Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht?

(Bekijk de korte video. Wil je liever lezen? Je vindt de transcript van de video hieronder)

Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht met Intermittent Fasting – Deel 1

Misschien herken je dit wel… Dat je bij het aankleden merkt dat je broek weer strakker zit dan vorige week… Je denkt: “Eigenlijk zou ik gezonder moeten gaan leven…”!

Schud je lichaam even wakker

Maar soms lukt het gewoon niet om je gewoontes te veranderen. Omdat je het te druk hebt, of omdat je de motivatie niet kan vinden. Dan kan het helpen om je lichaam even wakker te schudden met een korte vastenkuur.

Zodat je jezelf weer motiveert en snel resultaat ziet. Maar hoe pak je dat goed aan, zonder te gaan jojo-en?

Dit is de eerste video in een serie van vier, waarin ik je leer hoe je met een korte vastenkuur een doorbraak bereikt. En weer afvalt zonder te gaan jojo-en. Blijf nog even kijken.

In mijn “vorige leven”…

Ik ben Inge van Haselen, Health Coach, Personal Trainer en Sportvastencoach. In mijn praktijk heb ik de afgelopen veertien jaar duizenden mensen geholpen om af te vallen, gezonder te worden en meer energie te krijgen. Daar kan ik ook jou mee helpen.

In mijn “vorige leven” heb ik zelf ook moeten leren hoe je fit en op gewicht blijft.

Twintig jaar lang reisde ik als inkoper voor grote modeconcerns de wereld over.
Dat betekende: veel eten in restaurants, veel zitten en weinig bewegen.

En ook nog epilepsie

Rond mijn dertigste kreeg ik ook nog epilepsie. Toen begon mijn zoektocht naar de gezonde lifestyle en ontwikkelde ik de Clean Eating methode. Ik volgde studies voor Integrative Nutrition, orthomoleculaire voedingsleer en functional training.

Mijn epilepsie verdween, ik voel me nu fitter dan ooit en ik heb mijn roeping in het leven gevonden door ook anderen hiermee te helpen.

Op eigen houtje vasten? Pas op!

De laatste jaren krijg ik steeds vaker vrouwen in mijn praktijk die op eigen houtje één of andere vastenkuur hadden gedaan. Ze waren weer dikker geworden en hun hele stofwisseling was verstoord.

Dat bracht mij op het idee voor deze serie over kort, verantwoord vasten.

Want ik begrijp het wel. Soms wil je DIRECT afvallen, met een snelle korte kuur. Of je lichaam weer even een boost geven. Dan kan vasten heel goed zijn…als je het goed aanpakt.

Over Intermittent Fasting

Je hoort de laatste tijd veel over Intermittent Fasting. Dat is een speciale methode van vasten, waarbij je bijvoorbeeld 14 uur niet eet en daarna 10 uur wel. Hiermee kun je geweldige resultaten bereiken en je vetverbranding een enorme boost geven. Als je het combineert met de juiste manier van eten.

Wetenschappers doen nog volop onderzoek naar het beste ritme van afwisselend vasten en eten. Maar dat het werkt en heel gezond is, daarover zijn de meesten het wel eens.

Harvard: “Intermittent Fasting is effectief”

Dr. Deborah Wexler,Harvard Medical School

Dr. Deborah Wexler,Harvard Medical School zegt bijvoorbeeld:

“Er is bewijs dat intermittent fasting effectief is. Daarbij beperk je de tijd dat je eet tot een periode van 8 tot 10 uur overdag.”

Andere onderzoeken wijzen uit dat je door intermittent fasting toe te passen ook je cholesterol en je bloeddruk verlaagt. Het helpt tegen diabetes en hart- en vaatziekten. En je valt er gemiddeld 5% tot 8% mee af.

Met andere woorden… Intermittent Fasting kan ook voor jou een doorbraak betekenen voor je gewicht en je gezondheid!

Het is niet ingewikkeld

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. ik merk dat mensen soms terugschrikken van de termen en dat ze bang zijn dat Intermittent Fasting te ingewikkeld is.

Maar het is juist makkelijk en flexibel. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds na zeven uur niet meer eet en ‘s nachts ook niet, maar pas de volgende dag om 9 uur ontbijt, dan ben je al een klein beetje bezig met intermittent fasting.

Mijn TIP voor jou vandaag

Dus, mijn TIP voor jou vandaag is: Probeer intermittent fasting de komende dagen een keer uit, bijvoorbeeld vanavond. Zorg dat je na je avondmaaltijd absoluut niets meer eet en ook niets meer drinkt met calorieën. Dus wel water en thee, maar dan zonder suiker.

Want elke keer als je iets eet of bijvoorbeeld een wijntje drinkt, begint de klok weer opnieuw te tellen en komt je lichaam niet toe aan de voordelen van intermittent fasting.

De volgende video in deze serie

In mijn volgende video ga ik dieper in op de werking van Intermittent Fasting, de voordelen en de verschillende varianten.

Nu heb ik nog een vraag aan jou

Tenslotte, heb ik nog een vraag aan jou. Kan jij het volhouden om een hele avond na je diner NIETS meer te eten en alleen water of kruidenthee te drinken? Ik ben benieuwd! Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Bedankt en ik zie je in de volgende video.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Over enkele dagen ontvang je de volgende video in deze gratis serie: “Hoe bereik je een doorbraak in je gewicht met Intermittent Fasting”. Houd je mailbox in de gaten! Sta je nog niet op mijn lijst? Meld je dan hier gratis aan.

 

41 Reacties

  1. Mie Mie Tjang A Tjon 22 augustus 2021 bij 10:38 - Reageer

    Ja, ik heb weleens intermittent fasting gedaan, maar 1 dag en niet de volgende dagen. Dus dat is ook niet echt fasten. Ik denk dat ik ‘t wel kan volhouden.

    • Inge 23 augustus 2021 bij 11:50 - Reageer

      Hoi Mie Mie, 1 dag per week intermittent fasting kan al een mooie start zijn hoor, het is belangrijk dat je het voor jezelf opbouwt en er ook een beetje aan went. Ik denk ook dat je het kunt volhouden 🙂

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen