Dit kun je eten voor meer energie

(Bekijk de video)

Wat kun je ETEN voor MEER ENERGIE en AFVALLEN

Hi, ik ben Inge van Haselen, Health Coach en Personal Trainer. In mijn vorige video heb ik je de opdracht gegeven om koud te gaan douchen 🙂 Dat roept altijd heftige reacties op. Er blijken radicale voor- en tegenstanders van koud douchen te zijn en niet iedereen durft het aan, ook al krijg je er meer energie van.

Dit is de derde video in de serie “Bruisen van Energie”. Heb je de eerdere video’s gemist? Je vindt ze hier:

1. Voel je je vaak moe? Twee tips voor meer Energie

2. Je energie verdubbelen? Train je mitochondriën

Veel manieren om meer energie te krijgen

Het ding is, je hoeft van mij niet percé koud te douchen. Ik heb het genoemd als één van de manieren om je mitochondriën te trainen, zodat ze meer energie produceren en je je fitter voelt. Het is ook goed voor je vetverbranding en je geheugen.

Maar er zijn veel meer manieren om dat te bereiken. Daar gaat deze video vandaag over. En hoe meer van deze manieren je toepast, hoe groter het effect.

Zelf probeer ik elke keer weer iets toe te voegen aan mijn gewoontes. Vandaar dat ik een tijd geleden wel ben begonnen met koud douchen :-). Terwijl ik een echte koukleum was!

Nu ik bijna vijfenzestig ben is het voor mij steeds belangrijker om zoveel mogelijk energie te hebben, me sterk en fit te voelen en gezond te zijn…. Zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen met hun gewicht en energie. Zowel in de Health Club als via mijn online programma’s.

Ik had je beloofd om vandaag wat meer te vertellen over hoe je het beste kunt eten en drinken voor maximale energie. Want ook op dat gebied maakt de wetenschap grote stappen.

Dus voel je je vaak moe? Of wil je gewoon nóg meer energie dan je al hebt, blijf dan nog even kijken.

De kracht van “Clean Eating” voor meer energie

Wat is Clean Eating? Clean Eating is een manier van eten en drinken waarbij je je lichaam voedt met natuurlijke verse en seizoensgebonden producten, liefst biologisch. Daarbij is het belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te eten, in alle kleuren van de regenboog. En in balans tussen de juiste koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels met veel vitamines en mineralen.

Hierover kan ik boeken vol schrijven – en dat heb ik ook gedaan ;-). Als je goed Clean gaat eten zul je al merken dat je meer energie krijgt en op een gezonde manier afvalt.

Het gaat te ver om dat allemaal in deze video te vertellen. Daarom geef ik je hier een paar specifieke tips voor meer energie. Maar eerst nog even kijken naar wat de wetenschap hierover zegt.

De rol van je mitochondriën, de energiefabriekjes van je cellen

Eerder vertelde ik je al over je mitochondriën, de energiefabriekjes in je cellen. Het belangrijkste en meest baanbrekende inzicht is deze: je mitochondriën hebben twéé functies. En die twee functies kunnen ze niet allebei tegelijk uitvoeren.

De éne functie van je mitochondriën is energie creëren. De andere functie van mitochondriën is je cellen verdedigen tegen ziektes. Wat blijkt? Hoe meer je mitochondriën bezig zijn met het verdedigen van je cellen tegen indringers, hoe minder energie ze kunnen produceren.

Dat maakt dat je je moe gaat voelen als je ongezond leeft. En dat maakt ook dat je ongemerkt aankomt. Vandaar ook dat Clean eten zo’n grote impact heeft.

Twee Clean Eating Tips voor meer energie

Ik kan je hier niet de hele methode uitleggen, daarom even een paar korte tips waar je direct mee aan de slag kunt:

Clean Eating Tip 1 voor meer energie

Begin je dag met een vers geperste groentesap. Je neemt eerst een glas lauwwarm water, dan een glas lauwwarm water met citroen en dan een vers geperste groentesap. Je krijgt er echt een kick van.

Het drinken van verse groentesap is een schok voor je lichaam… in positieve zin! Als je de verse sap drinkt zonder vezels komen de gezonde voedingsstoffen sneller in je bloed. En omdat er weinig energie voor nodig, merk je dat je energie toeneemt.

Clean Eating Tip 2 voor meer energie

De tweede tip die al heel veel mensen heeft geholpen is: Voeg adaptogene kruiden toe aan je voeding. Wat zijn adaptogene kruiden? Dat zijn “genezende” planten die je lichaam ondersteunen bij het verwerken van stress.

Ze zijn goed voor je bijnieren en kunnen de productie van stresshormonen onderdrukken. De bekendste adaptogene kruiden: ashwagandha, rhodiola en ginseng. Laat je goed informeren bij een vitaminewinkel en kies voor een supplement van kwaliteit.

Het stapeleffect van al deze stappen voor je energie

Als je je energie wilt verdubbelen en je vetverbranding activeren zijn er een heleboel van dit soort kleine stappen die je kunt zetten. Samen zorgen ze  ervoor dat je binnen de kortste keren weer bruist van energie, gaat afvallen en alerter bent.

Dat begint uiteraard met Clean Eating, waarbij je extra accenten legt voor meer energie. En daarnaast kun je nog heel veel meer doen, zoals koud douchen :-).

Het Bruisen van Energie Plan…

Ik krijg zoveel vragen over vermoeidheid en meer energie, dat ik hiervoor een speciaal programma heb ontwikkeld: het “Bruisen van Energie” Plan. Daarover vertel ik je meer in de volgende video.

Ben jij er klaar voor om je energie te verdubbelen, je vetverbranding te activeren en meer te genieten van je dag? Dan zie ik je binnenkort in de volgende video en doe ik je ook een aanbieding. Dus houd je mailbox in de gaten. Sta je nog niet op mijn mailinglijst, schrijf je dan hier vrijblijvend in.

Voor nu heb ik een vraag aan jou: Hoe zou jij het vinden als je je energie kon verdubbelen?” Wat zou dat betekenen voor je dagelijks leven?

Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer inspirerend voor anderen. En ik ben zelf ook wel benieuwd. Tot gauw!

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS 1: Ik krijg zoveel vragen over vermoeidheid en meer energie, dat ik heb besloten een speciaal programma te ontwikkelen voor meer energie: het “Bruisen van Energie” Plan. Daarover vertel ik je meer in de volgende video. Houd je mailbox in de gaten, want dan doe ik je ook een aanbieding.

PS 2: Hoe zou jij het vinden als je je energie kon verdubbelen?” Wat zou dat betekenen voor je dagelijks leven? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt! 

17 gedachten over “Dit kun je eten voor meer energie”

 1. Hallo Inge ik ben een man van 77 jaar en ik moet er niet aan denken om nu met het kouder wordende weer onder de de douche te staan. Dat hou je toch niet vol vooral met vriezen. Maar als de zomer weer komt zal ik een poging wagen

  Beantwoorden
 2. Als je last hebt van pijnlijke schouderspieren voelt koud douchen niet fijn. Bijvoorbeeld na het werken in de tuin. Nu ik ouder ben duren de spier klachten langer.

  Beantwoorden
  • Hi Lammie, juist bij pijnlijke spieren is koud douchen wel even lekker. Maar de wetenschappelijke inzichten daarover varieren nog wel. Sommige onderzoeken wijzen uit dat koud douchen goed is voor de spieren na een inspanning. Profboksers gaan bijvoorbeeld in een ijsbad zitten na een wedstrijd. Ander onderzoek wijst weer uit dat koud water niet helpt tegen spierpijn. Gewoon je eigen lichaam volgen. Het is al heel goed dat je tuiniert.

   Beantwoorden
 3. Hallo Inge,
  Ik heb uit 1 van jou boeken ook een energie booster onthouden van Citroën, olie, appel cider azijn en cayennepeper en warm water. Klopt dat? Ik ben alleen de hoeveelheden kwijt. Kun je mij die vertellen?

  Beantwoorden
 4. Hallo Inge
  Ik douche mij nu al vier jaar lang koud het bevalt super maar ik kon de eerste maand er moeilijk aan wennen dus het is wel zaak het langzaam op te bouwen wat jij zegt dat klopt wel ik ben minder snel ziek en vooral ook fitter voelen valt op Bovendien is het beter voor de huid

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ja, stuur mij gratis de 7 Gouden Voedingstips voor Gezond Afvallen

Gezonde
close-link

Ontdek hoe je buikvet verdwijnt...

Gezonde
Vraag gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?

Gezonde
Ontdek hoe je buikvet verdwijnt

Vraag de gratis Voedingsspecial aan:
Je kunt je elk moment weer uitschrijven.
close-link
Gezond afvallen?
Send this to a friend