Gummibarchen, begin er niet aan…

Mijn mailbox stroomt bij vlagen vol met vragen over Gummibarchen. Ik heb eerder al aangegeven dat ik op mijn website geen reclame voor Gummibarchen wil zien en ik haal deze berichten van mijn site.

Ik leg je uit waarom…

Wat zijn Gummibarchen (Gummiberen)?

Een van mijn lezers heeft mij een grote zak Gummibarchen toegezonden waarvoor hartelijk dank. Gummibarchen zijn snoepjes, ze zien er uit als winegums in de vorm van beertjes. Een aantal mensen mailt mij dat ze enorm afvallen van deze snoepjes. Het zou een fantastisch middel zijn om af te vallen omdat je daarnaast geen zin meer hebt om te snoepen en ze gezond zouden zijn.

Dat deze snoepjes gezond zijn is in mijn ogen totale onzin. De snoepjes bestaan voor bijna de helft uit suiker en daarom alleen al ben ik er niet voor. Verder bevatten ze nauwelijks gezonde voedingsstoffen. Waarom zou je je lichaam vullen met een berg gummi?

Je krijgt op deze manier geen gezonde lifestyle en stopt je lichaam vol met rommel. Mogelijk val je er van af omdat je maag vol gummi zit, maar dat is dan korte termijn en in mijn ogen op een zeer ongezonde manier. Wil je echt gezond afvallen? Kijk dan eens naar Je Body In Balans.

Wat zit er in Gummibarchen?

Nu ik een verpakking van Gummibarchen heb kan ik je precies aangeven wat er in zit (in het Duits, maar ik denk dat je er wel uitkomt):

Glucosesirup, Zucker, Gelatine, Sauerungsmittel (Zitronensaure), Aroma, Fruchtkonzentratte en Pflantzenextrakte (Schwartze Johannisbeere, Karotte, Paprika, Curcuma, Spinat, Brennessel), naturliche Farbstoff (Medizinische Kohle – pflanzich), Ol pflanzlich, Trennmittel (Bienenwachs, Carnaubawachs).

Voedingswaarde:
Per 100 gram
6,1 gram eiwit
75,8 gram koolhydraten
42,3 gram suiker
0,1 gram vet

Als je deze ingredienten ziet weet je denk ik genoeg, meer dan 40 procent suiker! Iedereen die mij al wat langer volgt weet dat dit geen gezond voedingsmiddel is. Al die suiker zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel en het haalt je energie niveau naar beneden.

Lees ook: Hoe kom ik van mijn suikerverslaving af?

Laat je niet misleiden door de vruchtenconcentraten en plantenextracten op de ingredientenlijst. Natuurlijk zijn fruit, groente en kruiden zoals kurkuma gezond, maar kies dan de verse variant en niet de geconcentreerde toevoegingen in deze snoepjes.

Mijn advies is dan ook om de Gummibarchen-hype over te slaan en er niet aan te beginnen. Je houdt jezelf voor de gek…

Groetjes,
Inge

48 gedachten over “Gummibarchen, begin er niet aan…”

 1. Hierboven lees ik veel waarheid maar ook veel onzinnige dingen.
  In Duitsland is onderzoek gedaan naar kinderen met chronische ziekten zoals taaislijmziekte. Bij een chronische ziekte onstaat door die ziekte meestal vitaminetekort. Nu is er een arts geweest die bedacht heeft dat je vitamines in die gevallen beter kunt toedienen in een middel wat gelatine bevat, zodat het beter wordt opgenomen in het lichaam. Dat bleek te werken. Ook werd het zo voor de kinderen makkelijker en aantrekkelijker om de vitaminepilletjes te eten. Want zeg nou zelf: vraag aan een kind een gummibeer te eten of een pilletje, wat zal het kiezen?
  Gelatine wordt veel gebruikt bij geneesmiddelen. Het bekendste is de capsule: de buitenkant is gelatine. Daarbinnen zit de werkzame stof.
  Laat je alsjeblieft niet wijsmaken dat je afvalt van gummiberen, ook niet met de medicinale duitse variant. Het zijn gewoon vitaminepillen met een ander uiterlijk, bedoeld voor mensen die door hun chronische ziekte vitaminetekort hebben. Eet je gezond en ben je niet chronisch ziek, dan heb je dat niet nodig. En ja, je honger wordt vast minder als je er veel van eet. De gelatine vult je maag op. Je kunt beter groente en water nemen als maagvulling.

 2. Dank je wel Inge voor het artikel “gummibarchen; het is te hopen dat iedereen eerst even op het pakje of zakje gaat kijken wat er in het snoep product in zit, voordat men het meteen klakkeloos in de mond stopt.
  Maar goed je artikel is een alert for all of us, Thank you
  Groetjes
  Carla

Reacties zijn gesloten.

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ontdek hoe je buikvet verdwijnt...

Gezonde
Vraag gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?

Gezonde
Ontdek hoe je buikvet verdwijnt

Vraag de gratis Voedingsspecial aan:
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?
Send this to a friend