7 Tips Om Het Afvallen Vol Te Houden

Home>Gezond Afvallen>7 Tips Om Het Afvallen Vol Te Houden

7 Tips Om Het Afvallen Vol Te Houden

Vraag van Maud:

“Ik moet 25 kilo afvallen, begin elke keer goed, maar na twee weken haak ik af. Help ik word er gek van. Hoe los ik dit op?”

Antwoord:

Ik denk dat heel veel mensen zich herkennen in jouw verhaal, Maud. Je begint vol goede moed aan een dieet en neemt je voor dat het dit keer echt gaat lukken. Na een tijdje verlies je je motivatie verval je toch weer in je oude patroon. Heel herkenbaar.

Dit probleem heeft drie mogelijke oorzaken: een onrealistisch doel, een onrealistische tijdlijn en een gebrek aan kennis. Hoe zou je dit op kunnen lossen? Ik geef je mijn beste tips:

Tip 1: Stop Met Diëten

Doe jezelf een plezier en stop met diëten. Zet het idee uit je hoofd dat je door kortstondig te weinig te eten weer slank wordt. Zo werkt het niet en dit is een voorbeeld van een gebrek aan kennis. Daar kom ik later nog op terug.

Door te diëten val je in eerste instantie wel af, maar zoals je hebt gemerkt hou je het niet vol. En na een tijdje word je weer dikker dan voorheen omdat je niet geleerd hebt gezond te eten. Weg dus met de snelle diëten, afslankpillen, maaltijdshakes!

Tip 2: Verander Je Lifestyle

Wat werkt dan wel? De enige methode die echt werkt op langere termijn is het aanpassen van je lifestyle. Wat bedoel ik daarmee? Ik bedoel daarmee dat je echt met jezelf aan de slag gaat en stapje voor stapje je ongezonde gewoontes ombuigt in gezonde gewoontes die bij je passen.

Dat is een voorbeeld van een realistisch doel. Het gaat misschien minder snel dan een eiwit-dieet, maar het resultaat is wel dat je slank wordt en je echt vol energie gaat voelen!  Over hoe je je gewoontes ombuigt geef ik je zo nog een praktische tip…

Tip 3: Vergeet Die Kilo’s

Als je 25 kilo wilt afvallen denk je de hele dag aan wat je niet mag eten. Ook sta je waarschijnlijk elke dag op de weegschaal. Dat geeft allemaal veel stress en het zorgt ervoor dat je snel de moed verliest op het moment dat je weer iets aankomt. Het is daarom veel beter de weegschaal voorlopig op te bergen en je eerst te richten op het ontwikkelen van een gezonde lifestyle.

Tip 4: Zorg Dat Je Beter Bent Geïnformeerd…

Ik heb de ervaring dat de meeste mensen geen idee hebben wat een gezonde lifestyle eigenlijk is! Bijna iedereen die bij komt trainen vindt zelf dat hij of zij redelijk gezond eet. Maar als ik dan het voedingsdagboek bekijk zie ik zoveel ellende. Activia,  Liga’s, verse sinaasappelsap, vruchtensappen, light frisdranken, Sultana’s, cup-a-soup, crackers, optimel, kellogg’s, becel, eiwit-dagen… Afijn, als je mijn voedingsspecial hebt gelezen weet je wat ik bedoel. Dit zijn allemaal dikmakers…

Extreem?

Mensen zijn vaak bang dat een gezonde lifestyle extreem is, dat je niks lekkers meer mag eten en niks leuks meer doen. Zo is het niet, integendeel! Je zorgt er alleen voor dat je smaak verandert en dat je keuzes meer in balans zijn. Vrijwel iedereen die bijvoorbeeld ons Buikvet Burner Programma volgt voelt zich al na een paar weken veel beter!

“Ik Eet Al Zo Weinig!”

Meestal blijkt verder dat mensen die willen afvallen te weinig eten, de verkeerde producten en op het verkeerde moment. Ik hoor vaak “Ja, maar ik eet al zo weinig!” en negen van de tien keer is dat ook zo! Ik leer mensen weer meer te eten, maar dan wel lekkere, gezonde producten in de juiste verhoudingen en op het juiste moment.  Door zo je voeding en gedrag aan te passen ben je met liefde voor jezelf bezig en kijk je naar de toekomst.

Kortom, zorg dat je je verdiept in wat gezonde voeding is, hoe je lichaam werkt en hoe je het beste kunt trainen in plaats van het zoveelste dieet achterna te rennen. Ons Buikvet Burner Programma geeft je in 4 wekelijkse lessen via internet alle kennis die je op dit gebied nodig hebt om de switch naar een gezonde lifestyle te maken.

Tip 5: Schrijf Het Op…

Als je dieet na twee weken mislukt kan de reden zijn dat je domweg twee weken te weinig hebt gegeten en zoveel honger hebt, dat je lichaam ingrijpt en zorgt dat je wat eet. Maar het kan ook zijn dat je mentaal niet sterk genoeg bent om je leven echt te veranderen…. Dat is ook heel erg moeilijk en vraagt veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Ik ben geen psycholoog, maar ik kan je wel een methode geven  om deze barrière te nemen.

Deze methode is zeer praktisch, niet zweverig. Het gaat er om dat je een schrift koopt en dat de komende vier weken altijd bij je draagt. In dat schrift schrijf je om te beginnen op waarom je graag slank en fit wilt zijn. In ons Buikvet Burner Programma geven we meer richtlijnen hoe je verder met je schrift omgaat. De theorie is dat dingen die je opschrijft tien keer meer kans van slagen hebben!

Tip 6: Neem De Tijd

Wees lief voor jezelf en vraag niet om 25 kilo af te vallen in een paar weken. Dat gaat je gewoon niet lukken en alleen al door zo’n onrealistisch doel te stellen creëer je bij voorbaat de mislukking. Accepteer in plaats daarvan dat je een lange, interessante reis gaat maken met onderweg veel interessante uitzichten en ervaringen. Stel je doelen klein en haalbaar en nooit in het aantal kilo’s dat je wilt afvallen, maar altijd in een actie die je zelf kunt beïnvloeden.

Tip 7: Stel 21-Dagen-Actie-Doelen

Een verkeerd geformuleerd doel is bijvoorbeeld “Ik wil voor het eind van de maand 5 kilo afvallen”. Dat lijkt een super duidelijk doel, maar het probleem is dat je dit niet 100% in eigen hand hebt en er geen concreet meetbare actie aan kunt koppelen. Een veel beter doel is: “ik zorg dat ik de komende 21 dagen elke dag gezond ontbijt”. Zie je het verschil? Hoeveel je precies afvalt kun je niet van tevoren inschatten, maar elke dag gezond ontbijten heb je helemaal zelf in de hand. Ga op deze manier je doelen stellen.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je 21 dagen nodig hebt om een gewoonte te veranderen. Dat is eigenlijk helemaal niet veel, dus probeer het! Yvon gebruikt als extra steuntje de website  www.Habitforge.com. Een gratis site die voor jou bijhoudt of je je 21 dagen aan je voornemen houdt. Werkt super.

Heel veel succes!

Inge

PS: Ik ben benieuwd wat je van mijn tips vindt. Zijn ze ook voor jou bruikbaar? Heb je hier misschien ervaring mee? Wat haal jij er uit? Laat hieronder je reactie achter…

GEZOND AFVALLEN?

Wil je gezond afvallen en je weer fit voelen? Dan is het Buikvet Burner Programma iets voor jou! Niet alleen om af te vallen, maar ook als je diabetes-2, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of een trage schildklier hebt…

BEGIN MET AFVALLEN >>
“Bij mij is er veel af van mijn middel, hier ben ik echt blij mee.”
~ Ilonka
“Ik wil nog even meedelen, dat mijn bloeddruk weer helemaal normaal is, zo ook mijn cholesterol van 7.2 terug naar 5.2. Mijn vet percentage 30% gedaald tot 26.8.”
~ Paula
“De recepten zijn erg lekker en worden ook door mijn man gewaardeerd.”
~ Gonny

20 Reacties

 1. Marijeta 21 augustus 2017 om 22:56 - Antwoorden

  Ik wil 5 kilo’s afvallen maar dat lukt me niet omdat mijn ouders heel ongezond Zijn en Mestal geef ik op door hun wat moet ik doen

  • Thecla 22 augustus 2017 om 12:32 - Antwoorden

   Hallo Marijeta,

   Is het een idee dat jij vaker gaat koken of dat je een boodschappenlijstje voor ze maakt? Wat koken ze nu precies?

   Groetjes,
   Thecla
   Team Inge van Haselen

 2. Suzanne 6 juni 2016 om 22:03 - Antwoorden

  Heb het lijstje gelezen waarvan mensen denken dat het goed is maar toch niet, maar ff over knackers?? Ook niet goed? Waarom niet dan? Volkoren eet ik altijd, gr suzanne

  • Cynthia 8 juni 2016 om 17:09 - Antwoorden

   Hoi Suzanne,

   Crackers bevatten weinig voedingsstoffen en daarnaast zit er in veel gevallen tarwe in verwerkt. Tarwe is moeilijk verteerbaar voor het lichaam. Het kan de darmwand beschadigen en daarnaast stimuleert het de vetopslag. Lees hier meer over tarwe…

   Groetjes,
   Cynthia
   Team Inge van Haselen

 3. Maria 7 april 2010 om 20:00 - Antwoorden

  Ik heb het mentale dieetplan gevolgd, en was er zeker tevreden over. Maar toch bedankt voor de extra tips 😉

Laat een reactie achter

Informeer mij via email over reacties op dit bericht

Deze website gebruikt cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord.