Top 3 Voordelen Van Water Met Citroensap

Wil je je dag goed beginnen? Zodat je lichaam een gezonde start maakt en je vetverbranding optimaal is? Begin dan je dag met een glas lauwwarm water met citroensap.

Lauwwarm water met citroen stimuleert je vetverbranding waardoor je makkelijker afvalt en het helpt je lever te ontgiften.

Lees nog even door…

Inhoudsopgave

Voordeel 1. Water met citroen helpt bij afvallen

Water met citroen drinken stimuleert je spijsvertering en vetverbranding, onder meer door de galproductie in je lever te verhogen. Als je met deze gezonde drank je dag begint geef je je lichaam een goede start en val je makkelijker af.

Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook de rest van de dag gezond, clean eet en drinkt, want daarover zometeen meer.

Lees ook: Wat is Clean Eating?

Voordeel 2. Citroensap is goed voor je huid

Water met citroen drinken is ook supergoed voor je huid! Je gaat weer stralen en je huid ziet er gezonder uit. Als je ook de rest van de dag lekker gezond en clean gaat eten en drinken voel je je over een paar dagen al een ander mens en ga je er veel beter uit zien!

Voordeel 3. Water met citroen is goed voor je gezondheid

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Water met citroen helpt bij het verminderen of oplossen van gezondheidsproblemen zoals brandend maagzuur, constipatie en hoge bloeddruk.

Lees ook: “Hoe kom ik van een opgezette buik af?”

Vers geperst citroensap is rijk aan vitamine C, zodat het je lichaam helpt ontstekingen te voorkomen of op te ruimen. Verder bevat citroensap ijzer, calcium en magnesium. Goed voor onder meer je bloed, je botstructuur en je zenuwstelsel.

Vraag hier gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial met 7 Gouden Voedingstips aan…

Sommige mensen vragen mij of je ook citroensap uit zo’n geel flesje uit de supermarkt kunt nemen. Dat zou ik niet doen. Deze citroensap is veel minder rijk aan vitamine C en vaak zijn suiker of zoetstoffen en andere chemische stoffen toegevoegd. Je kunt beter even zelf een citroen persen. Dat is snel gedaan. Neem wel biologische citroenen!

Hoeveel water-citroen-drank is gezond?

Sommige mensen slaan door en nemen meteen elke ochtend een paar citroenen. Dat is niet mijn bedoeling en ook niet goed voor je tanden. Neem gewoon ’s ochtends op je nuchtere maag het sap van een halve citroen per persoon en dan aanvullen met drie keer zoveel water.

Eventueel kun je het citroenwater door een rietje drinken als je bang bent voor je tandglazuur. Ook is het belangrijk dat je niet direct je tanden poetst, dan tast je het tandglazuur aan, dus minimaal een half uur wachten.

Lees ook: Wat kun je het beste drinken om af te vallen? – 7 TIPS

Maak ook de rest van je dag gezond en slank

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Water met citroen is geen wondermiddel, want wondermiddelen bestaan niet. Maar alle kleine beetje helpen en het is daarom een goede gewoonte om toe te voegen aan jouw gezonde lifestyle. Om maximaal te profiteren van deze start van je dag is het belangrijk ook de rest van de dag zo gezond en clean mogelijk te eten.

Ben je al bekend met Clean Eating en volg je deze methode al? Het belangrijkste is dat je kiest voor zoveel mogelijk verse natuurlijke producten en zo min mogelijk fabrieksproducten. Dus geen activia en actimel, maar verse citroen en daarna bijvoorbeeld het “Bruisen van Energie” Plan

Ga jezelf niet uithongeren, dat helpt niet

Dat brengt me meteen op een ander belangrijk aspect van clean eating, het is niet de bedoeling dat je jezelf uithongert! Daar val je misschien even korte tijd van af, maar daarna kom je nog harder weer aan. Je kunt veel beter stap voor stap gezonde gewoontes aanleren, zoals water met citroen drinken. En zorgen dat je steeds voldoende gezonde dingen eet en drinkt, zodat je geen honger krijgt. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Wil je meer weten over de Clean Eating methode? Vraag dan de voedingsspecial aan bovenaan of onderaan de pagina. Er zal een wereld voor je open gaan…

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Jouw Gezondheidscoach

PS: Hoe begin jij je dag? Laat het hieronder weten, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

124 Reacties

 1. Diny 27 mei 2018 bij 14:31 - Reageer

  Sinds een paar weken begin ik mijn dag met 1 eetlepel chiazaad minimaal 2 uur geweekt in lauwwarm water met een hele citroen en 1 theelepel honig, hier zou je van af vallen ik word alleen maar zwaarder, verder eet ik gezond, met voldoende groenten en fruit, ik begrijp niet waarom ik niet afval, heb jij misschien een andere tip, of moet ik de citroen en chiazaad nog even de tijd geven, ook vraag ik me af of ik niet toch van chiazaad aankom. Het vet slaat zich bij mij vooral op in het momentum, zo langzamerhand begin ik wanhopig te worden, help. Vriendelijke groet diny

  • Thecla 28 mei 2018 bij 13:23 - Reageer

   Hallo Diny,

   Bedankt voor je bericht. Honing zou ik achterwege laten, deze laat je bloedsuikerspiegel juist schommelen in de ochtend. Verder geef je aan steeds zwaarder te worden. Om je een goed advies te kunnen geven ben ik benieuwd hoe je eetpatroon eruit ziet.

   Ik hoor het graag.

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 2. jopie van rijnswou 18 april 2018 bij 19:21 - Reageer

  hoy inge
  al 1 jaar lang neem ik iedere ochtend een halve citoen uitgeperst aangevuld met gekookt water bevalt mij goed nog bedankt voor die tip destijds
  verder blijf ik rond de 79 kg ik ben inmiddels 86 jaar en heb nog nooit medicijnen gebruikt dit wou ik jou nog even vertellen ik ben nog steeds blij met je tipjes op de emails
  doeiiiiii liefs en groetjes
  jopie

  • Thecla 19 april 2018 bij 10:46 - Reageer

   Hallo Jopie,

   Wat een leuk bericht, goed om te lezen dat je ze gezond bent en nog nooit medicijnen hebt moeten gebruiken! Blijf lekker zo gezond doorgaan.

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 3. Sabine 21 maart 2018 bij 12:18 - Reageer

  Goedemiddag, ik drink eerst een gla warm water en daarna een glas warm water met citroensap. Is dit ook goed?
  Of kan je net zo goed 1 glas direct met citroensap nemen?

  • Thecla 22 maart 2018 bij 09:40 - Reageer

   Hallo Sabine,

   Goed dat je je dag begint met water met citroen, 1 gas is ook voldoende. Een groentesap ernaast zou helemaal super zijn.

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 4. Des 28 juni 2017 bij 07:36 - Reageer

  Is het goed om smiddags water te drinken? Want meestal drink ik veel water zodra ik honger krijg en dan vult het ook nog eens.

  • Thecla 10 juli 2017 bij 16:57 - Reageer

   Hallo Des,

   Water drinken is zeker goed! Frisdrank en vruchtensappen niet. Je kunt altijd voor de smaak wat munt, komkommer oid toevoegen.
   Groetjes Thecla
   Team Inge

 5. Betty Bongers 2 maart 2017 bij 11:35 - Reageer

  Hallo Inge was aan het internetten en kwam je artikel tegen over clamidia en aan verwante dingen die er bij zouden komen.ik ben zelf te zwaar,bloeddruk ook wisselend en cholesterol moet nog berekend worden,zeer waarschijnlijk word er wat verkeerd geschreven.Mijn vraag is zitten er in jou boeken nog goed te hanteren tips?m v g Betty Bongers.

  • Inge 8 maart 2017 bij 13:08 - Reageer

   Hoi Betty, jazeker! Al mijn boeken bevatten een uitgebreide inleiding. In jouw geval zou ik kiezen voor Je Body In Balans, daarin ga ik dieper in op hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Door de gezonde Clean Eating leefstijl kun je daar zelf heel veel aan doen en daar geef ik goede recepten voor: Je Body In Balans

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen