Hoe val je op een gezonde manier af zonder te hongeren?

Laatste update:

Als je niet oppast, word je in de loop van de tijd ongemerkt dikker, terwijl je voor je gevoel best gezond eet. Herken je dat?

Veel mensen schrikken op de weegschaal en raken in paniek. Ze gaan “op dieet” of ze gaan op eigen houtje “lijnen“. Maar dat mislukt vrijwel altijd, omdat je het verkeerd aanpakt. Hoe val je gezond af zonder te hongeren? Er is een manier die wél werkt. Bekijk in deze video mijn advies:

Gezond afvallen en op gewicht blijven

Wat kun je doen om te zorgen dat je niet schrikt op de weegschaal? Dit is de eerste in een serie van vier waarin ik je leer hoe je afvalt en op gewicht blijft je gezondheid verbetert, je weerstand verbetert en meer energie krijgt.

… op elke leeftijd, onder alle omstandigheden.

Duizenden mensen geholpen

Ik ben Inge van Haselen, Health Coach en Personal Trainer. In mijn praktijk als heb ik de afgelopen 13 jaar duizenden mensen geholpen af te vallen, gezonder te worden en zich weer fit te voelen. Daar kan ik ook jou mee helpen.

Hoe doe je dat? Afvallen, je gezondheid verbeteren en meer energie krijgen? Het doel van deze workshop is jou de belangrijkste dingen te leren die je moet weten. Ik heb zelf ook moeten leren hoe je fit en op gewicht blijft in uitdagende omstandigheden.

Ik ontdekte de methode toen ik nog in een andere carrière zat. Als inkoper voor grote modeconcerns heb ik 28 jaar lang de wereld over gevlogen.

Zo’n druk en stressvol leven in vliegtuigen en hotels, eten in restaurants en reizen door verschillende tijdzones is een aanslag op je lichaam. Het eten is vaak slecht, je slaapt slecht en je beweegt minder.

En er was meer, rond mijn dertigste kreeg ik epilepsie. De neuroloog adviseerde me om zware medicijnen te slikken met ernstige bijwerkingen. Dat heb ik altijd geweigerd.

“Intuïtief voelde ik dat ik de epilepsie op een andere manier onder controle moest krijgen. Dat is gelukt door met name de suikers uit mijn menu te halen, net als dingen uit pakjes.

Ik geloof sterk in de kracht van Clean Eating, stress oplossen en goed bewegen. Daar kan ik ook jou mee helpen.

Hoe val je op een gezonde manier af?

Laten we meteen een onderwerp pakken. In deze eerste video gaan we focussen op hoe je op een gezonde manier afvalt. Mensen zeggen dan tegen mij: “Ja, dat weet ik al, ik moet gewoon minder eten.” of …”Ik moet gewoon wat gezonder eten”.

Maar dat mislukt vrijwel altijd. Waarom? Niet door een gebrek aan discipline… maar door een verkeerde aanpak en een gebrek aan kennis.

Wat het gaat niet om mínder eten, maar om de juiste keuzes maken. En de meeste mensen weten niet meer wat nou eigenlijk gezond eten is… In ieder geval is dat NIET yoghurt met cruesli.

“Calorieën tellen” werkt niet

Ik ken mensen die keurig minder eten, calorieën tellen en toch aankomen.  Ze begrijpen niet waarom ze niet afvallen, terwijl ze voor hun gevoel weinig eten. Maar “calorieën tellen” is een slechte strategie.

Om te beginnen blijkt uit onderzoek dat mensen heel slecht inschatten hoeveel calorieën ze eten. Hoe meer overgewicht iemand heeft, hoe slechter de inschatting is. Gemiddeld zit iemand er 30% naast.

Verder kloppen de hoeveelheden op de etiketten en de tabellen vaak niet. Volgens wetenschappers kan je er met een gemiddeld eetpatroon al 150 calorieën op een dag naast zitten.

Van de ene calorie word je dikker dan van de andere

En er is nog iets: Vroeger werd gedacht dat elke calorie hetzelfde effect heeft op je lichaam. Veel crash-diëten zijn op dit principe gebaseerd en veel mensen denken nog steeds zo.

Maar ons lichaam is geen simpele motor waar je benzine in gooit. Het blijkt veel complexer in elkaar te zitten en de wetenschap komt nog regelmatig met nieuwe inzichten. Als je ‘s avonds bijvoorbeeld rijst of aardappelen eet word je daar dikker van, dan als je dat als lunch zou eten.

Afvallen? Laat ‘s avonds rijst en aardappelen weg

En, als je snel aankomt of wilt afvallen kun je trouwens beter helemaal geen rijst en aardappelen eten en je koolhydraten uit groenten halen, of uit bonen en linzen.

Het belangrijkste wat je nu moet weten, om te beginnen met afvallen, is dat het van groot belang is wat je eet op welk tijdstip.

Calorieën tellen is daarom geen goede strategie om af te vallen. Je houdt jezelf voor de gek en gaat je richten op de verkeerde dingen. Begin daarom nooit aan een crashdieet.

Richt je op Clean Eating

Je kunt je veel beter gaan richten op echt lekker en gezond eten op basis van Clean Eating. Dan hoef je geen etiketten meer te lezen, want je kiest voor verse, pure producten. En je hoeft niet meer te tellen, want met gezond eten regelt je lichaam de hoeveelheden vanzelf.

Door de juiste dingen op het juiste moment te eten houd je je bloedsuikerspiegel mooi neutraal en krijg je geen honger. Je zult al snel merken dat je smaak verandert en dat je je veel fitter gaat voelen. Dan volgt het afvallen vanzelf en vaak sneller dan je denkt.

Wil je nu echt goed gezond gaan afvallen? Doe dan het Buikvet Burner Programma.

“Ja, maar ik eet al heel gezond! En toch kom ik aan!”

Op dit punt zeggen veel mensen vaak: “Ja, maar ik eet al heel gezond! En toch kom ik aan!”

Maar als ik dan naar hun voedingsdagboeken kijk, zie ik nog heel vaak ongezonde dingen zoals: yoghurt met cruesli, speltbrood, crackers… en véél te weinig groente, véél te weinig gezonde vetten en te weinig eiwitten. Geen wonder dat je extra aankomt en je moe voelt.

“Kwestie van gezond verstand? Nee…”

Ook hoor ik nog wel eens: “Gezond eten en afvallen is gewoon een kwestie van gezond verstand”.

Maar dat dat niet werkt, zie ik elke dag om me heen. Het is mijn ervaring juist dat veel mensen NIET echt weten hoe je nu gezond eet. En hoe je in de juiste balans eet op het juiste moment. En daardoor veel onnodige fouten maken en onnodig lijden en hongeren.

Voeding is ook voortschrijdend inzicht, we komen steeds meer te weten over de invloed van voeding op het menselijk lichaam. En natuurlijk is er geen formule voor iedereen.

Maar wat we wel weten, is dat de Clean Eating methode de enige methode is die echt werkt voor een goed gewicht, een goede gezondheid en veel energie. Daarom heb ik het Buikvet Burner Programma ontwikkeld.

Met de nieuwste inzichten op het gebied van gezond afvallen, met kant-en-klare dagmenu’s, voedingsles op video en persoonlijke terugkoppeling op je voedingsdagboek. Zo val je wél af :-), zonder te hongeren en met blijvend resultaat.

Praktische tips die je direct kunt toepassen

Tip 1: Eet/drink minimaal 300 gram groente per dag

Het is teveel om je de Clean Eating methode in een kort artikel te leren. Als je er echt mee aan de slag wilt adviseer ik je het Buikvet Burner Programma te doen. Dat kan echt je leven veranderen.

Wat je vanaf nu zelf kunt doen is elke dag minstens twee keer per dag een flinke portie verse groente nemen. Bij elkaar minstens 300 gram en nog liever 500 gram. Bijvoorbeeld in je smoothie. En verder rauw, gegrild of gestoomd bij je lunch en bij je avondmaaltijd. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel meer neutraal en ga je minder snacken en snaaien.

Dat is stap 1. En als je dat de komende dagen doet, begin je met gezond afvallen en krijg je meer energie.

Tip 2: Eet niet meer na je avondmaaltijd

Zorg dat je ‘s avonds na acht uur niet meer eet en drinkt, behalve water en thee. Je stofwisseling krijgt dan rust en dat is goed voor je gewicht, je gezondheid en je energie.

Als je met deze tips begint zul je merken dat je gaat afvallen, zonder honger. En dat je je fitter gaat voelen. Probeer het, zet gewoon een eerste stap! Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Health Coach & Personal Trainer

PS 1: Zou het jou kunnen lukken om ‘s avonds na je avondmaaltijd niet meer te eten? Of ben je gewend nog iets te nemen? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: In mijn volgende bericht geef ik je vijf korte oefeningen voor thuis om je vetverbranding te activeren. Houd je mailbox in de gaten.

hoe doe je gezond afvallen

8 gedachten over “Hoe val je op een gezonde manier af zonder te hongeren?”

 1. Hoi Inge,
  Dank je wel voor uw email!
  Ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe?
  ‘S avonds na hét eten neem ik nog handje ongezouten nootjes en appel of reistwafels.
  Wat is jou advies?

  Groet Naima.

  Beantwoorden
 2. hallo Inge

  weet wel wat een goed en gezond eet patroon is
  maar zou graag een maaltijd bereiden wat snel klaar is en toch gezond
  kan niet lang staan i.v.m rug klachten, daarom kies ik altijd voor maaltijden
  wat niet zo gezond is kan je me helpen?

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je bericht en goed dat je het vraagt. Allereerst wens ik je veel sterkte met je rug. Welke klachten heb je precies? Doe je hiervoor oefeningen? Dat is bij de meeste rugklachten wel belangrijk, omdat het vaak duidt op zwakke buikspieren. Door gericht te gaan trainen kun je veel rugklachten oplossen, maar ik weet natuurlijk niet of dat in jouw geval ook geldt.

   Voor wat betreft de snelle recepten, vrijwel alles wat Inge maakt is snel, want zij staat zelf ook niet uren in de keuken. Vaak is het een combinatie van groente en bijvoorbeeld tempeh, kip of vis. Je zou eens kunnen kijken in het Gezonde Lifestyle Receptenboek:

   Meer informatie over het Gezonde Lifestyle Receptenboek…

   Als je lichamelijk niet fit bent is het inderdaad extra belangrijk om gezond te eten. Zodat je je lichaam toch zoveel mogelijk ondersteunt. Wat dat betreft is Clean Eating een goede keuze. Kan je hiermee vooruit?

   Yvon, Team Inge van Haselen

   Beantwoorden
 3. Dag Inge,

  Meestal neem ik na mijn avondeten zo tussen 19u a 20u nog wat Griekse yoghurt met fruit of wat sla met groenten en zaanse mayonaise
  Gr, Sandra

  Beantwoorden
  • Hallo Sandra,

   Bedankt voor je bericht. Wist je dat zuivel voor je darmen heel zwaar is om te verteren? In de avond nog eten verstoort je hormoonbalans waardoor je minder diep slaapt en je stofwisseling vertraagt. Fruit kun je altijd het beste in de ochtend eten omdat je lichaam dan de fruitsuikers kan verwerken.

   Het kan zijn dat je overdag niet genoeg eet, zodat je in de avond trek krijgt.

   In Inge haar receptenboek Je Body in Balans staan heerlijke en voedzame gerechten die de perfecte combinatie vetten, eiwitten en koolhydraten bevatten. Die recepten kunnen je helpen om volwaardige maaltijden voor jezelf te koken:

   Meer informatie over Je Body In Balans…

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

   Beantwoorden
 4. Hoi Inge.
  Ik heb osteoporose. Van de specialist moet ik kefir of karnemelk drinken. Ook kaas en kwark.
  Ik vind het moeilijk om dat niet te doen daar ik bang ben dat het dan verergerd.
  Hoe denk jij hier over. Verder gebruik ik geen suikers . Ook geen pakjes en zakjes of kant en klaar eten. Ik ben mooi op gewicht maar mag van de arts niet afvallen i.v.m. de osteoporose. Toch kom ik snel aan. ‘S avonds eet ik 3 paranoten.v.m. Selenium en 10 ongebr. en onger. Amandelen.
  Wat is jouw advies.
  Gr. Carla

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ja, stuur mij nu
Voedingstips
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden
voor
Ja, stuur mij
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden Voedingstips
voor
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
7 Gouden Voedingstips
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Send this to a friend