Een van de meest gestelde vragen de laatste tijd is waar je Chia Zaad kunt kopen. Het is niet overal makkelijk verkrijgbaar heb ik gemerkt. Daarom open ik dit bericht en kun je zelf hieronder bij de reacties toevoegen waar jij Chia Zaad hebt gevonden.

Adressen voor Chia Zaad

  • Het makkelijkst kun je chia zaad online bestellen via deze website.
  • Verder kun je Chia Zaad bij de meeste natuurwinkels kopen
  • Ga je een dagja naar Amsterdam of woon je daar? Ga dan op zaterdag eens naar de biologische boerenmarkt in Amsterdam. Op deze markt staan meerdere kramen die Chia Zaad verkopen. Het is ook een fantastische plek om op zaterdag je boodschappen te doen, gekoppeld aan een dagje Amsterdam.
  • Ook bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam kun je Chia zaad kopen

Heb jij nog andere suggesties? Laat het hieronder in een reactie weten.

Wat is Chia Zaad?

Chia zaad is afkomstig van de Chia plant uit Midden Amerika. De Azteken ontdekten ruim voor onze jaartelling al dat Chia Zaad hen kracht gaf, ook gebruikten ze het zaad als geneesmiddel bij allerlei kwalen.

Je zou kunnen zeggen dat Chia Zaad de laatste jaren is herontdekt. Je kunt het rekenen tot het rijtje superfoods. Chia Zaad is rijk aan vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Het is super gezond. Ik eet het nu zelf elke ochtend in mijn havermout al zo’n half jaar en het bevalt mij uitstekend! Ook mijn klanten nemen nu Chia Zaad en zij hebben het idee dat ze er makkelijker door op gewicht blijven en zich fitter voelen.

Voorheen adviseerde ik lijnzaad, maar Chia Zaad bevat nog meer eiwit, vezels en calcium. Ook zijn er aanwijzingen dat lijnzaad prostaatkanker zou kunnen bevorderen. Nu ik zelf een tijd lang Chia Zaad gebruik kan ik jou adviseren dit ook te gebruiken. In mijn receptenboeken Het Gezonde Lifestyle Receptenboek en Je Body In Balans staan heerlijke recepten met chiazaad.

Hoe Eet Je Chia Zaad?

Zelf laat ik de Chia Zaad een nachtje weken. Ik doe per persoon twee eetlepels Chia Zaad in een schaaltje en voeg een kopje water toe. Ik dek het schaaltje af en zet het in de koelkast. De volgende dag meng ik de Chia Zaad door mijn ontbijt. Je kunt hieronder andere suggesties geven, dat is ook weer leuk voor anderen!

Ik hoop dat ik je hiermee weer een stukje verder heb geholpen en ik wens je vast een fijn weekend!

Groetjes,
Inge

PS: Gebruik jij al Chia Zaad? Waar koop jij het en heb je nog andere recept-tips? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer leuk voor anderen. Alvast bedankt!

Gezond Afvallen?

Ontdek hoe je gezond kunt afvallen. Vraag hier gratis de Gezonde Lifestyle Voedingsspecial aan:

Vraag gratis aan >>
Facebook Reacties