Nu de blaadjes aan de bomen komen en de zon steeds meer begint te schijnen zit je er misschien aan te denken een paar kilo af te vallen en je lichaam een gezonde boost te geven. Zodat je straks in de lente lekker in je kleding past en weer energie voelt. Daarom geef ik je vandaag drie tips hoe je kunt eten om op een gezonde manier te ontgiften en af te vallen:

Tip 1: Ga niet hongeren en diëten op een crackertje, eet genoeg

Je eerste intuïtie is misschien om vanaf nu te gaan hongeren. Dat zie ik veel. Mensen zijn geneigd om opeens heel weinig te eten en zo “op wilskracht” af te vallen. Maar dat werkt totaal niet. Je valt eerst af, maar daarna kom je nog harder weer aan. Herken je dat?

Dus je dag beginnen met een crackertje met magere kaas om af te vallen werkt niet. Na een tijdje hongeren grijpt je lichaam in en gaat in de spaarstand. Zodra je dan een keer toch iets meer eet kom je meteen extra aan. De meeste mensen die met een hongerdieet afvallen worden daarna nog zwaarder dan voorheen.

Lees ook: Hoe kom je van een opgezette buik af…?

Dus mijn eerste tip is: ga niet hongeren, dat heeft totaal geen zin en het is ook niet leuk. Je kunt de hele dag alleen nog maar aan eten denken en voelt al je energie wegstromen. Maar hoe kun je dan wel blijvend je buikvet verbranden en afvallen? Lees mijn volgende tip….

Tip 2: Eet ’s avonds veel groente en geen pasta, rijst en brood

Wat voor veel mensen goed werkt is de volgende tip: eet ’s avonds alleen groente en kip, kalkoen, vis, tempeh of paddenstoelen. Dus geen pasta, rijst, brood en aardappels en later op de avond ook geen snacks of “iets lekkers bij de koffie”. Dat is misschien even wennen, maar ik heb gemerkt dat dit voor veel mensen de makkelijkste gewoonte is om te veranderen.

Zorg er wel voor dat je de hele dag goed clean hebt gegeten, zodat je lichaam voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen binnen krijgt. En eet voldoende groente bij je avondmaaltijd zodat je echt geen honger hebt. Je ontdekt hoe je dit aanpakt in Je Body In Balans.

Je eet na je avondmaaltijd ongeveer 12 uur niets, dat activeert je vetverbranding. Alleen al door deze gewoonte zal je buikomvang afnemen zonder dat je het merkt. Je stofwisseling gaat veranderen en voor je het weet begint je buikvet te verdwijnen.

Wil je hier nog een stap verder in gaan? Verleng dan de tijd dat je niets eet eens tot 16 uur. Dan ben je bezig met intermittent fasting, dat kan je vetverbranding een enorme oppepper geven.

Lees ook: Gezond afvallen? Probeer intermittent fasting…

Tip 3: Neem ’s ochtends een gezonde ontbijtsmoothie in plaats van brood of yoghurt met cruesli

Wil je je vetverbranding nog meer activeren? Eet dan ‘s ochtends een gezonde ontbijtsmoothie, bijvoorbeeld een avocado-banaan smoothie met hennepzaad en kaneel, in plaats van brood of yoghurt met cruesli. Je vindt gezonde, verantwoorde smoothies in de nieuwe 10 Dagen Detox kuur, die binnenkort uit komt.

Let er wel op dat je niet teveel fruit in je smoothie doet, want dan krijg je teveel suikers binnen. Kies vooral voor veel groene bladgroente in je smoothie.

Brood zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Dat bevordert de vetopslag en je krijgt binnen een paar uur alweer honger. Ook krijg je er een opgezette buik van. Hetzelfde geldt voor yoghurt met cruesli. Cruesli zit boordevol snelle suikers en ongezonde vetten.

Lees ook: 7 Tips om je lichaam te detoxen op een natuurlijke manier…

Als je je bloedsuikerspiegel mooi neutraal houdt heb je geen vreetbuien en kost het geen moeite de koekjes en taartjes te laten staan. Je lichaam krijgt alle benodigde voedingsstoffen binnen en je voelt je de hele ochtend voldaan en vol energie. Wist je dat hennepzaad en kaneel je vetverbranding activeren?

Zet vandaag die eerste stap

Ik hoop dat ik je met deze drie makkelijke tips motiveer om vandaag die eerste stap te zetten en je ontgifting en vetverbranding te activeren. Het begint met een eerste kleine stap en die kan iedereen maken. Zet dan wel een goede stap en ga jezelf niet uithongeren. Maak in plaats daarvan je gewoontes gezonder, dat is ook veel leuker om te doen.

Wil je hierin nog een stap verder gaan? Dan is de nieuwe 10 Dagen Detox Kuur iets voor jou. Je begint direct met ontgiften en afvallen op een gezonde, natuurlijke manier en je voelt weer energie.

Dan ben je klaar voor de lente. Doe het, je lichaam zal je dankbaar zijn.

Groetjes,

Inge van Haselen, Voedingscoach en Personal Trainer

PS: Wil je ontgiften en afvallen? Doe dan nu 10 Dagen Detox Kuur…

Bikini Body Kuur

Wil je snel maar wel op een natuurlijke manier afvallen? Volg dan de 4-fasen methode van de Bikini Body Kuur...

SNEL AFVALLEN
"Ben al bijna 4 kg kwijt! In 9 dagen! Ben helemaal blij"
~ Emmie
"Ik voel me super! Alle zomerjurken passen weer. :-)”"
~ Neeltje
"Inmiddels ben ik 5.4 kilo kwijt en m’n vetpercentage is ruim 3% minder. Maar nog belangrijker is dat mijn taille een stuk smaller is geworden. Ik ga op deze voet verder, dit patroon bevalt mij wel. Ik vond de motivatie tips iedere dag in m’n mail ook erg handig!"
~ Claudia