Voel je je vaak moe? Twee tips voor meer Energie

(Bekijk hierboven de video. Wil je liever lezen? Kijk dan hieronder.)

In mijn mailbox ontving ik een noodkreet van Marja. Zij schreef aan mij: “Ik heb een traag werkende schildklier en voel me de hele tijd moe. Heb je tips en recepten voor mij zodat ik me beter ga voelen en niet meer zo moe ben?”

En Jan schreef mij: “Ik word al meer dan een maand geplaagd door ontstoken sinussen en luchtwegen. Met als gevolg keelpijn en vermoeidheid.”

Salaah schreef: “
Ik voel me moe, dus ik wil graag gezond eten.”

Zo heb ik duizenden mails in mijn mailbox. Want vermoeidheid is een serieus probleem voor heel veel mensen. En dan heb ik het niet over gezond moe zijn na een flinke fietstocht of na een training… maar de héle tijd moe.

Vaak gaat het gepaard met gezondheidsklachten, zoals overgewicht, ziek zijn en geheugen-problemen en een lage weerstand. En nu het coronavirus is uitgebroken is het extra belangrijk om je weerstand zo hoog mogelijk te maken.

Aan de andere kant krijg ik ook vragen van vrouwen en mannen die al behoorlijk fit zijn, maar tóch nog meer uit hun leven willen halen.

Wat kun je vandaag nog doen om je energie en weerstand te verhogen? Bekijk hierboven de video met mijn advies of lees het hier.

Hoe je op een natuurlijke manier je energie verdubbelt

Dit is de eerste in een serie van vier waarin ik je laat zien hoe je op een natuurlijke manier je energie verdubbelt. Zodat je je fit voelt, je vetverbranding activeert en vrolijker bent. Ook functioneren je hersenen beter en heeft het een anti-aging effect.

Mijn naam is Inge van Haselen. Als Voedingscoach en Personal Trainer help ik al meer dan 15 jaar mensen om gezond af te vallen en zich fitter te voelen. Ik heb daarvoor programma’s ontwikkeld zoals het Buikvet Burner Programma en de 10 Dagen Detox.

Wat mij opviel is dat er ook een grote groep mensen is die vaak heel moe is. En uiteindelijk is er natuurlijk een sterke connectie. Dat heeft te maken met de zogeheten mitochondriën – de energiefabriekjes in je cellen.

Als je mitochondriën niet goed werken leidt dat niet alleen tot minder energie, maar ook tot ziekte, overgewicht, geheugenproblemen en versnelde veroudering. Daarom ben ik me meer gaan verdiepen in hoe je zoveel mogelijk energie krijgt. En zoals altijd, heb ik alles eerst zelf uitgeprobeerd. Zodat ik aan jou alleen de praktische toepassingen geef die ook echt werken.

Meer energie nodig? Klik hier voor Bruisen van Energie!

Zoveel mogelijk energie

Nu ik zelf ruim boven de 60 ben is het voor mij ook belangrijk zoveel mogelijk energie te voelen. Daarnaast wil ik ook de veroudering zoveel mogelijk tegengaan, dus ik ben geïnteresseerd in alles wat “anti-aging” is.

Wat blijkt? Er is een sterke connectie tussen de werking van je mitochondriën, de energiefabriekjes in je cellen en de veroudering. Met andere woorden, als de energiefabriekjes in je cellen optimaal werken heeft dat ook een anti-aging effect.

Ik kan die energie goed gebruiken, net als jij waarschijnlijk. Ik geef trainingen en Health Coaching bij Splash Health Club in Amsterdam en ik help heel veel mensen met mijn online programma’s.

Ik wil nog lang niet achter de geraniums zitten, dus hoe meer energie hoe beter.

Wat dat betreft heb ik ook mijn les moeten leren. Voordat ik Health Coach werd was ik 28 jaar lang inkoper in de mode voor grote concerns, zoals de Bijenkorf en Levi’s. Ik vloog de hele wereld over en deed achteraf gezien bijna alles fout.

Ik zou willen dat ik toen wist, wat ik nu weet over energie. Want je lichaam betaalt een prijs. Ik raakte bijna in een burnout, voelde me gestresst en vaak heel moe. Ik ontwikkelde zelfs epilepsie en kreeg zware medicijnen voorgeschreven, die ik nooit gebruikt heb. Dat was mijn wake-up call.

Fitter dan ooit

Nu ben ik jaren verder en fitter dan ooit. Dat is voor jou ook haalbaar als je leert hoe je je energie verdubbelt op een natuurlijke manier. Het zijn allemaal kleine dingen die er samen voor zorgen dat je meer energie krijgt, gezonder wordt en minder stress ervaart.

Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de mensen in je omgeving. Je wordt er een leukere moeder, partner, vriend, vriendin, collega van.
Je prestaties gaan omhoog, je hersenen werken beter, je geniet meer van je dag.

Praktische tip voor meer energie – stimuleer autofagie

In de komende videos in deze serie ga ik hier verder op in. Voor vandaag geef ik je een praktische tip die je direct al meer energie zal geven. Deze tip heeft te maken met nieuw baanbrekend onderzoek naar het proces van autofagie, oftewel het opruimen en herstellen van je cellen.

De Japanner Yoshinori Ohsumi heeft hier de Nobelprijs voor gekregen. Wat blijkt? Je cellen beginnen ‘s nachts met het opruimen en herstellen van je cellen en dus ook met het herstellen van je mitochondriën. Dit proces begint pas nadat je zés uur niet hebt gegeten en totdat je weer gaat eten.

Dus hoe langer je niet eet, hoe beter je cellen zich kunnen herstellen. Wat kun je nu zelf doen om dit proces zo goed mogelijk te ondersteunen? Dat zijn twee dingen:

Energie Tip 1

Stop na je avondmaaltijd met eten en drink alleen nog water en kruidenthee. Dit is niet alleen goed voor je energie, maar helpt ook om gezond af te vallen. Het is misschien even wennen, maar iedereen kan het. Gewoon een keer proberen vanavond.

Energie Tip 2

‘s Ochtends kun je dit proces nog even verlengen. Drink na het opstaan twee glazen water, waarvan één met het sap van een citroen. En wacht daarna 20 tot 45 minuten voordat je gaat eten. Het proces van autofagie gaat dan nog even door en je hebt de rest van de dag meer energie. In mijn volgende video geef ik je nog zo’n simpele, praktische tip voor meer energie.

Meer energie nodig? Klik hier voor Bruisen van Energie!

Wat eet jij nog na je avondmaaltijd?

En nu heb ik een korte vraag aan jou: Wat eet jij nog ‘s avonds na je avondmaaltijd? En zou je daarmee kunnen stoppen? Laat hieronder je reactie achter, ik ben benieuwd. Alvast bedankt en ik zie je in de volgende video!

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Houd je mailbox in de gaten. Over enkele dagen stuur ik je mijn volgende video met tips voor meer energie en een hogere vetverbranding. Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Dan kun je je hier aanmelden.

58 Reacties

 1. Robin 7 maart 2019 bij 09:18 - Reageer

  Tegenwoordig eet ik bijna nooit meer savonds na het avondeten. Ik ben alleen maar nog meer moe geworden. Het eten uitstellen heb ik ook geprobeerd, maar dan krijg ik zoveel honger dat ik bijna flauwval en moet ik dat savonds inhalen, dus dat werkt niet voor mij.

  • Thecla 7 maart 2019 bij 11:50 - Reageer

   Hallo Robin,

   Om je een goed advies te kunnen geven ben ik benieuwd wat je nu zoal eet op een dag? Je mag het ook mailen naar [email protected]

   Ik hoor het graag van je.

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 2. Wendy 7 maart 2019 bij 09:06 - Reageer

  Hoi Inge , ik ben of eerder gezegd een suiker verslaafde ,overdag kanik me of redelijke houden maarin de avonden waarop
  Ik ook nog werk tot een uurtje of 23:00 ben ik nog aardig moe maar ook hyper zodat als ik klaar ben en niet meteen kan slapen , mijn hoofd de of dan joehoe snack tijd !!!!!
  Ik eet dan van alles , verse dadels met pecannoten of komkommer met humus Pikat of flinterdunne Rogge crackers met zalm en honig mosterd saus en pijnboompitten
  Of chips hoe kan ik nou afkicken van deze nare gewoonte ??

  • Thecla 7 maart 2019 bij 11:48 - Reageer

   Hallo Wendy,

   Bedankt voor je bericht. Als je maaltijden goed samenstelt qua vetten, eiwitten en koolhydraten dan blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en dan heb j echt niet de behoeften om zoetigheid te eten.

   Als je graag hulp wilt om jezelf een gezond eetpatroon aan te leren dan kan ik je ons Buikvet Burner Programma aanbevelen.Met behulp van weekmenu’s, voedingslessen, mindsetoefeningen, begeleiding vanuit ons en nog veel meer leren we hoe je gezond kunt eten:

   Meer informatie over het Buikvet Burner Programma…

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 3. Ine 7 maart 2019 bij 07:48 - Reageer

  Vaak na het warme eten heb ik nog ongelofelijke zin in chocola en/of een bakje yoghurt, iets zoets dus, en neem dat dan ook. Ik weet dat ‘t niet goed is, maar kan ‘t moeilijk afleren.

  • Thecla 7 maart 2019 bij 11:45 - Reageer

   Hallo Ine,

   Het kan zijn dat je overdag teveel maaltijden eet die je bloedsuikerspiegel laat schommelen. Hierdoor blijf je zin houden in zoetigheid. Om je een goed advies te kunnen geven ben ik benieuwd hoe je voedingspatroon eruit ziet?

   Ik hoor het graag van je.

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 4. Zwanie 6 maart 2019 bij 21:27 - Reageer

  Hallo
  S avonds eet ik zo nu en dan iets mijn schildklier werkt helemaal niet,dus ik moet heel goed opletten met wat ik eet.
  Mijn probleem is meer dat ik te laat ga slapen zodat ik morgens vaak moe ben.

  • Thecla 7 maart 2019 bij 11:42 - Reageer

   Hallo Zwanie,

   Bedankt voor je bericht.Als je schildklier niet goed werkt dan is hormoonhuishouding uit balans. Dit heeft veel te maken met voeding en stress. Wij hebben een speciaal schildkliervriendelijk programma dat je kan helpen je hormonen weer in balans te brengen. Ook zul je merken dat je dan veel meer energie krijgt:

   Meer informatie over het Buikvet Burner Programma…

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 5. Carla 6 maart 2019 bij 20:44 - Reageer

  Hoi Inge,
  Ik heb gehoord dat citrusfruit slecht voor de botten.

  Graag jouw antwoord.
  Gr. Carla

  • Thecla 7 maart 2019 bij 11:41 - Reageer

   Hallo Carla,

   Dat is een fabel :).

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen