facebook_pixel

Wel of geen brood eten?

Home>Gezonde Lifestyle>Wel of geen brood eten?

Wel of geen brood eten?

Laatst bijgewerkt: oktober 2016

In New York kocht ik jaren geleden al het boek Wheat Belly van Dr. William Davis.  Wheat Belly gaat over het mogelijk negatieve effect van tarwe op je gezondheid en je gewicht. Super interessant en dit onderwerp is sindsdien alleen maar meer in de belangstelling gekomen. En terecht! Misschien heb jij ook wat aan zijn conclusies. Lees nog even verder.

Inhoudsopgave

Davis: “Zelfs Triatleten Hebben Een Buikje”

Dr. Davis is cardioloog. Hij constateert dat Amerikanen steeds dikker worden, terwijl de inname van vetten is verminderd. Bij de triathlon-wedstrijden van zijn vrouw ziet hij dat 1/3e van de deelnemers een buikje heeft. Hoe kan dat? Het advies “beweeg meer en eet minder” gaat voor deze groep waarschijnlijk niet op.

Is Moderne Tarwe De Boosdoener?

Davis gelooft dat de moderne, gemodificeerde tarwe de boosdoener is. Tarwe zit echt overal in. Niet alleen in brood en pasta, maar ook in drop, snoep, sauzen, soepen en tientallen andere producten. Volgens Davis is de tarwe in Amerika de laatste eeuwen zodanig gemodificeerd dat het eten ervan nu allerlei gezondheidskwalen met zich mee brengt.

Buikvet, Rimpels En Darmziektes…

Davis beschrijft in zijn interessante boek de effecten van tarwe op je de gezondheid. Het zorgt voor grotere pieken in je bloedsuikerspiegel dan suiker.

Lees hier ook: Hoe kom ik van mijn suikerverslaving af?

Volgens Davis krijg je niet alleen buikvet van tarwe, het zorgt ook voor darmproblemen, suikerziekte, hartklachten, verouderingsverschijnselen en huidaandoeningen. Zodra Davis bij zijn patiënten de tarwe uit het menu haalt, ziet hij ze opbloeien. Hij heeft op deze manier inmiddels meer dan 2000 mensen geholpen weer gezond, slank en fit te worden.

Lees hier ook: Hoe kom ik van een opgezette buik af?

 

En In Europa?

Wat moeten wij hiermee in Europa? Zoals je weet ben ik een voorstander van een gezonde leefstijl op basis van Clean Eating. Dat wil zeggen het eten van verse, natuurlijke producten in een bepaalde verhouding. Passen tarwe-producten zoals volkorenbrood en volkorenpasta nog in deze aanpak? Het Europese tarwe is minder gemodificeerd dan de Amerikaanse tarwe. Maar door het boek van Davis en mijn eigen ervaringen zijn mijn inzichten toch veranderd.

Eigen Ervaring

Zelf eet ik het laatste jaar nog maar nauwelijks brood. Ik kies als lunch veel vaker voor gevulde salades met bijvoorbeeld quinoa, linzen, bonen, rijst en avocado. Ik merk dat ik daardoor meer energie heb, me nog fitter voel en nog makkelijker op gewicht blijf. Ook pasta ben ik veel minder gaan eten. Als ik ‘s avonds koolhydraten eet dan haal ik deze uit groente, quinoa en bruine rijst. Ik voel me er fantastisch bij. Deze zelfde ervaring heb ik met mijn personal training klanten. Het is daarom nu tijd ook mijn voedingsadvies aan jou hierop aan te passen.

Aangepast Voedingsadvies

Kies als lunch een gezonde, goed gevulde salade

Kies als lunch een gezonde, goed gevulde salade

Op basis van mijn eigen ervaring en de inzichten van Davis heb ik besloten mijn voedingsadvies aan te passen. Als je overgewicht hebt of je niet fit voelt adviseer ik je geen brood en andere tarweproducten meer te eten. Kies als lunch in plaats van brood een gezonde, goed gevulde salade met bijvoorbeeld quinoa, linzen, bonen, rijst en avocado. En neem in plaats van volkoren pasta één van mijn andere gerechten met bijvoorbeeld quinoa of bruine rijst. Maak de recepten uit Je Body In Balans en kijk hoe je je over een paar weken voelt…

Havermout kun je wel gewoon als ontbijt blijven eten. Havermout kan sporen van tarwe en gluten bevatten maar is minder schadelijk voor je immuunsysteem en je hersenen dan tarwe. Wees matig met muesli en Brinta valt nu definitief af…

Eet Wel Voldoende Koolhydraten

Het minderen met tarwe is geen pleidooi voor koolhydraatarm eten! Deze fout maken nog veel mensen. Door koolhydraatarm eten val je eerst af, maar je wordt er moe en futloos van en na een tijdje kom je weer aan. Je lichaam heeft natuurlijk wel koolhydraten nodig. Alleen wat mij betreft niet meer uit tarwe. Ik hoop dat ik je hiermee help weer een stap te maken naar de gezonde lifestyle!

Wil je meer weten over de Clean Eating methode? Vraag dan de gratis Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan! Er zal een wereld voor je open gaan…

Groetjes,

Inge van Haselen, Voedingscoach en Personal Trainer

PS: Ben jij bereid de tarwe uit je menu te halen en te kijken hoe je je voelt? Laat hieronder je reactie achter en hou me op de hoogte. Alvast bedankt!

BUIKVET WEGWERKEN?

Wil je AFVALLEN en je GEZONDHEID verbeteren? Drie tot tien kilo lichter zijn en weer lekker in je vel zitten? Dan is de Buikvet Burner Nazomeractie iets voor jou! Meld je vrijblijvend aan voor de actieaanbieding:

JA, GEEF MIJ DE AANBIEDING >>

“Bij mij is er veel af van mijn middel, hier ben ik echt blij mee.”
Ilonka

“Wat heb ik veel geleerd van dit programma ! Ik ga er zeker mee door. De recepten zijn erg lekker en worden ook door mijn man gewaardeerd.”
Gonny

“Heb meer energie en er zijn nu ruim 5 kilo af. We gaan gewoon door !!!”
Willemijn

111 Reacties

 1. elisabeth 13 augustus 2017 om 10:03- Antwoorden

  Hoe sta jij tegen over jogert of kaas aard eet ik nooit wel af en toe speld brood ben wel vaak moe graag hoor ik van jouw gr elisabeth

  • Loes (Team Inge van Haselen) 13 augustus 2017 om 17:31- Antwoorden

   Beste Elisabeth,

   Bedankt voor je bericht. Zuivel zoals yoghurt of kaas kan darmklachten veroorzaken en je vetverbranding verstoren. Speltbrood kan een oorzaak zijn van jouw vermoeidheid. Snelle koolhydraten in brood zorgen namelijk voor een snelle suikerpiek en daarna voor een suikerdip. Met langzame koolhydraten die je vindt in havermout, zoete aardappel en quinoa krijg je die suikerdip = vermoeidheid veel minder of zelfs helemaal niet 🙂
   Groetjes,
   Loes
   Team Inge van Haselen

Laat een reactie achter

Informeer mij via email over reacties op dit bericht