Het geheim van automatisch afvallen

Laatste update:

Dagelijks krijg ik vragen over afvallen, waar jij misschien ook wel mee zit: 1. “Hoe komt het dat ik dikker wordt, terwijl ik hetzelfde eet als vroeger?“, 2. “Waarom val ik niet af, terwijl ik heel weinig eet?” en 3. “Hoe houd ik het afvallen vol?

Vandaag ga ik dieper op deze vraag in en laat ik je zien hoe je met het Buikvet Burner Programma jezelf kunt transformeren en wél succesvol afvalt. Lees nog even door…

Iedereen kan gezond afvallen met deze praktische stappen

De afgelopen dagen heb ik je een aantal tips gegeven om op een gezonde manier af te vallen en het ook vol te houden. Iedereen kan deze stappen zetten… op elke leeftijd.

Ik krijg altijd veel positieve reacties op deze tips. Voor sommige mensen is het echt een eye-opener dat je niet hoeft te hongeren. Dat maakt me dankbaar.

Het is geweldig om te zien hoe mensen een doorbraak bereiken als ze serieus aan de slag gaan met de Clean Eating Methode. Je ontdekt hoe je afvalt, je gezondheid verbetert en meer energie krijgt. Dat is ook voor jou haalbaar en het kan je leven veranderen.

Mijn naam is Inge van Haselen. Als Health Coach & Personal Trainer help ik al 13 jaar mensen zoals jij met afvallen, gezonder worden en meer energie krijgen. Dat doe ik op basis van de Clean Eating Methode en daar kan ik ook jou mee helpen.

Dit is het derde artikel deze serie over “Hoe je op een gezonde manier afvalt zonder honger”.

Als je er klaar voor bent om gezond af te vallen en meer energie te krijgen ben je hier op de goede plaats.

Heb je de eerste twee artikelen gemist? Dan raad ik je aan nu even te stoppen en ze direct te bekijken… Ze zijn onmisbaar voor iedereen die een beter gewicht wil, een betere gezondheid en meer energie. Het helpt je om het maximale resultaat te halen uit deze serie.

In dit artikel geef ik je de nieuwste inzichten over vetverbranding en je krijgt 7 tips om automatisch af te vallen op basis van deze nieuwe inzichten.

Helpt vetarm en calorie-arm eten om af te vallen?

Zou het kunnen dat alles wat je vroeger hebt geleerd over buikvet wegwerken niet klopt? Dat calorieen tellen geen zin heeft en dat koolhydraatarme crashdieten niet helpen? Het voedingscentrum adviseert nog steeds om matig, vetarm te eten en veel te bewegen. Ook dietisten geven vaak het advies om vetarm en calorie-arm te eten, bijvoorbeeld crackers, cruesli, activia en ontbijtkoek en dergelijke. Maar werkt dat? Nee!

Kijk om je heen! Steeds meer mensen kampen met overgewicht, ook mensen die zelf aangeven dat ze best gezond eten. Het percentage mensen met obesitas is sinds de jaren 60 verdriedubbeld. En tegenwoordig hebben we ook in Nederland al kinderen met de ouderdomsziekte diabetes-2.

Buikvet Burner Programma

Radeloos: kilo’s aangekomen

Ook in mijn praktijk krijg ik mensen die radeloos zijn omdat ze kilo’s aankomen. Zoals Ingrid, die mij schreef dat ze alle dieten al had geprobeerd, zoals Modifast, Herbalife en Cambridge. “Ik schaam mij heel erg en word steeds dikker. Alleen mijn portemonnaie is ernstig afgevallen”.

Toen ik keek naar Ingrid’s eetpatroon begreep ik wel waarom het afvallen niet lukte. Zolang je vet-arme dieetproducten blijft eten en calorieën blijft tellen ga je jojoën en word je steeds dikker! Samen met Ingrid heb ik gekeken naar haar voedingspatroon en haar geholpen haar gewoontes aan te passen.

Want het gaat er niet om hoeveel calorieën je eet, maar vooral WAT je eet. Ingrid is nu helemaal om voor Clean Eating op basis van pure, natuurlijke producten en zij komt nooit meer aan. Dat is ook voor jou haalbaar. Lees nog even door.

Tijd voor een andere benadering

Het verhaal van Ingrid – en zo heb ik er nog honderden – bewijst dat hongerdieten, vetarm eten en calorieën tellen niet werken. Het is tijd een andere benadering. Dat vinden ook de Amerikaanse arts Dr. Mark Hyman en de onderzoeker Dr. Ludwig van Harvard Medical School. Zij hebben hierover baanbrekend onderzoek verricht. In dit artikel deel ik een aantal van hun belangrijke tips.

Niemand is opzettelijk dik

Dr. Mark Hyman benadrukt dat niemand opzettelijk dik is. Je staat niet ‘s ochtends op met het idee om eens even wat extra buikvet te verzamelen. Integendeel, de meeste mensen zijn druk met dieten en afvallen en bewegen. Vaak nog op basis van calorieën tellen en vetarme producten eten.

Mark Hyman - De ene calorie is de andere niet

Daarom zijn dieetproducten zoals zero coke, activia en optimel zo populair. Maar door op die manier te eten kun je juist makkelijk aankomen, omdat je precies de verkeerde dingen eet! Gebaseerd op verouderde inzichten over calorieën tellen.

Zijn alle calorieën hetzelfde voor je lichaam?

Het is een natuurkundige wet dat energie niet verloren gaat, maar alleen wordt omgezet van de ene naar de andere vorm. Een voorwaarde is wel dat je de test doet in een gesloten systeem, dus dat de energie niet op een andere manier weglekt. In een laboratoriumsituatie geven 1000 kilocalorieën ijs en 1000 kilocalorieën broccoli daarom evenveel energie.

Maar je lichaam is geen gesloten systeem zoals in een laboratorium. Je lichaam reageert totaal anders op ijs dan op broccoli. Andere enzymen, andere hormonen en andere neurotransmitters komen in werking. Het ijs veroorzaakt pieken in je bloedsuikerspiegel en het onderbreekt de neurotransmitters zodat je hersens een verkeerd signaal krijgen. Dat leidt tot meer honger en vetopslag.

Terwijl de 1000 kilocalorieën broccoli je bloedsuikerspiegel juist in balans brengen, je een voldaan gevoel geven en je vetverbranding activeren. Dus 1000 kilocalorieën ijs en 1000 kilocalorieën broccoli hebben dezelfde hoeveelheid calorieën, maar een totaal ander effect op je lichaam.

Is je vet hongerig?

Dr. Hyman benadrukt dat je niet dik wordt door overeten, maar dat het andersom is: doordat je overgewicht hebt ga je steeds meer eten. Als je eenmaal begint met het eten van brood, pasta, aardappels en suiker begint je lichaam een bepaald type cel te maken, ook wel wit vet genoemd. Het nestelt zich onder je huid en vooral rondom je middel.

Wit vet leidt tot steeds meer overgewicht

Wit vet is geen “dode massa”, het ligt niet stil in je lichaam zoals vroeger werd gedacht. Integendeel! Het witte vet start een serie reacties in je lichaam waardoor je steeds meer overgewicht krijgt. Het is alsof je van een ijshelling afglijdt en niet meer kunt stoppen.

Onder invloed van insuline

Aan de basis van dit proces ligt het hormoon insuline. Je lichaam maakt insuline aan als je iets eet wat je bloedsuikerspiegel verhoogt zoals suiker, brood, pasta, crackers en fabriekseten uit pakjes. Door de insulinepiek gaan je witte vetcellen de suikers en vetten uit je bloed opslaan. Je hersens denken daardoor steeds dat je honger hebt. Als reactie ga je opnieuw eten en tegelijkertijd gaat je lichaam in de spaarstand. Je vetverbranding gaat dus omlaag, terwijl je tegelijkertijd meer eet.

Doorbreek de cirkel met een suiker-detox

Door dit proces van lagere vetverbranding en meer eten word je steeds dikker terwijl je tegelijkertijd ook steeds honger houdt. Het is een vicieuze cirkel waar je moeilijk uit komt. De beste manier om er uit te komen is door een suiker detox te doen.

Zoals bijvoorbeeld in het Buikvet Burner Programma.

Twee soorten vet

Slanke mensen hebben meer van het zogeheten bruine vet. Tegenwoordig beschouwen wetenschappers dit bruine vet als een soort spier die vet kan verbranden! Bruin vet is daadwerkelijk bruin onder meer omdat het ook ijzer bevat.

Omdat bruin vet kan worden geactiveerd om vet te verbranden is het belangrijk te zorgen dat je meer bruin vet krijgt en dus minder wit vet. Dat sluit precies aan bij de bevindingen van Hyman en Ludwig.

Als je een buikje hebt of vetopslag rond je heupen dan is dat het witte vet. Wit vet kan zowel onder je huid als in je buikholte zitten. Vooral het witte vet in je buikholte is gevaarlijk. Het zorgt ervoor dat je honger houdt en steeds dikker wordt. Ook verzoorzaakt wit vet ontstekingen en verhoogt het je risico op diabetes, hartziekten en dementie.

Meer calorieën eten en toch gewicht verliezen?

Dr. Mark Hyman bevestigt wat je intuitief misschien al langer weet: de ene calorie is de andere niet. Ik ken heel veel mensen die nog wel zo denken. Die bijvoorbeeld een gezonde lunch overslaan omdat ze al appeltaart hebben gegeten.

