Top 3 Voordelen Van Water Met Citroensap

Wil je je dag goed beginnen? Zodat je lichaam een gezonde start maakt en je vetverbranding optimaal is? Begin dan je dag met een glas lauwwarm water met citroensap.

Lauwwarm water met citroen stimuleert je vetverbranding waardoor je makkelijker afvalt en het helpt je lever te ontgiften.

Lees nog even door…

Inhoudsopgave

Voordeel 1. Water met citroen helpt bij afvallen

Water met citroen drinken stimuleert je spijsvertering en vetverbranding, onder meer door de galproductie in je lever te verhogen. Als je met deze gezonde drank je dag begint geef je je lichaam een goede start en val je makkelijker af.

Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook de rest van de dag gezond, clean eet en drinkt, want daarover zometeen meer.

Lees ook: Wat is Clean Eating?

Voordeel 2. Citroensap is goed voor je huid

Water met citroen drinken is ook supergoed voor je huid! Je gaat weer stralen en je huid ziet er gezonder uit. Als je ook de rest van de dag lekker gezond en clean gaat eten en drinken voel je je over een paar dagen al een ander mens en ga je er veel beter uit zien!

Voordeel 3. Water met citroen is goed voor je gezondheid

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Het grootste medicijn tegen hoge bloeddruk haal je niet bij de apotheek

Water met citroen helpt bij het verminderen of oplossen van gezondheidsproblemen zoals brandend maagzuur, constipatie en hoge bloeddruk.

Lees ook: “Hoe kom ik van een opgezette buik af?”

Vers geperst citroensap is rijk aan vitamine C, zodat het je lichaam helpt ontstekingen te voorkomen of op te ruimen. Verder bevat citroensap ijzer, calcium en magnesium. Goed voor onder meer je bloed, je botstructuur en je zenuwstelsel.

Vraag hier gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial met 7 Gouden Voedingstips aan…

Sommige mensen vragen mij of je ook citroensap uit zo’n geel flesje uit de supermarkt kunt nemen. Dat zou ik niet doen. Deze citroensap is veel minder rijk aan vitamine C en vaak zijn suiker of zoetstoffen en andere chemische stoffen toegevoegd. Je kunt beter even zelf een citroen persen. Dat is snel gedaan. Neem wel biologische citroenen!

Hoeveel water-citroen-drank is gezond?

Sommige mensen slaan door en nemen meteen elke ochtend een paar citroenen. Dat is niet mijn bedoeling en ook niet goed voor je tanden. Neem gewoon ’s ochtends op je nuchtere maag het sap van een halve citroen per persoon en dan aanvullen met drie keer zoveel water.

Eventueel kun je het citroenwater door een rietje drinken als je bang bent voor je tandglazuur. Ook is het belangrijk dat je niet direct je tanden poetst, dan tast je het tandglazuur aan, dus minimaal een half uur wachten.

Lees ook: Wat kun je het beste drinken om af te vallen? – 7 TIPS

Maak ook de rest van je dag gezond en slank

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Eet groente in alle kleuren van de regenboog

Water met citroen is geen wondermiddel, want wondermiddelen bestaan niet. Maar alle kleine beetje helpen en het is daarom een goede gewoonte om toe te voegen aan jouw gezonde lifestyle. Om maximaal te profiteren van deze start van je dag is het belangrijk ook de rest van de dag zo gezond en clean mogelijk te eten.

Ben je al bekend met Clean Eating en volg je deze methode al? Het belangrijkste is dat je kiest voor zoveel mogelijk verse natuurlijke producten en zo min mogelijk fabrieksproducten. Dus geen activia en actimel, maar verse citroen en daarna bijvoorbeeld het “Bruisen van Energie” Plan

Ga jezelf niet uithongeren, dat helpt niet

Dat brengt me meteen op een ander belangrijk aspect van clean eating, het is niet de bedoeling dat je jezelf uithongert! Daar val je misschien even korte tijd van af, maar daarna kom je nog harder weer aan. Je kunt veel beter stap voor stap gezonde gewoontes aanleren, zoals water met citroen drinken. En zorgen dat je steeds voldoende gezonde dingen eet en drinkt, zodat je geen honger krijgt. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Wil je meer weten over de Clean Eating methode? Vraag dan de voedingsspecial aan bovenaan of onderaan de pagina. Er zal een wereld voor je open gaan…

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Jouw Gezondheidscoach

PS: Hoe begin jij je dag? Laat het hieronder weten, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

124 Reacties

 1. gemma 4 augustus 2011 bij 22:13 - Reageer

  ik ben vandaag begonnen met havermout kaneel noten en vruchten(rood) hetbevalt mij prima

  • Inge 5 augustus 2011 bij 09:29 - Reageer

   Goed zo! Een groeiend aantal mensen is aan het havermoutontbijt, zo worden we met z’n allen steeds iets gezonder.

 2. Gerrie 4 augustus 2011 bij 19:37 - Reageer

  Hallo Inge,

  Als ik een flinke inspanning achter de rug heb, en heb verschrikkelijke dorst, drink ik wel eens 1 glas bitter lemmon en de dorst is weg, krijg je het zelfde effect met water en citroen?

  Groetjes Gerrie.

  • Inge 5 augustus 2011 bij 09:28 - Reageer

   Hoi Gerrie, ja, zeker! Ik zou geen tonic meer drinken, frisdranken zijn echt ongezond vanwege de suikers (of zoetstoffen) en andere toevoegingen. Gewoon water met uitgeperste citroen proberen.

 3. Xiomara Presentacion 4 augustus 2011 bij 19:03 - Reageer

  Halo ik drink anderhalf liter warm water met bio-citroen, na een half uurtje groentensap van andijvie/wortels/ komkommer/peterselie/gember/citroen [halve] en de andere dag wel andere groenten. na een half uurtje fruit 3 tot 4 soorten en een half uur naderhand havermout pap of gerst. Ik sta best wel vroeg op dat ik het wel kan doen voordat ik ga werken, soms ben ik te laat neem ik mijn pap mee ofzo.
  Grtjes Xiomara

  • Inge 5 augustus 2011 bij 09:27 - Reageer

   Hoi Xiomera, zo, anderhalve liter water als start is wel veel… Ziet er verder wel uit als een supergezonde start van je dag! ūüėČ

 4. Inke 4 augustus 2011 bij 18:38 - Reageer

  Mijn advies is om op te passen met te veel citroensap. Kan het glazuur van je tanden flink aantasten.

  • Inge 5 augustus 2011 bij 09:26 - Reageer

   Hoi Inke, bedankt voor deze aanvulling, inderdaad niet overdrijven en ook niet meteen je tanden poetsen.

   • Esther 8 augustus 2011 bij 10:29 - Reageer

    Als je het citroensap met een rietje drinkt, kan het je tanden niet aantasten..

 5. Mandy 4 augustus 2011 bij 17:49 - Reageer

  Wil toch even zeggen dat mensen met een gevoelige maag erg op moeten passen. Ook ik heb een tijd lauw water met citroen op mijn nuchtere maag gedronken, maar kreeg er ernstige maagklachten van, uiteindelijk een maagwandontsteking, dus niet iedereen verdraagt dit zo makkelijk. De gedachte alleen al bezorgt me nu maagkrampen, vind het wel heel jammer, want ik geloof best dat het de stofwisseling op gang helpt en stimuleert.

  Groetjes, Mandy

  • Inge 5 augustus 2011 bij 09:22 - Reageer

   Hoi Mandy, bedankt voor deze aanvulling. Dat is inderdaad heftig. Hoeveel citroen nam je ’s ochtends?

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen