Over voeding: wat is Clean Eating?

Over voeding: Gezond afvallen met Clean Eating

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in gezond eten, als manier om af te vallen, meer energie te voelen en gezond te blijven. Dat is logisch nu er meer bekend is over de effecten van voeding op je lichaam, je gewicht en je energie.

Door lekker, gezond te gaan eten, voel je je fitter, blijf je gezonder en activeer je je vetverbranding zodat je afvalt. Deze manier van lekker, gezond eten heet “Clean Eating”, oftewel schoon eten.

Wat is “Clean Eating”?

Clean Eating is een manier van eten waarbij je natuurlijke, verse, seizoensgebonden producten eet, liefst biologisch. Veel mensen voelen intuïtief wel aan dat dit beter is dan geprepareerd eten uit pakjes.

Als je begint met Clean Eating voel je je na een paar dagen al totaal anders.Verderop geef ik je voorbeelden van wat allemaal gezond is om te eten.

Het is belangrijk dat je in balans eet en zorgt dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Dus de juiste koolhydraten, eiwitten, vetten in combinatie met voldoende vitamines en mineralen.

Iedereen kan het leren en daar kunnen wij je bij helpen. Het is makkelijk, ook als je niet kunt koken :-). Wil je meer weten en op de hoogte blijven? Vraag dan gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan.

Activeer je vetverbranding op een gezonde manier

Het grote voordeel van Clean Eating is dat je je vetverbranding activeert op een gezonde manier zonder honger. En dat niet alleen, al na een korte tijd kun je ook je suikerverslaving overwinnen. Zo geef je je totale gezondheid een enorme boost!

Je kiest zoveel mogelijk producten waar geen conserveringsmiddelen en smaakversterkers aan zijn toegevoegd. Door deze manier van eten ga je er goed uitzien, krijg je energie en pas je weer lekker in je kleren.

Ik geloof niet in calorieen tellen, omdat je lichaam niet alle calorieën op dezelfde manier verwerkt. Het gaat veel meer om de juist producten in de juiste combinaties, dan is het ook voor jou haalbaar om af te vallen. De resultaten kunnen variëren per persoon en hangen ook van je situatie en inzet af.

“Ik eet al redelijk gezond”

Waarschijnlijk denk je nu “ik eet al redelijk gezond”. Dat maak ik vaak mee. Als ik dan de voedingsdagboeken bekijk zie ik dat heel veel mensen die gezond willen leven toch kiezen voor Activia, Optimel, cornflakes, yoghurt, cruesli, mueslirepen en bijvoorbeeld veel te veel fruit. Om nog maar te zwijgen van cola light en andere light-producten.

Het probleem is dat je zo onnodig veel suikers, verkeerde vetten en ongezonde geur-, kleur- en smaakstoffen binnen krijgt en te weinig echte voedingsstoffen. De werking van veel e-nummers in fabrieksproducten is nog niet volledig bekend, maar mogelijk verstoren ze je stofwisseling en stimuleren ze vetopslag. Daardoor word je ongemerkt toch dik en moe. Clean Eating biedt een lekker en gezonder alternatief. Wil je meer weten en op de hoogte blijven? Vraag dan ook gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan.

Je krijgt al snel te veel suikers binnen

De meeste mensen krijgen veel te veel suikers binnen door een ongebalanceerd voedingspatroon met veel fabriekseten, brood en pasta. Hierdoor activeer je je continue je vetopslag en creëer je langzamerhand veel vet op de verkeerde plaatsen.

Wetenschappers denken dat suikers de grootste veroorzaker zijn van ernstige aandoeningen zoals Alzheimer, depressies, moodswings, ADHD, hart- en vaatziektes, schildklierproblemen, snelle veroudering en diabetes 2.

Al deze aandoeningen leiden tot medicijngebruik met vaak ernstige bijwerkingen. Terwijl je zelf heel veel kunt doen door Clean te gaan eten!

Wat kun je allemaal eten bij de Clean Eating Methode?

De Clean Eating Methode omvat de volgende voedingsproducten:

De Juiste Eiwitten

de juiste eiwitten zijn belangrijk bij clean eating bijvoorbeeld eieren

Goede eiwitten vind je onder meer in biologische eieren, rauwe noten, zaden en pitten (ongebrand en ongezouten), vis, schaaldieren, peulvruchten, donkere bladgroente, quinoa en mager wit vlees zoals biologische kalkoen- en kipfilet.

Wees matig met zuivel of vermijd dit helemaal. Je lichaam heeft moeite zuiv