Top 3 Voordelen Van Water Met Citroensap

Wil je je dag goed beginnen? Zodat je lichaam een gezonde start maakt en je vetverbranding optimaal is? Begin dan je dag met een glas lauwwarm water met citroensap.

Lauwwarm water met citroen stimuleert je vetverbranding waardoor je makkelijker afvalt en het helpt je lever te ontgiften.

Lees nog even door…

Inhoudsopgave

Voordeel 1. Water met citroen helpt bij afvallen

Water met citroen drinken stimuleert je spijsvertering en vetverbranding, onder meer door de galproductie in je lever te verhogen. Als je met deze gezonde drank je dag begint geef je je lichaam een goede start en val je makkelijker af.

Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook de rest van de dag gezond, clean eet en drinkt, want daarover zometeen meer.

Lees ook: Wat is Clean Eating?

Voordeel 2. Citroensap is goed voor je huid

Water met citroen drinken is ook supergoed voor je huid! Je gaat weer stralen en je huid ziet er gezonder uit. Als je ook de rest van de dag lekker gezond en clean gaat eten en drinken voel je je over een paar dagen al een ander mens en ga je er veel beter uit zien!

Voordeel 3. Water met citroen is goed voor je gezondheid

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Water met citroen helpt bij het verminderen of oplossen van gezondheidsproblemen zoals brandend maagzuur, constipatie en hoge bloeddruk.

Lees ook: “Hoe kom ik van een opgezette buik af?”

Vers geperst citroensap is rijk aan vitamine C, zodat het je lichaam helpt ontstekingen te voorkomen of op te ruimen. Verder bevat citroensap ijzer, calcium en magnesium. Goed voor onder meer je bloed, je botstructuur en je zenuwstelsel.

Vraag hier gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial met 7 Gouden Voedingstips aan…

Sommige mensen vragen mij of je ook citroensap uit zo’n geel flesje uit de supermarkt kunt nemen. Dat zou ik niet doen. Deze citroensap is veel minder rijk aan vitamine C en vaak zijn suiker of zoetstoffen en andere chemische stoffen toegevoegd. Je kunt beter even zelf een citroen persen. Dat is snel gedaan. Neem wel biologische citroenen!

Hoeveel water-citroen-drank is gezond?

Sommige mensen slaan door en nemen meteen elke ochtend een paar citroenen. Dat is niet mijn bedoeling en ook niet goed voor je tanden. Neem gewoon ’s ochtends op je nuchtere maag het sap van een halve citroen per persoon en dan aanvullen met drie keer zoveel water.

Eventueel kun je het citroenwater door een rietje drinken als je bang bent voor je tandglazuur. Ook is het belangrijk dat je niet direct je tanden poetst, dan tast je het tandglazuur aan, dus minimaal een half uur wachten.

Lees ook: Wat kun je het beste drinken om af te vallen? – 7 TIPS

Maak ook de rest van je dag gezond en slank

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Water met citroen is geen wondermiddel, want wondermiddelen bestaan niet. Maar alle kleine beetje helpen en het is daarom een goede gewoonte om toe te voegen aan jouw gezonde lifestyle. Om maximaal te profiteren van deze start van je dag is het belangrijk ook de rest van de dag zo gezond en clean mogelijk te eten.

Ben je al bekend met Clean Eating en volg je deze methode al? Het belangrijkste is dat je kiest voor zoveel mogelijk verse natuurlijke producten en zo min mogelijk fabrieksproducten. Dus geen activia en actimel, maar verse citroen en daarna bijvoorbeeld het “Bruisen van Energie” Plan

Ga jezelf niet uithongeren, dat helpt niet

Dat brengt me meteen op een ander belangrijk aspect van clean eating, het is niet de bedoeling dat je jezelf uithongert! Daar val je misschien even korte tijd van af, maar daarna kom je nog harder weer aan. Je kunt veel beter stap voor stap gezonde gewoontes aanleren, zoals water met citroen drinken. En zorgen dat je steeds voldoende gezonde dingen eet en drinkt, zodat je geen honger krijgt. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Wil je meer weten over de Clean Eating methode? Vraag dan de voedingsspecial aan bovenaan of onderaan de pagina. Er zal een wereld voor je open gaan…

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Jouw Gezondheidscoach

PS: Hoe begin jij je dag? Laat het hieronder weten, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

124 Reacties

 1. Vo 24 februari 2017 bij 08:20 - Reageer

  Mag ik u iets vragen? Citroen en lemon zijn zelfde? Ik drink elke dag lemon + honing + lauwwater. Is dat goed? Ik hoor graag van u.

 2. Maya 25 juli 2016 bij 12:22 - Reageer

  Ik drink al jaren ’s ochtends één uitgeperste sinaasappel. Ik meen ergens gelezen te hebben dat je dit afraadt. Ik vraag me af waarom het drinken van een vers uitgeperste citroen beter zou zijn dan het drinken van een vers uitgeperste sinaasappel.

  • Cynthia 27 juli 2016 bij 13:10 - Reageer

   Hoi Maya,

   Bedankt voor je bericht. Uitgeperste sinaasappel veroorzaakt pieken in je bloedsuikerspiegel. Pieken in de bloedsuiker stimuleren onder andere de vetopslag in plaats van de vetverbranding. Bij water met citroensap heb je deze pieken niet.

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

   • Maya 27 juli 2016 bij 13:48 - Reageer

    Hallo Cynthia,
    Okay, bedankt. En als ik het sap van 1 sinaasappel door een ontbijtsmoothie of kwark o.i.d. meng. Veroorzaakt dit dan dezelfde pieken in mijn bloedsuikerspiegel? Of gebeurt dit alleen bij het drinken van puur sap?

    • Cynthia 27 juli 2016 bij 17:38 - Reageer

     Hoi Maya,

     Je kunt de sinaasappel in een groentesmoothie doen. Als je het combineert met wat gezonde vetten en eiwitten, dan dempt dit de bloedsuikerspiegel. In Je Body In Balans kun je allerlei geschikte smoothierecepten vinden.

     Groetjes,
     Cynthia
     Team Inge van Haselen

 3. gena 25 februari 2016 bij 18:36 - Reageer

  Ik probeer dat toch van elke dag gezond te eten maar af en toe heb ik toch een stuk chocola nodig 🙂

  • Cynthia 26 februari 2016 bij 13:20 - Reageer

   Hoi Gena,

   Af en toe een stukje chocola is prima, maar neem dan pure chocola 😉

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

 4. Rita 25 februari 2016 bij 13:25 - Reageer

  Ik pers eens in de week 4 citroenen uit en doe het sap in een ijsklontjesbak, en elke ochtend haal ik er 2klontjes uit, heel makkelijk

 5. gena 18 februari 2016 bij 20:13 - Reageer

  ik doe dit ook elke dag maar ik kan niet zeggen dat ik er meer energie door krijg of dat ik begin te stralen

  • Cynthia 19 februari 2016 bij 15:23 - Reageer

   Hoi Gena,
   Goed dat je iedere dag water met citroensap drinkt. Het is belangrijk dat je de rest van de dag ook gezond eet en drinkt. Doe je dat al?

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen