbereidingen van de maaltijd zie ik nu als een ontspannen bezigheid. Even afkicken van een drukke werkdag.

  • Inge 15 September 2013 at 09:34 - Reply

   Hallo Trees, goed bezig!! Ik ben trots op je! Groetjes, Inge

 26. Lisette 23 August 2013 at 18:19 - Reply

  Dag Inge
  Ja het is waar wat je verteld,ik heb dat ook ervaren met die dieten.
  misschien is dat wel met alle dieten zo,ik ben nu begonnen met de
  Clean Eting van jou ik ben daar al mee geholpen tot nu toe.
  maar als ik terug anders ga eten zal ik ook weer verdikken,het was een groote stap om die te zetten en anders te gaan eten.
  het is niet makkelijk als je bij mensen uitgenodigd bent want ze gaan voor mij niet speciaal koken en dan moet je wel oppassen.

  e

 27. Lia Heerkens 21 August 2013 at 18:18 - Reply

  Ik heb meerderen keren een dieet gevolgd. Laatste dieet was koolhydraatarm dieet. Ik kwam zes kilo aan. Baal daar erg van. Ik ben d.m.v, jouw adviezen,in een week tijd al twee kilo afgevallen. Mijn broeken zitten al niet zo strak meer. Heerlijk, ga zeker door met het Clean Eating.

 28. Miriam 7 August 2013 at 14:26 - Reply

  De groene smoothietip was geweldig. Eerst twee uur sporten, veel water drinken tijdens sport, thuisgekomen 1 liter groene smoothies drinken. Op de weegschaal sta ik niet, ik sport dagelijks anderhalf tot twee uur waarbij ik naar trainer en mijn lichaam luister. Ik val niet af in gewicht door opbouw spiermassa. Ben nu twee weken bezig en kan het verschil wel zien in buikomvang opmeten: bijna 10 cm eraf en een kledingmaat kleiner. Nog 18 cm te gaan, geef mezelf driekwart jaar hiervoor want op een gegeven moment gaat het langzamer… En ja een rustdag houd ik zeker wel. Aparte ingredienten in receptenboek vind ik ook jammer. Ben wel heel blij met clean eating!!

 29. simone mijer 30 July 2013 at 21:07 - Reply

  Ik doe geen honger dieet ik ben 1.56 lang weeg 49 kilo eet ook wel eens iets lekkers maar dat bestaat uit speld koek of nooten niet gebrand soms in het weekend patat in biologische olie gebakken grt simone heb vroeger op top prestatie getreend aan wedstrijden voor fitness

 30. Ad van Hoof 21 July 2013 at 18:29 - Reply

  Hallo Inge,

  Het gaat voortreffelijk met het aangepaste eetpatroon en het resultaat is ook al duidelijk zichtbaar.
  Alleen vraag ik me af of eieren wel in mijn voedingspatroon passen, aangezien ik wat problemen heb met te hoog cholesterol.

  met vriendelijke groet,

  Ad

  • Ria Zevering 30 July 2013 at 11:51 - Reply

   Ben bekend met jojo effect. Wil graag “gewone” gezonde voedingsmiddelen en niet al die producten die niet in de supermarkt te koop zijn. Ben teleurgesteld in het receptenboek. Voor mij zijn er teveel aparte incrediënten (mij onbekend). Weet al dat dat bij mij niet werkt. Eet naar mijn idee gezond. Snoep niets meer en ga 2x in de week naar fitness. Wel veel verse groente en fruit, maar ook een aardappel en volkoren brood. Langzaam maar zeker ben ik toch al 5 kilo afgevallen. Maar de vraag was eet ik voldoende, teveel, of te weinig en krijg ik alles binnen wat mijn lichaam vraagt.

 31. marja 15 July 2013 at 17:03 - Reply

  Verander niet alles in 1 keer maar 1 keer per week 1 voedingsadvies.

 32. Evelyne 12 July 2013 at 20:50 - Reply

  Veel ervaring met crash dieet
  Werkt niet
  Doe nu Weight Watchers
  Gewoon gezonde voeding en genoeg.

 33. GERT 30 June 2013 at 14:16 - Reply

  GEACHTE—IK DRINK PER DAG-PLM 3 GLAZEN CITROEN LIMONADE MET KOOLZUUR.ZONDER SUIKER—NU HEB IK EEN TE VETTE LEVER–KAN HET MET DE LIMONADE TE MAKEN HEBBEN? GRAAG UW ADVIES.–MET VRIENDELIJKE GROET–GERT GRAAG BERICHT AAN MIJ PER MAIL.

 34. Hetty 29 June 2013 at 21:45 - Reply

  Hoi, Inge,
  Dank je voor de geweldige uitleg over het jojo effect. Nu begrijp ik het beter.
  Ik heb geen oven. Als ik je receptenboek over afvallen zou kopen
  kan ik daar dan ook veel met andere goede recepten aan de slag?
  gr, Hetty

 35. Laura 27 June 2013 at 22:33 - Reply

  Hallo Inge,

  Sinds april dit jaar op de gezonde voeding, van weinig eten en ‘te’ veel drinken, naar veel gezond eten 4-6 maal per dag en s’avonds een lekker glas rode wijn.
  Resultaat in drie maanden van 86 naar 70 kilo en dat blijft zo, met mijn 61 jaar voel ik me stukken jonger, zie er ook veel beter uit.
  Geen honger en plezier in eten en koken gekregen, morgen als beloning naar de Hamam.

  Laura.

  • Marissa 23 July 2013 at 13:13 - Reply

   Beste Laura,

   zou je je voedingspatroon van nu eens kunnen beschrijven?
   Alvast bedankt.

   Gr Marissa

 36. Laura 27 June 2013 at 22:26 - Reply

  Hallo Inge,

  Na een flinke buikgriep met Pasen besloten tot betere gezondere voedingsstijl, van weinig eten en ‘te’ veel drinken, naar veel eten en s’avonds lekker een glas rode wijn. Veel gezond eten en ca 5 maaltijden per dag, veel groenten fruit eiwit, weinig koolhydraten en glutenvrij speltbrood.
  Resultaat geweldig, zie er gezond uit, voel me energiek en tien jaar jonger.
  16 kilo afgevallen, van 86 naar 70 en morgen als beloning heerlijk naar de Zwaluwhoeve voor een Hamam scrubbehandeling.
  Dit eetpatroon blijft!!!!!

 37. Minoes 25 June 2013 at 11:10 - Reply

  Beste Inge,

  Ik ben alleen maar moe, bewusteloos geweest en vaak last van flauwtes, hartkloppingen en het gevoel dat ik s nachts stik in mijn slaap (adem stokt). Mijn hoofd suist. Dit duurt nu al 3 weken.Voor deze 3 weken heb ik 2 antibiotica kuren gehad voor een longinfectie. En die hebben behoorlijk huisgehouden.
  Mijn valkuil is suiker eten. En nee ik heb geen suikerziekte. Ga door de ziekenhuis molen.
  In mijn omgeving roepen ze overspannen, burnout. Zelf geen herkenningspunten hiervoor.
  Ik denk dat ik moet gaan ontslakken. Ik wil wel normaal blijven eten, daarmee bedoel ik normale porties. Eerder een Sonja dieet gevolgd, en ik had vreselijke honger. Wel 15 kg afgevallen wat binnen een half jaar er weer aan zat. Daarna er mee gestopt, geen zin meer om mijn lichaam te martelen.
  Suiker de laatste weken geminderd (biscuit eten) na het lezen van jou stuk.
  (ps ik hou niet van zeewier!)
  gr. Minoes

 38. Egbert 13 June 2013 at 18:52 - Reply

  Ik heb geen last van een JO JO effect. Er komt allen maar bij en bij.
  Ik ben vorige week 59 jaar geworden. En zag toen foto’s van ruim 30 jaar geleden. Ongeveer een halve ton lichter. Nu ruim 130 kg. EN, heb me voorgenomen binnen een jaar ruim 30 kg af te gaan vallen. DUS, voor mijn 60 e verjaardag onder de 100 kg. Daarna moet er nog eens 20 kg eraf.
  Eerst moet ik het aantal malen eten en vooral drinken halveren. MAAR,
  vanaf nu ‘juni 2013’ moet ik het ECHT serieus gaan aanpakken.
  Minderen, geen VET, geen ALCOHOL, geen koffie, geen suiker enz.

 39. Truus Steinmetz 12 June 2013 at 18:54 - Reply

  Dag Inge,

  Terwijl ik goed op de hoogte ben wat er nodig is om op een gezonde manier gewicht te verliezen, toch door het verhaal van een kennis me laten overhalen om het “prodimed dieet” te volgen.
  Veel geld kwijt en snel gewichtsverlies,wat binnen de kortste keren weer was toegenomen.
  De schoonheidsspecialiste die het product verkocht had alleen interesse
  in de verkoop van haar produkten, en was totaal niet op de hoogte wat er met het lichaam gebeurde omdat ze geen diëtiste was.
  Ik weet dat je dit allen kunt bereiken met voldoende bewegen en verantwoord eten, wat blijvend resultaat geeft, maar het kost veel meer energie en doorzettingsvermogen!
  Veel eiwitten zijn voor een heleboel lichaamsfuncties funest.
  Mijn advies: schriijf eens een week op wat je allemaal eet, ga dan verantwoord aan de slag, en leer NEE te zeggen!
  Groeten,
  Truus.

 40. Aagje 9 June 2013 at 15:59 - Reply

  Maanden stond ik stil qua gewicht, ik at gezond dacht ik, en zeker niet teveel maar ik viel niet af en voelde me niet lekker in mijn vel zitten. Na veel gelezen te hebben ben ik begonnen met ‘s ochtends een groene smoothie. Heel langzaam kreeg ik het clean eten in de vingers! Geen suiker meer, puur voedsel en elke dag minstens 30 minuten lekker zweten. Ik heb nog nooit zoveel gegeten:-) en het werkt!! Ik val langzaam af, zit strakker in mijn vel en heb energie voor 10! Het kost tijd, energie en soms wilskracht maar om dit goede gevoel vast te houden heb ik dat er graag voor over!!!

  • Linda 5 August 2013 at 15:12 - Reply

   Kippenvel als ik dit lees! Ik sta nog aan het begin.. Blender gekocht, stap voor stap clean

 41. Marga 5 June 2013 at 21:08 - Reply

  Hey Inge
  Ik ben nu van alles aan het verzamelen over gezonde voeding en aan het orienteren. Ga bijna, 4 weken op vakantie, en als ik dan terug kom ga ik me op de nieuwe voedingslijn en lifestyle storten. Dit komt, omdat we geen computer, internet, enz meenemen op vakantie. Lezen zelfs niet eens de krant en kijken geen tv. We proberen alles van ons drukke bestaan achter ons te laten en optimaal te genieten van de vakantie. Zodat we opgeladen terug komen. Dan is het voor mij tijd om te beginnen met nieuwe gewoontes en ben ik er klaar voor, zodat ik me voor 100% kan inzetten. Bedankt voor de informatie tot nu toe en ik ga er in juli zeker mee aan de slag
  Met vriendelijke groeten,Marga Zonneveld

 42. Carin 1 June 2013 at 21:44 - Reply

  Ik heb vele ervaringen met diëten. Ik jojo niet omdat ik geen snel hongerdieet doe (die heb ik nooit gedaan, wel Atkins, WeightWatchers, Montignac, Punten, 1000 cal. De laatste lijken op honger diëten maar ik had geen honger want ik at toen verstandig. (en nog meer waarvan ik de naam niet meer weet…..)De laatste zo dat ik geen honger had. Ze zijn allemaal gelukt maar daarna…..Na Atkins ben ik heel lang slank gebleven. Ik had een hekel aan vet gekregen. Ook rookte ik toen nog. Nadat ik gestopt was …..en later nadat ik zwanger was geweest…..En nu na de overgang heb ik het weer moeilijk! Het moeilijkste vind ik: Nee zeggen: vooral tegen mijzelf en dat resulteert altijd in een eetbui. Ik ben verslaafd aan eten. Afkickverschijnsel: Behoorlijk uit mijn hum en ongelukkig voelen.
  Ik heb een chronische ziekte dus iets doen…..sporten…..tja en toch zou ik willen afvallen. Ik wou dat er een tovermiddel was. Goede raad: Niet bij de tv, gewoon nee zeggen. iets bedenken wat je wilt bereiken. doorzetten…..Ik heb ze allemaal al eens gehoord.

 43. magda 31 May 2013 at 22:11 - Reply

  Ik waarschuw mensen in me naasten omgeving zo vaak .Mijn motto is let op je eten en bewegen nu 2 kilo kwijt gaat niet snel maar ik heb geen last van jojo . Ga zo door Inge .
  Groetjes Magda.

 44. ineke 10 April 2013 at 10:50 - Reply

  Voor de zoveelste keer ben ik weer aan het lijnen. Gebruik eiwitdieet plan. hiermee was ik 20 kilo afgevallen, prima voelde me goed etc. Daarna weer gewoon eten met koolhydraten, aangekomen wel 15 kilo. Het is altijd weer hetzelfde. Ik eet keurig zoals het moet nooit teveel, maar ga altijd ‘s avonds snacks. Kan dit echt niet stoppen of moet naar bed gaan. AFSCHUWELIJK IS DIT. Ik lijn al 40 jaar op en af. Hoe kan ik dit stoppen?

  • Esther 12 April 2013 at 10:09 - Reply

   Zorg voor een bezigheid in de avond, ga bv sporten. Je voedingspatroon alleen aanpassen is niet voldoende, je zult ook moeten bewegen. Daarnaast heb je koolhydraten nodig, in de juiste verhouding en met voldoende beweging kom je hier echt niet van aan. Een eetdagboek kan je helpen om inzicht te krijgen in je voeding. Mijn ervsring is dat deze niet altijd zo gezond is als je denkt. Succes ermee!

 45. sharda de Zwart 31 March 2013 at 17:29 - Reply

  Ik heb geen ervaring met jojo dieten,maar ik merk wel dat ik niet veel eet en toch niet afval.Over die stof waar u het over had,hoe moet ik weet ik of het in te veel in mijn lichaam aan wezig is.Gr

  • Inge 1 April 2013 at 18:33 - Reply

   Hoi Sharda, Weinig eten zorgt ervoor dat je lichaam in de spaarstand gaat staan.Als je dan weer veel gaat eten dan kom je weer aan. Om af tcallen moet je dus regelmatig en gebalanceerd eten.En het gaat dus vooral omde keuses die je maakt. Maar welke stof bedoel je?

 46. Thea 30 March 2013 at 18:05 - Reply

  hallo,

  ik heb inderdaad ervaring met het jojo-en dieet,en het klopt ik wordt na het uithongeren steeds zwaarder. Op dit moment ben ik een week bezig met jou dieet en het bevalt mij uitstekend. Ik heb het gevoel dat elke keer als ik iets moet eten nog vol zit van het eten daarvoor. Ik voel met fitter omdat mijn maag geen hongergevoel geeft. Ik ben deze week al 2 kilo afgevallen en nu train ik nog niet een. Normaal rij ik minimaal 2 paarden per dag en alle oefeningen die ik van je gezien heb, deze heb ik in het verleden ook altijd bij de aerobic gedaan, dus dat moet lukken.Ik ben heel enthousiast over jou dieet en dit gaat mij zeker lukken om dit vol te houden. Je weet als je jezelf zo uithongerd dat dit niet goed is, maar dat is nu gelukkig verleden tijd.

  Groetjes Thea

 47. Christa 27 March 2013 at 12:55 - Reply

  Hoi Inge ,

  Teneerste wil ik zeggen dat het me wel begint te bevallen om gezonder te eten .
  Ik moest eerst wel wennen aan de groene smoothies , maar het begin is er .
  Ik heb vanochtend jam zonder toegevoegde suiker enzo gehaald in de natuurwinkel en dat smaakt lekkerder en frisser .
  Ik heb alleen tussen de middag nog een boterham maar verder eet ik veel groente en fruit , noten er tussendoor
  Het gaat stap voor stap maar ik heb weer zin om te fietsen en lekker te wandelen i.p.v. de auto te pakken .
  ik stond vanochtend op de weegschaal en ben een paar kilo kwijt en voelde me harstikke blij.

 48. Magda 13 March 2013 at 21:53 - Reply

  Hallo Inge,wat ben ik blij met alle tips,ik volg je op de voet en heb al een hoop in mijn voeding aangepast.wat denk je als ontbijt ,een sneetje geroosterde zuurdesembrood,besmeerd met avocado,zonne-en pompoenpitten met een beetje aromat.ik eet dit 2 tot 3x in de week,mag ik dan de hele avocado opeten of moet ik de helft bewaren voor op een later tijdstip?Helaas kan ik je boek niet bestellen ,daar ik in Spanje woon.groetjes Magda

 49. Glenn 13 March 2013 at 17:34 - Reply

  Je hebt absoluut gelijk Inge.

  Er bestaat geen korte termijn oplossing voor een levenslang resultaat.

  Een gezonde levensstijl, dagelijkse gezonde gewoonten zullen zorgen voor de resultaten waarvan je levenslang kan genieten.

  Keep it up Inge

  🙂

 50. Paulina 13 March 2013 at 15:30 - Reply

  Hoe kan ik dit dieet volgen ben alergie voor fruit noten en bepaalde soort groenten ik probeer nog steeds alles uit dan kan ik wel iets dan weer niet als ik. Vers eet ben alergie als het bewerkt is kan ik het wel eten dus is voor mijn heel moeilijk een dieet te volgen ben nu ook te zwaar en cholesterol kan iemand me misschien een hip geven

 51. Trijnie 13 March 2013 at 14:18 - Reply

  Ik ben niet bezig met het jojo dieet,wat ik U hebt gemailt zo eet ik altijd, alleen een koekje of chocolade verder eet ik vezelrijk voedsel maar bij mij is het punt ophouden met snoepen en dat vind ik moeilijk. Ik moet er 3 kilo afhebben dit moet mij echt lukken ik ga mijn best doen. Inge bedankt voor je reactie

 52. Inge 13 March 2013 at 12:26 - Reply

  Ik heb geen ervaring met dieten maar wel een beetje met jojo. Als ik dan een tijdje wat minder eet denk ik zo nu kan er wel weer wat meer in. Dit werkt niet echt. Ik ben een echte zoetekauw en probeer er vooral op te letten dat ik minder zoet in huis heb want dat scheelt vind ik al een heleboel. Groetjes

 53. Esther 16 January 2013 at 13:12 - Reply

  Ben je bewust van wat je eet. Eet niet gedachteloos maar verdiep je in je voeding. Pas op met suiker en verzadigde vetten en kom in beweging. Niet alleen cardio maar een combinatie van cardio en kracht. Succes verzekerd!

 54. coen koppelaar 15 January 2013 at 15:24 - Reply

  mijn tip:: geen suiker , weinig vet en eet 5 à 6 x per dag kleine porties met veel groenten en fruit en vooral vezelrijk voedsel. Het werkt! coen koppelaar

 55. Marie-José 8 October 2012 at 16:10 - Reply

  ik heb suikerziekte 2 en volg een dieet met behulp van een dieetiste
  en durf niet zomaar iets anders te doen.
  IK ben insuline afhankelijk en kan door mijn slechte benen haast niet lopen laat staan sporten.
  Vandaar dat ik de nieuwbrief opzeg.

  • J v Wegen 15 January 2013 at 16:05 - Reply

   Hallo Marie-Jose,
   Ik heb de zelfde situatie als jij.
   Sinds 3 maanden gebruik ik geen insuline meer.
   Dit dankzij koolhydraat arm eten! Internist was zeer verrast.
   Je kan mij altijd mailen.Groet Jan.

   • A. Bergsma 13 March 2013 at 14:08 - Reply

    Ik gebruik ook insuline, maar ben zeer
    benieuwd naar jou recept, vind het toch wel moeilijk
    omzo weinig mogelijk koolhydraten binnen te krijgen.

    Vriendelijke groet,

    Ab

  • Anja 22 January 2013 at 12:20 - Reply

   Ook al kan je niet echt gaan sporten, toch niet opgeven Marie-José.
   De tips op zich zijn goud waard.
   Probeer nu toe te passen wat je kan.
   Alles begint bij gezonde darmen, dus ook bij gezonde voeding.
   Hou vol !
   Groetjes,
   Anja

 56. irene van oosterhout 4 October 2012 at 08:18 - Reply

  Hallo Inge
  Ik ben 48 jaar januari 2011 kreeg ik de uitslag borstkanker na 6 chemokuren en 31 bestralingen en 15 kilo zwaarder ben ik weer anderhalf jaar verder inmiddels zijn er weer 10 kilo af maar nu lukt het niet om maar af te vallen ze zeggen dan is je lijf er niet aan toe !!
  Is dat zo ????
  Groetjes Irene

  • Inge 5 October 2012 at 16:15 - Reply

   Hallo Irene, poeh, je hebt heel wat achter de rug! Ook na chemokuren en bestralingen kun je weer slank en fit worden! De essentie is dat je zo clean mogelijk gaat eten en goed gaat bewegen. Ik ken je huidige voedingspatroon niet, eet je al clean?

   Groetjes,
   Inge

 57. Carla 4 October 2012 at 00:25 - Reply

  Hallo, ik heb het e-boekje met recepten ontvangen.
  Het is heel motiverend en geeft goede voorbeelden.
  Na jarenlange slechte voedingsgewoontes te hebben opgebouwd en alle dieten te hebben geprobeerd,ben ik alleen maar zwaarder geworden.
  Ik heb zeker 2 jaar intensief en zelfs overdreven gesport, ik werd niet lichter maar wel veel strakker en leniger en kreeg meer conditie.
  Je gaat merken dat je éven sneller kan bukken, éven je been over een hekje kan slaan, je houding wordt er beter van, dus voor iedereen…sporten voegt echt wat toe…vooral voor je eigenwaarde.
  Tel daarbij dan ook nog eens erbij op, dat je élke keer als je jezelf weer hebt overtroffen, langer gelopen, zwaarder getild, je dit een enorme kick kan geven zodat je veel lekkerder in je vel komt te zitten.
  Helaas moet ik zelf weer helemaal opbouwen wat ik in een paar jaar tijd hebt verslonst door keer op keer blessures en door frustratie’s van een spierziekte (en zelfmedelijden), dus ik ben er zelf ook nog niet, maar áls je kan, doe het dan!,het geeft je heel veel terug! Ik ben nu zelf begonnen om door clean te eten, mijn fibromyalgie zoveel mogelijk terug te dringen zodat ik weer aan mijn conditie en het opbouwen van mijn spierkracht kan gaan beginnen.Ik ben nog maar 2 dagen geleden begonnen en loop al meteen tegen voedsel aan die ik aldoor veel te weinig at.
  Ik ben een echte brood en aardappelmens, die rauwkost en salades niet zo lekker vond. Noten zijn lekker met vet en zout, stevige Hollandse stampotten met zoute spekjes, rookworsten en vette jus, behoren nu tot het verleden. Ik drink terwijl de rest aan warme chocolademelk zit met slagroom in een restaurant, spawater…terwijl zij aan de uitsmijters zitten met wit brood, zit ik aan een Waldkorn-triangeltje met (speciaal gevraagd) hardgekookt eitje met alleen maar veel rauwkost..en het voelde én smaakte …súper!, ik maak nu keuzes wat ik neem, IK ben de baas!, vanavond een verjaardag, geen noten of rauwkost op tafel maar veel soesjes,gebak,vette hapjes…ik nam 3 blokjes kaas met een druif…helaas ging ik de mist in met 2 Empanada’s (gehakt met bladerdeeg-hapje)maar ook dat zal ik in de toekomst sterk genoeg voor zijn om niet te willen nemen…ik moet nog erg zoeken naar vervanging op zo’n avondje of in een restaurant…zou het fijn vinden om te lezen hoe jullie dit vermijden…wat eten jullie dan?, neem je zelf wat mee?

  • Inge 5 October 2012 at 16:18 - Reply

   Hallo Carla, bedankt voor je bericht. Het kan soms een hele zoektocht zijn naar de gezonde lifestyle en zo te lezen ben je goed op weg. In de cursus Clean Eating Lifestyle besteed ik aandacht aan eten in een restaurant. Ook vind je hier in dit artikel mijn tips:
   https://www.ingevanhaselen.nl/lifestyle/7-tips-restaurant/

   Kan je hiermee vooruit?

   Groetjes,
   Inge

 58. marianne 1 October 2012 at 20:48 - Reply

  Nou met m’n 68 jaar en vanaf mijn 18e aan het lijnen, weet ik wel het e.a. van jo-jo-en af. De laatste 3 jaar ben ik heel stabiel.
  Daar helpt gezond eten(geen pakjes-zakjes en kant en klaar voer)
  en heel veel bewegen aan mee.En soms heb ik weleens een aanval voor zoet eten, maar dat pak ik de volgende dag meteen terug. En ieder pondje teveel moet er zo snel mogelijk weer af.

  • Cynthia 1 October 2012 at 21:56 - Reply

   Hallo Marianne,
   Super dat je bewust bent over je voeding en gezondheid! Zo te horen heb je in het verleden veel dieten geprobeerd. Het probleem bij dieten is dat de kilo’s eraf gaan…maar net zo hard weer terugkomen, het jojo-effect dus. Het is veel beter om je gewoontes aan te passen. Je bent goed bezig door op je voeding te letten en veel te bewegen. Ga zo door!

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

 59. Jan sr. 1 October 2012 at 16:19 - Reply

  Wij zijn echte bourgondiers. Maar we houden wel de calorische waarden van wat we eten in de gaten. Geen kant en klaar maaltijden of afhaaltoestanden. Alles is uit eigen keuken. Een ding wil ik aanstippen. Zie in diverse supermarkten, pangasiusfilet. Deze vissort wordt gekweekt in de Diemvallei (Vietnam) Dit water is vergeven van zware metalen en klankerverwkkende stoffen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze vis ongecontroleerd in de schappen liggen en verkocht mogen worden. Graag wat aandacht hierover. En graag niet in de ytrend van economisch belang.
  Groetjes
  Jan

  • Inge 2 October 2012 at 11:25 - Reply

   Hallo Jan, pangasiusfilet schijnt inderdaad niet goed te zijn. Ik adviseer wilde zalm uit Alaska of duurzaam gevangen vis uit de Noordzee, bijvoorbeeld scholfilet.

   Groetjes,
   Inge

 60. Winter 26 September 2012 at 11:05 - Reply

  Dag,

  Wat vind jij van het idee dat je zou moeten eten wat bij je bloedgroep past?

  Groetjes, Winter

  • Inge 2 October 2012 at 11:30 - Reply

   Hallo Winter, hier geloof ik niet zo in, het is veel te ingewikkeld en de bewijzen ontbreken. Wel zijn er uiteraard in deze methode dingen die ik ook steun, zoals geen halvarine. Wat mij betreft eet iedereen zo vers mogelijk en zo min mogelijk fabrieksproducten met chemische toevoegingen. Een ander voorbeeld is tarwe. Dit zou volgens het bloedgroep dieet niet goed zijn voor bloedgroep O. Wat mij betreft is het voor niemand goed. Kortom, ik zou het niet zo ingewikkeld maken en gewoon met elke bloedgroep lekker clean gaan eten!

   Groetjes,
   Inge

 61. mina 25 September 2012 at 22:12 - Reply

  Heey Inge,

  Ik heb een vraagje: Ik heb een tijdje lang niet goed gegeten!! binnen 3 maanden was 17 kilo afgevallen, daarna was ik het zat en ik begon te eten!! maar toen kreeg ik eetbuien!! en kwam ik binnen niet eens 2 weken aan!! en wel 10 kilo. Ik was zoo een half jaartje mee bezig.

  Op dit moment heb ik mijn voeding een beetje aangepast ik ben nu 3 maanden heel anders bezig kunt u tegen mij zeggen of dit wel goed is, of ik misschien iets moet veranderen, of misschien dat ik te veel eet!

  Nou dit is mijn dagvoeding: Onbijt drink ik een glas karnemelk,en ik eet 5ooml kwark met een beschuitje, of ik eet 2 sneetjes brood met olijfolie of ik eet gewoon 2 beschuitjes met 20plus kaas. 2 uur later eet ik 1 stuk fruit (appel,peer,kiwi,mandarijn,aardbei of bessen.) 2 uur later bij de Lunch: eet ik meestal 2 van die donkere sneetjes brood met erin tomaat komkommer sla en ei of vis,of gewoon kaas doe ik erop. En ik neem dan wat te drinken optimel. en 2 uur later neem ik ook 1 stuk fruit, of een beschuitje. 2 uur later is het voor mij meestal de diner dus dan eet ik groente bestaat uit doperwetten/sperzibonen/2 stuks aardappels een bord vol, of ik eet 4 stuks pangafilet, of ik eet spinazie met 2 visticks, of ik eet Linzen, of ik eet spliterwten. Bij het diner eet ik veel gevarieerd. 2 uur later dus na het diner rond 7 half 8 neem ik iets kleins een komkommer met tomaat. En de hele dag door drink ik gewoon water en groene thee!! ik ben dit al zo lang aan het doen en ik val niet af!! ik wil 10 kilo kwijt! maar het gaat zoo moeilijk ik snap het echt niet want ik sport echt bijna elkedag in de ochtend! maar ik zie geen verschil, Kunt u mij tips geven want ik wil echt gaan afvallen!!!

  Heel erg bedankt Groetjes

  Mina.

 62. Mieke hovens 23 September 2012 at 15:04 - Reply

  Heb altijd een opgeblazen gevoel…. Mijn buik is ook echt opgezet. Houd erg van brood en vind het moeilijk en rijdrovend om anders te eten. Geen tijd om tijdens mijn werk een salade te maken en in de ochtend klaarmaken en meenemen is geen optie omdat het in de middag dan niet vers meer smaakt. Een boterham is dan natuurlijk gemakkelijk….
  Ik wil graag gezonder leven…. Ben opgegroeid met de zogenaamde gezonde bruine boterhammen! Wie heeft er nu gelijk? Is het nu wel of niet gezond? En het koolhydraten arm brood van de jumbo? Is dat een optie?
  Ik ben gestopt met roken… Gaat me erg gemakkelijk af, ben 3x per week in de sportschool en wil vooral niet dikker worden! Uiteindelijk graag 7 kg afvallen. Een gezonde leefstijl die gemakkelijk is is mijn wens!

  • Jacques Vaessen 1 October 2012 at 20:57 - Reply

   Beste Mieke,
   dat opgeblazen gevoel had ik ook, doordat ik zoveel brood at. Toen ik begon met ‘clean eating’, at ik minder brood (alleen zuurdesem-spelt) en nu eet ik helemaal geen brood meer. Gevolg: buik gaat vanzelf weg, geen opgeblazen gevoel meer! Jou gaat dat ook lukken! Het kost wel moeite, maar je krijgt er iets voor terug! Overigens at ik ook veel brood, omdat het zo gemakkelijk was, maar je bloedsuikerspiegel stijgt daardoor te veel en dat is ongezond. Succes! Gewoon doen! Gr., Jacques.

  • Cynthia 1 October 2012 at 21:00 - Reply

   Hallo Mieke,

   Bedankt voor je bericht. Wat super dat je gestopt bent met roken en dat je regelmatig sport. Brood is niet zo gezond, zoals veel mensen denken. Inge heeft hier een artikel overgeschreven: https://www.ingevanhaselen.nl/gezonde-lifestyle/wel-of-geen-brood-en-pasta/

   Als alternatief is een gevulde salade erg goed. Alleen je geeft aan dat de salade in de middag niet meer vers zal smaken. Is er op je werk geen koelkast? In het begin zal het wat moeite kosten om nieuwe gewoontes aan te leren, maar het is het dubbel en dwars waard!
   Je zult je gezonder voelen, meer energie hebben en er beter uit gaan zien.

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

 63. Corrie 23 September 2012 at 11:47 - Reply

  Hallo Inge,

  ik weet werkelijk niet,of ik een jojo effect hebt.
  Ik kan zomaar 1a2 kilo in de week aankomen zonder verklaarbare reden.
  Ik eet s:morgens en s:middags 2 donkerbruine boterhammen met weinig beleg.En s;avonds gewoon een normaal portie middageten.
  Snoepen doe ik bijna nooit en als tussendoortje neem ik fruit.
  ik ben 65jaar 1.70 lang en 75 kilo.

  ik wil echt 5 kilo afvallen
  groetjes van corrie.

  • Inge 2 October 2012 at 11:13 - Reply

   Hallo Corrie, als je wilt afvallen zou ik in ieder geval het brood weglaten uit je menu, dat zal al heel veel schelen! Brood zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Dit stimuleert de vetopslag en je krijgt na een paar uur weer honger. Kijk in het Gezonde Lifestyle Recepten eBook voor dingen die je beter kunt eten!
   Ook zou het voor jou heel goed zijn de Clean Eating Lifestyle Cursus te doen, dan krijg je online meer begeleiding en ga je zelf ontdekken hoe je het beste kunt eten en bewegen om fit en slank te worden. Kijk voor meer informatie boven in het menu bij Programma’s.

   Groetjes,
   Inge

 64. Claudia 20 September 2012 at 10:54 - Reply

  Hoi Inge,
  mijn man en ik hebben samen deze zomer een ontgiftingsweek (Luna e Terra) gevolgd. Daarna hebben we een dieet gevolgd met puur eten, niet snoepen en geen alcohol. Toch zijn we ook mensen van het genieten, dus wij bedachten dat het realistisch is om doordeweeks gezond en clean te eten in combinatie met sporten. En in de weekenden te mogen ‘zondigen’, met bv alcohol, anders eten en (helaas nog) wat zoet.
  De resultaten zijn goed. We houden ons gewicht dan ook in de gaten met een Tanita weegschaal, dus onze spier- en vetmassa kunnen we goed monitoren.
  Twee vragen hierover:
  – is het idee van in het weekend genieten een aanleiding voor ons lichaam om te gaan jojo’en? Of anders gezegd: slaat ons lichaam die stoffen meteen op in de vorm van vet? Kan het idee ‘1 x per week lekker genieten’ werken?
  – regelmatig zie ik na een weekenddag ‘genieten’ op de weegschaal dat mijn spiermassa omhoog is geschoten, soms wel 2 kilo. Hoe kan dat? En die kilo’s verdwijnen weer in de loop van de week, ondanks 3x per week sporten, met krachttrainingen.

  Ik ben zeer nieuwsgierig. Ik kom trouwens ook naar de clean eating lunch de 29e!
  Groeten Claudia

  • Inge 20 September 2012 at 17:50 - Reply

   Hallo Claudia, superleuk dat je naar de Clean Eating Lunch komt!! Dan kunnen we dit ook verder bespreken. Mijn eigen idee van genieten is in de loop van de tijd veranderd en komt eigenlijk overeen met Clean Eating. Ik denk dat dat bij jullie uiteindelijk ook zal gebeuren. Hoe meer je gewend raakt aan echt puur eten en je fit voelen, hoe minder zin je krijgt in ongezonde voeding, alcohol en je brak voelen.
   Dat neemt niet weg dat je soms rustig een hapje en een drankje kunt nemen, dat doe ik zelf ook. Je lichaam gaat dan niet meteen jojoen. Jojoen wordt vooral veroorzaakt door jezelf periodiek uithongeren. Dus dat zou ik niet doen, niet in het weekend en ook niet door de week. Zorg dat je elke 2,5 a 3 uur iets gezonds eet.

   De meting van je spiermassa is inderdaad niet zo nauwkeurig met deze apparaten. Zie het als een indicatie. Je weegschaal werkt waarschijnlijk met een electrische impuls en die is gevoelig voor het vochtgehalte van je lichaam. Ik zou daarom maximaal 1x per maand of nog minder wegen/meten en in plaats daarvan leren vertrouwen op je lichaam en je eigen waarneming. Kan je daar wat mee?

   Tot de 29e!

   Groetjes,
   Inge

   • Sjors 24 September 2012 at 23:17 - Reply

    Heey Inge,

    Ik ben een 18 jarige meisje van 1.66 en weeg 70kilo.
    Ik heb een tijdje 6 maanden helemaal niks gegeten ik leefde alleen maar op een appel en water!!!! Dit was vorge jaar daardoor was ik 17 kilo afgevallen binnen 6 maanden!! Na die 6 maanden werd ik het helemaal zat en bbegon met eten!!! En ik propte me helemaal vol ik kreeg eetbuien!! Hele erge eetbuien! Zelfs had ik buikpijn tog bleef ik door met eten! En binnen 2 weken kwam ik 10 kilo aan!!!! Nu weeg ik soms 68 of 70!! Ik heb nou het jojo effeckt en soms krijg ik die terugval dat ik weer erge eetbuien krijg! Oop dit moment gaat het allemaalzoo traag en zit niet lekker in mijn vel! Mijn hoofd draait nu alleen maar om het eten!!!! Ik kan nergens anders aan denken en dit is nu intotaal al een jaar zo!! Wat mijn eetpatroon op dit moment is: ontbijt bestaat uit:1glas karnemelk, optimelKwark 500ml helemaal opeten of 2 sneetjesbrood met 20÷kaas of ik neem een onbijtkoek of 2 beschuitjes! (Havermout lust ik niet) Tussendoortje bestaaat uit: een appel of kiwi of een ontbijtkoek. Lunch; meestal 2 sneetjes brood met gekookte ei en tomaat en komkommer en sla. Of gewoon een bak met sla en groente met tonijn! Ik neem ook wat zuivel optimeldrinken. Tussendoortje : neem ik of een creacker, beschuit of gewoon fruit behalves banaan en druiven. Avond eten bestaat uit: bord met doperwetten,sperzibonen 2/3stuks aardappels of 4 van die grote pangafilet(vis). Of ik eet gewoon spinazie of ik eet linzen of ik eet spliterwten! Of ik eet een beetje vlees met spinazie of groente! Bj het avond eten doe ik wel vlink een bord vol tot dat ik vol zit!!! En na het avond eten neem ik wat kleins iets gezonds! Na 8 uur eet ik niet! En voor de rest de hele dag! Water en thee drinken! Als u dit allemaal leest! Ben ik dan goed bezig kan ik hier mee doorgaan? Of is dit te veel of weinig want ik merk dat ik niet afval maar juist soms dat ik aankom!! En ik sport zelf elkedag!!!!! 2 uurtjes! Echt elkedag behalve op de zaterdag! Heeft u misschien tips voor mij? Wilt u mij aub helpen want ik zit er echt mee! Ik krijg echt snel eetlust!!

    Groetjesss Nina.

    • Inge 2 October 2012 at 12:01 - Reply

     Hallo Nina, je hebt zo te lezen heel weinig respect voor je lichaam. En je doet ook weinig moeite om er echt achter te komen wat gezond is voor je en daar iets mee te doen. Je bent bezig je lichaam kapot te maken. Zo kan ik je niet helpen. Ik zou psychische hulp zoeken, overleg het met je huisarts.

     Groetjes,
     Inge

    • Carla 3 October 2012 at 23:51 - Reply

     Lieve, lieve Nina…..ik smeek je en hoop dat je weer zo snel mogelijk hulp kunt vinden voor jouw eetprobleem! Hoe korter de tijd van je slechte gewoonte, des te grotere kans heb je om weer op het juiste spoor te komen.
     Dit is soms té groot om zelf te kunnen dragen dus zoek a.u.b écht hulp!, ga naar de huisarts en die zal je doorverwijzen naar iemand die hierin gespecialiseerd is. Ga zo snel mogelijk, vertel het je vrienden en ouders zodat zij je kunnen steunen…of in elk geval 1 iemand die jij helemaal kunt vertrouwen, ga desnoods samen naar de arts…denk hier niet te licht over, het voorkomt veel erger en jaren van je leven!….heel veel sterkte en een dikke knuf!

 65. Arie 20 September 2012 at 10:32 - Reply

  Hallo Inge ik zou graag het gezonde lifestyl recepten boek in normale boekvorm willen is doet mogelijk? en wat kost het dan ?

  Grt Arie

  • Inge 20 September 2012 at 10:41 - Reply

   Hallo Arie, al onze producten zijn digitaal, we zijn wel aan het kijken of we het nieuwe eboek Je body in Balans kunnen laten drukken.
   Als je het Gezonde Lifestyle Recepten eBook toch in print wilt kunnen we dit voor je regelen, je ontvangt dan een geprinte versie in ringband met stevige kaft in je brievenbus. Stuur ons even een bericht als je hier interesse in hebt via het contactformulier.

   Groetjes,
   Inge

 66. hannah 27 August 2012 at 10:32 - Reply

  dag Inge,

  ik ben een meisje van 20 jaar en ik ben 1.58m groot .3 jaar geleden woog ik 64kg. Ik deed helemaal niet aan beweging en ik at op onregelmatige tijdstippen .Dus besloot ik om hier verandering in te brengen. Ik at 3 maaltijden per dag zonder tussendoortje.ik ben zo 16 kg kwijtgeraakt.Maar na verloop van tijd voelde ik mij moe en futloos. Ik moet je ook vertellen dat ik de laatste 6 maanden in een dip zat omdat mijn studies niet zo goed gingen , als gevolg hiervan begon ik veel chocolade te eten enz…
  ik ben nu 7.5 kg bijgekomen ne ik probeer nu wel iets te eten om 10.00uur en 16.00uur ookal heb ik geen honger , maar ik blijf maar bijkomen. wat zou ik kunnen doen?

  • Inge 27 August 2012 at 15:47 - Reply

   Hallo Hannah, goed dat je hiermee aan de slag gaat! Het is frustrerend als je steeds weer afvalt en aankomt. De enige echte oplossing is stap voor stap je gewoontes gezonder maken en zorgen dat je van je chocolaverslaving afkomt. Hier kan ik je zeker bij helpen!

   Het belangrijkste is het nu eerst dat je clean leert eten en goed gaat bewegen. Wat dat betreft zou het Bikini Body Programma een geweldige start zijn. Je krijgt voor 3 weken helemaal voorgeschreven wat je moet eten en hoe je moet trainen. Alle recepten en oefeningen zitten erbij, dit is de makkelijkste en snelste manier. Ook ontvang je nog dagelijks een motivatie-tip, zodat je kans op succes maximaal is. Dit zou het beste voor je zijn als je zonder veel gedoe snel wilt afvallen:

   Klik Hier Voor Meer Informatie Over Het Bikini Body Programma…

   Ik hoop dat ik je zo weer goed op weg heb geholpen. Heb je nog vragen, laat het me dan weten.

   Groetjes,
   Inge

 67. Kir 26 August 2012 at 17:57 - Reply

  Beste Inge,
  2 vragen:
  1. Ik lees en hoor overal dat kokos noten olie/vet is gezonder dan andere oliën. Mijn man heeft last van hoog cholesterol (al jaren). Kokos is hem afgeraden. Mag hij dan wel kokos olie? (als ik roerbak of zo). Ik heb twee kinderen (12 en 4 jaar)mogen ze ook kokos olie op hun leef tijd?
  2. In (volkoren)brood zit gezonde dingen, ook jodium. Er wordt ook gezegd: eet brood, daar zit er wat in. Als ik geen brood eet merg ik dat ik erg slap voel, ook de volgende ochtend. Hoe zit dit? Ik weet dat jodium ook in zout zit, maar wij (hele gezin) is gewent aan zout arme dieet.

  • Inge 27 August 2012 at 15:44 - Reply

   Hallo Kir, ik loop je vragen even langs:

   1. Kokosolie is supergezond, ook voor je man en kinderen. De verwarring is ontstaan omdat kokosolie een verzadigd vet is. Dit wordt normaal afgeraden, maar in het geval van kokosolie gaat het om een middellange keten die je lichaam makkelijk kan verwerken. Kokosolie werkt ontstekingsremmend en is het meest gezonde om in te bakken.

   2. Brood zou wel eens de grootste veroorzaker van overgewicht en ziektes kunnen zijn, volgens cardioloog dr. Davis. Zie ook mijn artikel hierover:

   Wel of geen brood en pasta…?”

   Het jodium kun je beter uit groentes halen en de reden dat je je slap voelt is mogelijk juist omdat je brood eet in verband met de pieken in je bloedsuikerspiegel. Ook zou het kunnen dat je een tekort aan vitaminen en mineralen hebt (B en ijzer), eet je wel genoeg groente?

   Groetjes,
   Inge

 68. Sjaak Vaessen 24 August 2012 at 15:11 - Reply

  Heb wel eens sapvastenkuren gedaan onder het mom van dat het heel gezond is. Niemand heeft me ooit verteld dat dan ook je stofwisseling verstoord wordt. Eigenlijk honger je je uit. Is niet goed. Te drastisch in één keer afvallen is niet gezond weten we nu. Ik fiets ongeveer 30-35 km per dag en val daar niet meer van af. Ik had wel een behoorlijk opgezette buik (niet (meer) van het bier!) en die slonk voor geen meter. Ben nu ook aan het sporten in een sportcentrum, gecombineerd met een gezond voedingsschema lijkt me dat de uitkomst! Rustig afvallen, fit zijn… Weet je dat ik wel 12-14 boterhammen op een dag at? En ook koekjes, sultana’s, muesli enz. tussendoor, want ik dacht dat dat gezond was… Dus niet, weet ik nu! Maar eigenlijk wist ik ook niet wat dan wél gezond eten was! Nu al (na enkele dagen variëren in voeding) word ik heel moe en loom van boterhammen. Ik denk dat het het best is misschien ook iets minder eten, wel gezond (daar moet iemand je op wijzen), meer bewegen, variëren in voeding. En belangrijk is dat je denkpatroon omtrent eten moet veranderen. Als ik b.v. worteltjes zie en die moet eten als lunch, denk ik dat ik er nooit vol van kom, maar als je die eet met andere klein ‘dingetjes’ gaat het prima en je kunt (wonder boven wonder) lang vooruit!

  • Inge 27 August 2012 at 16:06 - Reply

   Hallo Sjaak, super! Dit is inderdaad de enige aanpak, gewoon stap voor stap je gewoontes gezonder maken. Echt heel goed! Dan merk je dat brood je uit put en dat je daar juist dikker van wordt, dus heel goed dat je dingen als brood, muesli en sultanas uit je menu haalt. Hou me op de hoogte van je vorderingen!

   Groetjes,
   Inge

  • mimi hanneman 27 September 2012 at 16:28 - Reply

   stel je voor dat je buik toen wel ineens een meter was geslonken,wat dan?

   • Jacques Vaessen 1 October 2012 at 18:00 - Reply

    ineens een meter is idd te snel, maar er zal nu wel
    onderhand een meter af zijn, als je het letterlijk
    wilt opvatten!

 69. Constance van Haasen 22 August 2012 at 12:06 - Reply

  Hoi Inge,

  Ik heb ongeveer 1 1/2 jaar geleden sportvasten gevolgd en daarna heb ik mijn koolhydraten alleen uit fruit en groenten gehaald. Ik merkte dat ik toch vaak te kort kom (met name verlies van concentratie en een niet voldaan gevoel na het eten). Vandaar dat jouw advies om ook uit granen (wel glutenvrij) koolhydraten te halen mij aansprak. Alleen ik merk dat ik een probleem heb met de combinatie fruit en granen, met name obstipatie en een zwaar gevoel in mijn buik. Wat is jouw advies?

  Gr. Constance

  • Inge 22 August 2012 at 15:25 - Reply

   Hallo Constance, het is voor mij lastig dit zo te beoordelen. Eet je ‘s ochtends havermout? Zorg dat je dit een nacht laat weken voordat je het kookt.
   En welke glutenvrije granen eet je? Eigenlijk bestaan glutenvrije granen niet, je hebt wel bijvoorbeeld boekweit en quinoavlokken. Dat zijn geen granen, maar zaden, gebruik je die of iets anders? En eet je verder al volgens de Clean Eating methode? Het gaat om de totale balans en die is zo te lezen nog niet helemaal goed bij jou. Laat het me weten!

   Groetjes,
   Inge

   • Constance 22 August 2012 at 16:24 - Reply

    Hoi Inge,

    Ik eet nu volgens jouw recepten, dus het havermout ontbijt. Lijnzaad, quinoa en amaranth.
    Verder zo clean mogelijk. Zou de combinatie fruit en granen de oorzaak kunnen zijn?

    Gr. Constance

    • Inge 23 August 2012 at 11:08 - Reply

     Hallo Constance, dat lijkt me sterk, tenzij je in het verleden een ongezond leefpatroon hebt gehad. Misschien heb je candida of iets anders aan je darmen. Wat je dan het beste kunt doen is vier weken puur clean eten en alle brood, pasta, granen en zuivel vermijden. Neem dan als ontbijt het gierst/quinoavlokken-ontbijt (dit zijn zaden in plaats van granen en daarom glutenvrij). Eet ook even vier weken geen noten, want ook die kunnen je darmen belasten. Kijk hoe het dan gaat met je darmen.

     Groetjes,
     Inge

     • Constance 23 August 2012 at 11:24

      Hoi Inge, dat wil ik dan wel proberen. Staat dit ontbijt in het receptenboek? Is dat het tweede ontbijtje (granenvrij ontbijt)? Alleen daar zie ik geen gierst/quinoa vlokken vermeld staan.

      Ik hoor t nog graag van je.
      Constance

     • Inge 24 August 2012 at 12:08

      Hallo Constance, het gierst/quinoavlokken ontbijt vind je in de Gezonde Lifestyle Club.

      Groetjes,
      Inge

 70. Bhava Sjouke 2 August 2012 at 23:08 - Reply

  Ik volg nu 14 dagen jouw gezonde manier van eten en voel me super!
  Ook ben ik al een aantal kilo’s kwijt. Het kost me totaal geen moeite,
  alleen mis ik wel mijn magere yoghurt en kwark. Waarom mag je dat niet?
  Ik ben gewend om elke avond na de warme maaltijd een schaaltje te nemen.
  Graag reactie.

  • Inge 3 August 2012 at 00:29 - Reply

   Hallo Bhava, dit heb ik uitgelegd in het Gezonde Lifestyle Recepten eBook. Ik heb begrepen dat je dat hebt terug gestuurd?? Probeer het eten van toetjes af te leren en yoghurt bevat suikers.

   Groetjes,
   Inge

   • Bhava Sjouke 3 August 2012 at 09:38 - Reply

    Hallo Inge,
    Dank je wel voor de reactie.
    Inderdaad heb ik het boek teruggestuurd omdat ik het moest kopieeren en ik verwachtte dat het een boek met een harde kaft was.
    Dat er in yoghurt suikers zaten was mij volkomen onbekend. Goed dat ik het weet.
    Nu dan maar afkicken van de toetjes! Het gaat goed! Geen honger, wel veel meer energie!!!

    • Inge 3 August 2012 at 10:40 - Reply

     Hallo Bhava, goed bezig! Veel mensen printen de recepten die ze gaan maken. Ook kan Yvon het boek voor je laten printen, inbinden en thuisbezorgen, hiervoor rekenen we alleen de kosten van de print- en verzendservice.

     Als je eenmaal het eBook hebt besteld ontvang je gratis alle updates ontvangt. De kennis op het gebied van voeding ontwikkelt zich snel en ik verzorg regelmatig updates, zodat je niet met verouderde informatie zit.

     Groetjes,
     Inge

 71. Jan van Wegen 20 July 2012 at 18:04 - Reply

  Geachte Inge,komende week wil ik beginnen met een dieet.
  Is het mogelijk om uit verschillende dieeten(1 kilo pw-Inge -Dr.Frank)een dag menu samen te stellen? daar ik niet alles lust.
  Ik hoor het graag van U. HG Jan.

  • Inge 23 July 2012 at 09:51 - Reply

   Hallo Jan, ik zou helemaal geen dieet gaan doen! Dat is een slechte aanpak omdat je daarna weer terug valt. Je kunt veel beter stap voor stap je gewoontes veranderen. Zodat je afvalt, slank blijft en gezonder wordt. Verder is het niet handig om allerlei methodes door elkaar te gaan gebruiken. Ik zou het houden bij clean eating en elke week een paar gewoontes gezonder maken.

   Groetjes,
   Inge

 72. Natasja 19 July 2012 at 22:06 - Reply

  Ik ben nog maar net begonnen, en wat me opvalt is dat ik me nu al energieker voel. Mijn gezin ( vriend, zoon van 15 en dochter 11) doen zoveel mogelijk mee, en verassend genoeg vinden ze het meeste tot nu toe lekker. Wij proberen onze kinderen bewust te maken van wat ze eten zonder er teveel druk op te leggen. Een zakje chips af en toe mag best maar vooral veel groenten en fruit, en nu dus ook met moeders meedoen. Vanmiddag had mijn dochter een lekkere salade voor zichzelf gemaakt, ik was gewoon trots 🙂

 73. ria oomen 16 July 2012 at 18:22 - Reply

  Inge,
  Probeer je menu’s maar afvallen is er nog niet bij, blijf wel doorgaan.
  Groetjes Ria.

  • Inge 17 July 2012 at 09:29 - Reply

   Hallo Ria, welke menu’s probeer je precies? Ik zie je niet op de lijst van mijn receptenboek of programma’s. Ik denk dat je toch nog niet echt clean eet en de gezonde lifestyle aanhoudt anders zou je zeker resultaat zien. Laat me weten hoe je het tot nu toe aanpakt dan help ik je verder!

   Groetjes,
   Inge

 74. Marian 14 July 2012 at 22:30 - Reply

  Beste Inge,
  hongergevoel na 15.00 uur is het ergst.Natuurwinkel rade mij chroomtabletten aan en een thee om suikerspiegel te regelen. Nu 3 dagen bezig maar merk niet echt verbetering.Vanmiddag gezondigd met 3 sneden peperkoek en voelde me stukken beter.’s avonds alleen vis/spinazie en goed de avond doorgekomen. Deze week 500gr.afgevallen. Ben toch trots als ik zie wat geen brood/aardappelen doet.

  • Inge 16 July 2012 at 11:59 - Reply

   Hallo Marian, geef jezelf de tijd om aan deze leefstijl te wennen! Als je in de middag honger krijgt betekent dit dat je ‘s ochtends te weinig eet. Neem je wel een stevig ontbijt, bijvoorbeeld het havermout ontbijt?

   Ik zou eerst je hele voeding en leefstijl gezond maken voordat je met allerlei pillen aan de slag gaat. Je bent al goed op weg, nu is het belangrijk dingen als peperkoek weg te laten uit je menu. Gewoon stap voor stap oppakken. Gebruik je mijn Gezonde Lifestyle Recepten eBook? Dat zou voor jou heel goed zijn!

   Groetjes,
   Inge

 75. Sandra 3 July 2012 at 19:48 - Reply

  Inge,

  Had een vraagje, ik zat ook te denken om 10 dagen een sapkuur te doen om te ontgiften,zodat je Echt schoon bent vanbinnen.
  Hoe sta jij daar tegenover en/of heb je tips?

  Groetjes Sandra

  • Inge 5 July 2012 at 09:53 - Reply

   Hallo Sandra, met sapkuren zou ik erg oppassen als ik jou was. Het idee van ‘helemaal schoon’ worden spreekt aan, maar is nergens op gebaseerd. Als je niet oppast gooi je je stofwisseling nog meer overhoop. Het is in jouw geval beter om eerst over te stappen op clean eating. Als je dat een jaar doet kun je altijd nog eens over vasten nadenken, maar dan onder goede begeleiding en met goede supplementen. Ik zou echt eerst nu de methode van clean eating gaan aanleren! Begin bijvoorbeeld met het Gezonde Lifestyle Recepten eBook. Daar staat een hele uitleg in en 75 recepten voor ontbijt, snacks, lunch en avondmaaltijd. Als je dat rustig opbouwt ben je beter bezig dan met zo’n drastische sapkuur.

   Ik hoop dat ik je zo goed heb geholpen, laat het me weten!
   Groetjes,
   Inge

 76. Sandra 3 July 2012 at 19:45 - Reply

  Ik ben helemaal om, heb gisteravond al mijn natrena zoetjes/zoetstoffen de deur uit gedaan en geen light producten meer voor mij.
  Alleen maar vers en super/rawfood.
  Was wel een rib uit mijn lijf bij de natuurwinkel,maar is het me helemaal waard.
  Ik ben ook heeeel benieuwd of mijn migraine minder gaat worden nu ik mijn eetpatroon nog meer ga aanpassen.

  groetjes Sandra

  • Inge 5 July 2012 at 09:50 - Reply

   Hallo Sandra, goed zo!!! Dit is al een hele grote en belangrijke stap. Nu is het belangrijk om stap voor stap al je gewoontes gezonder te maken. Dat kan ook met gewone, verse groente van het seizoen. Pak het stap voor stap aan. Ik denk dat je migraine dan snel weg is!

   Groetjes, Inge

 77. rene 2 July 2012 at 07:58 - Reply

  Ik ben mijn hele leven al verslaafd op sporten om op gewicht te blijven maar ik ook al trian ik het zwart voor mijn ogen goede voeding is het belangrijkste en jouw gouden tips zijn heel herkenbaar en dan zie je dat je met een hoop voedingsmiddelen door mooie verpakkingen op het verkeerde been wordt gezet neem alleen maar crusli

  • Inge 2 July 2012 at 17:21 - Reply

   Hallo Rene, precies!!! Heel veel mensen denken dat Cruesli en activia en dergelijke gezond zijn… Super dat je ook traint. De combinatie van clean eating en goed bewegen is de allerbeste!

   Groetjes,
   Inge

 78. Nicoline 28 June 2012 at 22:38 - Reply

  iK MERK DAT ALS IK BROOD EET EN PASTA.S DAT IK SNEL AANKOM .WANEER IK VIS EET EN GROENTE EN DAARBIJ GROENE APPELS MAGERE MELKPRODUCTEN EN CRACKERS MET MAGER BELEG (RUNDER ROOKVLEES ROSBIEF EEN GOKOOKT EI ENZDAN VAL IK REDELIJK SNEL AF MAAR HET IS WEL AFZIEN.

  • Inge 30 June 2012 at 11:43 - Reply

   Hallo Nicoline, het is niet de bedoeling dat je gaat afzien!! Dat hou je uiteindelijk niet vol en dan ga je jojoen. Het klopt wel dat je beter geen brood en pasta kunt eten, maar bouw het rustig op. gewoon stap voor stap je gewoontes aanpassen, dan kan je lichaam er aan wennen. Ook is het belangrijk dat je je mindset anders instelt. Zolang je de gezonde liestyle benoemt als afzien blijf je je innerlijk verzetten en al je straks terug. Kijk of je positieve doelen voor jezelf kunt stellen! Heel veel succes,
   Inge

 79. Jean 2 June 2012 at 17:26 - Reply

  Wie bezorgt mij een goed dieetschema per week wat ik mag eten, hoeveel en wat ik mag drinken. Eiwitten, koolhydraten enz… besef ik nu al maar hoe vertaal ik dat in voeding ?
  Dank voor de reacties.

 80. Bert van de Vorst 4 May 2012 at 20:41 - Reply

  Beste Inge en alle andere lezers,

  Ik ben 47 jaar en heb al vanaf mijn 8ste overgewicht. Destijds kwam dat nog niet zo veel voor. Ik sporte best veel, deed aan ijshockey en zat op voetballen. Als ik getraind had was ik altijd zo slap als een vaatdoek en moest ik iets eten. Meestal nam ik dan ongezonde dingen. Daarbij werd er bij ons thuis nergens naar gekeken wat goed of slecht was. Chips en nootjes waren altijd in huis. In mijn pubertijd ben ik wat afgevallen maar dat was een gigantisch gevecht. Ik heb altijd moeten vechten tegen eetdrang. Ik heb gedaan: atkins, herbalife, shake`s van ETOS, cambridge, montignac, fitforlife, weightwatchers en meer andere dieeten. 4 jaar geleden ben ik de strijd weer aangegaan met een niet nader te noemen dieet waarbij ik van 128 kg naar 89 kg afviel. Dat dieet duurde ruim 6 maanden waarbij ik alleen 3 ltr water en de benodigde papjes en shake`s moest nemen. Het voordeel hiervan was dat mijn bloedsuikerspiegel stabiel bleef. Uiteindelijk was ik zo trots als een pauw en kon ik weer gewoon gaan eten. Binnen 4 maanden was ik al weer 15 kg aangekomen en om nou te zeggen dat ik veel at of onverantwoord, dat was ook niet zo maar mijn eetpatroon was niet aangepast. In de avond had ik vaak trek en een ontzettende drang naar nootjes en zoetigheid. Enige tijd geleden besefte ik dat mijn lichaam zelf de eetdrang creert door de maaltijd die ik daarvoor at. Na een lange zoektocht van bijna 40 jaar heb ik dit gevonden. Ik ben nu bezig met clean eating en ik weet echt niet wat mij overkomt. Geen enkele behoefte om `s-avonds iets slechts te eten. In de ochtend fit en behoorlijk energiek zodat ik 3 X per week intensief kan sporten zonder futloos te worden. Ik eet geen brood en aardappels meer. Ik val nu gemiddeld 1 kg per week af zonder een moment van honger of trek of het gevoel dat je iets niet mag hebben. Ik heb het gevoel dat ik last heb van hypoglykemie (overgevoelig voor slechte koolhydraten) Misschien is er iemand die dat ook heeft of iemand die mij daar iets over kan vertellen.

  • Inge 5 May 2012 at 10:20 - Reply

   Hallo Bert, wat geweldig om te lezen!!!! Clean eating is echt de manier om stap voor stap je overgewicht kwijt te raken en daarna ook slank te blijven, ik ben echt trots op je! Zeker als je er ook nog 3x per week bij sport. Echt heel goed. Bij hypoglykemie is je bloedsuikerspiegel te laag, het komt voor in combinatie met diabetes, heb je diabetes? In ieder geval is het een extra reden om de snelle koolhydraten niet meer te eten en lekker veel groente en andere verse gezonde dingen te eten. Heel veel succes!

  • Yvi 5 May 2012 at 11:43 - Reply

   Beste Bert, Ik wil je bedanken voor je openhartige verhaal….een verhaal wat voor mij zó herkenbaar is! Ik worstel ook met het probleem van eetdrang…en net als jij, ben ik er voor mezelf langzaamaan achter aan het komen, dat mijn onrust/eetbuien ‘s avonds een relatie moeten hebben met ófwel wat ik overdag gedaan en gegeten heb ófwel wat ik te weinig aan eten heb binnen gekregen… Ik ben enige tijd bezig gegaan met ‘clean eating’ Geen brood, aardappelen, pasta, rijst etc… Vorige week had ik logees hier en heb ik wel rijst genomen en gisteren had ik een niet te stuiten eetbui en heb weer brood gegeten…met als gevolg dat ik me gisteravond ook niet meer in kon houden…dat geeft een triest gevoel. Af en toe voel ik me radeloos. Ben ik gewoon de draad kwijt van, eet ik te weinig, eet ik teveel, ….dan verlies ik mijn motivatie en voel me er somber onder, hoe hier ooit vanaf te kunnen komen. Ik was 3 kilo afgevallen maar ben bang om nu op de weegschaal te gaan staan. Momenteel heb ik ook een logé en ga zo een flinke wandeling maken…Ik heb wel koolhydraatarm brood gebakken maar dat smaakt als een spons, het ruikt op zich wel lekker. Ik vind het erg knap van je, dat je jezelf herpakt hebt en opnieuw verder gaat. Ik vind dat je goed bezig bent en hoop dat je het op een gezonde manier vol kunt houden. Ik ga nu naar begeleide fysiofitness, ben zelf fysiek beperkt door chronische aandoeningen en als gevolg van een auto ongeluk…maar alle kleine beetjes helpen en ik wandel regelmatig/veel met mijn hondje. Ik neem mij voor om vanaf maandag de draad weer op te pakken. Ik vraag me af of bij jou Bert ook emoties een rol spelen of dat door het diëten (zelf heb ik dit zovaak gedaan dat mijn schildklier niet meer werkt)…de vetverbranding in je lichaam de boosdoener is… Hoe dan ook, mijn respect heb je en ik wens je van harte veel succes en hoop dat je deze leefwijze met plezier mag blijven doen. Afgelopen week merkte iemand op, dat het logisch is wanneer je geen brood, aardappelen, pasta’s en rijst eet, dat je dan afvalt maar dat, wanneer je weer opnieuw dat wel gaat eten, je net zo snel weer aankomt. Dat is natuurlijk meer een vraag naar Inge…, is het de bedoeling dat wij ons hele leven ‘clean eaten’met de nodige restricties, of dat je, wanneer je op gewicht bent, langzaam aan weer zaken gaat eten en ondervindt tot hoeveel koolhydraten je lichaam niet aankomt? Dat zou ik weleens willen weten. Bert, nogmaals, succes ermee en hoop dat je iets aan mijn bericht hebt. Yvi

 81. ilona 3 May 2012 at 18:58 - Reply

  Hallo als ik dat allemaal zo lees denk ik weer anders eten .
  Eerst vanwege de hoge bloeddruk en daarna voor diabetes 2 en nu ook voor te hoog cholostorol word er gek van,naar mijn mening eet ik gezond.maar ik weeg al jaren zeker 25 al even zwaar op 5jaar na toen is het me gelukt om er 10 kilo af te krijgen.

  • Yvi 4 June 2012 at 10:13 - Reply

   Hallo Ilona,
   Beetje late reactie maar ben al een tijdje niet meer op deze site geweest. Ik vraag me af of je je schildklierwaardes al eens hebt laten nakijken, misschien dat daar een probleem zit? Mogelijk is dat al wel nagekeken, zou kunnen. Bij een te trage schildklierfunctie is het enorm lastig om af te vallen. Zelfs als je er alles op een gezonde manier aan doet kan het zijn dat je maar 3 ons per maand afvalt ….zo kwam ik erachter dat mijn schildklier het nauwelijks meer deed. mijn huisarts wilde het aanvankelijk totaal niet geloven en stemde uiteindelijk in met bloedonderzoek (en deed het boetekleed aan)…. Zelf ben ik tussen de 10 en 15 kilo chronisch te zwaar. Het clean eating principe draag ik een warm hart toe. Het zorgt er in ieder geval voor, dat je bloedsuikerspiegel niet zo schommelt waardoor je eetbuien kunt krijgen. Enige nare probleem bij mij is, dat ik snel onder stress sta, wat ook de insuline aanmaak activeert, en waardoor ik mezelf weer kan verliezen in eten….en dan niet de gezonde keuzes waardoor ik meer pijnklachten en ademhalingsproblemen heb. Het stomme is, dat ik besef wat ik verkeerd doe maar af en toe geen vat op mezelf heb.
   Wat ik wel weet is, dat bij voorbeeld een maaltijdsalade met vis tussen de middag enorm goed werkt, vooral als je er een avocado door doet, die is eiwitrijk en vult enorm. (kun je ook met een gekookt ei maken).
   Goed het is (weer) maandag, dus nieuwe week, nieuwe kansen. Krijg zelf morgen voor 3 dagen logees in huis en ga zo naar de markt om veel fruit en groenten te halen. Ilona, en een ieder die dit leest; veel succes en mijn motto is, dat ik elke dag begin aan de rest van mijn leven, zolang ik dit besef kan het tij nog gekeerd worden! Warme groet, Yvi

 82. Liesbeth 23 April 2012 at 13:11 - Reply

  Hallo Inge,
  Daar ben ik met jou eens. Wat voor de een geldt, kan voor ander niet opgaan; het is zo persoonlijk. Ik zelf heb nooit last gehad van jojo effect, omdat ik nooit een dieet heb gevolgd. Ik ben voller geworden door hoge dosis prednison voor mijn Crohn, zowel intraveneus als tabletten.

  Maar ik verdraag niet altijd voeding (groente en of kruiden) en daar kan ik geen peil optrekken, daarom is het voor mij elke dag een verrassing wat eten betreft. Mijn valkuil is drinken!! Ik drink te weinig water; moet mijzelf erg toe dwingen om de nodige 6 glazen per dag te nuttigen. Als je dat eenmaal weet…

  Vriendelijke groetjes

  Liesbeth

  • Inge 24 April 2012 at 12:31 - Reply

   Hallo Liesbeth, bedankt voor je bericht. Als je de ziekte van Crohn hebt kun je met Clean Eating hele goede resultaten bereiken. Eet je al clean?

   Groetjes,
   Inge

 83. frits 20 April 2012 at 09:56 - Reply

  en wat als je rauwe eieren eet?
  is dat ongezond?

  • Inge 20 April 2012 at 10:11 - Reply

   Hallo Frits, op zich zijn rauwe eieren gezond. Alleen eet ik het zelf niet vanwege het risico op Salmonella. Ik weet dat Salmonella weinig kwaad kan als je verder gezond bent, maar het idee houdt mij tegen. Eet wel biologische eieren en werk hygiënisch, zodat er bijvoorbeeld geen bacteriën vanaf de eierschaal bijkomen.

 84. Yvi 19 April 2012 at 15:38 - Reply

  Hallo Inge, team en bezoekers van deze site. Ik zit er helemaal ‘in’ heb een heerlijke smoothie gemaakt van verse spinazie met banaan, 2 appels en wat citroensap, als ontbijt….barstens vol energie, getraind (heb mezelf een 2e hands hometrainer gegeven :). Voor de lunch; tonijn met avocado, 1 augurk, 1 gekookt eitje, lepeltje olijfolie mengen op verse sla wat ik dun besmeerd heb met mosterd. Ik heb e.e.a. gisteren afgestemd met de dietiste (die hetzelf ook doet) en we hebben de neuzen dezelfde kant op staan. Mijn eten/drinken ziet er nu heel vers en groetenfruitig uit met daarbij naar keuze, noten, ei, (vlees – ben ik niet van), kip, vis. Heerlijke forel gegeten, niet duur bij de Jumbo en gisteren een geweldige maaltijdsalade mee bereid, leuk aangekleed, zo klaar en smakelijk eten!!:) Net de Chia Zaden binnen waar ik ook heel erg benieuwd naar ben. Gekocht via Chia Zaden.nu (Enschede) wel bezorgkosten 3 euri én 2 euro duurder dan bij Gezond & Wel Winkel maar goed alternatief als die niet bij jou in de buurt zit. Wordt vervolgd.
  Iedereen veel plezier vooral met deze nieuwe leefwijze (zie het niet als een dieet). Heb trouwens via http://www.dieetshop.nl Adam’s Brotmeel besteld om koolhydraatarm brood te kunnen maken. Wordt vervolgd:)

 85. Louis 19 April 2012 at 13:45 - Reply

  Bedankt voor de tips. Ben nog maar net begonnen met gezonder eten en meteen een paar kilo kwijt. Het afblijven van snelle suikers vind ik het moeilijkste. Ooit ben ik gestopt met roken en daar lijkt het een beetje op. Ik had toen overal in huis briefjes opgehangen met drie, voor mij, motiverende zinnen. De “gouden voedingstips” kunnen dit voor mij ook betekenen. Dus laat de tips maar komen.
  Iedereen succes gewenst.
  Met vriendelijke groet,
  Louis

  • Inge 19 April 2012 at 14:37 - Reply

   Hallo Louis, heel veel succes!
   Groetjes, Inge

 86. Yvi 15 March 2012 at 22:34 - Reply

  Hallo Inge, team, en alle lezers en lezeressen.
  Wil laten weten dat het supergoed met me gaat terwijl ik fysiek beperkt ben en niet meer kan dan stukjes wandelen met mijn hond.
  Ik geniet van de maaltijdsalades die ik maak waarbij er zo onderhand professionele uitstraling uit schittert en mijn man graag meedoet.
  Ik kan al laten weten dat ik wen aan het verdelen van de maaltijden en nu in 2 weken al 1,7 kilo minder weeg en goede moed heb. Dus ook als je niet erg kan trainen/sporten, dan kun je afvallen. Het is inderdaad een knop omzetten en bewuste keuzes maken, gezonde dingen eten en genieten, genieten, genieten!!!!! dat wilde ik graag delen, succes allemaal.

  • Inge 16 March 2012 at 06:33 - Reply

   Hallo Yvi, dat is geweldig!!! Je bent echt goed bezig en de manier waarop jij het aanpakt is inspirerend. Kijken naar wat haalbaar is en dat stap voor stap gaan doen, echt heel goed. Heel veel succes met de volgende stappen! Inge

 87. marian 15 March 2012 at 18:56 - Reply

  het zijn hele goeie tips bedankt

  • Inge 16 March 2012 at 06:34 - Reply

   Bedankt! Welke ga je als eerste in de praktijk brengen? Laat het me weten.
   Groetjes, Inge

 88. ineke 11 March 2012 at 20:16 - Reply

  ik geloof inderdaad dat gluten en tarwe heel slecht zyn ? ik ga het broberen zonder myn brood tedoen en vervangers te gebruiken . ik heb er heel wat van geleerd bedankt inge

 89. mirjam 5 March 2012 at 11:37 - Reply

  Je reactie: dubbele reactie dit is al ooit verteld is raar. Ik heb nog nooit naar je geschreven. Maar bedankt, ik weet nu waar ik aan toe ben.
  Mirjam

  • Inge 5 March 2012 at 17:32 - Reply

   Hey Mirjam, dit is denk ik een misverstand. Het systeem zegt “dubbele reactie” als je per ongeluk 2x op de verzendbutton hebt geklikt 😉

 90. mirjam 5 March 2012 at 11:36 - Reply

  Hallo Inge,
  Sorry dat ik tot nu toe nog niet gereageerd heb op je vorige mailtje van 1.3.2012. Maar ik weet niet goed wat te doen. Aanmelden of niet. Ik heb al eens eerder geprobeerd om mijn dieetgewoontes te veranderen. Dat was via mijn huisartsenpraktijk (antroprsoof en regulier arts). Daarin werd – net alas bij dit dieet – uitgegaan van hopen groenten. Ik ben dol op groenten, maar 1. als ik er zo veel per dag eet wordt ik gewoonweg hi (té veel energie, kan geen rust vinden in hoofd of lijf) en 2. iets wat ik voorheen niet had is dat ik van boonproducten en soms ook van koolproducten vreselijk veel last van krampen in mijn been krijg. Verder ben ik echt dol op brood en vlees! Ik woon alleen en heb dus niemand die me kan ondersteunen. Ik probeer het wel vaak – minder eten, verstandiger eten etc. – maar na een paar uur, 1 dag of hoogstens een paar dagen pfffff, weg goede voornemens. Ik sport 2 maal per week (ca. 1 uur per keer), fiets en loop ook. Maar ik weeg wel steeds meer. Bij de laatste telling 121 en nog wat blo.. kilo’s.
  IK ken al de aanbevelingen en voedingstips uit mijn hoofd. Die zijn niet zo belangrijk. Het is die knop in mijn hoofd die om moet. Ik ben echt in tranen (soms) terwijl ik bekend sta om mijn (echte) optimisme.
  Dus ik hoop dat je me begrijpt – het is geen onwil, mijn niet reageren, just desperation. Mirjam
  PS Ik heb een afschuw geen havermout (of wat dan ook dat lijkt op de papborden uit mijn jeugd!!!)en behalve in ijsjes (die ik zelden neem) kan ik zelfs de geur van vanille niet verdragen.
  Sorry voor het demotiverende berichtje. Moest het even kwijt en jij kunt het gewoon weggooien 🙂

  • diana 5 March 2012 at 17:27 - Reply

   Hoi Mirjam
   Ik kan me jouw gevoel helemaal voorstellen….ook ik word in de loop der jaren steeds zwaarder; doe nu 3x per week fit4lady training (inge, wat vind je van deze training); ook ik verafschuw havermoutpap (nooit gelust, spuugde dit als baby al uit)….Inge, wat kan je mij en Mirjam aanraden, als echte broodeters (spelt brood of koolhydraatarm?)?? En kan ik het programma dat je vanaf morgen (6maart) gaat aanbieden, dan wel goed volgen? Groetjes Diaan

   • Inge 5 March 2012 at 17:52 - Reply

    Hallo Diana, goed dat je actie hebt genomen en bij Fit4Lady bent. Ik ken het concept niet persoonlijk, maar zo op het eerste gezicht ziet het er goed uit. Wel vind ik 3 keer 30 minuten trainen te weinig… Doe je daarnaast nog meer aan beweging?
    Ik zie dat je een echte broodeter bent ;-). Dat verandert waarschijnlijk wel als je met mijn programma aan de slag gaan. Je krijgt nieuwe inzichten en gaat ontdekken wat je allemaal nog meer kunt eten. Als je eenmaal een gezonde lifestyle hebt en lekker op gewicht bent kan af en toe een boterham ook helemaal geen kwaad meer.
    Je gaat inzien wat het effect van brood eten is en hoe je met een paar simpele aanpassingen veel lekkerder eet en gezond afvalt. Ik zou het er op wagen…

  • Inge 5 March 2012 at 17:39 - Reply

   Hey Mirjam, ik kan me jouw gevoel ook goed voorstellen. Het grootste probleem bij veel mensen -en zo te lezen ook bij jou- is inderdaad de mindset. Zolang je denkt dat je allemaal dingen moet eten die je niet lust gaat het niet werken. Je bouwt al van te voren de mislukking in!

   Wanneer heb je wel kans van slagen? Als je je open stelt voor verandering en als je jezelf steeds voorhoudt dat deze verandering mogelijk is ook voor jou!
   Want dingen als “te veel groente eten” en “geen vanille lusten behalve in ijs” zijn toch onzin als je er goed over na denkt? Als je doel is om echt lekker in je vel te zitten en niet meer wanhopig te zijn, dan zet je je toch over dit soort dingen heen en zoek je naar oplossingen? Het zegt veel dat je juist deze dingen als eerste in je bericht zet. Denk er nog eens over na en kijk waar je jezelf tegenhoudt. Laat het me weten!

  • L.v.E 6 March 2012 at 18:47 - Reply

   Hallo allemaal,
   Inge vraagt of ik een reactie wil geven naheft lezen van haar toegestuurde mails met tips.
   Er staan zeer motiverende tips bij en het feit dat je zeer gemotiveerd aan de slag gaat met een nieuwe manier van naar eten kijken zal voor veel van ons helpen om je fitter te voelen en de nodige kilo’s kwijt te raken.
   Maar ik ben er achter dat deze manier niet mijn manier is. In tegenstelling wat Inge zegt is dit voor mij een dieet en zal ik steeds het gevoel hebben een dieet te volgen.
   Ik kies voor een gezonde manier van eten, mét bruin brood, zonder die moeilijke namen . En ook eten wat mee kan in mijn broodtrommel. En dat het gezin mee kan eten.
   Ik ben door het eiwit dieet 25 kilo kwijtgeraakt en dat dieet helpt je vanaf week 2 om langzaam terug toegaan naar een gezonde manier van eten , zonder te diëten! Ik schrik van de reactie als iemand schrijft te beginnen met 2 volkoren boterhammen dat ze wel begrijpt dat deze Mw. overgewicht heeft.
   Bedankt Inge voor je support en succes allemaal!

  • Yvi 24 April 2012 at 11:05 - Reply

   Hallo Miriam, Diane, natuurlijk Inge en team en overige lezers;
   Als je alleen bent is het vaak moeilijk om standvastig te blijven dat is begrijpelijk. Ik denk dat wanneer je een maatje leert kennen hetzij via deze site of daarnaast, dat je elkaar kunt stimuleren. Ook als je het dan moeilijk hebt kun je diegene bellen, mailen of als je in de buurt iemand vindt samen wat afspreken. Er zijn allerlei trucs om jezelf te behoeden van snaaien. Geloof me, ik ben ervaringsdeskundige en weet hoe moeilijk het voor je is. De snaaibuien of het vele eten gebeurd regelmatig als je onrust in je hoofd hebt, niet lekker in je vel zit, eenzaam bent of gedachteloos eet. Gisteravond voelde ik me enigszins onrustig en ben bewust gaan douchen en tanden poetsen. Daarna voelde ik me minder moe en ik heb nergens naar ‘gegrepen’. Als je een vervanging voor brood zoekt wat minder koolhydraten heeft, kun je bij de bakker terecht en om Adkins brood vragen. Ook kun je zelf Adam’s Brot bakken dat kun je bestellen via http://www.dieetshop.nl Ik heb een gruwelijke hekel aan het woord ‘dieet’. Ik beschouw mijn nieuwe manier van eten als een ‘leefwijze’ en ben inmiddels 3 kilo kwijt. Bij mij gaat het heel langzaam omdat ik fysiek beperkt ben, een te trage schildklier heb (veroorzaakt door het jo-joen en allerlei diëten, 10 kilo eraf in 3 maanden en hup 15 kilo erbij in no time). Daarom kies ik nu bewust voor verse gezonde voeding, noten, zaden, fruit, groenten, ei, kip, vis of vlees. Ik eet weinig vlees en at graag vega schijven en alternatieven maar blijk een soja allergie te hebben. Ook bleek er een tarwe allergie te zijn waardoor voor mij het gebruik van granen momenteel uitgesloten is (althans in ieder geval alles waar tarwe eiwitten/vezels in zitten en dat zit nagenoeg in van alles; brood, toast, knackbrod, sauzen, kant en klaar gerechten -niet mijn ding-, snoepjes, ontbijtkoek, cake, gebak). Dit kan een verklaring zijn dat mijn hormoonhuishouding uit balans is geraakt en er door gebruik van veel brood (ik ben er gek op!) er teveel insuline is aangemaakt waardoor ik meer vet ben gaan opslaan. Miriam, heb je zelf ook weleens je schildklierfunctie laten onderzoeken? Anders misschien een goed idee om eens te laten nakijken. Houd moed, en weet dat je niet alleen staat, er zijn er velen die worstelen met overgewicht. Veel succes! Yvi

 91. Debbie 22 February 2012 at 16:14 - Reply

  Hello Inge, as the blog is not in English I had to write here.
  My question to you is ..why do I feel weak in between snacks and lunch or snacks and diner? For example .. today I had havermout with kwark and kiwi then 3 hours later I had a boiled egg after 1 and half hours of eating this I became very weak and shaky hands so I had to make my lunch 1 hour after this when it should of been 3 hours. Please any good tips as to what I could be doing wrong would be very appreciated.

  Thank you
  Debbie

  • Inge 23 February 2012 at 06:52 - Reply

   Hallo Debbie, bedankt voor je bericht. Hoe lang volg je al mijn methode van clean eating? Als je uit een heel ander eetpatroon komt zou het kunnen dat je lichaam even moet wennen. Je hebt zo te lezen echte afkickverschijnselen. Hoe en wat at je voorheen?
   Groetjes,
   Inge

   • Debbie 23 February 2012 at 10:20 - Reply

    Hello Inge,
    I only follow it now a week so i guess i need to get used to it. Before i started the clean eating i would at about 8am have 2 slices volkorenbrood met margarine, then maybe an apple then at 13:00 a boterham met eisalade of pindakaas also i craved alot of chocolate so would eat a bar of that and at 19:00 diner..potatoes,vlees,groente met sla and around 22:00 i would eat about 2 apples as i was still hungry, I thought i was been healthy lol.

    Groetjes Debbie

 92. YVi 21 February 2012 at 15:22 - Reply

  Hallo Inge. Wat leuk om deze site te bezoeken. Er staan veel herkenbare berichtjes in. Zelf ben ik 57 jaar, niet roker en sporadisch drinker, 1.64 en weeg rond de 82 kilo. Ik heb een eetstoornis. Binging eating disorder. Mijn jongste zusje heeft anorexia, mijn andere zusje had dat ook. Ik wil iedereen laten weten dat het waar is, dat door al het jo-joën, de schildklierfunctie kapot gaat. Mijn schildklier werkt al jaren niet meer. Ik slik daar medicijnen voor. Soms denk ik, dat ik een koolhydraatverslaving heb. Ik volg geen dieet omdat ik vind dat diëten voor zieke mensen zijn. Ik bak mijn eigen brood en eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit. Ik ben wel gek op vers geperst sinaasappelsap omdat dit een energieboost geeft. Ik begrijp van jou, dat hapfruit een betere keuze is. Dat heb ik altijd volop in huis. Mijn beste voorbehoedsmiddel om niet te snaaien is NIETS in huis hebben! Over het algemeen gaat dit goed. Alleen als er bezoek komt (ben 1 jaar geleden van het westen naar het oosten verhuisd) dan bak ik meestal taart of cake en haal de nodige lekkers in huis. Ook als onze kinderen een weekend komen pak ik vaak uit met uitgebreid diner bestaande uit voorgerecht (soepje vers of carpaccio), hoofdgerecht altijd2 groentes en salade met vlees, vis of kip, en ijs toe biologisch onbewerkt en vers van de boerderij… Ik ontbijt altijd. Meestal fruit, magere yoghurt en wissel wat ik erbij wil. Koffie drink ik zelden. Thee groen of smaakje. Af en toe 1 plakje ontbijtkoek (niet elke dag) dat nam ik nl. bij elk kop thee (en dat is bijna een half pak per dag)…dat heb ik afgeleerd. Ik controleer mijn voorraad nu op kant en klaar (rommel) en gooi dat weg. Tussen de middag mijn vers gebakken brood (5 kleine boterhammen, met kip, 30+ kaas, tomaat, pindakaas en suikervrije appelstroop) met beker karnemelk. ;s middags fruit. ‘s avonds 2 aardappelen, veg. burger, vis of kip, veel groenten, geen voor- en nagerecht. Het moeilijkste vind ik voldoende water drinken. Vooral in dit jaargetijde. Ik beweeg aardig, heb een lieve hond en loop gemiddeld 1 uur per dag verdeeld over 3 wandelingen, ik zwem 2 a 3 x per week. Dit alles terwijl ik fysieke beperkingen heb. Het lastigste vind ik dus het omgaan met eten/lekkers bij gelegenheden en het allermoeilijkste is het emotie eten/de eetbuien door traumatische ervaring en problemen met rouwverwerking. Ik las ergens dat je geen voorstander van brood bent Inge. Mijn diëtiste kwam er achter dat ik te weinig at. Dat kan ook een belemmering zijn om af te vallen zei ze. Ik ben nu wat in verwarring, brood volledig weglaten, minderen, of meer eten…. Ik vind de site erg leuk om te lezen. Veel succes en bedankt voor het platform wat je hiermee mogelijk maakt. Voor ieder veel succes! warme groet Yvi

  • Inge 22 February 2012 at 08:06 - Reply

   Hallo Yvi, bedankt! Hele stuks fruit is inderdaad beter dan sap. Verder zou je inderdaad het brood een tijdje weg kunnen laten en veel andere gezonde dingen eten, die ik mijn berichten aangeef. Vooral veel groente, vis, noten en met mate linzen, bonen en dergelijke. Heel veel succes! Inge

 93. mieke 19 February 2012 at 09:59 - Reply

  Hoi Inge
  ik ben Mieke en ik eet gezond en thuis sport ik veel
  ik neem 3xdaags appel azijn er bij en ik ben ruim 13 kg afgevallen.
  en voel me goed ik neem ook elke dag een eetlepel lijnzaad olie en let goed op mijn eten ben 65 jaar en zie er nog goed uit ik drink en rook niet.
  ik denk dat ik het zo goed doe groetjes Mieke,

 94. mieke 19 February 2012 at 09:51 - Reply

  ik ben mieke even uitbroberen

 95. jose 17 February 2012 at 13:15 - Reply

  hoi Inge
  ik word steeds enthousiaster van t clean eating programma. ik eet al erg veelgroente en moet nog wat kleine dingetjes in mijn menu aanpassen . ik eet alleen vis en kip maar wil de kip ook gaan schrappen . is t wel verstandig om alleen vis te eten ?? gr jose

  • Inge 20 February 2012 at 06:30 - Reply

   Hallo Jose, leuk dat clean eating je bevalt! Alleen vis eten en geen kip meer kan wel. Zorg dan dat je je op andere manieren aan je voedingsstoffen komt. Zelf eet ik 2 keer per week een stukje biologische kip of kalkoen.

 96. simone 8 February 2012 at 12:28 - Reply

  Beste Inge,
  Ben bezig met gezond eten,
  Ontbijt wissel ik af ene keer havermout met soja melk,en andere keer kwark met noten en ahorn siroop.tussen de middag salade ,de ene keer met gerookte kip of tonijn of lekker met noten.Met van alles er door heen.En avond eten vlees met groente.Tussen door drink ik zelf gemaakte smooty van bladgroent en fruit,handje noten of gekookt ei.

  Ben nu twee weken bezig,maar moet zeggen dat ik geen kilo af val en me nog erg moe voel..Sport drie keer in de week..voornamelijk kracht training gekombineerd met cardio.Ook volg in body pump lessen,of ben ik de krachtzaal bezig..Vaak met losse gewichten..

  Ben ik goed bezig en hoe lang duurt het voor dat ik resultaat kan verwachten.

  Gr Simone

  Volg de cd van jullian michaels

  • Inge 9 February 2012 at 14:35 - Reply

   Hallo Simone, goed dat je Jillian Michaels volgt! Zo te zien train je al goed en heb je al een aantal gezonde gewoontes! Bij sommige dingen heb ik wel mijn twijfels, zoals de smoothie met fruit. Zo krijg je snel teveel suikers binnen. Ik adviseer je hele stuks fruit te eten en alleen in de ochtend.
   Verder is twee weken wel erg kort om resultaat te verwachten. Het is belangrijk dat je je mindset ook mee verandert en voor de gezonde lifestyle kiest. Als je daar consequent meer doorgaat en stap-voor-stap gezonde gewoontes aanleert kom je vanzelf op je ideale gewicht. Hoe lang dat duurt is per persoon verschillend. Het belangrijkste is het dat je een gezonde lifestyle aanleert, dan komt het afvallen vanzelf.

 97. Annemiek 8 February 2012 at 09:14 - Reply

  Hallo Inge,
  Ik begin rustig aan , heb ook geen overgewicht, alleen wat buikvet en taille dat lees ik steeds weer. Je voedignsboek is zeer interessant, wel moet ik leren niet te veel tegelijk in de koelkast te halen, ik heb geen overzicht meer over de week. Het havermout ontbijt met chiazaden geeft me veel energie. Ook moet ik nog leren een wijntje te laten staan , nu zit ik nog op 3 glazen per dag.
  Je ziet, ik moet nog een weg zoeken met eetpatroon mbt onregelmatige werktijden. Ik werk van 12.00 uur tot 19.00 uur, heb wel magnetron ter beschikking op het werk. Meestal val je dan terug op een stamppot

  Alvast bedankt,
  Annemmiek

  • Inge 9 February 2012 at 14:31 - Reply

   Hallo Annemiek, stamppot uit de magnetron is funest, zeker als het kant-en-klare stamppot is. Kun je je maaltijd niet opschuiven tot na je werk? Of een gevulde salade meenemen?
   Als je buikvet hebt en verder mooi in proportie dan hoef je waarschijnlijk maar een paar gewoontes te veranderen om weer helemaal in shape te komen. Zo te zien is dat in jouw geval minderen met wijn… is echt belangrijk! 3 glazen wijn per dag is veel te veel, voor vrouwen wordt maximaal 1 glas per dag veilig geacht en dat vind ik eigenlijk ook al veel. Zou je kunnen beginnen met om de dag wijn te drinken? Dus de ene dag wijn, de andere dag water?

  • anita 28 February 2012 at 09:53 - Reply

   je drinkt teveel: 21 glazen wijn per week!!!

 98. minuska 6 February 2012 at 22:00 - Reply

  hallo inge ik wou je eerst bedanken voor je tips ik heb er heel veel van geleert alleen je had er over dat je geen volkorenbrood moest eten want dat maak je dik nou ik vindt juist dat ik daar een hele volle gevoel van krijgt en ik daar door minder ga eten en snoepen bij mij werk het heel goed juist en ik zal ook niet zonder kunnen maar veder vind ik je tips prima hoor

  • Inge 7 February 2012 at 06:34 - Reply

   Hallo Minuska, bedankt voor je bericht! Ja, ik herken dit bij velen, brood is ongeveer heilig. Toch adviseer ik je dit niet of met mate te eten. Brood zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Het volle gevoel is verraderljk, want na 2 uur krijg je weer honger omdat je bloedsuikerspiegel dan daalt en je weer iets moet eten. Herken je dat?
   Groetjes,
   Inge

   • diana 5 March 2012 at 17:32 - Reply

    Hoi Inge, ik herken dit niet; heb juist geen trek na brood eten, mits je het gewoon eet, en niet maar 1 sneetje…Zelf neem ik balansbrood (langer verzadigd gevoel) of spelt brood of koolhydraatarm brood….en dan tussen de middag 3 sneetjes…en rond 15-16u een lekkere smoothie; dan zit ik echt vol tot het avondeten; als ik de smoothie niet neem maar iets anders (appel of zo) krijg ik enorme trek…

 99. Fam.janssen 5 February 2012 at 12:16 - Reply

  èèn goede voedings tip is denk ik ook je basis voeding als een rode draad als richtlijn gebruiken,daar zijn wij in de jaren 60/70,mee op gegroeit dat vind ik nog steeds belangrijk,ben na de geboorten van de kinderen wel een aantal kilo`s aangekomen nu de kinderen de deur uit zijn,raak ik die kilo`s weer kwijt,graaien en snaaien hebben wij nooit zo erg gedaan met verjaardagen/kerst/vakantie,hadden we wel wat extra`s in huis.moet kunnen toch,heb ook allerlei nieuwere voeding uitgeprobeert,pasta`s/pizza/rijstgerechten, wissel dat nu af met de gewonen hollandse pot is niks mee mij tante is er 97 mee geworden!!!!al die extra toevoegingen en snelklaar menu`s en hapjes,feesten hapjes en dranken.kan ons minderen bekoren dat voelt niet goed. groetjes fam janssen.

 100. Petra 8 January 2012 at 19:08 - Reply

  Hi Inge,

  Ik ben niet echt te dik. Het zit bij mij meer op mn buik en taille (de zg rolletjes).
  Ik weeg nu 65,2 kg
  Koek en snoep heb ik sinds een week niet meer aangeraakt.
  Ik eet ook veel gezonder.

  Maar hoe krijg ik cm’ers van mn buik en taille??

  gr Petra

  • Inge 11 January 2012 at 11:33 - Reply

   Hallo Petra, het is al een hele goede stap dat je nu snoep en koek laat staan. Geef je lichaam even wat tijd om aan de verandering te wennen. Misschien zijn er meer ongezonde eetgewoontes die je kunt veranderen? Als je een gezonde leefstijl aanleert verdwijnt dat buikvet vanzelf geleidelijk. Ik kan je hierbij helpen met mijn programma Fit At Home, dan kijk ik meer in je voedings- en trainingsdagboek en hebben we de boosdoeners zo gevonden.

   Rauwe noten zijn ongebrande ongezouten noten, neem het liefst biologische noten, je vindt ze bij natuurwinkels.

   Groetjes, Inge

  • Anouk 2 February 2012 at 11:25 - Reply

   hi petra, ik heb hetzelfde probleem, ben niet dik (alhoewel er een paar kilo af kan) maar het zit allemaal op de buik en taille, nu had ik ooit ergens gelezen dat bepaalde voeding net aanzet op buik en taille, dus zou ik wel willen weten welke voeding dat is, ben naarstig op zoek op internet 😉

   groetjes anouk

   • Inge 2 February 2012 at 11:41 - Reply

    Hallo meiden, goed bezig! Volgens mijn laatste inzicht zou jullie buikvet wel eens veroorzaakt kunnen worden door tarwe. Je kunt hier mijn artikel daarover lezen:

    Wel of geen brood en pasta…

    Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. De basis voor een slanke taille blijft Clean Eating, dus over de hele linie gezond eten zoals ik in mijn voedingsspecial beschrijf en verder goed bewegen. Heel veel succes!

 101. Petra 8 January 2012 at 17:13 - Reply

  Hi Inge,

  Ik heb nu sinds een week de zoete tussendoortjes laten staan en dat gaat heel goed.
  Maar ik kan niet zeggen dat ik echt ben afgevallen
  Ook eet ik nu veel gezonder..Waar zou dit door kunnen komen?

  En wat zijn nu rauwe noten en waar haal je die?

  gr Petra

 102. kathleen 19 November 2011 at 20:50 - Reply

  ik heb altijd kunnen eten wat ik wou tot ik in een zware depressie viel ben sinds een half jaar anti depresiva aant innemen waar ik een honger gevoel van had omdat ik te weinig weegde en het hielp enorm op men eetlust en op men gevoel alles ging goed.tot ik me slecht begon te voelen door men gewicht het liep uit te hand ben 10 kilo bijgekomen en heb nu ander medicatie ma moet nu die kilo’s kwijt sporten gaat nog ni want men ademhaling is ni goed

  • Inge 21 November 2011 at 11:34 - Reply

   Hallo Kathleen, door anti-depressiva en andere medicijnen kun je inderdaad dik worden en moeilijker afvallen. Het allerbeste kun je nu in ieder geval beginnen met echt puur clean eating en goed bewegen. Dus leer jezelf de gezonde lifestyle aan! Geen rommel meer eten en drinken uit pakjes. Dan zul je jezelf in ieder geval lichamelijk beter gaan voelen en daar begint het mee.

 103. Liona 20 October 2011 at 16:26 - Reply

  Beste Inge
  Ik eet gezond,ontbijt havermout,aardbeien,als tussendoortje gekookt ei of noten,als s’avonds stukje vlees,meestal kipfilet en volkoren pasta of rijst.groente,dus geen snoep ,koek ,volgens mijn dus gezond,ik volg jou tips ,qua beweging ook goed,heb 4 kinderen,hele dag door druk,bijna elke dag minstens 30 min. cardio (crosstrainer ,zumba of iets anders ),om de dag spieroefeningen,maar ondanks alles blijf ik op dezelfde gewicht hangen,hoe komt dat,ik wissel ook soms van trainingen,maar toch niks helpt,heb je een tip,soms verlies ik mijn geduld en word depressief,maar toch wil ik niet al mijn moeite wegdoen en terugval krijgen.

  Vast bedankt
  Liona

  • Inge 21 October 2011 at 11:55 - Reply

   Hallo Liona, gewoon doorzetten hoor! Als je gezond eet en goed beweegt en toch overgewicht hebt dan kan dat een aantal oorzaken hebben:

   1. Er zitten toch nog verkeerde dingen in je voeding. Dit kom ik het meeste tegen. Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar als ik er naar kijk zie ik vaak nog heel veel dingen die beter kunnen. Als je het precies wilt uitzoeken adviseer ik je mijn programma Fit At Home te doen, dan zie je in je eigen voedingsdagboek de effecten en ik kijk mee.

   2. Je beweging is niet optimaal. Je doet cardio en oefeningen, maar ik denk dat daar nog meer uit te halen is. De meeste mensen trainen verkeerd, bijvoorbeeld steeds hetzelfde waardoor je lichaam niet meer wordt uitgedaagd. Ook hier kun je in Fit At Home mee aan de slag.

   3. Er is een medische oorzaak waarom je niet afvalt. Mijn ervaring is dat dit maar voor een hele kleine groep geldt en dat je beter eerst naar je voeding en training kunt kijken.

   Ik hoop dat ik je zo weer wat hoop heb gegeven!

   • L.M. 8 January 2012 at 13:32 - Reply

    Hoi Inge,
    Liona’s verhaal is heel herkenbaar voor mij. Bijna twee jaar heb ik intensief getraind en geprobeerd zo clean mogelijk te eten. Idd. havermout, gekookte ei, veel tonijn uit blik (op waterbasis uiteraard)veel (groen blad)groente Ik had veel inspiratie uit Female Fitness Magazine (wordt helaas niet meer uitgegeven) Ik trainde met video’s thuis (o.a. The Firm) maar ook wel op de sportschool. Ik deed cardio en weightraining. No cheating, echt altijd goed kijken dat ik de oefening goed uitvoerde. Op een gegeven moment bereikte ik een soort plateau. He was echt alsof mijn lichaam weigerde verder gewicht te verliezen: iedere halve kilo ging met enorm moeite uit en van maar een beetje smokkelen met dieet, zat die er in no time uit. Ik heb van alles geprobeerd intervaltraining, trainingsscheme omgooien enz. Ik trainde IEDERE dag (ook in het weekend) Alleen één maaltijd (vaak ontbijt op zondag) liet ik mijzelf toe om ff niet zo veel te denken aan mijn dieet (dat was mijn smokkelmaaltijd)
    Omdat mijn buik heel slecht op dieet en oefening reageerde (die bleef erg slap ondanks 300 sit ups per dag) raakte ik erg ongemotiveerd en stopte met mijn gezondere leefstijl. HEEL stom van mij, natuurlijk. Ik voel mij heel schuldig en vreselijk….. Nu is mijn conditie erg slecht, ben weer terug bij af…. Weet niet precies wat ik verkeerd deed. Ik denk toch maar iets met mijn voeding. Misschien te weinig onverzadigde vetzuren. Want ik at erg mager en nam geen lijnzaadolie supplement of zo. Ook iets dat ik nooit heb gedaan is trainen op een nuchtere maag ‘s ochtends en brood helemaal laten staan (ik eet uitsluitend volkorenbrood). Ik ben een echt ontbijtmens en denk dat ik echt flauwval als ik work out met een lege maag!
    Heb je advies voor mij? Ik zie door de bomen het bos niet meer….

    Bij voorbaat dank en een vriendelijke groet,
    Lourdes.
    P.S. Ik denk dat je fit at home program wel iets voor mij is.

    • Inge 11 January 2012 at 11:28 - Reply

     Hey Lourdes! Sorry voor mijn late reactie, je bericht was in onze spambox terecht gekomen…. Dit is een heel herkenbaar verhaal, misschien heb je net iets te veel van jezelf geeist toen je zo sportief bezig was. Ik heb het laatst trouwens nog met Tosca Reno gehad over Female Fitness Magazine ;-). Workout op een lege maag zou ik alleen doen met cardio, maar nooit als je krachttraining gaat doen. Verder denk ik ook dat Fit At Home iets voor je is. Dan begeleid ik je in 6 weken weer naar de gezonde lifestyle! Groetjes, Inge

 104. NEL 9 October 2011 at 21:48 - Reply

  hallo inge,
  we gaan nu met z’n 3e jou dieet (richtlijnen volgen)
  mijn man en dochter hebben beide een GBP (maagverkleining) gehad en zijn al behoorlijk wat gewicht kwijt … man lief 50 kilo en dochter
  nu 33 kilo want door een operatie aan haar been en 3 mnd gips was ze weer aangekomen.
  dus nu jou aanwijzingen volgen en hopen en bidden dat het extra gewicht er weer af wil. ik hou je op de hoogte
  metvriendelijke groet NEL

  0

  • Inge 10 October 2011 at 11:01 - Reply

   Hallo Nel, heel veel succes! Ik kan jullie ook extra begeleiden via Fit At Home!

 105. Demi 2 October 2011 at 21:24 - Reply

  Hallo inge..
  Ik ben 14 jaar.. Ben 1.70. Ik wil heel graag 15 kilo afvallen ik vind mezelf echt te zwaar.. Ik eet nu s’ochtend gewoon goed, special K met een grote glas multivitamine. dan eet ik om 12 uur 1 appel en om 2 uur weer 1. En s’avonds eet ik normaal..Tog blijf k op hetzelfde gewicht.
  Ik heb ook heel vaak last van een opgeblazen gevoel en ik word er echt gek van.. watt kan ik daaraan doen?
  heeft u tips voor mij?
  Groetjes Demi

  • Inge 3 October 2011 at 11:07 - Reply

   Hallo Demi, bespreek het met je ouders of verzorgers, want Kellogs en een glas multivitamine vormen samen absoluut geen goed begin van je dag. Veel te veel suikers en te weinig voedingsstoffen.
   Als je zo jong bent heb je goede volwaardige voeding nodig!
   Hoeveel overgewicht heb je?

 106. yvonne 19 September 2011 at 21:55 - Reply

  hoi inge, ben vandaag gestart met het clean eating conform je receptenboek. ik ben 1.71 en weeg 68 kilo. ik wil er dus eeen kilo of vijf af. heb alle crash dieten geprobeerd maar beloof je dat ik dat niet meer zal doen! geen hongergevoel gehad en de zalm terriyaki viel ook bij mijn man in de smaak! leuk die tips per email, dat houdt je scherp. dank daarvoor.
  groetjes yvonne

  • Inge 21 September 2011 at 20:23 - Reply

   HAllo Yvonne, super! Inderdaad nooit meer een crashdieet doen en in plaats daarvan rustig stap voor stap je gewoontes aanpassen. Heel veel succes!

 107. Cora 24 August 2011 at 18:49 - Reply

  Hoi Inge,

  Echt heel erg bedankt voor jouw tips!!! Ik ben er echt heel erg blij mee! Dit geeft mij weer de motivatie om met mijn voedingspatroon verder te gaan!

  Groetjes, Cora

 108. Cora 24 August 2011 at 17:58 - Reply

  Hoi Inge,

  Oke, super bedankt!! Daar heb ik echt veel aan! Ik mag wel zaden en pitten, de pompoenpitten ook. Zou dat dan ook een goede optie zijn?

  Groetjes, Cora

  • Inge 24 August 2011 at 18:07 - Reply

   Hoi Cora, ja zeker! zaden en pitten bevatten ook veel eiwitten, onverzadigde vetten en gezonde voedingsstoffen. Is een goed alternatief als je geen noten mag eten.

 109. Cora 24 August 2011 at 10:01 - Reply

  O, ik zit het nu terug te lezen. Maar het stukje: ‘brinta, 7granenontbijt en havermout’. eet ik niet allemaal in 1 keer, dus er moest geen ‘en’ staan, maar ‘of’.

  Groetjes, Cora

 110. Cora 24 August 2011 at 09:58 - Reply

  Hoi Inge,

  Wauw, ik ben zo blij met deze tips!! Toen ik het vorige week las, ben ik meteen aan de slag gegaan. Af en toe voel ik mij nog vermoeid en ben ik bang dat ik te weinig eet. Maar als ik dan naar mijn eetpatroon kijk, valt dan denk ik wel mee. Hoe zou het komen dat ik mij dan toch vermoeid voel?
  Wat ik per dag eet:
  ‘s ochtends: brinta, 7granenontbijt en havermout (de eerste twee met sojamelk (omdat ik melkallergie heb), de ander met water) en een cracker met ei. Groenen thee en één eetlepel lijnzaadolie (omdat ik een notenallergie heb).
  Tussendoor of een stuk fruit, snack-crackertjes of een cracker met ei (dan alleen ei-wit). en een glas water (soms met citroensap)
  Tussen de middag, 2 volkorenbrood met kalkoenfilet of caselerrib. En groene thee.
  En ‘savonds: aardappelen, groente en vlees. En een glas water.

  Ik at savonds nog wel eens een stuk fruit of van die snack-crackertjes. Ik weet niet of dat goed is, omdat ik heel veel op de site las dat iedereen savonds niet meer at.

  Ik hoop dat dit goed is wat ik doe en dat ik goed opweg ben om een paar kilo af te vallen. In iedergeval mijn buik en lovehandels weg!

  Bedankt voor jullie tips, hier ben ik al super blij mee!!

  Groetjes, Cora

  • Inge 24 August 2011 at 12:32 - Reply

   Hoi Cora, dat is super om te lezen! Ik ben altijd blij als mijn tips aanslaan. Zeker in deze tijd van eiwitdieten en kunstmatige afvalproducten. Laat in ieder geval de crackers weg uit je menu. Eet in de loop van de ochtend een gekookt ei en neem ‘s middags een handje rauwe noten.

   Eet ‘s avonds ook geen fruit…

   • Cora 24 August 2011 at 17:36 - Reply

    Hoi Inge,

    Heel erg bedankt voor je tips! Ik word helemaal enthousiast!! Toch nog één vraag, want ik ben allergisch voor alle noten, het is zelfs gevaarlijk als ik die binnen krijg, zou ik i.p.v. iets anders dan noten kunnen eten? Ik zal de crackers achterwege laten!

    Dank je wel!!

    Groetjes, Cora

    • Inge 24 August 2011 at 17:55 - Reply

     Hoi Cora, als je geen noten mag eten zorg dan dat je voldoende eiwitten en onverzadigde vetten op een andere manier binnen krijgt, bijvoorbeeld door vis te eten. Mag je wel pompoenpitten en andere pitten en zaden?

 111. Esther 17 August 2011 at 09:30 - Reply

  Hoi Inge,

  Ik ga er zeker mee aan de gang!
  En ik zal regelmatig terugkomen op je site, want ik vind het erg inspirerend en je geeft goede tips! Dank je wel!

 112. Esther 17 August 2011 at 09:08 - Reply

  Hoi Inge,

  Dank je wel voor je reactie! Ik wil het roer nu echt omgooien en niet meer respectloos met mijn lichaam omgaan! Ik ben dankbaar dat ik, buiten mijn overgewicht, nog steeds gezond ben!
  Kan mijn lichaam nog wel van het jojo-effect herstellen?

  • Inge 17 August 2011 at 09:20 - Reply

   Hoi Esther, ja, je lichaam kan zeker herstellen van het jojo-effect! Het vraagt vooral inzet en doorzettingsvermogen en een blijvende verandering van je gewoontes. Als je vastbesloten bent en bereid bent om te veranderen en te leren, dan gaat het je lukken! Begin maar vast met een ideaalbeeld van jezelf voor te stellen hoe je er uit wilt zien. Maak een tekening, knip foto’s uit bladen, zorg dat het een sterk beeld wordt wat je dagelijks kunt bekijken om gemotiveerd te blijven, dat is stap 1…

 113. Esther 16 August 2011 at 19:19 - Reply

  Hoi Inge,

  Hoe schadelijk is jojo-en eigenlijk voor je lichaam??
  Ik jojo behoorlijk en besef te weinig hoe slecht het is. Ik voel me nu erg schuldig en wil het vanaf nu echt goed aan doen.

  Groetjes Esther

  • Inge 17 August 2011 at 08:13 - Reply

   Hallo Esther, jojo-en is superslecht voor je lichaam. Je saboteert je stofwisseling ermee en het wordt steeds moeilijker om op gewicht te blijven. Ook is het slecht voor je gezondheid en hHet getuigt van weinig respect voor je lichaam en voor jezelf.

   Het is daarom inderdaad een goed idee het roer om te gooien en een blijvend gezonde lifestyle aan te leren. Het is nooit te laat om dat te doen!

 114. Margreet 15 August 2011 at 21:29 - Reply

  Hoi Inge,

  Ik heb sd kort ook jou methode en voedingstips toegepast. ik werd ook helemaal enthousiast van je site en je videos dat ik gelijk aan de slag ben gegaan, mijn ontbijt is nu magere yogurt met muesli en lijnzaad en daardoor heen doe ik wat slimpie siroop om het wat lekkerder te maken. Fruit doe ik er ook weleens door. tussen de middag hou ik het altijd op 2 boterhammen met kipfilet , tussendoor prober ik fruit te eten, en dat eitje ga ik ook zeker doen is een super tip! En voor savonds vind ik het nog lastig maar probeer dat om te gooien naar volkoren pasta/rijst, vaak eet ik aardappelen groente en vlees, die jus is dan noet goed natuurlijk. Maar ik hoop hier dus nog 8 kilo mee kwijt te raken, ik ben i.64 en weeg 68,5 kilo. Mijn buikomvang is 99 cm. Verder probeer ik 3 of 4 x per week hard te lopen, en te roeien. Bedankt voor je goede site en tips!!!

  groetjes Margreet

  • Inge 16 August 2011 at 10:07 - Reply

   Hallo Margreet, bedankt! Daar krijg ik energie van. Ik ben altijd blij als mensen daadwerkelijk met hun gezondheid en gewicht aan de slag gaan , heel goed! Probeer de siroop nog weg te laten uit je ontbijt!

 115. Marieke 14 August 2011 at 22:02 - Reply

  Hallo, ik ben net op deze site beland en lees je gouden tip 1. Ik ben het hier volledig mee eens, en ik ben het levende voorbeeld van een JOJO. Als 18 jarige woog ik 79 kilo, 181 lang. Ik leefde gezond, sportte regelmatig en hield ook van tussendoortjes. Ben toen begonnen met dieeten, en heb alle dieeten wel eens geprobeerd, Weight Watchers, Atkins, ziekenhuisdieet, prodimed via een erkende dietist, ECHT ALLES. Mijn gewicht fluctueerde de afgelopen 15 jaar tussen de 80 en 115 kg. Hoe meer ik dieet, hoe meer geobsedeerd ik raak en hoe meer ik uiteindelijk eet(in slechte periodes). Ben nu echt tot inzicht gekomen dat NORMAAL eten en bewegen het enige is wat mij echt helpt en wat je dus langdurig (lees :altijd) kan volhouden. Ben nu langzaam aan gewicht aan het verliezen. Ik ben er nog niet maar dit ga ik voor altijd volhouden. Ik wil namelijk niet dat mijn kinderen het slechte voorbeeld hebben van een moeder die of heel veel eet of weer eens apart kookt omdat ze op dieet is.

 116. Mirjam 6 August 2011 at 00:49 - Reply

  hallo Inge,
  sinds vijf weken ben ik al begonnen om zoveel mogelijk op de E nummers in voeding te letten. Heel veel producten weg gedaan die ik nu niet meer ga eten.
  Via deze recepten en tips kan ik dit enorm aanvullen door nu de juiste keuzes te maken.Ook gestopt met suikergebruik. Ik ben hierdoor al in deze weken drie kilo afgevallen. De laatse twee jaren ben ik al van 85 kilo naar 68 kilo afgevallen, toen gestopt met roken maar daardoor kwam ik weer 10 kilo aan. weer gaan roken,
  weer afgevallen naar 66 kilo en weer gestopt met roken. Binnen drie maanden zat er weer 8 kilo bij. Nu rook ik dus weer. Ik heb ook gelezen dat er in sigaretten suiker zit en dat je dus ook eerst die suikerverslaving moet doorbreken. Ik wil nu eerst de totale controle krijgen over het eten. En ik weet zeker dat ik veel aan de tips zal hebben

  groetjes Mirjam

  • Inge 8 August 2011 at 10:25 - Reply

   Hoi Mirjam, goed zo! Doorzetten en stapje voor stapje dichter bij je doel komen. Als je eenmaal een gezond eetpatroon hebt word het makkelijker definitief te stoppen met roken!

 117. Esther 5 August 2011 at 18:27 - Reply

  Ik lees in deze reactie alleen maar over wat wel en niet te eten. Prima hoor, maar daarnaast: bewegen, bewegen, bewegen!! Een combinatie van cardio en krachttraining heb je, naast je gezonde voeding, echt nodig om af te vallen en in shape te komen. Alleen je voedingspatroon aanpassen gaat je, op de lange termijn, echt niet helpen. Helaas…

  • Inge 8 August 2011 at 10:23 - Reply

   Hallo Esther, helemaal mee eens! Daarom vind je in al mijn programma’s zowel voedingsschema’s als trainingsvideo’s.

 118. Britt 28 July 2011 at 16:00 - Reply

  Hallo Inge

  Toen ik verleden jaar in de overgang belande had ik heel veel klachten. De arts heeft me toen de pil(die ik nooit heb geslikt voorgeschreven. Na een maand was ik dus heel veel aangekomen. Ben er toen gelijk mee gestopt. Maar ik denk dat dat dus de boosdoener was.
  Alleen ik kreeg het er niet meer af.
  Ik begin nu weer af te vallen mede door de hormonen(ben er niet blij mee maar het moet eraf gewoon).
  Alleen die rare ophopingen aan de onderkant van mijn rug(lovehandless)blijven zitten lijkt het wel. Die heb ik nog nooit gehad pffff.

  Wat is je Fit at home?

  Groetjes Britt.

  • Inge 29 July 2011 at 10:01 - Reply

   Hallo Britt, heel herkenbaar verhaal! We hebben dit gisteravond in ons webinar nog besproken. Het punt met hormonen (en met medicijnen) is dat ze je stofwisseling verstoren en nare bijwerkingen hebben. Ik heb meer mensen die in de overgang de pil gaan slikken en ineens dik worden. Daarna krijg je dat moeilijk weg. De enige oplossing is strikt clean gaan eten en daarbij ook goed gaan bewegen.

   Daar kan ik je bij helpen, ik heb hiervoor speciaal Fit At Home gemaakt, mijn online thuisprogramma van 6 weken waarmee je leert hoe je de gezonde lifestyle opzet en je begint direct met afvallen. Je vindt hier meer informatie:

   https://www.ingevanhaselen.nl/val-kilos-af-met-mijn-online-begeleiding/

   Groetjes en alvast een fijn weekend!
   Inge

 119. Loekie 28 July 2011 at 11:00 - Reply

  Hallo Inge,

  Sinds kort zit ik ook op jouw website en wil ik iets delen.
  (Bijna)elke ochtend (tijdstippen zijn vaak verschillend) pers ik een winterpeen, een rode biet, een (Jonathan) appel en een stukje limoen.
  Dit sapje drink ik op de nuchtere maag en na een uur ga ik pas ontbijten. Hierdoor krijg ik elke dag toch een enorme hoeveelheid vitaminen binnen. De vezels die dus ontbreken vul ik aan door magere kwark met muesli (rozijnen, bananenchips en hazelnoot)te ontbijten.
  Toch nog een vraag: sinds ik jouw site bezoek eet ik nu dus als tussendoortje een hard gekookt ei. Is dat te veel van het goede?

  • Inge 28 July 2011 at 11:37 - Reply

   Hallo Loekie, dat is een gezond begin van de dag! Super, neem je ook wel eens havermout? Ook zou je nog chia-zaad of hennepzaad kunnen toevoegen.
   Elke dag een gekookt ei is prima. Eieren bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Vroeger dachten ze dat eieren je cholesterol zouden verhogen, maar dat is achterhaald, eieren bevatten het goede cholesterol.

   • Anouk 2 February 2012 at 11:39 - Reply

    hi inge,

    ik ben blij dat ik je site ontdekt heb, ik ben geen echte dieeter maar zie hier wel veel tips over gezonde voeding, ik wist bijv. niet dat je elke dag een ei mag hebben, alleen ik heb last obstipatie en heb gehoord dat een gekookt ei dat versterkt, klopt dat?

    groetjes anouk

 120. Britt 21 July 2011 at 23:00 - Reply

  Hallo Inge,

  Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met mijn gewicht.
  Soms kwam ik wel es een paar kilo aan maar dat was er na zo,n 2 weken weer af.Moet wel zeggen dat ik al heel lang eet volgens je voedingstips.

  Maar nu sinds 1 jaar ben ik ineens wel aangekomen en vooral op mijn buik en dijen.Ben ook sinds een jaar in de overgang.Ben 46 jaar.

  Wat ik ook deed er ging niets af.Moedeloos werd ik ervan.
  Ik ben nu maar hormonen gaan gebruiken en nu begin ik af te vallen.
  Alleen het gaat zo langzaam dat ik niet kan geloven dat ik weer in mijn oude shape kom.
  Ik volg je voedingstips en ik doe aan krachtsport.
  Ik ben niet dik of zo maar heb zo,n dikke buik gekregen en van die vreemde heupen.

  Mijn vraag is eigenlijk:Komt het nog goed? Moet ik gewoon geduld hebben?

  Groetjes Britt.

  • Inge 22 July 2011 at 11:27 - Reply

   Hallo Britt, als je mijn voedingstips goed volgt en aan sport doet kom je niet aan, ook niet als je in de overgang zit. Er zit dus ergens nog een fout in! Heb je Fit At Home gevolgd?

 121. Geertje 18 July 2011 at 22:48 - Reply

  Dank zij de tips van Inge ben ik nu ook (voorzichtig)begonnen met een gezonder voedingspatroon. Wat ik moeilijk vind is het weglaten van brood, ik ben een echte brood-fan! Nu eet ik havermout voor mijn ontbijt (mag dat ook in magere melk i.p.v. water?)Als lunch 2 muesliboterhammen of een pannenkoek van gemalen lijnzaad met 2 eiwitten , banaan en kaneel, gebakken in kokosolie. Tussendoor fruit,een eitje,of groene smoothie. En veel groene thee, of rooibos.
  En ‘s avonds veel groente, vis of stukje (bio-)kip, met bruine rijst of volkoren pasta. Tweemaal per week sportschool waar ik bij het fietsen nu de Tabata methode toepas. Heel veel dank, Inge, voor je goede raad en tips! Hartelijke groet van Geertje.

  • Inge 19 July 2011 at 10:28 - Reply

   Hallo Geertje, wow, hier krijg ik energie van! Wat super dat je zo aan de slag bent gegaan met de gezonde lifestyle, dat is DE manier! Van mij mag je trouwens wel brood eten hoor, maar niet te veel. Zelf neem ik om de dag 2 zuurdesemboterhammen bij mijn lunch.

   Als ontbijt is havermout inderdaad een stuk beter, geeft veel meer voedingsstoffen en energie voor de rest van de dag. Het kan ook met magere melk, al ben ik zelf niet zo’n fan van melk. Het kan voor slijmvorming rond je organen zorgen en een volwassene heeft eigenlijk geen melk nodig. Je went snel aan havermout met water, kijk even hoe ver je komt.

   Top dat je ook de Tabata toepast, je bent echt een voorbeeld!

 122. sandy 30 June 2011 at 21:20 - Reply

  hoi allemaal,
  zelf heb ik eerst de bikini body programma gedaan en met succes ben lekker van af gevallen en ben nu door gegaan met fit @ home ik wil dit echt iedereen aan raden dit is echt een geweldige programma en het maakt me fit en geeft me veel energie mijn voedings patroon is totaal om gedraait naar gezond eten veel salades maken het verse groente kopen en alles al vast snijden dus dan hoef je het alleen maar uit de koelkast te pakken en lekker veel fruit eten ik haal alles in 1 x in de week en maak ook alles op krijg veel complimenten om me heen dus dat doet goed en sporten en de oefeningen van inge iedere dag doen dus je zit wel een verschil bij mij met 2 maanden geleden zeg dus ik blijf door zetten als je een druk leven heb probeer in de avond alles klaar tezetten voor de volgende de dag maak salades voor 2 dagen eet lekker veel visfile of ge rookte zalm met groente soms moet je moeite doen maar het resultaat is je beloning ik ga er mee door en iedereen succes ooh en marijke wat ik zekers weet is dat magere yoghurt altijd goed is xx

 123. marijke van der loo 28 June 2011 at 11:03 - Reply

  hallo,
  ik ben begonnen met de brinta in de ochtend, net als vroeger . ik denk dat ik wel winst kan halen uit de voedingstips. dank je wel daarvoor. ik heb nu weinig energie en een klein, maar toch, buikje. Dat wil ik graag anders.verder een drukke baan en te weinig regelmaat in mijn voedingspatroon. Ik sport ook 2x per week. Ik ga het proberen!
  groetjes marijke. p.s is de griekse yogurt 0% vet wel goed?

 124. Inge 24 May 2011 at 12:58 - Reply

  Hoi Anneke, goed bezig!

 125. anneke 24 May 2011 at 09:13 - Reply

  Ik ben 1.71m en weeg 66kg, ik ben in totaal 8kg afgevallen door niet meer te snoepen, i.p.v. snoep pak ik fruit en een lekker glas water.
  Op nuchtere maag drink ik het sap van een halve citroen met een theelepel olijfolie erbij. Dit is heel gezond voor je huid en het helpt echt goed bij het afvallen. Wat ook heel belangrijk is, eet niets meer na het avondeten!!! En maak je porties eten wat kleiner. Dit helpt echt.

  • Jeanette 25 June 2011 at 16:25 - Reply

   Hoi Anneke,

   Ik neem aan dat je niet zat wordt op de nuchtere maag van het sap van een halve citroen, eet je daarna nog wel wat dan?
   Groeten,
   Jeanette.

   • anneke 25 June 2011 at 20:24 - Reply

    Natuurlijk eet ik in de ochtend. 1 boterham belegd met mager vlees, of soms een broodje gezond(volkoren brood met tomaat, komkommer en gekookt eitje. Eiwitten zijn overigens ook goed voor het afvallen. Neem bijvoorbeeld een gekookt eitje als tussendoortje, word je niet dik van. Drink ook na elke maaltijd een glas water. En na het avondeten echt niets meer eten, wel een halve liter water drinken.
    Ik weet zeker dat jij dan zult afvallen, echt waar. Groetjes, Anneke

 126. Ria 21 May 2011 at 12:05 - Reply

  de één na laatste dag van de BBW en ik ben écht tevreden. Meten is weten, dus ik weeg me wél, eigenwijs maar… ik ben wél 5 kg kwijt. Voel me superfit en weet zelf niet waar ik al de energie vandaan haal af en toe. Alleen… de buik- en rugspiern zijn nog niet in topvorm, dat neemt iets meer tijd in beslag. Heb al een langetermijn doelstelling gemaakt. kom er nog op terug,
  groetjes,
  Ria

  • Inge 23 May 2011 at 10:43 - Reply

   Hoi Ria, wat een super resultaat met het Bikini Body Programma! Wow, ik ben trots op je. Nu inderdaad blijven eten volgens de clean eating methode en goed blijven sporten. Heel veel succes!

 127. vaness 5 May 2011 at 16:20 - Reply

  Leuk die tips via mail motiverend vooral. Tussendoortje varieren heb ik zelf moeite mee. Dagelijks kleine portie’s eten niet. Sporten is zeker nog niet consequent. Jullie zijn geen voorstander van wegen. Logisch dat vind ik ook. Wel kijk ik af en toe. Wat vinden jullie dan van Meten b.v. de buik? meeste hebben hier nog best wat vet zitten.
  grtz vaness

 128. Gerri 7 April 2011 at 00:00 - Reply

  Inge
  Hoe gebruik ik Aloe Vera Gel
  er staat niets bij hoe ik het moet gebruiken,kan je raad geven!!

  • yvon 8 April 2011 at 18:33 - Reply

   Hallo Gerri, ik denk dat je verkeerd bent. Wij doen niets met aloe vera gel. Kijk even op de factuur wie de leverancier is!

 129. Annemie Goessen 5 April 2011 at 20:09 - Reply

  Hoi Inge,

  Bedankt voor je tips die je mij stuurt,ik volg ze ook op en heb er veel nut bij.Ik heb veel problemen met eten omdat ik voedselovergevoelig ben en ook allergie heb voorbepaald voedsel maar,ik pas mijn eten van je toe en het is nu wachten op afvallen door gezond te eten en verstandig.
  Bedankt ook voor je intresse in mijn gezondheid.
  Mvg,
  Annemie.

  • inge 8 April 2011 at 18:33 - Reply

   Hallo Annemie, voedselallergieen kunnen onder meer ontstaan door langere tijd ongezond te eten. Te veel suikers, vetten en fabrieksproducten. Dan is het extra belangrijk dat je zo clean en gezond mogelijk gaat eten! Je zult zeker merken dat je slanker en fitter wordt en misschien kom je wel helemaal van je allergieen af, dat heb ik al eerder mee gemaakt.

 130. Maresa 5 April 2011 at 09:19 - Reply

  Beste Inge,
  Ik ben 1.68 cm en weeg 62 kg en sport 3 keer in de week. Maandag en woensdag doe ik bodypump en vrijdag spinning. Dit is mijn eetschema:
  Ontbijt: muesli cornflakes met halfvolle melk of Volkoren graan ontijt
  Tussendoor: 1 stuk fruit, muesli reep, 1 glas water of 1 handje ongezouten noten, 1 stuk fruit, 1 glas water of 2 rijstwafels, 1 stuk fruit en een 1 glas water.
  Lunch: 2 sneetjes volkorenbrood met mager beleg of zalm, 1 stuk fruit of halvolle yogurth of 0% activia, 1 glas water
  Tussendoor: een handje snoeptomaatjes,halfvolle yogurth, 1 glas water
  Warmeten: groente met vlees/vis/kip en rijst/aardappelen.

  Is dit een goed schema?
  Gr,
  Maresa

  • inge 8 April 2011 at 18:25 - Reply

   Hallo Maresa, goed bezig met sporten! Je voedingsschema kan nog wel wat verbetering gebruiken… Het gaat te ver om dat hier helemaal uit te werken, daar heb ik mijn programma Fit At Home voor, heb je daar al eens naar gekeken?

   Ik zou in ieder geval de cornflakes, mueslireep en activia vervangen door gezonde dingen. Deze fabrieksproducten bevatten onnodig veel vet, suiker en/of andere toevoegingen.

   We zouden nog verder naar je voeding kunnen kijken, want hier is nog heel veel winst te behalen!

   Groetjes,
   Inge

   • Charlotte 8 August 2011 at 09:41 - Reply

    Niet te geloven dat hier nog winst te behalen valt! Ziet er zo gezond uit. Ik SAP het van de reep en de activa en misschien de rijstwafels eraf. Maar voor de rest??? Ik heb dus nog veel te leren. Ik ben ook gestopt met roken, en inderdaad helaas een paar kilo zwaarder. Het is de kilo’s wat mij betreft waard, maar nu moeten ze echt weg. Waar zal ik beginnen? Jou boek kopen en de maaltijden maken die erin staan? En ik wil graag sporten, wat is het beste km buikvet kwijt te raken? Bedankt alvast, Charlotte

    • Inge 8 August 2011 at 10:27 - Reply

     Hoi Charlotte, voor jou zou het een goed idee zijn te starten met het Bikini Body Programma. Dan krijgt je lichaam in 3 weken even een boost. Je eet heel clean en je krijgt er een goede trainingsvideo bij. Je vindt hier meer informatie:

     https://www.ingevanhaselen.nl/bikinibody-kuur/

 131. Chantal 7 March 2011 at 12:18 - Reply

  Hoi Inge,

  Allereerst onwijs bedankt voor je persoonlijke videoboodschap.
  Ik vond het echt super.
  Ook wil ik je bedanken voor alle tips die je me tot nu toe hebt toegestuurd.
  Ik eet nu 6 keer per dag en heb heel veel steun aan al jou tips.
  Doordat ik nu meer eet heb ik veel meer energie, geen honger en ik voel me ik dus ook veel beter.
  Een stap in de goeie richting.
  Echt onwijs bedankt.

  Gr Chantal

  • inge 8 April 2011 at 18:22 - Reply

   Hallo Chantal, graag gedaan!!! Ik krijg er ook weer energie van als iemand de boodschap oppakt en mijn adviezen volgt. Ik weet dat het echt werkt!

   Groetjes en heel veel succes!
   Inge

 132. Henny 4 March 2011 at 14:48 - Reply

  Halo Inge,

  bedankt voor de tips die je mij tot nu toe stuurd.
  Ik heb er veel aan.
  Alleen ik kan niet eten maar drie keer per dag.
  Ik heb geen honger.
  Ik eet s,morgens twee sneetjes brood met omelet.
  S,middags met pijn en moeite 200 gr optimel kwark met vruchtten.
  s,avonds 100 gram aardappelen als het dat al zijn.
  100 gr groente en een klein stukje vlees.
  Heb ik s,avonds zin in ietsis het meestal een kelien paprika of kleine kokommer of snoep tomaatjes.
  Toch ben ik al op een par maanden 5 kilo kwijt.
  In het weekens dwing ik me te zondigen en dan ben ik na het weekend iets aan gekomen.
  Ik haal dat door de wek er weer snel vanaf.

  Gr henny

  • Yvon 8 April 2011 at 18:20 - Reply

   Hallo Henny, hoe is het met je gewicht en conditie? De meeste mensen die zo weinig en ongezond eten hebben een matige conditie. Misschien val je nu wel af, maar ik zou toch kijken of je iets gezonder kunt gaan eten en zeker niet te weinig. Vervang de optimel door een van Inge’s gezonde lunches en zorg dat je daarnaast voldoende eiwitten binnen krijgt uit eieren, noten en vis.

   Probeer ook eens Inge’s gezonde havermout ontbijt.

   Wat do

 133. janny 2 March 2011 at 14:29 - Reply

  wat is slechter voor je lijn koolhydraten
  of vet
  groetjes janny

  • Yvon 8 April 2011 at 18:17 - Reply

   Hallo Janny,
   Bedankt voor je vraag. Je lichaam heeft nodig: magere eiwitten, langzame koolhydraten en onverzadigde vetten. Ongeveer in de verhouding 30 – 40 -30. Je kunt dus niet zeggen dat koolhydraten of vetten slecht zijn….

   Wel is het zo dat je de snelle koolhydraten uit snoep, koek, taart, witte pasta en wit brood moet vermijden. Die veroorzaken pieken in je bloedsuikerspiegel. Beter is het om langzame koolhydraten te eten. Die heb je nodig onder meer voor het functioneren van je hersens.

   Voor vetten geldt dat onverzadigde vetten uit bijvoorbeeld noten en vis heel goed zijn. Vermijd de verzadigde vetten uit fastfood, chips, vlees.

   Ik hoop dat dit zo duidelijk is? Laat het me weten!

 134. ineke 19 February 2011 at 09:51 - Reply

  Hallo Inge,
  Ik wil niet afvallen, maar wel gezond eten. Wat ik al een tijdje deed, ondanks de reacties van mijn omgeving. Nu ik weet dat ik niet alleen sta, kan ik daar gewoon mee door gaan. De uiteg in je boek werkt stimulerend.

  Dank je voor de tips.

  ineke

  • Yvon 8 April 2011 at 18:14 - Reply

   Hallo Ineke,
   Goed zo! Je staat inderdaad niet alleen! Gewoon stap voor stap je gewoontes aanpassen. En je niet te veel aantrekken van je omgeving. Sommige mensen willen je overhalen om toch ongezond te eten. Vaak zijn dat de mensen die zelf ook ongezond leven… niks van aantrekken, je leeft maar 1x en je gezondheid is ontzettend belangrijk.

 135. Solange 16 February 2011 at 15:17 - Reply

  Bedankt voor al die tips die je mij verstuurt
  via de mail.
  Ik wil een 5-tal kilo afvallen, maar ik merk dat dit ontzettend moeilijk is. Door het lezen van jou tips begrijp ik hoe dit komt.
  Voor mij is het niet zozeer om te vermageren aangezien ik een vrij gezond gewicht heb, maar aangezien ik een zwakke rug heb mag ik ook niet teveel wegen en zal een beetje lichter nog beter zijn.
  Moest je tips hebben voor meer energie, of eens energierijke recepten, altijd welkom.

  • Yvon 18 February 2011 at 03:33 - Reply

   Hoi Solange,

   Bedankt voor je reactie. Die laatste paar kilo’s kwijt raken kan inderdaad lastig zijn. Het beste kun je stapje voor stapje je eetgewoontes en beweging aanpassen. Je krijgt dan een gezonde lifestyle en gaat vanzelf afvallen.

   Ook krijg je op die manier voldoende energie, begin in ieder geval niet aan energierijke repen!!! Dat is alleen maar marketing, de repen zitten boordevol suikers. Je krijgt eerst een piek in je bloedsuikerspiegel en een korte energiestoot, daarna stort je energie nog harder weer in en krijg je weer zin in iets zoets. Je raakt daardoor steeds verder van huis. Niet aan beginnen.

   Als je 5 kilo te zwaar bent eet je waarschijnlijk verkeerd, mogelijk te weinig en de verkeerde producten. Daarnaast beweeg je zo te lezen niet voldoende of niet goed. Lage onderrugklachten zijn vaak het gevolg van zwakke core-spieren.

   Inge’s advies is om over de hele linie een gezondere lifestyle te gaan aanleren. Ga gezond eten en vooral voldoende en de juiste dingen op het juiste moment. ALs je je voeding dan aanvult met de juiste supplemeten zul je je snel beter voelen!

   Groetjes,
   Yvon

   PS: Wil je een steuntje in de rug en snel resultaat? Kijk dan op:

  • Elly Timmermans 22 March 2011 at 14:01 - Reply

   Hallo Solange,
   Ik neem ,smorgens weleens een kop water in een pannetje doen daarna een halve kop havermout, twee lepels bessen rode of zwarten en twee lepels gesneden aardbeien of frambozen en een eetlepel krenten, die laten inkoken zodat het een papje word en daarna een eetlepel walnoten in stukjes, heel lekker en voedzaam.

 136. Gemma 6 February 2011 at 13:43 - Reply

  Hallo Inge
  Ik ben een vrouw van 60
  sinds 6 dagen een niet roker meer
  Ik heb eeb broekoperatie gehad dat zijn stands die inje
  buik enzo gezet worden voor je vaten
  ik heb een nier met een ddjj erin
  dat is soort slangetje van de blaas naar de nier
  de andere nier is weg geschrompeld
  nu heb ik al zo veel dieten gedaan maar kom
  altijd dingen tegen van gebruik
  slecht als je iets aan je nieren heb
  nu is mijn vraag dat dieet van jou lijkt me wel wat
  ik wil 10kilo kwijt
  zeker nu ik niet meer rook
  maar wat kan ik dan beste doen
  ik weet het niet meer wat nou wel goed is en wat niet?

  • Yvon 18 February 2011 at 03:37 - Reply

   Hoi Gemma,

   Bedankt voor je bericht. Super dat je bent gestopt met roken! Dat is de eerste stap naar een gezonde lifestyle. Inge’s dieet is juist heel erg goed als je bepaalde aandoeningen hebt, omdat het is gebaseerd op puur, gezond eten en bewegen. Dus geen rare poeders, pillen en medicijnen, maar gezonde producten.

   Het gaat er om dat je weer gezond leert eten, de juiste dingen op het juiste moment en daarbij voldoende beweegt. Zeker als je 10 kilo wilt afvallen is het belangrijk dat je je lifstyle blijvend aanpast.

   Veel mensen maken de fout zichzelf steeds weer uit te hongeren met het zoveelste crashdieet. Daardoor val je eerst inderdaad af, maar daarna kom je nog harder weer aan. Ook is het ontzettend ongezond!

   Dus Inge’s programma is juist heel geschikt voor jou! Kijk voor meer informatie op:

   Groetjes,
   Yvon

 137. erika 1 February 2011 at 16:24 - Reply

  Inge,

  Ik hoef niet af te vallen, ik ben 1.73 en weeg 64 kilo.
  Ik eet netjes 6 keer per dag, volgens je recepten.
  Ik merk dat ik zo snel moe ben, ik heb weinig energie.
  Zou ik misschien juist anders moeten gaan eten, andere voedingsstoffen?

  Groeten Erika

  • Yvon 18 February 2011 at 03:40 - Reply

   Hoi Erika,

   Bedankt voor je bericht. Super dat je zo mooi op gewicht bent. Als je weinig energie hebt en snel moe bent kan dat er op duiden dat je lichaam inderdaad een aantal voedingsstoffen tekort komt. Het beste zou je een tijdje je voedingsdagboek kunnen bijhouden. Inge geeft je dan tips op basis van je voedingsdagboek en dan is de oorzaak snel gevonden.

   Het voedingdagboek is onderdeel van Inge’s programma FitAtHome, je vindt hier meer informatie:

   Groetjes,
   Yvon

 138. janny 30 January 2011 at 13:09 - Reply

  hallo inge
  ik ben al vanaf mijn 28 jaar aan het dieeten en ik val niet meer af dan 5 kilo die ik daarne ook weer aan kom dus ik zou graag een dieet hebben
  waarin staat maandag dit enz. omdat ik bijne alles heb geprobeerd zonder resultaat

  gr janny

  • Yvon 18 February 2011 at 03:20 - Reply

   Hallo Janny,

   Bedankt voor je bericht. Zo te lezen zit je inderdaad midden in het jojo-effect. Het beste zou je Inge’s cursus FitAtHome kunnen volgen, dan leer je zelf hoe je het beste gezond kunt eten.

   Dat is in jouw geval beter dan het zoveelste voorgeschreven dieet te volgen, omdat je daarvan geen gezonde lifestyle aanleert. Je volgt alleen maar kort een programma en komt dan weer aan. Het is echt veel beter definitief je voedingspatroon en leefgewoontes te veranderen!

   Kijk voor meer informatie op:

   Groetjes,
   Yvon

  • Anneke 24 May 2011 at 09:00 - Reply

   Wat ook heel goed helpt is ‘s morgens op nuchtere maag; pers een halve citroen, roer hier 1 theelepel olijfolie door en dan opdrinken. Geen tussendoortjes,en ‘s avonds na het avondeten niets meer eten en ik weet zeker dat je dan afvalt. Bij mij lukt dit prima.

  • Eugene Huisinga 20 October 2011 at 12:47 - Reply

   hallo janny , ik heb een dieet voor je .
   S’morgens 2 sneetjes bruinbrood met mager beleg = 1 kop thee .
   tussendoor een rode grape fruit of sinaasappel of een kiwi geen appels’
   s’middags 2 of 4 sneetjers bruin brood met mager beleg ( geen kaas )
   s’middags tussendoor een sinaasappel of kiwi of een sinaasappel.
   sávonds een paar aardappels + groene groenten = een stuk mager vlees , geen varkensvlees.
   plusminus een uur voor het slapen gaan 1 bakje rauwkost met wat citroensap voor de smaak .
   daarbij veel drinken liefst 2 liter water , want de afvalstoffen gaan via de urine je lichaam uit .
   ik ben hier nou een maand mee bezig (woog 98 kilo ) nou 93 kilo .dit is geen fabeltje probeer het maar eens , maar vooral geen of zo weinig mogelijk zuivelproducten .
   succes E.Huisinga.

   • Inge 20 October 2011 at 15:52 - Reply

    Hallo Eugene en Janny, de tips van Eugene kan ik niet steunen, veel te veel koolhydraten en veel te weinig groente en eiwitten. Je valt door Eugene’s dieet alleen af omdat je te weinig eet. Het risico dat je na een tijdje nog harder weer aankomt en gaat jojo-en is dan levensgroot. Dus kijk hiermee uit en zorg dat je voldoende en gevarieerd eet!

 139. karima 20 January 2011 at 19:47 - Reply

  Als eerst wil ik inge bedanken voor al die tips die je mij verstuurt
  via de mail.Echt een steuntje!!!
  Ik merk nu als ik elke 2 uurtjes wat eet,dat ik niet naar meer eten verlang.

  • Yvon 18 February 2011 at 03:17 - Reply

   Hoi Karima, bedankt, daar krijgt Inge ook weer energie van! Elke 2,5 a 3 uur iets eten helpt inderdaad tegen het snaaien. Neem bijvoorbeeld rond 10 uur een gekookt ei en in de middag een handje rauwe noten. Dat zijn allebei dingen die je makkelijk mee kunt nemen, dus ook geschikt voor onderweg.

   Groetjes,
   Yvon

   • Ingrid Meijers 14 April 2011 at 11:49 - Reply

    Hi Yvon,

    Bedankt voor de tip en de van de tussendoortjes en “gouden regel” van Inge maar hoe vaak per week mag je dan een ei eten. Ik dacht dat meer dan 1 a 2 eieren ongezond was?

    Vriendelijke groet,
    Ingri

    • Trudie Post 30 July 2011 at 13:51 - Reply

     Hallo Ingri
     even een antwoord op je vraag.
     Er heeft in het blad Plus gestaan ,dat je twee eieren s,morgens mag eten.Hoop je daar mee geholpen te hebben
     Vriendelijke groet van Trudie Post.

     • Anny 14 August 2011 at 11:41

      Kankerpatiënten volgens de behandelmethode van Dr Moerman moeten iedere dag een ei eten ,maar wel zacht gekookt In de dooier die vloeibaar blijft zittten alle goede voedingsstoffen en lecitine die de cholesterol vloeibaar houd.( goede cholesterol)Is de dooier gestolt,dan neemt het slechte cholesterol de overhand,
      Het fabeltje van eieren zij slecht voor je cholesterol is dus de halve waarheid. Zelf gebruik ik al jaren eieren wanner ik er zin in heb, en zoder cholesterol verhoging ! ook het verhaal van chamonella is gewoon onzin Dit zit niet in het ei ,maar aan de buitenkant. Als jeen ei in kokend water komt is die bacterie dood.en kan hij niet in het komen.Waar je wel cholesterol verhoging van krijgt is koek en snoep en gebakken spijzen en je wordt er ook nog eens dik van. Ik ben er van overtuigd dat wanner je alles met mate neermt je ook niet dik wordt.We zijn echter de contrôle over onszelf kwijt,en denker er niet bij na wàt we eten.Lees eens op de verpakkingen wat er in je voeding zit. Dan heb je al meer dan genoeg.

Leave A Comment

Informeer mij via email over reacties op dit bericht