Sinds ik mijn havermoutontbijt met water, kaneel, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad en fruit heb gepubliceerd, is er veel gebeurd. Duizenden mensen zijn overgestapt op havermout en ik ontvang dagelijks enthousiaste reacties. Het is een supergoed ontbijt, met alle belangrijke bouwstoffen om je dag goed te beginnen en slank en fit te worden.

Wissel het af met andere ontbijten
Groente in je ontbijt
Granen- en glutenvrij
Gezonde vetten zorgen voor verzadigd gevoel
RECEPT SPINAZIE AVOCADO ONTBIJT SMOOTHIE
Een superstart van je dag

Wissel het af met andere ontbijten

Voor sommige mensen met een glutenintorantie en andere darmklachten zijn zelfs de lichte gluten uit havermout te veel. Anderen geven aan geen havermout te lusten. Ik heb natuurlijk ook andere gezonde ontbijten in het Gezonde Lifestyle Receptenboek en in Je Body In Balans.

Groente in je ontbijt

Wie mij al wat langer volgt weet dat ik ’s ochtends ook graag al iets met groente neem. Als je deze spinazie-avocado smoothie neemt heb je een geweldige start van je dag.

Dit ontbijt is rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidant en onder meer dankzij de spinazie, avocado en zaden. Je krijgt zo al een lekkere portie groente binnen en de dag moet nog beginnen ;-).

Granen- en glutenvrij

Met dit ontbijt krijg je geen pieken in je bloedsuikerspiegel. In de eerste plaats doordat er geen granen in deze smoothie zitten, dit ontbijt is volledig granen- en glutenvrij. Je krijgt met deze smoothie voldoende koolhydraten binnen dankzij de spinazie, avocado en het fruit. Door het blenden zijn de vezels wat fijner waardoor je lichaam de suikers meer gelijkmatig in je bloed kan opnemen.

Gezonde vetten zorgen voor verzadigd gevoel

Wat verder opvalt aan dit onbijt is de rijkdom aan gezonde vetten uit
kokosolie, avocado, hennepzaad en de andere zaden
. Dit is supergezond en je lichaam houdt hierdoor lang een verzadigd gevoel.

Sommige mensen denken nog steeds dat je dik wordt van deze vetten, maar dat is onjuist. Je lichaam heeft deze vetten juist nodig voor bescherming van je organen, een gezonde huid en het functioneren van je hersenen. Gewoon een keer proberen!

RECEPT SPINAZIE AVOCADO ONTBIJT SMOOTHIE

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 avocado
  • 200 gr spinazie
  • 100 tot 200 ml amandelmelk, zie de kookvideo zelfgemaakte amandelmelk
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad of chiazaad (20 minuten geweekt)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 banaan of 50 gr blauwe bessen
  • eventueel extra water om het mengsel dunner te maken

Extra benodigd:
keukenmachine of blender

Optioneel:
1 eetlepel maca poeder
(raw food), 1 eetlepel proteinepoeder

BEREIDING:
Doe alle ingrediënten in de blender. Laat 1 minuut goed mengen tot een gladde massa. Is de smoothie te dik, voeg dan wat water toe. Voeg eventueel maca-poeder toe voor extra ijzer en calcium en eventueel proteinepoeder voor extra eiwitten, bijvoorbeeld als je gaat sporten.

Een superstart van je dag

Begin je dag met deze spinazie-avocado smoothie en je hebt een superstart van je dag! In mijn receptenboek Je Body In Balans staan nog meer heerlijke recepten voor groenten smoothies waarmee je de dag goed kunt beginnen.

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stap verder help met de Gezonde Lifestyle.

Groetjes,
Inge
Gezonde Lifestyle Coach

PS: Neem jij wel eens smoothies? Wat denk je van mijn spinazie-avocado variant? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

Ontgiften, afvallen en meer energie?
Wil je ontgiften, afvallen en meer energie? Doe dan de 10 Dagen Detox Kuur!
ONTGIFTEN EN MEER ENERGIE >>

"Ik voel me fit en heb veel energie en geen behoefte aan extra's of iets van suiker. Dus helemaal top!!"
- Jacqueline

"Resultaat 2,5 kg minder, platte buik weer terug, minder vocht vasthouden. Het was goed vol te houden en ga nu lekker door met natuurlijk eten"
- Monique

"Dag 7 van 10 dagen detox, ik voel mij TOP"
- Katja

De resultaten variëren per persoon en hangen van je inzet en situatie af.