Het geheim van automatisch afvallen

Dagelijks krijg ik vragen over afvallen, waar jij misschien ook wel mee zit: 1. “Hoe komt het dat ik dikker wordt, terwijl ik hetzelfde eet als vroeger?“, 2. “Waarom val ik niet af, terwijl ik heel weinig eet?” en 3. “Hoe houd ik het afvallen vol?

Vandaag ga ik dieper op deze vraag in en laat ik je zien hoe je met het Buikvet Burner Programma jezelf kunt transformeren en wél succesvol afvalt. Lees nog even door…

Iedereen kan gezond afvallen met deze praktische stappen

De afgelopen dagen heb ik je een aantal tips gegeven om op een gezonde manier af te vallen en het ook vol te houden. Iedereen kan deze stappen zetten… op elke leeftijd.

Ik krijg altijd veel positieve reacties op deze tips. Voor sommige mensen is het echt een eye-opener dat je niet hoeft te hongeren. Dat maakt me dankbaar.

Het is geweldig om te zien hoe mensen een doorbraak bereiken als ze serieus aan de slag gaan met de Clean Eating Methode. Je ontdekt hoe je afvalt, je gezondheid verbetert en meer energie krijgt. Dat is ook voor jou haalbaar en het kan je leven veranderen.

Mijn naam is Inge van Haselen. Als Health Coach & Personal Trainer help ik al 13 jaar mensen zoals jij met afvallen, gezonder worden en meer energie krijgen. Dat doe ik op basis van de Clean Eating Methode en daar kan ik ook jou mee helpen.

Dit is het derde artikel deze serie over “Hoe je op een gezonde manier afvalt zonder honger”.

1. Hoe val je op een gezonde manier af zonder te hongeren?

2. Vijf korte oefeningen om je vetverbranding te activeren

Als je er klaar voor bent om gezond af te vallen en meer energie te krijgen ben je hier op de goede plaats.

Heb je de eerste twee artikelen gemist? Dan raad ik je aan nu even te stoppen en ze direct te bekijken… Ze zijn onmisbaar voor iedereen die een beter gewicht wil, een betere gezondheid en meer energie. Het helpt je om het maximale resultaat te halen uit deze serie.

In dit artikel geef ik je de nieuwste inzichten over vetverbranding en je krijgt 7 tips om automatisch af te vallen op basis van deze nieuwe inzichten.

Helpt vetarm en calorie-arm eten om af te vallen?

Zou het kunnen dat alles wat je vroeger hebt geleerd over buikvet wegwerken niet klopt? Dat calorieen tellen geen zin heeft en dat koolhydraatarme crashdieten niet helpen? Het voedingscentrum adviseert nog steeds om matig, vetarm te eten en veel te bewegen. Ook dietisten geven vaak het advies om vetarm en calorie-arm te eten, bijvoorbeeld crackers, cruesli, activia en ontbijtkoek en dergelijke. Maar werkt dat? Nee!

Kijk om je heen! Steeds meer mensen kampen met overgewicht, ook mensen die zelf aangeven dat ze best gezond eten. Het percentage mensen met obesitas is sinds de jaren 60 verdriedubbeld. En tegenwoordig hebben we ook in Nederland al kinderen met de ouderdomsziekte diabetes-2.

Radeloos: kilo’s aangekomen

Ook in mijn praktijk krijg ik mensen die radeloos zijn omdat ze kilo’s aankomen. Zoals Ingrid, die mij schreef dat ze alle dieten al had geprobeerd, zoals Modifast, Herbalife en Cambridge. “Ik schaam mij heel erg en word steeds dikker. Alleen mijn portemonnaie is ernstig afgevallen”.

Toen ik keek naar Ingrid’s eetpatroon begreep ik wel waarom het afvallen niet lukte. Zolang je vet-arme dieetproducten blijft eten en calorieën blijft tellen ga je jojoën en word je steeds dikker! Samen met Ingrid heb ik gekeken naar haar voedingspatroon en haar geholpen haar gewoontes aan te passen.

Want het gaat er niet om hoeveel calorieën je eet, maar vooral WAT je eet. Ingrid is nu helemaal om voor Clean Eating op basis van pure, natuurlijke producten en zij komt nooit meer aan. Dat is ook voor jou haalbaar. Lees nog even door.

Tijd voor een andere benadering

Het verhaal van Ingrid – en zo heb ik er nog honderden – bewijst dat hongerdieten, vetarm eten en calorieën tellen niet werken. Het is tijd een andere benadering. Dat vinden ook de Amerikaanse arts Dr. Mark Hyman en de onderzoeker Dr. Ludwig van Harvard Medical School. Zij hebben hierover baanbrekend onderzoek verricht. In dit artikel deel ik een aantal van hun belangrijke tips.

Niemand is opzettelijk dik

Dr. Mark Hyman benadrukt dat niemand opzettelijk dik is. Je staat niet ‘s ochtends op met het idee om eens even wat extra buikvet te verzamelen. Integendeel, de meeste mensen zijn druk met dieten en afvallen en bewegen. Vaak nog op basis van calorieën tellen en vetarme producten eten.

Daarom zijn dieetproducten zoals zero coke, activia en optimel zo populair. Maar door op die manier te eten kun je juist makkelijk aankomen, omdat je precies de verkeerde dingen eet! Gebaseerd op verouderde inzichten over calorieën tellen.
Mark Hyman - De ene calorie is de andere niet

Zijn alle calorieën hetzelfde voor je lichaam?

Het is een natuurkundige wet dat energie niet verloren gaat, maar alleen wordt omgezet van de ene naar de andere vorm. Een voorwaarde is wel dat je de test doet in een gesloten systeem, dus dat de energie niet op een andere manier weglekt. In een laboratoriumsituatie geven 1000 kilocalorieën ijs en 1000 kilocalorieën broccoli daarom evenveel energie.

Maar je lichaam is geen gesloten systeem zoals in een laboratorium. Je lichaam reageert totaal anders op ijs dan op broccoli. Andere enzymen, andere hormonen en andere neurotransmitters komen in werking. Het ijs veroorzaakt pieken in je bloedsuikerspiegel en het onderbreekt de neurotransmitters zodat je hersens een verkeerd signaal krijgen. Dat leidt tot meer honger en vetopslag.

Terwijl de 1000 kilocalorieën broccoli je bloedsuikerspiegel juist in balans brengen, je een voldaan gevoel geven en je vetverbranding activeren. Dus 1000 kilocalorieën ijs en 1000 kilocalorieën broccoli hebben dezelfde hoeveelheid calorieën, maar een totaal ander effect op je lichaam.

Is je vet hongerig?

Dr. Hyman benadrukt dat je niet dik wordt door overeten, maar dat het andersom is: doordat je overgewicht hebt ga je steeds meer eten. Als je eenmaal begint met het eten van brood, pasta, aardappels en suiker begint je lichaam een bepaald type cel te maken, ook wel wit vet genoemd. Het nestelt zich onder je huid en vooral rondom je middel.

Wit vet leidt tot steeds meer overgewicht

Wit vet is geen “dode massa”, het ligt niet stil in je lichaam zoals vroeger werd gedacht. Integendeel! Het witte vet start een serie reacties in je lichaam waardoor je steeds meer overgewicht krijgt. Het is alsof je van een ijshelling afglijdt en niet meer kunt stoppen.

Onder invloed van insuline

Aan de basis van dit proces ligt het hormoon insuline. Je lichaam maakt insuline aan als je iets eet wat je bloedsuikerspiegel verhoogt zoals suiker, brood, pasta, crackers en fabriekseten uit pakjes. Door de insulinepiek gaan je witte vetcellen de suikers en vetten uit je bloed opslaan. Je hersens denken daardoor steeds dat je honger hebt. Als reactie ga je opnieuw eten en tegelijkertijd gaat je lichaam in de spaarstand. Je vetverbranding gaat dus omlaag, terwijl je tegelijkertijd meer eet.

Doorbreek de cirkel met een suiker-detox

Door dit proces van lagere vetverbranding en meer eten word je steeds dikker terwijl je tegelijkertijd ook steeds honger houdt. Het is een vicieuze cirkel waar je moeilijk uit komt. De beste manier om er uit te komen is door een suiker detox te doen met het Buikvet Burner Programma.

Twee soorten vet

Slanke mensen hebben meer van het zogeheten bruine vet. Tegenwoordig beschouwen wetenschappers dit bruine vet als een soort spier die vet kan verbranden! Bruin vet is daadwerkelijk bruin onder meer omdat het ook ijzer bevat.

Omdat bruin vet kan worden geactiveerd om vet te verbranden is het belangrijk te zorgen dat je meer bruin vet krijgt en dus minder wit vet. Dat sluit precies aan bij de bevindingen van Hyman en Ludwig.

Als je een buikje hebt of vetopslag rond je heupen dan is dat het witte vet. Wit vet kan zowel onder je huid als in je buikholte zitten. Vooral het witte vet in je buikholte is gevaarlijk. Het zorgt ervoor dat je honger houdt en steeds dikker wordt. Ook verzoorzaakt wit vet ontstekingen en verhoogt het je risico op diabetes, hartziekten en dementie.

Meer calorieen eten en toch gewicht verliezen?

Dr. Mark Hyman bevestigt wat je intuitief misschien al langer weet: de ene calorie is de andere niet.
Ik ken heel veel mensen die nog wel zo denken. Die bijvoorbeeld een gezonde lunch overslaan omdat ze al appeltaart hebben gegeten. Of mensen die als avondeten chips, blokjes kaas en een flesje wijn nemen. Qua calorieën heeft je lichaam dan een overdosis, maar qua gezonde voedingsstoffen niet! Je lichaam zal schreeuwen om meer…

Is 0% vet goed?

Een eet jij ook nog steeds vetarm? Dat is lange tijd voor veel mensen vanzelfsprekend geweest en de voedingsindustrie sprong daar handig op in. Door bijvoorbeeld yoghurt, melkdrankjes en ontbijtkoek op de markt te brengen met “0% vet”.

Vroeger bestond het idee (en bij veel mensen nog steeds) dat je dik wordt van vetten. Maar het onderzoek van Dr. Hyman en Dr. Ludwig wijst uit dat dat niet klopt. Je wordt niet dik van vetten, je wordt dik van suikers, brood, pasta en andere graanproducten. Dr. Ludwig van de Harvard Medical School heeft aangetoond dat mensen die weinig suiker en graanproducten eten veel meer calorieen verbranden dan mensen die vet-arm eten! Op basis van zijn onderzoek geef ik je zijn belangrijkste adviezen.

7 Lessen: “Vergeet de calorieen, focus op de kwaliteit van je voeding”

Ik geef je hier 7 belangrijkste lessen uit Dr. Ludwigs onderzoek die je direct kunt toepassen om het witte vet te verbranden:

1. Je wordt niet dik door te veel eten. Je vetcellen zorgen ervoor dat je teveel eet

2. Je creëert hongerige vetcellen door het eten van suikers, simpele koolhydraten en verpakte voeding met chemische toevoegingen.

3. Door een hongerdieet vertraag je alleen maar je stofwisseling, waardoor je honger krijgt en uiteindelijk het hongeren niet vol kunt houden en weer dikker wordt.

4. Het is belangrijker WAT je eet, dan hoeveel je eet. Zorg er daarom voor dat je clean gaat eten, bijvoorbeeld door het Buikvet Burner Programma te volgen.

5. De ene calorie is de andere niet. Laat dat verouderde idee los. Probeer maar eens 1000 kilocalorieen broccoli te eten.

6. Stop jezelf de schuld te geven, het ligt niet aan je wilskracht! Begin in plaats daarvan gezond, clean te eten…

7. Doe een suiker-detox zoals bijvoorbeeld het Buikvet Burner Programma en ontdek hoe je van je suikerverslaving afkomt en zonder honger automatisch afvalt.

Wil je meer weten over de Clean Eating methode? Vraag dan de voedingsspecial aan bovenaan of onderaan de pagina! Er zal een wereld voor je open gaan…

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stap verder help naar de Gezonde Lifestyle!

Groetjes,

Inge van Haselen
Health Coach & Personal Trainer

PS: Wil je gezond afvallen? Zodat je weer lekker in je kleren past en je fit voelt? Begin dan vandaag nog met het Buikvet Burner Programma

7 Reacties

 1. Gerrie 10 juni 2016 bij 07:13 - Reageer

  Dag Inge, Bedankt voor al je mooie brieven. Gisterenavond heb ik naar het voedingsprogramma op NPO2 gekeken. Nederland is de grootste exporteur van tomaten. Niets groeit nog op een natuurlijke manier. Wat een eng programma en gedachten dat ze onze voeding zo blijven manipuleren. Het menselijk lichaam zal protesteren en reageren. Dit zijn voor mij ook dikmakers. Waar kan ik nog dagelijks normale, gezonde biologische groenten, vlees, producten kopen? Wat een enge wereld zeg. Er gebeurt niets als wij kopers/boodschappers niet zelf in actie komen en zelf niets veranderen. Wij boodschappers hebben de macht en die nemen wij niet in handen om gezonde voeding te eisen/ te wensen. Ik wilde mijn verdrietige emotie even kwijt en delen.
  Groetjes, Gerrie

 2. Arietta 8 juni 2016 bij 21:46 - Reageer

  Dus dan is de snelklaar havermout ook niet goed voor je?
  en mag je wel de havermout in volle melk koken, in water vind ik het echt niet lekker.

 3. astrid 8 juni 2016 bij 15:16 - Reageer

  lieve Inge
  ik ga het zeker proberen want durf niks meer te eten maar ga ook 3x per week nr sportschool

  vr gr astrid

 4. Sergio 8 juni 2016 bij 14:41 - Reageer

  Hoe zit het dan voor ons mannen ik zie mezelf nou niet in een bikini lopen maar zou wel graag verantwoord af willen vallen en ook blijvend af willen vallen. Ik ben van 210 kilo naar 140 kilo gegaan door extreem veel sporten en omdat ik door werk en studie niet meer kon sporten zit ik nu 3 jaar later weer op de 175 kilo.

  • Cynthia 8 juni 2016 bij 17:29 - Reageer

   Hoi Sergio,

   Goed dat je dit gaat oppakken! Je bent al heel veel afgevallen, maar je hebt nog wat kilo’s te gaan. Als je verantwoord en blijvend wilt afvallen dan zou je je lifestyle moeten gaan aanpassen en je gezondheid op nummer 1 moeten zetten. Veel mensen zijn druk met werk en studie, maar juist als je het druk hebt is het belangrijk om de tijd te nemen om goed voor jezelf te zorgen. Anders gaat je gezondheid er onder leiden. En je hebt juist je gezondheid nodig om goed te kunnen presteren op werk, studie en daar buiten 🙂 Inge kan je goed helpen met haar Buikvet Burner Programma. In de Buikvet Burner leer je stap voor stap een gezonde lifestyle te ontwikkelen, zodat je gaat afvallen en dit resultaat ook leert vasthouden.

   Klik Hier Voor Meer Informatie Over Het Buikvet Burner Programma…

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

 5. Anneke 2 mei 2016 bij 09:12 - Reageer

  Val je af van havermout
  En hoe gebruik je dit
  Gekookt of niet?

  • Cynthia 4 mei 2016 bij 11:12 - Reageer

   Hoi Anneke,

   Als je wilt afvallen, dan zou je over de hele linie goed clean moeten gaan eten. Havermout is erg gezond en je krijgt er veel energie van. Ook kan het, als je verder goed clean eet, je helpen om af te vallen. Om havermout klaar te maken is het belangrijk om het eerst een nacht te weken in een ruime hoeveelheid water. Havermout bevat fytinezuur, dat is van nature een stof om granen en bijvoorbeeld ook noten te beschermen. Pas als de havermout in contact komt met water komt het fytinezuur vrij. Fytinezuur remt de opname van mineralen in je lichaam. Het is daarom beter de havermout een nacht te weken in water en daarna in vers water te koken. Hierdoor worden de gezonde voedingsstoffen uit havermout ook beter door het lichaam opgenomen.

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen