3 Snelle tips om af te vallen voor je vakantie

Veel mensen die ik spreek en die mij mailen zijn de afgelopen maanden aangekomen. Meestal door een combinatie van meer thuis zitten, meer eten en minder bewegen.

Ook wel te begrijpen, want het was een vreemde periode, met veel veranderingen en onzekerheden. Maar nu gaat alles weer langzaam terug naar normaal. En nu zou het goed zijn om ook weer gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Zodat je weer afvalt en lekker in je vel zit voor de zomer.

Misschien wil jij ook wel wat afvallen. Daarom geef ik je vandaag 3 snelle tips om je buikvet weg te werken voor je vakantie:

TIP 1: Weersta de verleiding van een crashdieet met pillen en poeders

Als je jezelf ineens te dik vindt is het verleidelijk om een crashdieet te gaan doen of een sapkuur. Om even “lekker snel af te vallen”. Ik krijg hierover regelmatig vragen in mijn mailbox. Want het is zó verleidelijk om een wonderdieet te kopen op basis van poeders en pillen.

Veel mensen willen er zó graag in geloven. Maar zo’n wondermiddel bestaat niet. De realiteit is dat je tijdens zo’n afvalkuur voedingsstoffen tekort komt, jezelf uithongert en na verloop van tijd weer aankomt. Hierdoor raakt je stofwisseling verstoord en kun je ondermeer last krijgen van je darmen en je hart.

Weersta de verleiding van een crashdieet met poeders en pillen

Weersta de verleiding van een crashdieet met poeders en pillen, je verstoort je stofwisseling en wordt op termijn juist dikker
Bron: Depositphotos

Mijn advies is dus om niet aan een dieetkuur met poeders, pillen en shakes te beginnen. De praktijk leert dat je eerst afvalt, en daarna nog harder weer aankomt, omdat je je gewoontes niet verandert.

Je hongert jezelf met dit soort wondermiddelen uit en houdt het niet vol. Dat is zonde van je inspanning. Ondertussen ga je er slecht uitzien, heb je weinig energie en verbrand je je spieren, waardoor je ook letterlijk slap wordt. Je vetverbranding gaat in de langzame stand en je stofwisseling raakt verstoord.

Kortom, niet doen want dan ben je straks nog dikker. Je kunt beter stap voor stap je gewoontes gezonder maken en lekker puur gaan eten, zoals in het Buikvet Burner Programma dan val je op de goede manier af en houd je je resultaat vast.

TIP 2: Zeg wat vaker ‘nee’ tegen koekjes, drop en blokjes kaas

In deze tijd krijg je de hele dag lekkere dingen aangeboden. In winkels, op kantoor, bij vrienden en familie. Een koekje bij de koffie, taart om iets te vieren, de pot met drop op kantoor, chocola in de keukenla en later op de dag een glaasje wijn met wat toastjes, blokjes kaas en worst.

Als je niet oppast ben je de hele dag aan het snaaien en snacken. Ongemerkt krijg je door al deze hapjes meer vet rond je middel, je heupen en je bovenbenen. De kunst is om wat vaker nee te zeggen en vriendelijk te bedanken. Dit kun je oefenen :-).

Zeg wat vaker "nee" tegen koekjes, dropjes, chips, blokjes kaas

Het is eerst even lastig, omdat je je misschien een spelbreker voelt of omdat je de verleiding bijna niet kunt weerstaan. Maar als je het 21 dagen volhoudt gaat het vanzelf en voel je je veel fitter!

TIP 3: Begin vandaag met een nieuwe gezonde gewoonte

Elke reis begint met een eerste stap. En dat geldt ook voor het activeren van je vetverbranding. Welke stap zou jij vandaag kunnen zetten naar een nieuwe gezonde gewoonte? Waar zit je al langer aan te denken?

Begin met een gezonde gewoonte, bijvoorbeeld een gezond havermoutontbijt

Zet de eerste stap naar een nieuwe gezonde gewoonte, begin je dag bijvoorbeeld met een havermout, fruit en noten
Bron: Depositphotos

Voor de één is dat gezonder ontbijten, voor de ander is dat meer groente eten of gaan sporten. Wat is het voor jou? Bepaal welke gewoonte je zou willen aanleren, schrijf het op en zet direct vandaag de eerste stap. Dat werkt!

Ik hoop dat ik je met deze tips help om je buikvet weg te werken voor je vakantie en je lekker fit te voelen. Ben je er klaar voor om de volgende stap te zetten en gezond af te vallen? Doe dan het Buikvet Burner Programma. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Groetjes,
Inge

Inge van Haselen
Voedingscoach & Personal Trainer

PS: Wil je 3 tot 10 kilo AFVALLEN en je GEZONDHEID verbeteren? Doe dan het Buikvet Burner Programma.

Geef hier je reactie

Informeer mij via email over reacties op dit bericht (optioneel, je kunt je altijd weer uitschrijven).

Meest Gelezen