Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht?

(Bekijk de korte video. Wil je liever lezen? Je vindt de transcript van de video hieronder)

Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht met Intermittent Fasting – Deel 1

Misschien herken je dit wel… Dat je bij het aankleden merkt dat je broek weer strakker zit dan vorige week… Je denkt: “Eigenlijk zou ik gezonder moeten gaan leven…”!

Schud je lichaam even wakker

Maar soms lukt het gewoon niet om je gewoontes te veranderen. Omdat je het te druk hebt, of omdat je de motivatie niet kan vinden. Dan kan het helpen om je lichaam even wakker te schudden met een korte vastenkuur.

Zodat je jezelf weer motiveert en snel resultaat ziet. Maar hoe pak je dat goed aan, zonder te gaan jojo-en?

Dit is de eerste video in een serie van vier, waarin ik je leer hoe je met een korte vastenkuur een doorbraak bereikt. En weer afvalt zonder te gaan jojo-en. Blijf nog even kijken.

In mijn “vorige leven”…

Ik ben Inge van Haselen, Health Coach, Personal Trainer en Sportvastencoach. In mijn praktijk heb ik de afgelopen veertien jaar duizenden mensen geholpen om af te vallen, gezonder te worden en meer energie te krijgen. Daar kan ik ook jou mee helpen.

In mijn “vorige leven” heb ik zelf ook moeten leren hoe je fit en op gewicht blijft.

Twintig jaar lang reisde ik als inkoper voor grote modeconcerns de wereld over.
Dat betekende: veel eten in restaurants, veel zitten en weinig bewegen.

En ook nog epilepsie

Rond mijn dertigste kreeg ik ook nog epilepsie. Toen begon mijn zoektocht naar de gezonde lifestyle en ontwikkelde ik de Clean Eating methode. Ik volgde studies voor Integrative Nutrition, orthomoleculaire voedingsleer en functional training.

Mijn epilepsie verdween, ik voel me nu fitter dan ooit en ik heb mijn roeping in het leven gevonden door ook anderen hiermee te helpen.

Op eigen houtje vasten? Pas op!

De laatste jaren krijg ik steeds vaker vrouwen in mijn praktijk die op eigen houtje één of andere vastenkuur hadden gedaan. Ze waren weer dikker geworden en hun hele stofwisseling was verstoord.

Dat bracht mij op het idee voor deze serie over kort, verantwoord vasten.

Want ik begrijp het wel. Soms wil je DIRECT afvallen, met een snelle korte kuur. Of je lichaam weer even een boost geven. Dan kan vasten heel goed zijn…als je het goed aanpakt.

Over Intermittent Fasting

Je hoort de laatste tijd veel over Intermittent Fasting. Dat is een speciale methode van vasten, waarbij je bijvoorbeeld 14 uur niet eet en daarna 10 uur wel. Hiermee kun je geweldige resultaten bereiken en je vetverbranding een enorme boost geven. Als je het combineert met de juiste manier van eten.

Wetenschappers doen nog volop onderzoek naar het beste ritme van afwisselend vasten en eten. Maar dat het werkt en heel gezond is, daarover zijn de meesten het wel eens.

Harvard: “Intermittent Fasting is effectief”

Dr. Deborah Wexler,Harvard Medical School

Dr. Deborah Wexler,Harvard Medical School zegt bijvoorbeeld:

“Er is bewijs dat intermittent fasting effectief is. Daarbij beperk je de tijd dat je eet tot een periode van 8 tot 10 uur overdag.”

Andere onderzoeken wijzen uit dat je door intermittent fasting toe te passen ook je cholesterol en je bloeddruk verlaagt. Het helpt tegen diabetes en hart- en vaatziekten. En je valt er gemiddeld 5% tot 8% mee af.

Met andere woorden… Intermittent Fasting kan ook voor jou een doorbraak betekenen voor je gewicht en je gezondheid!

Het is niet ingewikkeld

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. ik merk dat mensen soms terugschrikken van de termen en dat ze bang zijn dat Intermittent Fasting te ingewikkeld is.

Maar het is juist makkelijk en flexibel. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds na zeven uur niet meer eet en ‘s nachts ook niet, maar pas de volgende dag om 9 uur ontbijt, dan ben je al een klein beetje bezig met intermittent fasting.

Mijn TIP voor jou vandaag

Dus, mijn TIP voor jou vandaag is: Probeer intermittent fasting de komende dagen een keer uit, bijvoorbeeld vanavond. Zorg dat je na je avondmaaltijd absoluut niets meer eet en ook niets meer drinkt met calorieën. Dus wel water en thee, maar dan zonder suiker.

Want elke keer als je iets eet of bijvoorbeeld een wijntje drinkt, begint de klok weer opnieuw te tellen en komt je lichaam niet toe aan de voordelen van intermittent fasting.

De volgende video in deze serie

In mijn volgende video ga ik dieper in op de werking van Intermittent Fasting, de voordelen en de verschillende varianten.

Nu heb ik nog een vraag aan jou

Tenslotte, heb ik nog een vraag aan jou. Kan jij het volhouden om een hele avond na je diner NIETS meer te eten en alleen water of kruidenthee te drinken? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Bedankt en ik zie je in de volgende video.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Over enkele dagen ontvang je de volgende video in deze gratis serie: “Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht met Intermittent Fasting”. Houd je mailbox in de gaten! Sta je nog niet op mijn lijst? Meld je dan hier gratis aan.

 

41 Reacties

 1. Christel Fransen 21 augustus 2021 bij 19:06 - Reageer

  Ik heb mijn glaasje bubbels s’avonds wel nodig ?

  • Inge 23 augustus 2021 bij 12:12 - Reageer

   Hoi Christel, waar heb je dat precies voor nodig? ? Een glaasje bubbels kan af en toe feestelijk zijn. Maar elke avond? Alcohol is een nare dikmaker en wordt nu ook steeds duidelijker in verband gebracht met kanker en andere ziektes. Het is een aangeleerd patroon dat we drank nodig hebben, maar eigenlijk is dat raar. Zou het mogelijk zijn de bubbels te vervangen door iets gezonders wat je lichaam echt nodig heeft?

 2. Leen 21 april 2021 bij 16:52 - Reageer

  Na het avondeten drink 2 x koffie daarna water of frisdrank zonder suiker

 3. Rita 11 februari 2021 bij 18:45 - Reageer

  Beste,

  Wij zijn begone met fasting nu en maand ,we eten niks meer na 18u en s’morgens pas om 10u ! Toch moet ik zeggen dat het resultaat niet is wat ik verwachten ,we eten gewoon ,geen overdaad want daar heb je geen behoefte aan. Maar afvallen vergeet het ,we wandelen 2u per dag en dan thuis ook toch wel bezig ,dus wat nu ? Alles gemeten in het begin en geen centimeter eraf ??

  • Antonia 11 februari 2021 bij 20:59 - Reageer

   Hi Rita,

   Bedankt voor je bericht. Als ik het goed begrijp doe je aan intermittent fasting? Intermittent Fasting kan je lichaam en daarmee je vetstofwisseling echt een boost geven. Het is wel heel belangrijk om het op een gezonde manier toe te passen. Anders kun je je hormoonbalans verstoren, je stofwisseling verstoren en tekorten oplopen .

   Om je een goed advies te kunnen geven ben ik benieuwd hoe je voedingspatroon er op dit moment uitziet? Je kunt dit ook mailen naar [email protected]

   Groetjes,
   Antonia
   Team Inge van Haselen

 4. Marion 5 september 2020 bij 16:13 - Reageer

  Ik heb al langer geleden gehoord van IF en eet nu al maanden maar twee keer per dag. ‘s Avonds niets meer eten doe ik al jaren.
  Ik voel me er goed bij al merk ik niets aan kilo’s of tailleomvang. Misschien is het ook wel goed zo het is: 61 jaar, 1.63 lang, 64 kilo, 82 cm taille.

  • Inge 7 september 2020 bij 18:03 - Reageer

   Hoi Marion, goed bezig! En een mooi gewicht. Ik denk dat er gezien je lengte nog iets af kan, maar dat is zo op afstand natuurlijk lastig te bepalen. Als je niets aan de kilo’s merkt zou het kunnen dat je toch nog wat andere keuzes zou kunnen maken in wat je eet. Kan je eens beschrijven wat je op een dag eet?

   • Marion 13 september 2020 bij 09:23 - Reageer

    Hoi Inge, dank je wel zover.
    Wat ik eet: groene smoothies, soep van veel groeten, (gekookte) eieren, pap van havermout, quinoa e.d., af en toe een desem boterham, 2x per week vis en even zo vaak vlees (geen rood), gekookte aardappel afgekoeld vanwege het resistente zetmeel, 2x fruit, in totaal minimaal 500 gr. groente per dag en een paar keer per week een stukje 86% pure chocolade. Op zaterdagavond 2 glaasjes rode wijn. Dat alles probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Dat was het wel zo ongeveer.

    • Marion 13 september 2020 bij 09:25 - Reageer

     Hoi Inge, dank je wel zover.
     Wat ik eet: groene smoothies, soep van veel groeten, (gekookte) eieren, pap van havermout, quinoa e.d., af en toe een desem boterham, 2x per week vis en even zo vaak vlees (geen rood), gekookte aardappel afgekoeld vanwege het resistente zetmeel, 2x fruit, in totaal minimaal 500 gr. groente per dag en een paar keer per week een stukje 86% pure chocolade. Op zaterdagavond 2 glaasjes rode wijn. Dat alles probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Dat was het wel zo ongeveer. O ja, en natuurlijk ook dagelijks een handje rauwe noten. Als snack of in de pap.

     • Inge 14 september 2020 bij 17:30

      Hoi Marion, dat ziet er al aardig goed uit. Wat gaat er in de smoothies? Vaak zit daar te veel fruit in, maar bij jou misschien niet. Aan je voeding kan het denk ik niet liggen. Hoe zit het met sporten? Als je er niet uitkomt zouden we een Voedingscoaching gesprek kunnen doen, dan kan ik meer op jouw persoonlijke situatie in gaan.

 5. Jolanda 3 september 2020 bij 11:17 - Reageer

  Ik ben 4 weken bezig 8/16 en het voelt fantastisch, kan het heel goed volhouden, fit en geen trek in suikers.Ik sport 3 x in de week erbij en die combinatie voelt goed. Ben nu 5 kg kwijt en zie dit als een nwe levenstijl.

  • Inge 3 september 2020 bij 11:47 - Reageer

   Hoi Jolanda,
   Wow, top!! Supergoed om te lezen, ik ben trots op je!

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen