Hoe komt het dat ik niet meer af val?

Laatste update:

Sandra was zelf begonnen met afvallen. De eerste kilo’s vlogen eraf…

Maar daarna kwam ze op een plateau…

Sandra schreef mij: “Mijn gewicht blijft na 5 kilo afvallen staan op 67 kilo. Hoe komt het dat ik niet meer af val?”

Als Voedingscoach en Personal Trainer krijg ik deze vraag vaker. Misschien zit jij hier ook wel mee. Lees hier mijn advies:

Inhoud

Waardoor stopt het afvallen? 10 Mogelijke oorzaken…

Ik denk dat veel mensen zich in het verhaal van Sandra herkennen. Eerst ben je lekker aan het afvallen en op een gegeven moment blijft de weegschaal steken op een bepaald gewicht. Terwijl je voor je gevoel niets anders doet.

De meest voorkomende oorzaak is dat mensen aan het crashdiëten zijn, met pakjes, poeders, shakes en maaltijdvervangers. Dat is echt funest voor je stofwisseling en na een tijdje stopt inderdaad het afvallen en kom je weer aan. Maar het kan ook andere oorzaken hebben. Ik zet hier tien mogelijke oorzaken voor je op een rijtje. Kijk wat op jou van toepassing is en hoe je je vetverbranding weer kunt activeren.

Oorzaak 1: Vochtverlies in plaats van vetverbranding

Een eerste mogelijke oorzaak van minder snel afvallen is dat je in het begin mogelijk meer vocht verliest en daardoor minder weegt. Door een gezondere manier van eten gaat je lichaam minder vocht vasthouden. Dat is supergoed. En na een tijdje stabiliseert zich dat.

Daardoor lijkt het misschien dat je minder snel afvalt, maar het kan heel goed zijn dat je wél bezig bent je vet te verbranden. Dat duurt gewoon wat langer.

Oorzaak 2: Je volgt een crashdieet of dieet met eiwitshakes

Een veel ernstiger oorzaak is het als je een crashdieet volgt, zoals Herbalife, Cambridge of een dieet met eiwitshakes. Dat kom ik nog steeds tegen, terwijl bekend is dat je daar op termijn steeds dikker van wordt en je hele stofwisseling verstoort.

Bij dit soort diëten honger je jezelf uit. Dat lijkt misschien een goede methode om af te vallen, maar het tegendeel is waar. Je stofwisseling raakt verstoord en je traint je lichaam als het ware om vet langer vast te houden. Ook voel je je steeds vermoeider.  Je gaat je spieren afbreken, waardoor je slapper wordt en je verbranding nog meer vertraagt.

Op een gegeven moment grijpt je lichaam in en ga je weer meer eten. Wilskracht is dan niet meer genoeg om het afvallen op deze ongezonde manier vol te houden. Dat is het moment waarop je niet meer afvalt en snel weer aan gaat komen.

Dit soort diëten bevat vaak producten met chemische toevoegingen die je stofwisseling verstoren, dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Herbalife-producten, maar ook Activia, Optimel, crackers en lightproducten.

Door deze diëten komt je lichaam essentiële voedingsstoffen tekort en je krijgt veel ongezonde chemische stoffen binnen. Dat is heel slecht voor je lichaam en zoals je merkt neemt je lichaam maatregelen en stopt het afvallen.

Uiteindelijk zul je weer op hetzelfde gewicht zijn als voorheen of misschien nog wat zwaarder. Ook maak je je lichaam zo ongezonder. Stop daarom met diëten en pillen, poeders en shakes en ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken op een natuurlijke manier. Daarover zometeen meer.

Oorzaak 3: Je kijkt teveel naar de weegschaal en te weinig naar je taille

Wat ik alle deelnemers aan mijn programma’s adviseer is om je taille en heupomvang te meten. En je niet blind te staren op de weegschaal. Want als je op een gezonde manier afvalt, merk je dat in je taille het meest.

Het kan zelfs zo zijn, zeker als je er goed bij beweegt, dat je meer spieren aanmaakt en die zijn zwaarder dan vet. Dus dan geeft de weegschaal aan dat je niet afvalt, maar als je je taille en heupomvang meet zie je dat je wel afvalt. Een andere belangrijke graadmeter is dat je je fit voelt, gezond leeft en er goed uit ziet. Dan komt het afvallen vanzelf en hoef je je over de weegschaal geen zorgen maken.

Oorzaak 4: Je eet ongemerkt meer en beweegt minder

Na een periode van afvallen zie ik vaak dat mensen toch weer meer en vooral ongezonder gaan eten en minder gaan bewegen. Dat gebeurt vooral bij mensen die niet echt hun gewoontes hebben veranderd, maar alleen een tijdelijk dieet hebben gevolgd. Zou dat ook voor jou kunnen gelden?

Als je gezond wilt afvallen werkt dat eigenlijk alleen goed als je je gewoontes gaat aanpassen. Dus niet even kort hongeren en daarna weer op de oude manier verder, hoe verleidelijk dat ook is. Het kan een reden zijn waarom het afvallen minder hard gaat of zelfs stopt.

Kijk eens goed naar je leefstijl en wees eerlijk tegen jezelf. Sla je de zoetigheid, brood, pasta en zuivel echt over en ga je een keertje extra sporten? Eet je lekker clean en geen fabrieksproducten en kant-en-klaarmaaltijden meer?

De beste manier om van candidose af te komen is gezond en clean te gaan eten. Begin met het protocol uit  het Blije Darmen Voedingsplan.

5: Alleen cardiotraining doen en te weinig krachttraining

Als je wilt afvallen kun je beter méér krachttraining gaan doen en niet alleen maar cardiotraining, zoals hardlopen. Veel mensen denken dat je van hardlopen afvalt, maar krachttraining is veel effectiever. En dan hoef je echt geen bodybuilder te zijn. Maar als je meer spieren hebt gaat je vetverbranding omhoog.

6: Continue veel stress waardoor je vetstofwisseling vertraagt

Als je langdurig veel stress ervaart maakt je lichaam te veel cortisol aan. Dit hormoon vertraagt je vetstofwisseling. Het zou een reden kunnen zijn waarom je niet meer afvalt. Is dit op jou van toepassing? Ga dan op zoek naar manieren om je stress op te lossen. Praat er met mensen over, doe een mindfulness-training en zorg dat je je problemen aanpakt. Dit is ook belangrijk voor je gezondheid

7: Vaak buiten de deur eten

Als je vaak buiten de deur eet of kant-en-klaar maaltijden bestelt is het heel moeilijk om af te vallen, zelfs als je gezonde opties kiest. In vrijwel alle kant-en-klaarmaaltijden en in alle restaurant-eten zitten onnodig veel suikers en verkeerde vetten.Vaak neem je er een extra stukje brood bij en een extra glaasje wijn…

Tegelijkertijd bevatten deze maaltijden vrijwel altijd te weinig groente. Zelfs als je een kant-en-klare salade eet, moet je goed op het etiket kijken, want er zit vaak veel suiker in. De oplossing? Wat vaker zelf je eten klaar maken :-).

8: Je kunt té veel noten en avocado’s eten, ook al zijn ze gezond

Hoe gek het ook klinkt: ook van gezonde dingen kun je té veel nemen, waardoor je niet meer afvalt. Dit geldt onder meer voor noten en avocado’s. Zelf eet ik dagelijks een handje noten en een halve avocado. Dat is supergoed vanwege de gezonde vetten. Maar overdrijf het niet, want noten en avocado zijn wel calorierijk.

9. Ook van “gezonde” mueslirepen, dadels en haverkoeken word je dik

Mensen die beginnen met gezond afvallen beginnen vaak toch verkeerd. Met bijvoorbeeld mueslirepen, dadels en haverkoeken. Ik krijg dan vaak te horen: “Het komt uit de biologische winkel”.

Zelf ben ik er ook dol op, maar zie dit soort zoete producten puur als traktatie voor af en toe, en niet als gezonde voeding. Want van mueslirepen, dadels en haverkoeken word je dik, ook als ze uit de biologische winkel komen :-).

Oorzaak 10: Je stofwisseling en hormoonhuishouding zijn verstoord en je verbrandt geen vetten meer

Als je al vaker hebt gedieet of meer dan 3 dagen hebt gevast dan kan het zijn dat je stofwisseling en hormoonhuishouding echt ernstig verstoord zijn. Ook kan dit komen door medicijngebruik of een overmaat van toxische stoffen in je lichaam. Bijvoorbeeld uit uitlaatgassen, ongezond eten.

Je lichaam verbrandt geen vetten meer en staat volledig op de koolhydratenverbranding. Ook kan het zijn dat je darmen door infecties, candida of glutenintolerantie niet meer goed werken. Of dat je schildklierwerking is verstoord.

Dit zijn ernstige signalen en als je ze herkent dan adviseer ik je om nu echt serieus met je lichaam om te gaan en geen hongerdiëten meer te volgen, want het is vijf voor twaalf.

In dit geval helpt alleen een echt rigoreuze overstap naar Clean Eating en de gezonde lifestyle. Ik adviseer je in dat geval om te beginnen met echt je gewoontes te gaan veranderen. Zodat je stofwisseling en je darmen weer goed gaan functioneren en je op een gezonde manier afvalt.

Buikvet Burner Programma
Ga gezond en clean eten. Zoals in het Blije Darmen Plan.

Hoe kun je weer doorgaan met afvallen?

Welke van bovengenoemde oorzaken zijn van toepassing op jou? Heb je één of meerdere crashdieten gedaan? Of ben je daar nog mee bezig? Neem je veel dieetproducten, zoals Herbalife, Optimel, Activia, Crackers en Light-producten?

In dat geval adviseer ik je direct met deze producten te stoppen. Zodat je stofwisseling zich kan herstellen en je je energie terugkrijgt.Beloof jezelf dat je vanaf nu nooit meer een crashdieet of dieet met maaltijdvervangers volgt, en laat alle dieetproducten in de schappen van de supermarkt liggen.

Ga in plaats daarvan stap voor stap je gewoontes gezonder maken, door pure, verse producten te gaan eten en drinken en goed te bewegen. Dat is echt de enige oplossing die werkt en waarmee je ongemerkt en in een verantwoord tempo je ideale gewicht bereikt. Ook houd je daarna je resultaat vast, zodat alle moeite niet voor niets is.

Maak om te beginnen je koelkast en voorraadkast schoon en gooi alles weg wat ongezond is. Ga daarna stap voor stap over op de gezonde lifestyle.

De beste manier om van candidose af te komen is gezond en clean te gaan eten. Begin met het protocol uit  het Blije Darmen Voedingsplan.

Kijk of je elke week een gewoonte gezonder kunt maken, of elke dag als je echt gemotiveerd bent. Koop lekkere verse producten en probeer eens een gezond recept te maken, het is makkelijker dan je denkt en ook nog eens heel leuk om te doen!

Denk aan gezonde gewoontes in plaats van aan diëten

Mijn laatste tip vandaag aan jou is om je gedachten over afvallen te veranderen als dat nodig is. Denk niet langer aan diëten en afvallen en laat de weegschaal een maandje in de kast staan. Ga in plaats daarvan je aandacht richten op het gezonder maken van je gewoontes.

Dat is veel leuker om te doen en je bereikt er veel meer mee. Je gedachten komen uit de dieetstand en je gaat weer genieten van lekker eten en lekker bewegen.

Je zult merken dat je taille-omvang vanzelf weer afneemt en dat je veel meer energie gaat voelen. Je lichaam zal je dankbaar zijn 🙂

Groetjes,

Inge van Haselen
Health Coach & Personal Trainer

PS: Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom je niet meer afvalt? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor de anderen. Alvast bedankt!

Buikvet Burner Programma

51 gedachten over “Hoe komt het dat ik niet meer af val?”

 1. Hoi Inge,

  Je schrijft interessante dingen. Meeste weet je al wel, maar toch…
  Een opfrisbeurt is altijd goed.

  Zelf ben ik nu bijna 20 kilo kwijt. Hoe? Ik eet als ontbijt mijn warme maaltijd. Dus gewoon groente, aardappel, “vlees” (ik ben vegetariër en eet niet altijd een vleesvervanger, wel bootjes, extra champignons oid. Mijn bloedwaarden zijn uitstekend) of iets met rijst of pasta, zoals lasagne. Lunch meestal een gekookt ei en als “diner” dan kwark met fruit. Eiwitten zijn erg belangrijk. Ik heb nooit meer trek in tussendoortjes. Je hebt immers de hele dag een verzadigd gevoel.
  Daarnaast ben ik weer gaan sporten, maar echt geen drie keer in de week. Dat red ik qua tijd niet. Bovendien heb ik ook geleerd dat op tijd je rust pakken ook heel goed voor je is.
  Nog een kilo of 10 te gaan. Maar dat komt goed. Deze leefstijl is namelijk prima vol te houden. O, en uit eten? Uiteraard zo nu en dan. Dan eet ik de volgende ochtend iets lichter (wel warm). Ik heb niet eens het idee dat ik lijn. Ideaal!

  Beantwoorden
 2. heyy inge

  ik ben nu in 5 weken 10 kilo afgevallen

  echter gaat het nu totaal niet meer zo snel als eerst terwijl ik nogsteeds hetzelfde dieet volg… ik weet niet goed wat ik moet doen.

  Beantwoorden
 3. Inderdaad gezonde voeding en misschien een keertje wat anders
  Ben in 6 weken 9 kilo gewicht kwijt
  alsvolgt week 1 2,5 week 2 2, 5 de rest 1kg per week.
  probeer deze week nog 1 kg af te vallen dan ben ik 90 kg
  verder denk ik dat de volgende 10 kg langzamer zullen gaan
  Ik denk 1 kg in de 2 weken. dan zou ik 80 kg zijn aan het eind van het jaar
  dat is mijn streven. Ja ga elke dag o de weegschaal staan
  Inge bedankt voor de voorlichting ik sluit mij aan bij jouw 10 adviezen

  Beantwoorden
 4. Hoi Inge, ik ben/ was van plan om een protiplan dieet te volgen. Ik heb een weekbox besteld en ontvangen. Niet opengemaakt. Kan het nog terugsturen. Wat is jou advies in deze??

  Beantwoorden
  • Hoi Nicolette, bedankt voor je bericht. Ik zou geen protiplan doen! Beter terugsturen. Ik zie chocopasta, brood, cornflakes. Dat zijn geen gezonde producten. Het ergste zijn de kunstmatige zoetstoffen die overal inzitten. Ik heb bv een lijstje ingredienten genomen Zoetstof: erytritol, hazelnoten 16%, zonnebloemolie, erwteneiwit, melkeiwitten, magere cacaopoeder 7,4%, geïsoleerde soja-eiwitten, collageen, karitéboter, maïsvezels, sojalecithine, extra vierge olijfolie, maïsdextrine, antioxidant: L-ascorbinezuur.

   Zoetstoffen zijn mogelijk kankerverwekkend en ze houden je zoete smaak in stand. Op den duur word je er dikker van en je stofwisseling raakt verstoord.

   Beantwoorden
 5. Hallo Inge,
  Ik volg sedert november een koolhydraatarm dieet met succes (-12kg) . Echter sedert een paar weken blijft mijn gewicht hangen. Graag zou ik nog een 2-tal kg afvallen. Waar zit het probleem?

  grtjs
  Sonja

  Beantwoorden
  • Hoi Sonja, goed dat je al 12 kg bent afgevallen! Het is voor mij wel lastig op afstand te zeggen waar het probleem zit. Zou je eens een dag kunnen beschrijven hoe je eet en drinkt en dat aan mij mailen? mijn mail is [email protected].

   Beantwoorden
 6. Hi Inge, ik heb eerder over crash diëten gelezen bij Weet Wat Je Dieet, maar nu lees ik dat eiwitshakes hier ook onder vallen. Ik volg een maaltijdvervanger dieet en dacht juist dat dit een van de weinige diëten is die wetenschappelijk is bewezen. Of is dit dan weer iets anders dan eiwitshakes? Omdat je met maaltijdvervangers ook vooral shakes drinkt.

  Beantwoorden
  • Hoi Maaike, ik zou dus echt NOOIT een dieet met maaltijdvervangers volgen. Ik zou er direct mee stoppen. Je verstoort met die shakes je hele stofwisseling en je leert niet hoe je gezond eet. Dus als je op een dag stopt met die shakes kom je net zo hard weer aan.

   En er is nog iets: de meeste dieetshakes bevatten veel suiker of zoetstof en te weinig andere voedingsstoffen. Je kunt er echt je gezondheid mee beschadigen. Waarom ga je niet op een gezonde manier afvallen? Bijvoorbeeld met de Intermittent Fasting Kuur. Daar heb je echt veel meer aan.

   Beantwoorden
 7. Beste Inge,
  Ik ben drie jaar geleden 18 kg afgevallen, maar in het afgelopen jaar 6 kg aangekomen. Ik heb mijn eetgewoontes niet veranderd, maar het zijn de tussendoortjes op kantoor. Ik probeer nu weer om af te vallen, maar dat lukt niet. Ik sport wel, drink veel water etc. Ben ik de enige of gebeurt dat vaker met mensen die veel zijn afgevallen. Het lijkt wel of mijn lichaam nu elk extra calorie meteen er weer aanplakt, terwijl dat destijds met het dieten niet zo was.

  Beantwoorden
  • Hoi Digna, dit is een heel herkenbaar probleem! Allereerst is het natuurlijk heel erg goed dat je destijds 18 kg bent afgevallen. Wow! Dan is het daarna frustrerend en soms ook beangstigend dat er langzaam weer kilo’s bijkomen. Daar kan ik je mee helpen om het aankomen te stoppen, weer af te vallen en dan op gewicht te blijven.

   Jouw ervaring is heel herkenbaar. Op een gegeven moment ga je weer meer bezwijken voor tussendoortjes. Als je dan direct weer aankomt heeft dat vrijwel altijd te maken met de volgende factoren:

   1. Je lichaam is toch nog in de spaarstand. Dit kun je oplossen door een tijd lang echt Clean te gaan eten. Zodat je echt veel eet (maar wel gezonde dingen) en toch niet aankomt, maar juist afvalt. Je hersensen krijgen dan weer het signaal dat je genoeg hebt en je krijgt al snel steeds minder zin in de tussendoortjes.

   2. Je lichaam heeft een tekort aan voedingsstoffen. Dit maak ik vaak mee. Je voeding is dan toch niet goed in balans. Je lichaam doet dan alles om de ontbrekende voedingsstoffen te vinden, dus zelfs tussendoortjes eten.

   Daarnaast kunnen mogelijk ook leeftijd een rol spelen, omdat je stofwisseling trager wordt en te weinig beweging. Ik weet niet of dat op jou van toepassing is.

   Als je het aankomen wilt stoppen en die 6 kilo weer wilt afvallen raad ik je aan het Buikvet Burner Programma te doen. Dan krijg je gebalanceerde voedingsschema’s om af te vallen en waarmee je ook alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ook krijg je persoonlijke feedback op je voedingsdagboek zodat we eventuele andere “boosdoeners” kunnen identiceren.

   Dat kan je helpen om die 6 kilo weer af te vallen en dan ook op gewicht te blijven!

   Groetjes,
   Inge

   Beantwoorden
 8. Ik viel door gezond te eten af. Het kost me veel moeite omdat mijn schildklier niet goed werkt. Nu heb ik daar wel medicijnen voor maar tot mijn grote schrik kom ik sinds 4 dagen weer aan terwijl ik dus al maanden bleef hangen tussen de 74 en 75 kilo. Nog niet naar mijn zin maar goed niet zo erg als de 82 waar ik vandaan kwam. Nu is het al weer 78 kilo. Ik snoep niet want ik taal er niet naar ik eet liever een hard gekookt ei bijvoobeeld. Ik doe niets anders dan voorheen.

  Beantwoorden
  • Hoi Noortje, he verdorie! Niet in paniek raken. Ik help veel vrouwen in jouw situatie en ik denk dat ik jou ook kan helpen. Vaak is het toch een gewoonte in je voedingspatroon die je nog zou moeten aanpassen om weer te gaan afvallen. Zou je me eens een dag kunnen beschrijven hoe je eet? Je kunt dat naar me mailen op [email protected].

   Beantwoorden
 9. Hoi Len, supergoed! Het is wel logisch dat je nu even wat minder hard afvalt. Zorg dat je inderdaad doorgaat met Clean Eating, dan past het zogeheten vetmassasetpoint in je hersenen zich aan en wordt het steeds makkelijker je gewicht vast te houden. Als je dan over een tijdje ter afwisseling de 10 Dagen Detox Kuur doet krijgt je vetverbranding weer een boost en ga je verder afvallen.

  Beantwoorden
 10. Hoi Inge,
  Drie weken geleden met bikini kuur begonnen. Flink afgevallen vind ik zelf. Op de sportschool gewogen. Ben 5 kilo afgevallen. Ik merk nu dat ik idd niet zoveel meer afval. Het gaat heel lanzaam. Wel doorgegaan met clean eating.Geen brood, rijst, pasta en zuivelproducten. Ben wel benieuwd of het doorzet.

  Beantwoorden
 11. Dag Inge , Ik lees dat je Herbalife noemt als crassdieet, dat vind ik wel kwalijk dat je dat doet. Dan zou je je daar toch echt even beter naar moeten kijken. Vergeet niet hoeveel topsporters onze producten gebruiken omdat ze veilig zijn zoals de doping controles. Herbalife is een zeer goede aanvulling op een gezonde actieve leefstijl, en kan een zeer goede ondersteuning zijn in het afslanken. Daarnaast wordt er door de coaches een hele goede begeleiding gegeven naar het aanleren van gezonde keuzes maken. Zo heb ik dat ervaren en ben ik door de voedingsshake fantastisch hersteld na mijn zwanger schappen en ben ik en mijn hele gezin super gezond!

  Beantwoorden
  • Oooohh neee.. een Herbalife verkoper..
   Mensen aansporen tot zo’n rommel is nooit goed! Puur natuur leven.
   Geen pillen, zalfjes, poeders enz van die zever.. mijn tip voor de mensen die willen afvallen: ga fitnesse! Sport heeft voor mij vet meeste gedaan en beste van al je voelt je zalig na een goeie training! Moeilijkste is naar de fitness gaan.. maar gewoon verstand op 0 en vertrekken! Neem muziek mee en luister na motivatie speeches op YouTube ???? En koop gene rommel waar ze in beloven da je afvalt! Werkt nooit! Heb alles al geprobeerd! Wat ze ook beloven! Gewoon geld wolven

   Beantwoorden
 12. Mn zusje is 17 en iets kleiner dan mij ik ben 1,81 ze eet voldoende naar ze valt erg snel af terwijl ze dat niet wil ze is altijd al slank geweest maar nu zien we haar botten door komen we weten niet wat zij zou kunnen hebben se heeft al een voledige bloed onderzoek gehad maar was niks in te zien morgen moet ze naar doktersdienst en waarschijnlijk door geatuurd gister eerste kerstdag woog ze 47 en nu 45 in 24 uur is er 2 kilo af en ik denk dat ze iets ernstig heeft iets wat verborgen zit dat het daarom niet te zien is op bloedonderzoek weet iemand miaschien wat het kan zijn of dit herkent goed eten maar zomaar teveel kilos verliezen ik maak me echt heel erg zorgen

  Beantwoorden
 13. Hoi! Na twee jaar tijd was ik een goede 15 kilo afgevallen. Ik woog uiteindelijk 69 kilo, en ik wilde graag 65 wegen. Ik ben afgevallen door veel te sporten, te stoppen met frisdrank, en nee zeggen tegen slechte dingen. Nu ben ik in de zomervakantie tot een gewicht van 74 gekomen, en het wil er maar niet af. Ik sport 5 dagen in de week volgens een krachtschema, drink minstens twee liter water per dag, en eet ongeveer 7x per dag kleinere gezonde maaltijden om mijn stofwisseling op gang te houden. Ik heb werkelijk geen idee wat ik verkeerd doe, en dit is echt frustrerend. Kunnen jullie mij misschien helpen?

  Beantwoorden
 14. Beste Inge,
  Ik zit al een tijdje met het probleem dat ik steeds maar aankom, terwijl ik niet weet waar het aan ligt. 5 jaar geleden begon ik met hardlopen en begon ik daarnaast met gezond en bewust eten (met behulp van boek Annemarie Postma). Ik viel in een paar maanden tijd 5 kilo af en was 60 kilo bij een lengte van 1,74. Maar je raadt het al: daarna is het er langzaam weer bijgekomen en nu ben ik weer 65 kilo. Ik heb van alles geprobeerd de laatste maanden, maar ben nu sinds 2 maanden bezig met clean eating. Ik at al nooit meer uit potjes en pakjes, maar nu eet ik ook geen witte pasta meer, geen brood, geen aardappelen, alleen gezonde vetten, geen geraffineerde suikers, etc.. Maar ik zie dus 0,0 resultaat, heb nog steeds vervelende vetrolletjes rond mijn buik.
  Ik begin een beetje wanhopig te worden, weet niet meer wat ik moet doen. Ik sport veel, loop 3 keer per week hard, doe bijna alles op de fiets, probeer in ieder geval 1 keer per dag een uurtje te wandelen of wat dan ook, puur om in beweging te blijven. Ik heb jarenlang veel cardio gedaan en sportte dan echt tot het uiterste, maar daar ben ik van afgestapt. Echter, nu word ik weer steeds zwaarder.

  Wat moet ik doen???? Alvast bedankt voor je reactie.
  groetjes,
  Maria

  Beantwoorden
  • Hoi Maria,
   Jouw probleem herken ik. Ik eet inmiddels ook clean, drink ca. 2 liter water per dag en sport dagelijks (gedurende de week wissel ik interval-cardiotraining af met lichte gewichtstraining) maar mijn buik en vetrolletjes willen maar niet verdwijnen. Mijn gewicht blijft wel stabiel (maar ik zou er wel iets af willen). Ik vind dat ik genoeg eet op een dag, genoeg in beweging ben en voldoende slaap. Geen idee wat ik nu nog verder moet doen.
   Groetjes, Celine.

   Beantwoorden
  • Hallo Joep, super dat je vier keer per week sport! Doe je elke keer iets anders, dus genoeg variatie en zowel kracht als uithoudingsvermogen? Als je zoveel sport is het extra belangrijk om goed clean te eten en gezonde keuzes te maken. Volg mijn gezonde lifestyle methode en neem voldoende grote porties, dan val je niet af! In deze methode eet je elke 2,5 a 3 uur iets gezonds en je hebt geen honger. Dus juist geen koolhydraten en suikers gaan eten, maar meer groente, voldoende eiwitten en gezonde vetten. Ik zou beginnen met de recepten uit Je Body in Balans: Meer informatie over Je Body In Balans….

   Groetjes en veel succes met trainen!
   Inge

   Beantwoorden
 15. beste inge en yvone,

  je hebt het telkens over de recepten van je body in balans bedoel je daarmee de receptenboek van clean eating? want daar staat nog in dat je volkoren brood mag en yoghurt heb je een nieuwe versie??
  laat me iets weten
  groetjes heidi

  Beantwoorden
  • Hallo Heidi, er is inderdaad een nieuwe versie, brood en zuivel heb ik al een tijd geleden uit mijn adviezen gehaald, omdat steeds meer onderzoek uitwijst dat brood mogelijk de grooste veroorzaker is van overgewicht en ziektes en dat zuivel je darmen kan beschadigen. Ik zorg dat je via email de nieuwe versie van het Gezonde Lifestyle Recepten ebook ontvangt. Daarnaast heb ik inderdaad eind vorig jaar een nieuw ebook uitgebracht Je Body in Balans, met nieuwe recepten en helemaal zoals ik nu zelf eet, ook mijn inzichten ontwikkelen zich. Dat nieuwe ebook heb ik gepresenteerd op het Clean Eating seminar. Je vindt hier meer informatie: Meer informatie over Je Body In Balans…

   Groetjes,
   Inge

   Beantwoorden
 16. Hi Janny,
  Als je niet meer eet, accepteer gewoon dat je momenteel niet afvalt. Vooral niet meer gaan eten, omdat je teleurgesteld bent. Wel in beweging blijven en vooral van het leven genieten.
  succes toegewenst en zonnige paasdagen!
  groet, ylonda

  Beantwoorden
  • Hey,

   ben pas op deze site terecht gekomen en heb nu al meer geleerd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb de e books online en al helemaal uit. Ik was met een dieet bezig: het south beach dieet. Werkte prima, ben in 5 weken 6 kilo afgevallen. Maar daarna bleef ik zeker 4 weken op hetzelfde hangen, terwijl ik toch zo mijn best deed. iedere keer op de crosstrainer, begonnen met hardlopen, steeds minder grote porties. totdat ik het zat werd dat ik al weken zo bleef hangen en de laatste 3 kilo’s niet wilden verdwijnen.

   Ik las dat ik te weinig kon eten!!!!! En dat je lichaam zich daar aan aanpast. Nu ik dacht, probeer het waarom niet, iedere dag even op de weegschaal en heel goed in de gaten houden hoe dit afloopt. Kom ik een paar onsen aan dan stop ik gelijk. Mijn 3 grote maaltijden werden wat kleiner door de voedzame tussendoortjes die ik at: yoghurt, soms stukje roggebrood met 30+ kaas, dan weer eitje, dan handje amandelen, dan radijsjes en niet te vergeten die heerlijke tomaatjes! En af en toe als een traktatie een dadel!

   En wat denk je? Kon ik daar voor niet anders dan aan eten denken (en vooral zoet) nu ben ik toch weer 1,5 kilo kwijt! terwijl ik echt meer eet. Alleen anders. En dan mijn darmfunctie. ik heb altijd moeite met mijn ontlasting. Soms 1 keer in de week.. Nu kan iedere morgen na mijn ontbijt gewoon naar het toilet! Daar ben ik nog blijer mee dan die 1,5 kilo.

   Voor iedereen kan ik dit aanraden en lees de tips; gegerandeerd dat het ook bij jou werkt!

   Gr Liesbeth

   Beantwoorden
   • Hoi Liesbeth,
    Dat is super, gefeliciteerd met dit resultaat! Als je inderdaad serieus aan de slag gaat met je eetpatroon zoals wij adviseren dan merk je gegarandeerd dat je gaat afvallen terwijl je meer eet. En als je er eenmaal in slaagt je behoefte aan zoet onder controle te krijgen, wat heel goed kan met deze methode, dan blijf je ook makkelijker op gewicht. Nou, heel veel succes en hou ons op de hoogte!
    Inge

    Beantwoorden
 17. Hallo Yvon en Inge,

  Wel positief nieuws, als ik het zo lees! Mijn complimenten!! Wilde dat ik aan kon sluiten, maar helaas. Nu niet.
  Tob even met de overgang. Opvliegers, vocht vasthouden, soms stemmingswisselingen. Klinkt weer als een (verveeld) excuus, maar is wel zo. Ik sport weer 3 keer in de week. Lekker hardlopen buiten. Wat dat betreft blij dat de sneeuw weg is.
  Het gewicht blijft hetzelfde. Moet nog 8 kg afvallen, wat niet lukt. Op het werk (super-)druk en gun mij geen tijd om pauze te nemen.

  Is er ook een alternatief voor water, thee en/of koffie die je onbeperkt kan drinken? Doordat het behoorlijk ging vervelen, heb ik mij op de biologische karnemelk gestort, maar of dit goed is als je te veel ervan drinkt, weet ik niet. Kan ik hierover feedback krijgen?

  Alvast bedankt!!

  Groetjes en fijne paasdagen allemaal!

  Lia

  Beantwoorden
  • Hallo Lia, een goed alternatief is de Crystal Clear. Minder dan 1 Kcal. per 100 ml. Ook nog erg lekker om te drinken.

   Succes.

   Gr. Astrid

   Beantwoorden
  • Hoi Lia,
   De overgang is inderdaad een lastige periode. We gaan hier een apart programma voor ontwikkelen omdat ik hier zelf inmiddels ervaring mee heb en toch slank en fit blijf. Dus het geheim van clean eating en goed bewegen werkt ook als je in de overgang bent, maar wel met wat extra’s. Kom ik op terug!
   Voor wat betreft je vraag over het alternatief voor water en thee… het allerbeste blijft het om water te drinken of groene thee. Karnemelk kan ook, maar ik zou hier niet onbeperkt van nemen omdat hier toch nog suikers en vetten inzitten.

   Inge

   Beantwoorden
 18. Hoi allemaal, het ligt niet uitsluitend aan hetgeen je eet, je zult ook meer lichaamsoefeningen moeten doen.Dit is voor een ieder het probleem. Veel succes, Rob

  Beantwoorden
 19. Hoi hoi,

  Vraag mezelf echt af wat ik verkeerd doe !!!! Ik ben 1.65m weeg 75 kg. Ben nooit dik geweest zelfs niet na mijn bevallingen. Nu is het wel zo dat ik sinds 1,5 jaar na 25 jaar roken, gestopt ben en ben op gewicht gebleven dwz het gewicht van rond de 75 kg.Ik doe sinds ongeveer een 9 maanden mee met jullie voedingspatroon. Doe waarschijnlijk dingen fout want ben nog niets of nihil afgevallen. zou willen vragen of jullie mijn eetgedrag even willen bekijken. ik eet nl ong. het volgende per dag.

  6.00 een kommetje biologische muesli gemengd met haver/speltvlokken en gebroken lijnzaad met sojamelk
  9.00 een stuk fruit
  11.00 een cracker met 20+ smeerkaas en konkommer
  12.30 roggeboterham of donkerbruine boterham met magere vleeswaren en een verse salade bestaande uit paprika/tomaat/sla/konkommer/radijs/pijnboompitten/wortel.
  15.00 een stuk fruit.
  18.00 1 grote aardappel of Zilvervliesrijst veel groente en klein stukje vlees.
  s’avonds meestal niets soms een handje nootje of stukje zalm of kaas.

  Ik eet zelden snoep en/of koek. eet veelal biologisch. becel boter op brood/ weinig tot geen dierlijk vet/ gebruik geen suiker alleen 1 zoetje in de koffie.Weinig tot geen alcohol.

  Ik loop elke morgen een half uur naar het werk. Heb wel een zitbaan maar loop tussen de middag ook 3 kwartier. s’avonds altijd bezig. 1 avond in de week Yoga en ben nu ook maar sinds kort begonnen om 2 avonden naar de sportschool te gaan.

  Ik zou zo graag 10 kg eraf willen hebben. Hebben jullie nog ideeen? IK hoor heel graag of ik dingen fout doe.

  Alvast dank!!!!!

  Liefs Gwen

  Beantwoorden
 20. Mm, herkenbaar! Ik ben er zo onderhand van overtuigd geraakt dat 60 kilo(bij 1.62 m) gewoon bij mij hoort, wát ik ook doe. Vorig jaar heb ik het programma Fit in 90 dagen online gevolgd en leef nu nog precies zo. Ik hoef niet meer in kilo’s af te vallen, maar wil gewoon strakker = minder (buik)vet. Mijn vetpercentage moet naar beneden vind ik zelf en ik merk dat dat niet gemakkelijk gaat. Afvallen van kilo’s ging mij beter af… Dus wie hier nog tips voor heeft.. WELKOM!
  Succes allemaal.
  Met vriendelijke groet, Greta

  Beantwoorden
 21. Hallo, daar ben ik weer eens. Bedankt voor de tip. Ik sta ook stil in gewicht en weet hoe dat komt. Ik kan niet sporten zelfs niet veel lopen en heb veel medicijnen moeten gebruiken. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Hier in Antalya is de zomer gestart dus zwemmen (in de zee)kan ik wel en zal ik ook gaan doen.
  Leuk dat het met iedereen zo goed gaat.

  Groetjes
  Conny

  Beantwoorden
 22. Beste Inge en Yvon,

  Heel leuk om weer een bericht van jullie te krijgen.Verbazingwekkend toch dat zoveel mensen steeds weer die hypes volgen zoals Bakker en Dr Frank.
  De laatste heeft gewoon het oude Atkins dieet weer in een nieuwe vorm gegoten,zoals ik al eerder schreef,en mensen trappen er steeds weer in Zeker als de Dr. op tv zich opwerpt als deskundige.Bovendien is het een goede bron van inkomen.
  Weer bedankt voor de goede tips. Jullie manier van kilos kwijt raken is volgens mij een van de weinig gezonde methodes. Ik eet al goed, soms iets te veel [fruit ,Yoghurt e.d] maar de extra kilos zijn er al weer af, door meer bewegen,zoals tuinieren in deze tijd.

  Met vriendelijke groeten Wicher

  Beantwoorden
 23. Hallo allemaal

  Sinds ik begonnen ben ongeveer een half jaar geleden ben ik 5 kg afgevallen. Heel gelijkmatig. Dat voelt goed. Ik hoef ook niet meer af te vallen. 1.70m en schommel zo rond de 70 kg. Ik probeer op 69 kg te blijven (psygologische grens). Bij het zoveel mogelijk hanteren van de recepten voel ik mij ook veel beter. Fitter en minder gasvorming in de darmen. En nu het weer beter word heb ik ook veel meer zin in bewegen. Probeer vol te houden. Het resultaat is er naar. Succes
  Groetjes Geertje

  Beantwoorden
 24. Hallo Inge & Yvon,

  Ben altijd weer blij met jullie tips en filmpjes, dat houdt me op het rechte pad als ik weer even ben afgedwaald ;). Na jullie cursus ben ik me nog steeds bewust wat ik eet en vooral de hoeveelheden die ik opschep. Het blijft wel opletten om niet terug te vallen in oude gewoonten. Lekker, gezond eten en heel af en toe eens zondigen is een prettige levensstijl.
  grtjs,
  Lenette

  Beantwoorden
 25. Beste Inge,

  Bedankt voor je email.

  Ik houd me aan je recepten en ben vanaf half januari 7,5 kg.
  afgevallen. Het gaat langzaam met onsjes op en neer.
  Het probleem is dat ik te weinig beweeg. Ik zou eigenlijk
  aan mijn versleten knie geopereerd moeten worden.
  Ik stel dit met medicijnen zo lang mogelijk uit.
  Ik heb een volkstuin (gezond biologische producten) en twee tuinen
  bij mijn huis. Daarom wil ik niet een tijdje uit de running zijn.
  Sinds ik je dieet doe ben ik geheel gestopt met alcohol en
  light frisdranken.
  Ik had s’avonds altijd last van brandend maagzuur,maar sinds
  het dieeten in het geheel niet meer. Ook ben ik niet meer duizelig
  bij het opstaan s’ochtends. Al met al heeft het gezond eten zijn
  voordelen.

  Vriendelijke groeten,

  Cor

  Beantwoorden
 26. Hallo Inge en Yvon,

  Het ging met mij redelijk met afvallen totdat mijn man plotseling naar het Zieken huis moesten toenging ik in de fout,ik ben een emotionele eter en ben toen in no time 2 kilo aangekomen dus wat nu?
  Ik weeg nu 79 kilo en moet naar de de 75 kilo van mijn Cardioloog.
  Kunnen jullie mij a.u.b. helpen???

  Alvast bedankt,
  groetjes Loes

  Beantwoorden
  • Herken je probleem. Maar bedenk dit, morgen zijn er misschien geen spanningen meer en kun je weer gewoon de goede weg opgaan hoor. @ kilo is gelukkig niet zoveel om terug te proberen af te vallen. Verder wil een stuk papier waar je de boel opschrijft ook wel een helpen de eetbui voor te zijn. Je hoeft het niet te bewaren. Ik steek het rustig in de fik, als ik klaar ben met schrijven en het niemand wil laten lezen. En ja, met vallen en opstaan kom je er ook . Echt waar. Veel veel succes

   Beantwoorden
 27. Wat jullie als argumenten geven voor niet meer afvallen daar kan ik me in vinden maar het is toch ook zo dat je op een gegeven moment je goede gewicht hebt “gevonden” en dat je daardoor niet meer afvalt.
  Het lijkt mij namelijk ook niet zo dat wanneer je 1.72 bent dat je 55 kilo moet wegen o.i.d. dat is ook niet gezond.
  Ik ben zelf 1.68 en weeg 67 kilo. Zou er wel wat af willen hebben maar ben in totaal in 2 jaar tijd na twee zwangerschappen 15 kilo afgevallen en merk dat het dan heel erg moeilijk is om er nog 2 of 3 kilo af te krijgen. En sport ook nog 2 á 3 keer in de week fanatiek.
  Ik zou dan wel benieuwd zijn wat je nog voor tips voor mij hebt om toch die kilo’s nog kwijt te raken. Ik heb namelijk in verhouding wel veel buikvet en dat zou ik graag nog kwijt raken. Voor de rest ben ik prima in balans.

  Groeten Claudia

  Beantwoorden
 28. hoi
  vraagje ben je nog wel te zwaar?
  Ik ben 2jaar geleden van 103 kilo naar 60 gegaan.
  Niet op een gezonde manier stress.
  Daarna hield ik dat vast.
  Ik voelde me daar niet goed op lage bloeddruk hypo s.
  Toen gaan sporten en aangekomen ben nu 68kilo en voel me lichamelijk veel beter.
  Vond t wel moeilijk om dat getal los te laten .
  Maar naar 60 lukt niet meer en 68 is een prima gewicht voor een lengte van 1.76 denk ik.
  T voelt in elk geval nu goed en ik eet gezond sport en beweeg.

  Beantwoorden
 29. Hallo Inge en Yvon,
  Dank weer voor dit bericht. Goeie tips, informatie. Ook ik sta stil met mijn gewicht, denk soms ‘oh,oh’ ik kom weer bij. Iets doe ik dus niet goed. Wijn en te weinig beweging!? Daar moet verandering in komen. Mijn ‘onmatig kunnen zijn’ wil ik zo graag afleren. Ik wil heel graag nog 3 kilo afvallen. Roep dan graag ‘help, oh help’, maar weet dat ik het toch zelf moet doen (toch met wat hulp?).
  Groeten,
  Connie

  Beantwoorden
 30. Hoi hoi

  Ik ben inmiddels 30 kg kwijt en moet er nog 15. maar ik sta al zeker 4-5 maanden helemaal stil. nou ja, kilootje erbij, kilootje eraf. maar er gaat iig niets meer af. en dat frustreert best wel. door het vele sporten zie ik er wel dunner uit (in die 4-5 maanden) maar de weegschaal (gewicht en vetpercentage) is het er niet mee eens.

  Beantwoorden
 31. Hallo Inge, Yvon en alle anderen,
  Ik ben een paar jaar geleden al begonnen met zoals ik het noem ‘geen rommel meer eten’ en ben toen in ruim een jaar tijd 20 kg afgevallen. Na dat jaar (nu dus al een jaar of 4 geleden) blijf ik rond hetzelfde gewicht van ongeveer 68 kg schommelen. Deze winter heb ik minder beweging gehad omdat ik door die langdurige sneeuwperiode niet op de fiets naar mijn werk kon (en sportzalen houd ik niet van). Ik denk dat het hem zit in te weinig beweging. Ik heb er het volgende op gevonden: Bij ons boven staat een hometrainer en als ik niet op de fiets naar mijn werk kan, ga ik ‘homefietsen’. Je moet wát. En misschien dat ik toch ongemerkt weer iets meer ‘rommel’ ben gaat eten. Daar moet ik dus nog beter op letten. Bedankt voor jullie tips, feedback en mailtjes. Ze houden me scherp!
  Groetjes,
  An

  Beantwoorden
 32. Hallo,

  Ik woog op 31 december 128,5 kg
  Ben inmiddels afgevallen tot 112,5 kg

  Begin ging uitstekend en daarna steeds moeilijker
  Volg thuis streng het Atkins dieet daar ik eerst terug wil naar 100 kg (ben 200 cm lang) Gedurende mijn regelmatige zakenreizen naar Azie waar het houden van een dieet tot de onmogelijkheden behoort, (cola light kennen ze niet eens) kom ik in een weeks meestal weer 3 kg aan. Dat gaat er redelijk gemakkelijk binnen een week ook weer af. dan blijf ik weer steken op de 112 grens. Daar kom ik maar niet doorheen wat ik ook probeer.
  Moet wel bekennen dat beweging niet tot de meest favoriete bezigheden behoort maar ben dagelijks in mijn werk wel fysiek zeer actief.
  Ik ben er van overtuigd dat ik veel fout doe.
  ‘s morgens koffie, de lunch is altijd bouillon
  en tussendoor een eitje, een stukje kaas, iets van vis.
  Om 1700 uur een koolhydraat vrije maaltijd met een behoorlijke portie.

  Wat kan ik nu het beste doen om werkelijk resultaat te boeken.

  Bert

  Beantwoorden
 33. Hallo,
  Ik volg geen dieet, maar let op wat ik in mijn mond stop. Gezonde voeding en geen snacks. Ik ben veel water gaan drinken, en het gaat goed. Ik ben nu 10 kilo afgevallen , ik ben 10 januari begonnen. Ik ga echter wel naar feestjes en dan zondig ik een beetje…
  Ik ga 2x per week fitnissen in combinatie met cardio, en ik vind het geweldig. Verder tennis ik nog 2 x per week. Ik wil er nog graag 5 kilo af, en het lukt langzaam maar zeker. Ik heb een hele mooie jurk 1 maatje kleiner gekocht. Hij kan dicht maar stond niet mooi, ik woog toen 84 kilo. Hij kan nu aan maar met die paar extra kilo’s eraf zal het nog mooier staan!!! Ik blijf stug doorgaan. Doeiii.

  Beantwoorden
 34. Hallo Inge en Yvon,

  Leuk jullie mailtje en ja, ik ben ook ca. 4,5 kg minder in gewicht, maar ben al 2 weken op hetzelfde gewicht….ik probeer mijn eigen dag te maken
  wat betreft het eten van die dag….

  Ik beweeg wel, ben 3x perf week te vinden op de golfbaan….
  Mocht even niet sporten i.v.m. ingreep aan mijn been…

  vr, groetjes

  Doris.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ja, stuur mij nu
Voedingstips
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden
voor
Ja, stuur mij
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden Voedingstips
voor
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
7 Gouden Voedingstips
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven