Meer energie en minder coronakilos? Train je mitochondriën

(Bekijk hierboven de video. Wil je liever lezen? Hieronder vind je de transcript van de video)

Hoi, ik ben Inge van Haselen, Health Coach en Personal Trainer. In mijn vorige video gaf ik je twee simpele tips om de hele dag meer energie te krijgen en je vetverbranding te activeren. De reacties waren overweldigend en daar ben ik dankbaar voor.

Heb je deze video nog niet gezien? Kijk dan nu meteen even. Je vindt de link hier en ik wacht hier op je :-):

Voel je je vaak moe? Twee tips voor meer Energie

Hoe zou het zijn als je meer energie had en niet aan zou komen?

Hoe zou het zijn als je je energie kon verdubbelen? Als je je vetverbranding extra kon optimaliseren en meer kon genieten van je dagen? Het blijkt dat de wetenschap tot steeds meer inzichten komt die je hierbij kunnen helpen.

Het zijn allemaal kleine stapjes die je kunt nemen en die je totale energie, gezondheid en gewicht verbeteren. Het is ook goed voor je geheugen en heeft een anti-aging effect.

Een hele belangrijke stap naar meer energie is gezonder te gaan eten, zoals ik je leer met de Clean Eating Methode. Het is mijn overtuiging en ervaring met duizenden mensen dat je met het gezonder maken van je leefstijl heel veel gezondheidsproblemen kunt oplossen. Dat blijkt ook van toepassing als het gaat om je energie.

Vooral naarmate je ouder wordt kun je wel wat energie gebruiken. Dat geldt ook voor mij. Ik ben nu bijna 66, ik geef elke dag trainingen en coaching bij Splash Health Club in Amsterdam.

Daarnaast help ik duizenden mensen met mijn online programma’s. Dus hoe meer energie ik heb, hoe beter 🙂

Nieuwste inzichten: train je mitochondriën

In mijn eerst video vertelde ik je al over de mitochondriën, de energiefabriekjes in je cellen. Daarover is veel nieuw onderzoek verschenen, met veel praktische toepassingen.

Uiteraard hebben veel ontdekkingen te maken met wat je eet en drinkt. Daarover vertel ik je in mijn volgende video. Vandaag geef ik je eerst nog een andere praktische energie tip die je direct kunt toepassen.

Dat heeft ook weer te maken met een proces in je mitochondriën, dat heet  “hormese”. Het blijkt dat je je mitochondriën kunt trainen, vergelijkbaar met hoe je je spieren traint. Zodat ze groter worden en meer energie produceren. Hoe cool is dat!

Ontdek hoe je je energie verdubbelt…

Hoe train je je mitochondriën?

Je kunt heel veel doen om je mitochondriën te trainen. Niet alleen met “hoe en wanneer” je eet en drinkt. Maar ook nog op een aantal andere manieren. Bijvoorbeeld door ‘s ochtends koud te douchen…

Zelf doe ik dat nu al enkele maanden. Eerst 30 keer diep ademhalen en dan koud douchen. De kunst is om je te focussen en kalm te blijven. Dus niet gaan bibberen en ook niet naar lucht happen, maar gewoon blijven ademen.

Het effect is verbluffend! Ik voel me meteen fit, ik ben letterlijk sterker in de sportschool en ik heb de hele dag meer energie. Dit blijkt trouwens ook goed te zijn voor je vetverbranding, je geheugen en het heeft een anti-aging effect.

Bruisen van Energie? Klik hier

Ik zou zeggen: “Probeer het morgenochtend ook”.

In mijn volgende video vertel ik je hoe je het beste kunt eten en drinken voor meer energie en een betere vetverbranding. Nu mijn vraag aan jou: Durf jij het aan om koud te gaan douchen? Of doe je dat misschien al?

Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd en ik zie je in de volgende video :-).

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS 1: Neem jij ’s ochtends een koude douche? Of toch maar warm? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Houd je mailbox in de gaten. Over enkele dagen stuur ik je mijn volgende video met tips voor meer energie en minder coronakilo’s. Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Dan kun je je hier aanmelden.

43 Reacties

 1. Catherine 14 maart 2021 bij 15:07 - Reageer

  Koud douchen best met of zonder zeep ???

  • Antonia 15 maart 2021 bij 15:01 - Reageer

   Met zeep is helemaal oké!

 2. marie-C 14 maart 2021 bij 12:43 - Reageer

  ik ben echt een koukleum. Douchen doe ik meestal avonds met lauwwarm water, maar daarna zet ik wel de koude kraan open. en dat voelt ook heerlijk fris.

 3. Dick van Hilten 13 maart 2021 bij 22:28 - Reageer

  Heb ik tot voor kort gedaan, voelde me meteen nog energieker; ik ben echter een echt warmte-mens, lig graag lekker in de zon.., dus je snapt en snap van mezelf dat ik de kou (onbewust?) graag oversla.. het hoort niet echt bij mijn leven denk ik. Na je postcast zal ik het weer gaan proberen!
  Dank voor je nieuwe enthousiasme.
  Hg
  Dick

  • Antonia 15 maart 2021 bij 14:11 - Reageer

   Hi Dick,

   Bedankt voor je bericht en super goed om te horen dat je het toch weer gaat proberen!

   Groetjes,
   Antonia
   Team Inge van Haselen

 4. Toos 13 maart 2021 bij 15:50 - Reageer

  Ik douche al meer dan een jaar elke morgen met koud water ik heb hierbij nooit 30 keer in en uit geademd de eerste 3 keer moest ik hier aan wennen maar ik vond het daarna heel prettig en doe het elke morgen

  • Antonia 15 maart 2021 bij 13:54 - Reageer

   Hi Toos,

   Goedzo!

   Groetjes,
   Antonia
   Team Inge van Haselen

 5. Leny Mol 12 maart 2021 bij 14:23 - Reageer

  Al geruime tijd douche ik koud. Als je het wilt ben je er zo doorheen. En dan is het echt heerlijk. Je voelt je lekker fris erna. Ook al ben ik 72 en heb ik veel gezondheidsproblemen toch kun je meer als je denkt. Gewoon doorzetten. Normaal heb ik het snel koud, maar koud douchen, ik wil niet anders meer.

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen