Rond de paasdagen zie je overal schaaltjes met chocolade eitjes staan. Lekker verleidelijk en de kans is groot dat je er al een paar hebt gegeten. Dat geeft niet als je in grote lijnen maar lekkere gezonde keuzes blijft maken.

Om je nog even extra te motiveren geef ik je drie tips om je paasdagen zo gezond mogelijk te maken en toch te genieten. Plus een bonustip hoe je je paaseieren op een natuurlijke manier kleurt. 🙂

Maak de Paasdagen lekker gezond

Feestdagen zouden in mijn ogen lekker gezond moeten zijn. Maak er een feest van voor je lichaam, waarbij je de tijd neemt goed te zorgen voor jezelf en je geliefden. Daarom geef ik je deze 3 TIPS voor jou voor de Paasdagen, plus een bonustip voor het kleuren van eieren op een natuurlijke manier.

Tip 1: Haal lekkere, verse, gezonde producten in huis

De meeste mensen vliegen voor de feestdagen naar de supermarkt en halen zoveel mogelijk voorverpakte producten in huis. Kant-en-klaar is makkelijk. Dat is ook wel te begrijpen in deze drukke tijd. Maar toch wil ik je aanmoedigen om wat meer tijd te nemen voor je eten en te kiezen voor kwaliteit.

Haal juist gezonde, verse producten in huis (het liefst biologisch) en laat de voorverpakte fabrieksvoeding links liggen. Je lichaam knapt er van op!

Kies voor biologische eieren. Ze bevatten veel meer gezonde omega-3 vetten, vitamine A, vitamine E en beta-caroteen dan niet-biologische eieren en veel minder hormonen die je hormoonhuishouding en stofwisseling verstoren. Ga je ze schilderen? Gebruik dan de natuurlijke methode uit de bonustip verderop in dit artikel.

Vroeger werd gedacht dat eieren slecht waren voor je cholesterol. Dat is inmiddels achterhaald, dus je kunt rustig een eitje nemen. Kook het ei maximaal 5 minuten, zodat het eigeel nog halfzacht is, zo behoud je de meeste voedingsstoffen. En als je het leuk vind, kun je ze op een natuurlijke manier kleuren.

Lees ook: 7 Tips om je lichaam te detoxen op een gezonde manier

Tip 2: Ga met z’n allen iets actiefs doen

Bedenk voor deze paasdagen een sportieve activiteit die je met meer mensen kunt gaan doen. Ga hardlopen of voetballen, wandelen of fietsen. Ook al is het weer misschien niet zo mooi. Blijf in ieder geval niet te lang op je stoel zitten.

Tip 3: Wissel drankjes af met water

Alcohol hoort er voor de meeste mensen bij tijdens de paasdagen. Op heel wat brunchtafels zullen de bubbels niet ontbreken. Dat begrijp ik ook wel. Maar zorg dat er ook een flinke kan water op tafel staat wacht zo lang mogelijk met de alcohol. Doe een schijfje citroen in het water of wat blaadjes munt, dat geeft een heerlijk, frisse drank.

Lees ook: Detox nodig? Doe de Detox Test…

Hoe eerder je je eerste glaasje wijn drinkt, hoe slomer je de rest van de dag bent en hoe sneller je ook aan de hapjes begint. Gun je lichaam het beste en drink bijvoorbeeld overdag lekkere groene thee, water of een groentesmoothie uit de 10 Dagen Detox Kuur. Je zult je lekker fit voelen.

Bonustip: Kleur je paaseieren op een natuurlijke manier

Gekleurde eieren kunnen je paastafel een extra feestelijk tintje geven. Probeer je eieren eens te kleuren op een natuurlijke manier! Het ziet er sfeervol uit en iedereen zal verrast zijn. Deze kleurstof tast de kwaliteit van de eieren niet aan. Ik geef je hier het recept.

Recept voor gekleurde paaseieren

Ingrediënten

 • Gekookte eieren, op kamertemperatuur
 • Voor blauw/groen: 1/4 rode kool, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor lavendel/roze: 2 rode uien, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor oranje/bruin: 2 gele uien, fijngesneden, per 250 ml water
 • Voor roze/rood: 2 geraspte bieten per 250 ml water
 • Voor gele eieren: 2 eetlepels kurkumapoeder per 250 ml water
 • 1 eetlepel witte azijn per 250 ml water
 • Water
 • Olijfolie voor de glans

Bereiding

 1. Maak de natuurlijke kleurstoffen door per kleur een pannetje water op te zetten met het ingrediënt naar keuze. Breng aan de kook.
 2. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 tot 30 minuten sudderen, tot de kleur een paar tinten donkerder is dan je op het ei wilt. Je kunt dit testen door een lepeltje van de kleurstof op een wit bordje te leggen.
 3. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet dan je kleurstof door een zeef en voeg azijn toe.
 4. Leg de eieren in een kom en giet de afgekoelde natuurlijke kleurstof over je eieren. Zorg dat de eieren helemaal ondergedompeld zijn.
 5. Zet de kom met eieren en natuurlijke kleurstof in de koelkast en laat afkoelen tot ze de kleur hebben die je wilt. Wil je een diepere kleur? Droog de eieren af en leg ze opnieuw in de kleurstof.
 6. Tot slot: droog de eieren zorgvuldig af en wrijf ze in met olijfolie, zodat ze mooi gaan glanzen. Bewaar de eieren in de koelkast.

Ik wens je hele fijne paasdagen!

Groetjes,

Inge van Haselen, Voedingscoach en Personal Trainer

PS: Wil je na de Paasdagen ontgiften en afvallen zodat je vol energie aan het voorjaar begint? Doe dan de 10 Dagen Detox Kuur en profiteer van de introductieaanbieding.

GEZOND AFVALLEN? START HIER

Wil je GEZOND AFVALLEN, zodat je weer lekker in je kleren past? Begin dan vandaag nog met het Buikvet Burner Programma en ontdek hoe je gezond afvalt met blijvend resultaat...

JA, IK WIL GEZOND AFVALLEN >>
"Bij mij is er veel af van mijn middel, hier ben ik echt blij mee." ~ Ilonka
"Ik wil nog even meedelen, dat mijn bloeddruk weer helemaal normaal is, zo ook mijn cholesterol van 7.2 terug naar 5.2. Mijn vet percentage 30% gedaald tot 26.8." ~ Paula
"De recepten zijn erg lekker en worden ook door mijn man gewaardeerd." ~ Gonny