Of mensen die als avondeten chips, blokjes kaas en een flesje wijn nemen. Qua calorieën heeft je lichaam dan een overdosis, maar qua gezonde voedingsstoffen niet! Je lichaam zal schreeuwen om meer…Is 0% vet goed?

Een eet jij ook nog steeds vetarm? Dat is lange tijd voor veel mensen vanzelfsprekend geweest en de voedingsindustrie sprong daar handig op in. Door bijvoorbeeld yoghurt, melkdrankjes en ontbijtkoek op de markt te brengen met “0% vet”.

Vroeger bestond het idee (en bij veel mensen nog steeds) dat je dik wordt van vetten. Maar het onderzoek van Dr. Hyman en Dr. Ludwig wijst uit dat dat niet klopt. Je wordt niet dik van vetten, je wordt dik van suikers, brood, pasta en andere graanproducten. Dr. Ludwig van de Harvard Medical School heeft aangetoond dat mensen die weinig suiker en graanproducten eten veel meer calorieen verbranden dan mensen die vet-arm eten! Op basis van zijn onderzoek geef ik je zijn belangrijkste adviezen.

7 Lessen: “Vergeet de calorieën, focus op de kwaliteit van je voeding”

Ik geef je hier 7 belangrijkste lessen uit Dr. Ludwigs onderzoek die je direct kunt toepassen om het witte vet te verbranden:

1. Je wordt niet dik door te veel eten. Je vetcellen zorgen ervoor dat je teveel eet

2. Je creëert hongerige vetcellen door het eten van suikers, simpele koolhydraten en verpakte voeding met chemische toevoegingen.

3. Door een hongerdieet vertraag je alleen maar je stofwisseling, waardoor je honger krijgt en uiteindelijk het hongeren niet vol kunt houden en weer dikker wordt.

4. Het is belangrijker WAT je eet, dan hoeveel je eet. Zorg er daarom voor dat je clean gaat eten.

Zoals bijvoorbeeld in het Buikvet Burner Programma.

5. De ene calorie is de andere niet. Laat dat verouderde idee los. Probeer maar eens 1000 kilocalorieen broccoli te eten.

6. Stop jezelf de schuld te geven, het ligt niet aan je wilskracht! Begin in plaats daarvan gezond, clean te eten…

7. Doe een suiker-detox.

Zoals bijvoorbeeld in het Buikvet Burner Programma.

Je ontdekt hoe je van je suikerverslaving afkomt en zonder honger automatisch afvalt.

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stap verder help naar de Gezonde Lifestyle!

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Wil je gezond afvallen? Zodat je weer lekker in je kleren past en je fit voelt? Begin dan vandaag nog met de 10 Dagen Detox Kuur.
Buikvet Burner Programma

3 gedachten over “Het geheim van automatisch afvallen”

 1. Hallo Inge, interessant artikel. Zelf heb ik een klein beetje overgewicht , maar ik ben een typisch appeltype van figuur (dunne armen en benen met prominent buikje) en daardoor lijk ik ook wel dikker dan ik ben. Zware borsten (cup G) helpen daarbij niet echt met mijn lengte van 1.56m. Kan je specifiek aan je middel en borsten afvallen zonder dat de kilo’s eerst elders weggaan ? PS : ik weeg 64 kg en eet meestal vegetarisch met veel groeten.

  Beantwoorden
  • Hoi Gerda, goed dat je het vraagt! Je lichaam bepaalt zelf waar het vet het eerste verdwijnt. En als je een buikje hebt gaat het daar hopelijk als eerste weg, want dat is echt ongezond vet. Om kilo’s elders te behouden is het belangrijk dat je er ook bij sport. Zodat je lichaam een goede, gezonde samenstelling krijgt. Wat dat betreft zou het Buikvet Burner Programma heel goed zijn voor jou: https://www.ingevanhaselen.nl/buikvet-burner-programma/

   Beantwoorden
 2. Ik eet al volgens jouw ptogramma! Maar ik val te veel af! Ik wil graag adviezen om aan te komen dmv gezonde producten! Ik hoop dat je me kunt helpen!!!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ja, stuur mij nu
Voedingstips
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden
voor
Ja, stuur mij
🔒 Je kunt je op elk moment weer uitschrijven
gratis
de
Gezond Afvallen
7 Gouden Voedingstips
voor
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Bedankt!
Je hebt nu toegang tot de
Gezonde Lifestyle Voedingsspecial.
Klaar om te beginnen?
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
7 Gouden Voedingstips
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Conny
“Ben al 12 kilo afgevallen. Ik heb gemerkt dat het echt werkt.”
Clean Eating Voedingsgids voor Gezond Afvallen. Vul je voornaam en email in:
Gratis
Je kunt je elk moment weer uitschrijven
Send this to a friend