vermijd jojo dieten

Wat is de belangrijkste tip om buikvet te verbranden?

Mensen vragen mij vaak: “Wat is nu de belangrijkste tip om buikvet te verbranden?” Dat vind ik heel moeilijk te beantwoorden, al mijn voedingstips zijn belangrijk. Maar als ik nu zou moeten kiezen dan zou ik zeggen: Ga niet hongeren!

Ga niet hongeren en pas op voor het jojo-effect

Het is mijn ervaring dat veel mensen de verleiding van een crashdieet niet kunnen weerstaan. Het is zo aantrekkelijk om jezelf een paar weken uit te hongeren en direct resultaat te zien op de weegschaal. Misschien heb jij ook wel eens zo’n hongerdieet gevolgd? Met ‘s ochtends een cracker met smeerkaas en als lunch een blaadje sla? Herken je dat?

Je wordt steeds zwaarder

Wat gebeurt er zodra je stopt met je dieet? Je komt nog harder weer aan. Iedereen die wel eens een crashdieet heeft gevolgd kent dit effect. Hoe komt dat?

Je lichaam heeft geleerd van het hongeren en gaat na het dieet alles in het werk stellen om de situatie te herstellen en wat extra voorraden aan te leggen voor het geval je weer gaat hongeren. Je leert je lichaam als het ware om zuinig met energie om te gaan en extra vet op te slaan!

Je gooit je stofwisseling in de war

Het effect van tijdelijk uithongeren is dat je wel wat gewicht kwijt raakt, maar tegelijkertijd raakt ook je stofwisseling in de war. Dat heeft een averechts effect op je gewicht, je wordt steeds dikker en het wordt steeds moeilijker om weer af te vallen.

Begin nooit aan een extreem hongerdieet!

Deze tip kan misschien jou ook wel kan redden. Want als je eenmaal aan het jojo-en slaat wordt het steeds moeilijker fit en slank te blijven. Begin daarom nooit aan een tijdelijk streng dieet. Ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken, daar heb je veel meer aan en je lichaam zal je dankbaar zijn.

Maak stap voor stap je gewoontes gezonder

Gezonde Lifestyle Recepten eBookHet kan ook anders. Mijn advies aan jou is om voor altijd te stoppen met hongerdiëten. Ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken.

Ontwikkel een goed voedingsschema, waarbij je geen honger meer hebt. Ga zo eten dat je het makkelijk vol kunt houden en op een gezonde manier afvalt met pure, natuurlijke productgen en lekkere recepten. In Het Gezonde Lifestyle Receptenboekontdek je hoe je dat aanpakt.

Ik hoop dat ik je met deze tip weer een stap verder help met je eigen Gezonde Lifestyle.

Groetjes en heel veel succes,
Inge

PS: Heb je ervaring met jojo-en en diëten? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

Lekker Gezond Eten?

Ontdek hoe je lekker gezond eet met de heerlijke recepten uit het Gezonde Lifestyle Receptenboek...

Je lichaam zal je dankbaar zijn 🙂