3 Gezonde tips voor de Paasdagen (plus een natuurlijke manier om eieren te kleuren)

De paasdagen staan voor de deur en dit jaar wordt het opnieuw geen uitbundige Pasen… Door de corona-maatregelen blijven we met z’n allen meer thuis. En tweede paasdag wordt waarschijnlijk de koudste tweede paasdag sinds de jaren 60…

Psychologen geven aan dat je onder deze omstandigheden van stress en verveling geneigd bent om meer te snoepen (“jezelf en je gezin verwennen“) en minder te bewegen. De meeste mensen doen daar met Pasen nog een schepje bovenop, met extra chocolade-eitjes, paasbrood, prosecco en toastjes…

Probeer de balans te bewaren

Dat snap ik ook wel, want het is belangrijk om het juist nu gezellig te maken en aandacht aan elkaar te besteden. Daar hoort ook lekker eten en drinken bij. Maar toch wil ik je een paar tips geven om de balans te bewaren. Zodat je na de paasdagen niet schrikt op de weegschaal en zo fit mogelijk blijft. Juist nu in deze onzekere tijd…

Tip 1: Haal lekkere, verse, gezonde producten in huis

De meeste mensen halen voor de feestdagen zoveel mogelijk voorverpakte producten in huis. Kant-en-klaar is makkelijk. Dat is ook wel te begrijpen in deze onzekere  tijd met het coronavirus. Maar toch wil ik je aanmoedigen om wat meer tijd te nemen voor je eten en te kiezen voor kwaliteit.

Haal juist gezonde, verse producten in huis (het liefst biologisch) en laat de voorverpakte fabrieksvoeding links liggen. Je lichaam knapt er van op!

En wil je een lekkere, gezonde paasbrunch maken? Gebruik dan deze gratis lekkere, gezonde Paasbrunch recepten.

Kies voor biologische eieren. Ze bevatten veel meer gezonde omega-3 vetten, vitamine A, vitamine E en beta-caroteen dan niet-biologische eieren en veel minder hormonen die je hormoonhuishouding en stofwisseling verstoren. Ga je ze schilderen? Gebruik dan de natuurlijke methode uit de bonustip verderop in dit artikel.

Vroeger werd gedacht dat eieren slecht waren voor je cholesterol. Dat is inmiddels achterhaald, dus je kunt rustig een eitje nemen. Kook het ei maximaal 5 minuten, zodat het eigeel nog halfzacht is, zo behoud je de meeste voedingsstoffen. En als je het leuk vind, kun je ze op een natuurlijke manier kleuren.

Lees ook: 7 Tips om je lichaam te detoxen op een gezonde manier

Tip 2: Blijf in beweging

Normaal gesproken moedig ik altijd iedereen aan om lekker actief naar buiten te gaan. Maar dit jaar is dat ietsje anders vanwege de coronamaatregelen. Toch zou ik tijdens de paasdagen wel af en toe naar buiten gaan, als je geen verschijnselen hebt. Maar zorg dan dat je ergens naar toe gaat waar het niet druk is, houd 1,5 meter afstand en ga niet met een te grote groep.

Misschien kan je een stuk gaan fietsen, hardlopen of wandelen?

Zorg verder ook dat je thuis oefeningen doet, bij al mijn programma’s vind je ook oefeningen voor thuis, zoals in het Buikvet Burner Programma. Blijf in ieder geval niet te lang op je stoel zitten!

Tip 3: Wissel drankjes af met water

Alcohol hoort er voor de meeste mensen bij tijdens de paasdagen. Op heel wat brunchtafels zullen de bubbels niet ontbreken. Dat begrijp ik ook wel. Maar zorg dat er ook een flinke kan water op tafel staat wacht zo lang mogelijk met de alcohol.

Doe een schijfje citroen in het water of wat blaadjes munt, dat geeft een heerlijk, frisse drank.

Lees ook: “Hoe gezond is rode wijn? Of kun je beter witte wijn drinken?”

Hoe eerder je je eerste glaasje wijn drinkt, hoe slomer je de rest van de dag bent en hoe sneller je ook aan de hapjes begint. Gun je lichaam het beste en drink bijvoorbeeld overdag lekkere groene thee, water of een groentesmoothie uit de 10 Dagen Detox Kuur. Je zult je lekker fit voelen.

Bonustip: Kleur je paaseieren op een natuurlijke manier

Gekleurde eieren kunnen je paastafel een extra feestelijk tintje geven. Probeer je eieren eens te kleuren op een natuurlijke manier! Het ziet er sfeervol uit en iedereen zal verrast zijn. Deze kleurstof tast de kwaliteit van de eieren niet aan. Ik geef je hier het recept.

Recept voor gekleurde paaseieren

Ingrediënten

 • Gekookte eieren, op kamertemperatuur
 • Voor blauw/groen: 1/4 rode kool, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor lavendel/roze: 2 rode uien, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor oranje/bruin: 2 gele uien, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor roze/rood: 2 geraspte bieten per 250 ml water
 • Voor gele eieren: 2 eetlepels kurkumapoeder per 250 ml water
 • 1 eetlepel witte azijn per 250 ml water
 • Water
 • Olijfolie voor de glans

Bereiding

 1. Maak de natuurlijke kleurstoffen door per kleur een pannetje water op te zetten met het ingrediënt naar keuze. Breng aan de kook.
 2. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 tot 30 minuten sudderen, tot de kleur een paar tinten donkerder is dan je op het ei wilt. Je kunt dit testen door een lepeltje van de kleurstof op een wit bordje te leggen.
 3. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet dan je kleurstof door een zeef en voeg azijn toe.
 4. Leg de eieren in een kom en giet de afgekoelde natuurlijke kleurstof over je eieren. Zorg dat de eieren helemaal ondergedompeld zijn.
 5. Zet de kom met eieren en natuurlijke kleurstof in de koelkast en laat afkoelen tot ze de kleur hebben die je wilt. Wil je een diepere kleur? Droog de eieren af en leg ze opnieuw in de kleurstof.
 6. Tot slot: droog de eieren zorgvuldig af en wrijf ze in met olijfolie, zodat ze mooi gaan glanzen. Bewaar de eieren in de koelkast.

Ik hoop dat ik je met deze tips heb kunnen inspireren om de balans te bewaren voor je gezondheid. En om extra aandacht te geven aan jezelf en je dierbaren. Pas goed op je gezondheid, zorg dat je fit blijft en ik wens je hele fijne paasdagen!

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Wil je na de paasdagen beginnen met afvallen en weer in je ritme komen? Zodat je straks klaar bent voor de zomer? Doe dan het Buikvet Burner Programma.

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ontdek hoe je buikvet verdwijnt...

Vraag gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?

Ontdek hoe je buikvet verdwijnt! Vraag de gratis Voedingsspecial aan:
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?
Send this to a friend