Moeite met Afvallen? Doe de Detox Test

Laatste update:

Als je graag nog wat wilt afvallen, dan kan het helpen om eerst een Detox Test te doen en je lichaam te reinigen. Zodat je vetverbranding maximaal kan functioneren.

Want als je ongezond eet en drinkt houdt je lichaam toxische stoffen vast. Deze stoffen worden vooral opgeslagen in de vetcellen rond je organen. Hierdoor raakt je hormoonhuishouding in de war en vertraagt je vetverbranding. Dat maakt afvallen moeilijker dan nodig.

Door de toxische stoffen gaan je vetcellen teveel leptine aanmaken. Hierdoor ga je meer eten dan nodig en tegelijkertijd vertraagt je vetverbranding… Dat maakt afvallen moeilijker dan nodig.

Herken je dit? Dan is het tijd om je lichaam op een gezonde manier te reinigen (ontgiften, detoxen). Dan gaat het afvallen daarna weer een stuk makkelijker. Lees hier meer en doe de detox test. Verderop in dit artikel kun je de Detox Test downloaden.

Wanneer heb je een detox nodig?

Als je altijd gezond eet, nooit stress hebt en veel in de natuur bent en beweegt dan heb je geen detox nodig. Je lichaam is dan zelf in staat toxische stoffen te verwijderen en je bent mooi in balans.

Maar in deze moderne tijd zijn de omstandigheden meestal niet zo ideaal voor je lichaam. Steeds meer wetenschappers en artsen, zoals Dr. Mark Hyman onderkennen een sluipende vorm van vergiftiging door een stapeling van gifstoffen in je lichaam.

Je merkt hier niet direct iets van, maar je krijgt wel lichte ontstekingen, de zogeheten laaggradige ontstekingen. Deze ontstekingen tasten je immuunsysteem aan. Als je er niets aan doet ga je je steeds minder fit voelen en kun je chronische ziektes ontwikkelen zoals diabetes 2, hart- en vaatziekten.

Je natuurlijke detoxsysteem staat onder druk

Bij de meeste mensen staat het natuurlijke detoxsysteem onder druk. Dat komt door een combinatie van omstandigheden: ongezond eten, misschien te veel alcohol en koffie, te veel stress, te weinig slaap, een ongezonde omgeving met te veel uitlaatgassen en fijnstof.

Eten is een belangrijke factor. Want steeds meer van wat we eten komt uit een fabriek, waar het is bewerkt voor een betere houdbaarheid, meer “smaak”, een betere kleur en geur. Door deze bewerkingen krijg je allerlei chemische toevoegingen in je eten, en vaak ook te veel suiker, zout of vet. Tegelijkertijd zijn veel gezonde enzymen en andere voedingsstoffen verdwenen.

Denk aan drinkyoghurt, crackers, soep uit een pakje. Maar ook aan bijvoorbeeld zuurkool uit de supermarkt, dat nog nauwelijks gezonde bacteriën bevat. Of aan sommige pakjes rode kool in het diepvriesvak met soms tot 30 procent suiker.

Buikvet Burner Programma
In de 10 Dagen Detox Kuur ga ik dieper in op hoe je in deze tijd de meest gezonde voeding kiest.

Hapjes en drankjes

En er is meer. Want behalve de beschikbaarheid van gemaksvoedsel zie ik nog een verandering in onze maatschappij. Er zijn steeds meer momenten en redenen om iets te vieren met hapjes en drankjes.

In de jaren vijftig waren taart eten en een glaasje wijn drinken iets speciaals. Maar tegenwoordig lijkt het wel of er steeds meer te vieren valt met lekkernijen en een drankje.

Voor veel mensen is het heel gewoon om elke dag een glaasje wijn te drinken, met een toastje erbij of wat chips. Anderen eten elke dag wel iets van taart, koek, snoep of chocola.

En dan kan het goed zijn om af en toe even een pas op de plaats te maken en even heel gezond te gaan leven, zodat je lichaam zich kan resetten.

Stress, smartphones, uitlaatgassen

Bij detoxen denk ik niet alleen aan wat je eet en drinkt, maar ook aan hoe je je hersens gebruikt. Ervaar je veel stress, kijk je elke vijf minuten op je telefoon? Dat zijn ook factoren die je lichaam uit balans brengen.

Net als de toxische stoffen van uitlaatgassen en industrie en het fijnstof van bakken en braden in huis. Onlangs werd bekend dat bakken en braden voor meer fijnstof in de lucht zorgt dan een snelweg met dieselauto’s.

En wetenschappers ontdekten ook dat kinderen een grotere kans hebben op concentratiestoornissen als hun moeders relatief veel fijnstof hebben ingeademd. De gemeten hoeveelheid fijnstof in hun huis viel nota bene binnen de Europese norm.

Voor al die situaties is het goed om eens in de zoveel tijd je lichaam op een gezonde, verantwoorde manier te detoxen. Dus niet met een sapkuur, of een kuur uit een doosje van de drogist. Maar door een aantal dagen zo puur en gezond mogelijk te leven, zoals in de 10 Dagen Detox, die binnenkort uitkomt.

Moeite met afvallen? Doe de Detox Test

Hoe zou je kunnen vaststellen of je toxisch bent? Er is nog geen simpele bloedtest of MRI-scan voor, het is meer een algeheel beeld van symptomen. Je weet vaak zelf wel wanneer je je niet fit voelt, geen energie hebt, te veel vet opslaat. Maar wist je dat er tientallen andere dingen zijn, waar je misschien nog niet op had gelet.

Download hier de Detox Test

Om voor jezelf vast te stellen hoe het er bij jou voor staat heb ik een Detox Vragenlijst ontwikkeld. Deze test maakt onderdeel uit van de 10 Dagen Detox Kuur. Ik heb besloten de test nu tijdelijk hier beschikbaar te stellen, zodat je voor jezelf na kunt gaan hoe het ervoor staat.

Download hier de Detox Test en beantwoord de vragen

Download de Detox Test en beantwoord voor jezelf de vragen. De uitslag geeft een indicatie van je gezondheid, gewicht en energie.

0 – 20 punten: ​
Waarschijnlijk leef je al behoorlijk gezond en zijn je energie en gewicht goed. De 10 Dagen Detox Kuur is voor jou een mooie onderhoudsbeurt voor je lichaam en geest.
20 – 50 punten: ​
Je hebt meerdere symptomen die je mogelijk op een natuurlijke manier kunt helen door gezonder te gaan leven. Test jezelf opnieuw na de 10 Dagen Detox Kuur.
Meer dan 50 punten: ​
Voor jou is het absoluut goed om de 10 Dagen Detox Kuur te doen en ook daarna te kijken hoe je je leefstijl gezonder kunt maken, zodat deze symptomen verminderen.

Een beeld van je gezondheid, gewicht en energie

Het idee achter de test is dat je voor jezelf een beeld vormt van je gezondheid, gewicht en energie. Het geeft je nog meer motivatie om jezelf op een natuurlijke manier te helen en weer lekker fit te zijn, bijvoorbeeld door de 10 Dagen Detox Kuur te doen.

Na de 10 Dagen Detox Kuur kun je de test dan nogmaals doen om te zien hoe je gezondheid, gewicht en energie zijn verbeterd. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Groetjes,
Inge

PS: Wat is jouw score op de Detox Test? Laat het me hieronder weten. Alvast bedankt!

Buikvet Burner Programma

3 gedachten over “Moeite met Afvallen? Doe de Detox Test”

 1. Goedemorgen Inge

  Ik wordt alleen zwaarder
  En dat vind ik niet meer
  Leuk van de 72 kilo naar 81 kilo
  Waar kan dat aan leggen

  Met vriendelijke groet Astrid

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ja, stuur mij nu
Voedingstips
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden
voor
Ja, stuur mij
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden Voedingstips
voor
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
7 Gouden Voedingstips
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Send this to a friend