ZO MAAK JE JE BUIK GEZONDER

Ontdek hoe je Blije Darmen krijgt

Heb je een opgezette buik, diarree of obstipatie? Heb je last van winderigheid of het prikkelbare darmsyndroom? Ontdek wat het boek Blije Darmen voor jou kan betekenen:

Bestel Nu €27
Meer Informatie

Als je buik signalen afgeeft…

 • Heb je last van winderigheid of een opgeblazen gevoel?
 • Heb je vaak diarree, obstipatie, ontstekingen of een onregelmatige stoelgang?
 • Heb je haaruitval, een droge huid?
 • Onverklaarbare schommelingen in je gewicht?
 • Ben je vaak moe en doen je gewrichten pijn?

Is je antwoord “Ja” op één van deze vragen? Lees dan nog even door. De kans is groot dat je klachten samenhangen met ongezonde darmen. Ook als je dat niet direct zou denken, zoals bij haaruitval, een droge huid, artritis, botontkalking en Alzheimer.

Je buik liegt niet

Ik merk in mijn praktijk een toename aan buikklachten. Vaak in combinatie met overgewicht of een slechte conditie. Je praat er niet makkelijk over, maar als je spijsvertering niet goed werkt kan dat echt je dag verpesten. Terwijl dat leed vaak onnodig is. Je kunt zelf heel veel doen om je buik weer gezond te maken.

Het onderbuikgevoel bestaat echt. Wist je dat onderzoekers een tweede zenuwstelsel in je buik hebben ontdekt, dat in verband staat met je hersens? Wetenschappers vermoeden dat bijna alle ziektes ontstaan in je darmen. Dus niet alleen diarree en obstipatie, winderigheid en darmontstekingen, maar ook artritis, bepaalde vormen van kanker, botontkalking en mogelijk zelfs Alzheimer.

Neem daarom de signalen van je buik serieus. Hoe eerder je begint je buik gezonder te maken, hoe beter. Maar hoe pak je dat aan? Die vraag krijg ik vaak en daar kan ik je bij helpen met mijn boek Blije Darmen. Compleet met vragenlijsten, voedingsschema’s, recepten en een 3-stappenplan om je darmen even helemaal te resetten.

Hoe maak je je darmen gezonder?

Als je naar een dokter gaat sta je vaak tien minuten later weer buiten met een antibioticakuur of met andere medicijnen. Ik hoor niet vaak dat iemand weer buiten staat met een gedegen en gericht voedingsplan. Medicijnen zijn geaccepteerd in onze maatschappij en de meeste mensen denken er verder niet over na.

Maar wist je dat 90% van de medicijnen maar bij een klein deel van de patiënten (30-50%) werkt? Terwijl je er wel de nare bijwerkingen van kunt hebben. Ook is bekend dat geneesmiddelen zoals antibiotica, aspirine en maagzuurremmers je darmflora kunnen verstoren. Terwijl je met voeding heel veel kunt doen.

Voeding als natuurlijk “medicijn”

Ik ben geen dokter maar Clean Eating Voedingscoach met meer dan tien jaar ervaring en opgeleid aan het Institute for Integrative Nutrition in New York. Daaraan zijn vooraanstaande artsen verbonden, die uitgaan van voeding als natuurlijk “medicijn”. In bepaalde medische centra in Amerika is de Integrative Nutrition Coach een schakel tussen arts en patiënt.

De patiënt leert dan eerst gezond eten, voordat de arts met medicijnen aan de slag gaat. Vaak zijn die medicijnen dan niet eens meer nodig. Deze aanpak kan ook voor jou werken. Overleg dit eens met je arts en begin in ieder geval zelf al met het gezonder maken van je leefstijl. Daar kan ik je bij helpen.

Op basis van het 3-stappenplan

Het herstellen van je buik begint met begrip voor je eigen lichaam. Hoe werkt je spijsvertering? Wat is het effect van gluten, zuivel, antibiotica? Wat kun je zelf doen om je spijsvertering te verbeteren? In het boek Blije Darmen ga ik hier dieper op in. Zodat je nog beter begrijpt wat je zelf kunt doen om je buik gezonder te maken.

Ook krijg je een compleet voedingsschema met recepten die zacht zijn voor je darmen. Voor het herstellen van je darmen gebruik je het 3-stappenplan:

Stap 1: Laat alle irriterende elementen weg

Vaak krijg ik de vraag: “Wat kan ik dan nog wel eten?” Daarom heb ik Blije Darmen ontwikkeld. Je krijgt lekkere voedingsschema’s voor twee weken, compleet met alle recepten. De ingrediënten zijn vriendelijk voor je buik:

Stap 2: Herstel met probiotica, prebiotica en supplementen

Als je een verstoorde darmflora hebt is het belangrijk de balans in je darmbacteriën terug te brengen. Dat doe je met probiotica, prebiotica en als het nodig is bepaalde supplementen. In het Blije Darmen Voedingsplan krijg je hier uitgebreid advies over.

Stap 3: Introduceer weer bepaalde voeding

Als je darmen zich na twee tot vier weken beter voelen is het tijd om bepaalde voeding weer te introduceren, zoals eieren. Soms kan het herstel langer duren, afhankelijk van de situatie waar je uit komt. Het introduceren van bepaalde voeding doe je op een speciale manier en in een specifieke volgorde.

Deze methode wordt ondermeer ondersteund door specialisten zoals Dr. Pedre van de Mount Sinaï School of Medicine en Dr. Susan Blum van het Center for Mind-Body Medicine in Washington.

Blije Darmen op je ipad

Je buikklachten nemen af en je energie neemt toe

Als je eenmaal volgens deze methode eet is het ook voor jou haalbaar dat je buikklachten afnemen en dat je energie toeneemt. Er zijn zelfs gevallen bekend van mensen die helemaal genezen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Ook het prikkelbare darmsyndroom en een onregelmatige stoelgang kun je verminderen of oplossen door te gaan eten volgens het 3-stappenplan in het boek Blije Darmen. De resultaten van het volgen van het voedingsplan Blije Darmen variëren per persoon. Overleg met je huisarts hoe je dit traject het beste kunt aanpakken.

Ik heb al heel veel mensen zien opknappen met deze aanpak. Je krijgt meer energie, komt op een gezond gewicht, gaat weer stralen, je haar glanst, je huid is gezond, je stoelgang wordt beter en je darmklachten nemen af. Zet deze stap nu, je lichaam is het waard!

Groetjes,

Inge van Haselen, Voedingscoach en Personal Trainer

Inge van Haselen
Jouw Gezonde Lifestyle Coach

Blije Darmen

Voedingsplan om je darmen gezond te maken

Blije Darmen met gezonde recepten voor je spijsvertering
Bestel Nu

Wat anderen zeggen over Blije Darmen:

“De huisarts zei dat ik prikkelbare darmsyndroom heb en er maar mee moet leven. Sinds ik geen granen meer eet is mijn opgezette buik bijna weg.”

– Chris

“Zelf voel ik me heel fit en sinds 30 jaar weer normale ontlasting is ook een feest!!”

– Gerda

Dit kwam als geroepen om mij weer op t goede pad te krijgen! Merkte t aan mijn gezondheid, migraine en darmen.”

– Jacqueline

“De energie die omhoog gaat en mijn jarenlange gepruts met mijn darmen dat nu al verbetert, is het meer dan waard.”

– Mascha

“Ik ben zo superblij met het boek “Blije Darmen”. Eindelijk na járen malaise is het gewoon Candidose. Nou ja, gewoon maar als je je strikt aan de adviezen houdt dan voel je je net als ik binnen een week beter. En….1.4 kg eraf. “

– Linda

Op je pc, je telefoon en je ipad

Blije Darmen op je telefoon, laptop en pc

Je ontvangt Blije Darmen op je pc of laptop en ook op je ipad of je telefoon. Handig bij het boodschappen doen…

Heb je liever het boek ook op papier? Bestel dan als extra optie de printversie.

MAAK JE BUIK GEZONDER

Bestel hier Blije Darmen

eBook op je pc, telefoon en iPad

 • Prijs: € 27,-
  Ontvang Blije Darmen en ontdek hoe je je buik gezonder maakt volgens het 3-stappenplan. Compleet met voedingsschema’s en recepten. Gebruik het eBook op je telefoon, iPad, computer en print recepten zelf uit. Je hebt na aankoop recht op alle volgende updates van Blije Darmen.
  Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:
  Klik Hier en Bestel

eBook + Printversie

 • Prijs: € 39,95
  gratis verzending binnen Nederland en België
  Ontvang Blije Darmen als eBook en als print in een metalen ringband in je brievenbus. Let op: de voorkant is in kleur, de inhoud in zwart-wit.
  Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:
  Klik Hier en Bestel

“De huisarts zei dat ik prikkelbare darmsyndroom heb en er maar mee moet leven. Sinds ik geen granen meer eet is mijn opgezette buik bijna weg.”

– Chris

“Zelf voel ik me heel fit en sinds 30 jaar weer normale ontlasting is ook een feest!!”

– Gerda

Dit kwam als geroepen om mij weer op t goede pad te krijgen! Merkte t aan mijn gezondheid, migraine en darmen.”

– Jacqueline

“De energie die omhoog gaat en mijn jarenlange gepruts met mijn darmen dat nu al verbetert, is het meer dan waard.”

– Mascha

“Ik ben zo superblij met het boek “Blije Darmen”. Eindelijk na járen malaise is het gewoon Candidose. Nou ja, gewoon maar als je je strikt aan de adviezen houdt dan voel je je net als ik binnen een week beter. En….1.4 kg eraf. “

– Linda

Garantieregeling: Je loopt geen enkel risico. Als Blije Darmen niet is wat je zoekt kun je binnen 30 dagen gebruik maken onze geld terug garantie. Je ontvangt dan het aankoopbedrag retour.